nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Psychologie van Hoogbegaafdheid

De beroepsopleiding Psychologie van Hoogbegaafdheid flexibel en snel thuis volgen? Middels Thuisstudiezoeken.nl ontdek je een ruim aanbod aan thuisopleidingen en studies om verder te komen binnen het domein Psychologie. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of meer toe aan volledig iets nieuws? Doorzoek en vergelijk zonder problemen tientallen relevante opleidingen en thuisstudies van Nederlandse onderwijsinstellingen als Nederlands Talen Instituut (NTI) en wie weet begin jij volgende week al met een beroepsopleiding vanuit huis Psychologie van Hoogbegaafdheid! Op een flexibele manier studeren, een gratis proefles volgen, en persoonlijke begeleiding. Deze beroepsopleiding is te bestellen vanaf €399,00 bij bijvoorbeeld NHA.

 • Uitstekend te combineren met werk.
 • Studies zijn snel af te ronden.
 • Persoonlijke begeleiding.
 • Studeren met het oog op de praktijk.
 • Zelf kiezen waar je gaat studeren.
 • In februari 2024 met introductie-aanbieding.

Opleiders thuisstudie Psychologie van Hoogbegaafdheid februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAPsychologie van Hoogbegaafdheid5 maanden€399,00Meer informatie
Psychologie van Hoogbegaafdheid thuis volgen

Flexibel studeren met uitstekende begeleiding

De opleiding Psychologie van Hoogbegaafdheid vanuit huis volgen

Wil jij promotie maken? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Wat er ook bij jou speelt, iedereen kan studeren en leren. Het is nu aan jou om er werk van te maken. Deze website is een ideaal vertrekpunt. Op deze website tref je tientallen thuisstudies, taal- en hobbycursussen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Psychologie? Een goede optie is de online thuisstudie Psychologie van Hoogbegaafdheid(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze beroepsopleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, volledig op jouw eigen tempo. Ideaal als je studeren moet combineren met een baan, buitenschoolse activiteiten en een druk gezinsleven.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Starten met een beroepsopleiding Psychologie van Hoogbegaafdheid is eenvoudiger dan jij denkt. In het onderstaande stappenplan komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Selecteer de gewenste opleider en lees meer details over de cursus.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Is het wat je had verwacht? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als je voldoet aan de toelatingseisen zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Het leren gaat beginnen: op eigen tempo de lesmaterialen doorkijken en toetsen maken of opdrachten inleveren. Logischerwijs heb je regelmatig contact met een professionele docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond volgt natuurlijk een passende diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Wat zijn de huidige kosten van een Psychologie van Hoogbegaafdheid thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Waarom is het zo voordelig? Meestal heb je geen dure studieboeken. Een groot deel van wat behandeld wordt bekijk je gewoon online, bijvoorbeeld op jouw macbook, ipad of telefoon. Daarnaast hoef je niet te reizen en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Vanzelfsprekend zijn er persoonlijke mentoren en coaches die jou gedurende de studie helpt. De opleiding Psychologie van Hoogbegaafdheid is er nu al vanaf €399,00 bij bijvoorbeeld NHA. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • Alle theorie en opdrachten (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een persoonlijke mentor van NHA.
 • Overal toegang tot de lesmaterialen en opdrachten.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Thuis een cursus of opleiding volgen

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Steeds meer arbeiders geven de voorkeur aan een thuisstudie. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies maakt het alleen maar leuker. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Hoe gaat het precies in z’n werk, en sluit het aan bij mijn wensen? In het overzicht hierna behandelen we de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Psychologie van Hoogbegaafdheid thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de beroepsopleiding?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Psychologie van Hoogbegaafdheid: studeren op de momenten wanneer het jou past. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd ontvang je vaak al dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Dezelfde week worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (dit is niet altijd verplicht). De beroepsopleiding duurt plusminus 5 maanden. Meestal bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Even studeren op een lager pitje? Het is niet erg als je er langer over doet.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Korte opleidingen en cursussen stellen geen strenge eisen. Ben je aan het kijken naar een HBO-studie of master? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. In sommige gevallen is een matchende Psychologie van Hoogbegaafdheid vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Echter kan het ook gaan om een 18+ examen of een ECV-certificaat. In de gratis studiegids achterhaal je de benodigde specificaties betreffende de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De volledige MBO-, HBO en masters van bedrijven als bijvoorbeeld LOI voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Op die manier weet je dat jouw behaalde diploma dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld ROC van Twente. Verder ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een echt branchediploma als branchediploma pedicure. Bij een deel van de (hobby)cursussen zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Zodoende kan een (toekomstig) werkgever zien dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Meerdere opleidershebben ze mogelijkheid voor een Psychologie van Hoogbegaafdheid klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: meer sociale interactie, face to face spreken van de docent en je hebt meer een stok achter de deur. Onthoud wel: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
De erkende opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Via dit systeem check je alles wat je nodig hebt voor jouw beroepsopleiding en heb je contact met jouw docent. In deze speciale omgeving vind je onder andere webinars, praktijkvoorbeelden, oefenexamens, het lesmateriaal, geluidsbestanden, video’s. In dat systeem upload je ook huiswerk, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-beroepsopleiding-psychologie-van-hoogbegaafdheid

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Je kunt vrijwel alles online studeren. Van Social Work tot MBO Medewerker marketing en communicatie, en dus ook de Psychologie van Hoogbegaafdheid zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling past bij mijn doelen en wensen? In het volgende hoofdstuk vind je een opsomming met de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Tevredenheid gegarandeerd
 2. LOI: Vakkundige docenten
 3. NTI: Ook zakelijke opties
 4. Laudius: Vak-experts met jarenlange ervaring in onderwijs of bedrijfsleven
 5. Thuiscursus.nl: Ook universitair en hoger onderwijs
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Een hoogwaardige thuisstudie Psychologie van Hoogbegaafdheid online versneld volgen is haalbaar rond de €399,00. Maar het kan nog goedkoper. De studiekosten kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De relevante onderdelen kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Het lesgeld en evt. het inschrijfgeld
 • Verplichte boeken en readers

Opmerking: niet elke studie komt in aanmerking (februari 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een cursus of studie waar je kennis opdoet voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Neem de volgende zaken in acht:

 • De thuisstudie levert een bijdrage aan jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het gaat om een leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van NHA.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De gemaakte studiekosten zijn ten minste €250,00 (per 52 weken), oplopend tot €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. De oorzaak daarvan? Jouw werkgever heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Daarbij mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een uitgebreide cursus via je werk volgen is dus voor beide partijen interessant. Vaak mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Psychologie van Hoogbegaafdheid. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, samen groeien is een mooie doelstelling.

Leren omgaan met hoogbegaafdheid? Volg de opleiding Psychologie van Hoogbegaafdheid Wanneer is een kind hoogbegaafd? Hoe is hoogbegaafdheid te onderscheiden van ASS en ADHD? In welke mate ervaren hoogbegaafde kinderen sociale problemen? De opleiding Psychologie van Hoogbegaafdheid geeft antwoord op deze vragen. Psychologie van Hoogbegaafdheid Hoogbegaafden behoren tot de meest intelligente groep binnen onze samenleving. Helaas komen hun uitzonderlijke capaciteiten vaak niet volledig tot hun recht. Sterker nog: hoogbegaafden presteren vaak onder hun kunnen en lopen tegen problemen aan, waardoor hoogbegaafdheid niet als zodanig wordt herkend en zelfs wordt verward met andere problematiek zoals autisme, ADHD of een andere gedrags- of ontwikkelingsstoornis. Onderpresteren ontstaat vaak al in de eerste jaren op het basisonderwijs en is vaak een voorbode van bijkomende problematiek. Een vroege herkenning en erkenning van hoogbegaafdheid is dus van groot belang. Meer kennis en kunde is gevraagd om het signaleren en begeleiden van deze groep kinderen te verbeteren om ze te kunnen leren hoe zij hun volle potentieel kunnen benutten. Voor wie is de Psychologie van Hoogbegaafdheid opleiding bedoeld? Deze opleiding is speciaal geschreven voor mensen die vanuit hun beroep of persoonlijke interesse meer willen weten over hoogbegaafdheid en de begeleiding van hoogbegaafden. Je kunt hierbij denken aan: ouders en opvoeders, onderwijzers en leraren, psychologen en pedagogen, gezinsondersteuners, therapeuten, stressmanagers, counselors, coaches, loopbaanbegeleiders, maatschappelijk werkers, etc. Kortom voor iedereen die geïnteresseerd is in en beter wil leren omgaan met hoogbegaafdheid. Hierbij ligt de nadruk op de ontwikkeling van hoogbegaafdheid vanaf de kindertijd.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie