nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Basiskennis Opleiding Maatschappelijke Zorg

De beroepsopleiding Basiskennis Opleiding Maatschappelijke Zorg digitaal volgen? Dankzij Thuisstudiezoeken.nl bekijk je goed aangeschreven thuisopleidingen en studies om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Psychologie en counselling. Wil je hogerop in je carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of simpelweg een cursus om je kennis te verbreden? Bekijk en vergelijken heel eenvoudig veel gekozen thuiscursussen en studies van Hollandse aanbieders van thuisstudies als Thuiscursus.nl en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een beroepsopleiding vanuit huis Basiskennis Opleiding Maatschappelijke Zorg! Studeren in jouw eigen tempo, een prettige online leeromgeving, en altijd de beste begeleiding. Deze beroepsopleiding is te bestellen vanaf €187,50 bij NTI.

 • Zelf de touwtjes in handen houden.
 • Online omgeving met lesmateriaal.
 • Studeren met persoonlijk contact.
 • De lessen altijd 100% bij de tijd.
 • Vele malen goedkoper dan klassikaal.
 • In februari 2024 scherpe kortingen.

Aanbieders thuisstudie Basiskennis Opleiding Maatschappelijke Zorg februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIBasiskennis Opleiding Maatschappelijke Zorg3 maanden€187,50Meer informatie
Basiskennis Opleiding Maatschappelijke Zorg op eigen tempo thuis volgen

In jouw eigen tempo het gewenste diploma halen

De opleiding Basiskennis Opleiding Maatschappelijke Zorg online thuis volgen

Groeien naar een hogere functie? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat er ook bij jou speelt, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Jij hoeft alleen nog maar te starten. De website thuisstudiezoeken.nl is in ieder geval een goed startpunt. Op deze website kom je in aanraking met een breed spectrum van thuisstudies, taal- en hobbycursussen die jou helpen naar jouw volgende doel. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Psychologie en counselling? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Basiskennis Opleiding Maatschappelijke Zorg(duaal of voltijd). Aan de hand van deze beroepsopleiding leer je de onderdelen van het vak, op het moment dat het jou uitkomt. Jij kan studeren op deze manier combineren met een drukke baan, buitenschoolse activiteiten en jouw gezin.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Inschrijven voor een beroepsopleiding Basiskennis Opleiding Maatschappelijke Zorg is niet moeilijk. In het stappenplan van ons studie-team gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Selecteer de gewenste opleider en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of vraag een gratis proefles aan om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als je voldoet aan de toelatingseisen wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: op zelfgekozen momenten de verschillende lesmaterialen samenvatten en colleges terugkijken. Logischerwijs wordt je hierin begeleid door een vaste docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Wat is de prijs van een Basiskennis Opleiding Maatschappelijke Zorg thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Waarom is het zo voordelig? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel theorie en opdrachten kun je via internet bekijken op een tablet, smartphone of laptop. Verder heb je geen reiskosten, en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Natuurlijk bestaat er een mentor of coach die helpen bij vragen en problemen. De opleiding Basiskennis Opleiding Maatschappelijke Zorg kun je bestellen vanaf €187,50 via NTI. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • De studiestof (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een vast aanspreekpunt van NTI.
 • Waar en wanneer jij wilt toegang tot de lesstof.
 • De examens (soms op locatie).
 • Met diploma / accreditatie.
Ga aan de slag met een thuisopleiding

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Meer en meer volwassenen investeren in hun carrière met een thuisstudie. De maximale vrijheid en het grote aanbod aan opleidingen leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Wat moet ik me erbij voorstellen, en is het voor mij relevant? Onderstaand vind je de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige Basiskennis Opleiding Maatschappelijke Zorg thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de beroepsopleiding?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus Basiskennis Opleiding Maatschappelijke Zorg: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Zodra jouw inschrijving afgerond is ontvang je doorgaans dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Een paar dagen later worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (indien gewenst). De beroepsopleiding kun je afronden circa 3 maanden. Dikwijls bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Lukt het niet in deze periode? Het is niet erg als je er langer over doet.

Is een vooropleiding vereist?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Cursussen en trainingen stellen geen strenge eisen. Oriënteer jij je meer op een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. Vaak is een dergelijke Basiskennis Opleiding Maatschappelijke Zorg vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Het kan ook gaan om een 18 plus-examen of een VMBO/HAVO/VWO diploma. Via de site van de onderwijsinstelling tref je ruime info m.b.t. de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van onderwijsaanbieders zoals bijv. Laudius zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. Dit houdt in dat deze diploma’s even waardevol is als een cursus bij een school zoals Instituut Defensie Leergangen. Daarbij krijgen deelnemers soms een waardevol branchediploma als fitness trainer A. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Zo is het voor iedereen duidelijk dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Verscheidene aanbieders hebben ze mogelijkheid voor een Basiskennis Opleiding Maatschappelijke Zorg klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Er zijn ook nadelen: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er zijn vaste startmomenten. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Veel opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. Daar vind je de belangrijke documenten voor jouw beroepsopleiding en kan je overleggen met de docent. In deze internet omgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: geluidsbestanden, oefeningen, webinars, oefenexamens, praktijkvoorbeelden, video’s. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-beroepsopleiding-basiskennis-opleiding-maatschappelijke-zorg

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Je kunt vrijwel alles online studeren. Denk aan Fitness Trainer (Level 1) tot en met HBO Lerarenopleiding basisonderwijs PABO, en uiteraard ook de Basiskennis Opleiding Maatschappelijke Zorg zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland relevant is voor mijn doelen en wensen? In het volgende overzicht vind je onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Locaties door heel Nederland
 2. LOI: Korting bij betaling ineens of betalen in termijnen
 3. NTI: Online IQ test
 4. Laudius: Duidelijk huiswerkoverzicht
 5. Thuiscursus.nl: Praktijkgerichte docenten
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Naast je baan een thuisstudie Basiskennis Opleiding Maatschappelijke Zorg online versneld volgen doe je vanaf €187,50. Wist je dat het nog goedkoper kan? De studiekosten zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. Deze specifieke onderdelen zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • De benodigde vakliteratuur en lesstof

Tip van de specialist: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (februari 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een beroepsopleiding waarmee je vakkennis opdoet voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. Neem de volgende zaken in acht:

 • De thuisstudie levert een bijdrage aan de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van NTI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De totale kosten zijn ten minste €250,00 (p/jaar) en nooit hoger dan €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. De oorzaak daarvan? Je manager plukt ook de vruchten van jouw kennis. Bovendien kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een erkende studie via jouw bedrijf volgen kan voor meerdere partijen een win zijn. Steeds vaker is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding Basiskennis Opleiding Maatschappelijke Zorg. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

De Basiskennis Opleiding Maatschappelijke Zorg leert jou meer over psychiatrische ziektebeelden, doelgroepen zoals verstandelijk beperkten, ouderen en cliënten met psychiatrische ziektebeelden en verschillende onderzoeken om het EQ te testen. De opleiding duurt 3 maanden en je kunt deze kennis direct toepassen in de maatschappelijke zorg. Enthousiast? Vraag de gratis studiegids aan!

Daarom kies je voor Basiskennis Opleiding Maatschappelijke Zorg van het NTI:

 • Inclusief lesmateriaal
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Erkende onderwijsinstelling
 • Elke dag starten
 • Bepaal je eigen studietempo

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie