nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Groepsdynamica

De beroepsopleiding Groepsdynamica thuis volgen met goede begeleiding? Geholpen door onze vergelijkingstool vind je de meest interessante thuiscursussen en opleidingen om verder te komen binnen het domein Psychologie. Streef je naar een carrièreboost? Voor jezelf beginnen? Of gewoon iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Neem de informatie door en vergelijk eenvoudig populaire opleidingen en thuisstudies van respectabele onderwijsinstellingen als Nederlands Talen Instituut (NTI) en schrijf je vandaag nog in voor een beroepsopleiding vanuit huis Groepsdynamica! Studeren in jouw eigen tempo, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en topdocenten uit het vak. Deze beroepsopleiding is er al vanaf €459,00 via NHA.

 • Volledige vrij en flexibel studeren.
 • Actueel en kwalitatief lesmateriaal.
 • Volop feedback van je docent.
 • De lessen altijd 100% bij de tijd.
 • De goedkoopste manier van studeren.
 • In februari 2024 met introductie-aanbieding.

Alle thuisstudies Groepsdynamica februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAGroepsdynamica2 maanden€459,00Meer informatie
Groepsdynamica digitaal vanuit huis

Studeren op jouw manier bij erkende opleiders

De opleiding Groepsdynamica thuis digitaal volgen

Toe aan een Carrièreboost? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, de mogelijkheden zijn enorm! Maar je moet wel ergens beginnen. De website thuisstudiezoeken.nl is een ideaal vertrekpunt. Hier vergelijk je ontzettend veel thuisopleidingen en taal/hobbycursussen die jou helpen naar jouw volgende doel. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Psychologie? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Groepsdynamica(duaal of voltijd). Aan de hand van deze beroepsopleiding leer je de onderdelen van het vak, op jouw niveau en jouw tempo. Je kunt het prima combineren met jouw functie, vrijetijdsbesteding en het gezin + de kids.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Aan de slag gaan met een beroepsopleiding Groepsdynamica gaat erg gemakkelijk. Door middel van het stappenplan hieronder vind je alle details:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als jij alles volledig hebt ingevuld wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. De studie kan beginnen: op zelfgekozen momenten je lesstof bestuderen en examens doen of projecten uploaden. Uiteraard heb je regelmatig contact met een persoonlijke docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond krijg je een diploma of getuigschrift. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Wat zijn de huidige kosten van een Groepsdynamica thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Wat is hiervan de reden? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Veel theorie en opdrachten vind je in jouw digitale leeromgeving via bijvoorbeeld je telefoon of PC (ook tablets). Verder bespaar je fors op reiskosten, en zijn er minder dure docenten. Vanzelfsprekend is er een persoonlijke begeleider die jou gedurende de studie helpt. De opleiding Groepsdynamica kun je bestellen vanaf €459,00 via het instituut NHA. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • Het lesmateriaal (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een professionele begeleider van NHA.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Thuis een cursus of opleiding volgen

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Een aanzienlijk aantal werkenden kiezen voor een thuisstudie. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en de enorme keuze in studies en cursussen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Hoe werkt het precies, en past het bij mijn ambities? In het volgende gedeelte geven we antwoord op de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Groepsdynamica thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de beroepsopleiding?
Het grote gemak van een thuiscursus Groepsdynamica: je kunt beginnen wanneer je maar wil. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd krijg je doorgaans dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Dezelfde week krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (soms kan het alleen met digitale middelen). De beroepsopleiding kost je gemiddeld 2 maanden. Dikwijls kan het een stuk sneller. Even studeren op een lager pitje? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dat verschilt per studie. Korte opleidingen en cursussen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Ben je op zoek naar een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Meestal is een dergelijke Groepsdynamica vooropleiding vereist. Men kan ook kiezen voor een 21+ toetsof een VMBO/HAVO/VWO diploma. Via de site van de onderwijsinstelling kun je terecht voor alle noodzakelijke details ten aanzien van de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van opleiders als onder andere Scheidegger zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Op die manier weet je dat deze diploma’s gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Cursus Godsdienst Onderwijs. Daarbij krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een officieel branchediploma als branchediploma pedicure. Bij korte cursussen en trainingen is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Daarmee kun je aantonen dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Verschillende onderwijs-aanbieders hebben ze mogelijkheid voor een Groepsdynamica klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: je kunt veel leren van andere cursisten, meer achtergrondinformatie en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Er zijn ook nadelen: je moet het veel beter plannen. Er zijn vaste startmomenten. Standaard is de prijs van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
De populaire opleiders bieden een online leeromgeving. In dit systeem check je de belangrijke documenten voor jouw beroepsopleiding en kan er contact worden gezocht met de docenten. Via deze portalen vind je onder andere het lesmateriaal, video’s, oefenexamens, webinars, praktijkvoorbeelden, oefeningen. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-beroepsopleiding-groepsdynamica

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Dit loopt van MBO-module Rekenen 3F t/m HBO Vertaler Duits, en je kunt nu dus ook kiezen voor de Groepsdynamica zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling rijmt met mijn wensen en situatie? Hieronder kun je meer vinden over de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Ruime keuze in beroepsopleidingen
 2. LOI: Al meer dan 90 jaar voorop in onderwijs
 3. NTI: Profiteer van gratis studieadvies
 4. Laudius: Aantoonbare kwaliteit: erkende opleidingen en branchediploma’s
 5. Thuiscursus.nl: Topdocenten uit het vak
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

De thuisstudie Groepsdynamica online versneld volgen is realistisch vanaf €459,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. Jouw studiekosten kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. Deze specifieke factoren kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Collegegeld / cursusgeld
 • Verplichte leermiddelen (bijv. boeken)

Opmerking: er gelden strenge regels (februari 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een beroepsopleiding die iets bijdraagt aan jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. De belangrijkste details:

 • De thuisstudie een meerwaarde is voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan.
 • Het betreft een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van NHA.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De gemaakte studiekosten zijn ten minste €250 (per 12 maanden). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Hoezo? Jouw werkgever kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Bovendien kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een studie, training of cursus via je werk volgen heeft dus veel verschillende voordelen. In de regel stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding Groepsdynamica. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Weten hoe mensen in groepsverband optimaal functioneren? Volg de cursus Groepsdynamica op HBO-niveauWaarom werkt het ene team als een geoliede machine en loopt het andere team hopeloos vast? Wat maakt het verschil waardoor mensen het beste uit elkaar en zichzelf halen? Bij de cursus Groepsdynamica leer je hoe mensen samenwerken en welke principes van groepsdynamica daarbij een rol spelen. Een ziekenhuis heeft een afdeling waar de medewerkers niet meer met elkaar praten, wiens hulp roept het ziekenhuisbestuur in? De expert op het gebied van groepsdynamica biedt uitkomst. Groepsdynamica Aan het eind van een cursus zeggen cursisten dat ze de groep zo prettig vonden. Waar ligt dat aan? Komt dat door de cursisten of door de vakbekwaamheid van de cursusleider die groepsdynamische processen herkent en stuurt? Of is het een samenspel van beide? Mensen beïnvloeden Een gezin, een afdeling, een voetbalteam: iedereen maakt deel uit van groepen. Voor sommige groepen maak je een welbewuste keuze en andere groepen krijg je toegewezen. Hoe werken groepen? Hoe functioneren mensen zo optimaal mogelijk in groepen? Hoe presteren teams het best? Leer groepsdynamische processen analyseren. Volg de cursus Groepsdynamica en je beantwoordt de vragen met gemak. In de hulpverlening speelt groepsdynamica een rol: bijvoorbeeld bij cliënten die in groepsverband therapie volgen, die problemen in hun gezin willen oplossen, of die beter met collega?s willen omgaan. Psychologie en groepsdynamica Een groep coachen, leiding geven aan een afdeling, een organisatie adviseren: psychologen zetten kennis over groepsdynamica bij alle gebieden van de psychologie in.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie