nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Gezondheidspsychologie

De beroepsopleiding Gezondheidspsychologie flexibel vanuit huis volgen? Aan de hand van onze vergelijker kom je in aanraking met goed aangeschreven thuiscursussen en studies waarmee jij verder komt binnen het domein Psychologie. Wil je hogerop in je carrière? Voor jezelf beginnen? Of misschien iets leren wat je heel leuk vindt? Lees info en vergelijk direct professionele opleidingen en thuisstudies van Nederlandse aanbieders van thuisstudies als Fontys en wie weet begin jij volgende week al met een beroepsopleiding vanuit huis Gezondheidspsychologie! Studeren op je eigen tempo, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en altijd de beste begeleiding. Deze beroepsopleiding is te bestellen vanaf €499,00 via o.a. NHA.

 • Je bepaalt zelf wanneer je studeert.
 • Online account met studieplanning.
 • Leraren uit het werkveld.
 • Voeg waarde toe aan je CV.
 • Ook zakelijk interessante mogelijkheden.
 • In februari 2024 voor een voordelige prijs.

Vergelijk thuisstudies Gezondheidspsychologie februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAGezondheidspsychologie2 maanden€499,00Meer informatie
Gezondheidspsychologie thuis volgen

Bekijk aanbod en start vandaag al!

De opleiding Gezondheidspsychologie zelfstandig thuis volgen

Groeien naar een hogere functie? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat er bij jou ook speelt, er is altijd een geschikte thuisstudie! Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! De website thuisstudiezoeken.nl is daarbij het ideale startpunt. Op deze website check & vergelijk je een breed spectrum van opleidingen (MBO/HBO) en cursussen die jou helpen naar jouw volgende doel. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Psychologie? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Gezondheidspsychologie(duaal of voltijd). Tijdens deze beroepsopleiding leer je de onderdelen van het vak, op jouw niveau en jouw tempo. Dit gaat erg goed samen met werk of een andere opleiding, muziek of sport en het gezin + de kids.

Hoe werkt thuis studeren?
Starten met een beroepsopleiding Gezondheidspsychologie gaat sneller dan je denkt. Hieronder gaan we er verder op in:

 1. Klik op een van de opleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of kies de optie voor een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als je voldoet aan de toelatingseisen komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: helemaal in je zelfgekozen tempo de lesmaterialen doorkijken en klassikaal onderwijs volgen. Vanzelf krijg je begeleiding van een erkende docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt krijg je een diploma of getuigschrift. Je bent klaar voor de volgende stap!

Actuele prijzen Gezondheidspsychologie thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Wat is hiervan de reden? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Veel lesmaterialen kun je digitaal raadplegen op jouw macbook, ipad of telefoon. Daarnaast hoef je niet te reizen en zijn er minder dure docenten. Doorgaans is er een persoonlijke begeleider die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding Gezondheidspsychologie is er al vanaf €499,00 via o.a. NHA. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • De studiestof (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een vakkundige begeleider van NHA.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Ga aan de slag met een thuisopleiding

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Een aanzienlijk aantal volwassenen geven de voorkeur aan een thuisstudie. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en het enorme aanbod is een belangrijke reden. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Wat moet ik me erbij voorstellen, en past het bij mijn doelen? Hierna behandelen we de meest gestelde vragen over zelfstandige Gezondheidspsychologie thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn beroepsopleiding?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Gezondheidspsychologie: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd ontvang je vaak al dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Binnen 1 week krijg je de hele studiemap ook thuis (soms is dit optioneel). De beroepsopleiding duurt plusminus 2 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Kom je er even niet aan toe? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dit verschilt per studie en aanbieder. De meeste (hobbymatige) cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Ben jij van plan te starten met een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. In de regel is een specifieke Gezondheidspsychologie vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Echter kan het ook gaan om een 18 plus-examen of een ECV-certificaat. Op de opleidingspagina kun je terecht voor de benodigde specificaties over de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van opleiders zoals bijvoorbeeld Scheidegger zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dit betekent dat deze studies even waardevol is als een cursus bij een school zoals ROC Horizon College. Daarbij kan je ook rekenen op een speciaal branchediploma zoals branchediploma schadebehandelaar. Bij afronding van een kortlopende cursus is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Daarmee laat jij zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Een aanzienlijk deel van de onderwijs-bedrijven verstrekken ook een Gezondheidspsychologie klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Het minpunt is: je moet jouw agenda erop aanpassen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
De erkende opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Daar vind je snel alles voor jouw beroepsopleiding en kan je overleggen met de docent. In deze speciale omgeving zijn de volgende documenten te vinden: praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, video’s, geluidsbestanden, oefeningen, oefenexamens. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-beroepsopleiding-gezondheidspsychologie

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. En er steeds meer aanbod. Dit loopt van Cartoon- en striptekenen tot een opleiding als Marketing en PR, en natuurlijk de Gezondheidspsychologie zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die past bij mijn ambities? In onderstaande paragraaf vind je een opsomming met onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: 15 dagen gratis op proef!
 2. LOI: Aantrekkelijk voor werkgevers
 3. NTI: Online intelligentietest
 4. Laudius: Locaties door heel Nederland
 5. Thuiscursus.nl: Studeren op een tempo dat bij jou past
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Naast je baan een thuisstudie Gezondheidspsychologie online versneld volgen kan voor een bedrag van €499,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) zijn in veel gevallen een aftrekpost. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. Deze specifieke posten mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld / collegegeld
 • Kosten voor hulpmiddelen en boeken

Opgelet: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (februari 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een volwaardige opleiding waarmee je vakkennis opdoet voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). De voorwaarden zijn als volgt:

 • De opleiding levert een bijdrage aan jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Het moet gaan om een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van NHA.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De kosten die je opvoert bedragen minimaal €250 (per jaar) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Werkgever betaalt soms mee
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Hoe komt dit? Jouw baas heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Ook mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een professionele opleiding via jouw werkgever afronden kan voor meerdere partijen een win zijn. Regelmatig stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding Gezondheidspsychologie. Ga eens om tafel met jouw manager, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Zie verbanden tussen gezondheid, ziekte en gedrag: volg de cursus Gezondheidspsychologie op HBO-niveauWaarom raakt de ene mens verslaafd aan roken en de ander niet. Hoe laat je mensen de medicijnvoorschriften opvolgen? Hoe weet je of een medewerker op de juiste plek optimaal rendement heeft? De gezondheidspsychologie onderzoekt wat mensen beweegt en immobiliseert. In de cursus Gezondheidspsychologie leer je meer over de psychologische kant van alles wat met gezondheid te maken heeft. Bijvoorbeeld: hoe beleven mensen hun ziekte? Welke psychologische aspecten spelen een rol bij ziekte en gezondheid? Hoe ziek word je van een burn-out? Hoe ga je om met een chronische ziekte? Welke verbanden zijn er tussen gezondheid, ziekte en gedrag? Klopt het dat mensen sneller genezen als ze?lekker in hun vel zitten?? Schakel tussen arts en patiënt Van de invloed die stress heeft op ziekte tot meten van pijnbeleving: de gezondheidspsycholoog is een schakel tussen artsen en patiënten. Waar werken gezondheidspsychologen? Van ziekenhuizen tot instellingen voor geestelijke gezondheidszorg, maar ook als adviseur van organisaties.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie