nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Inleiding Psychologie

De beroepsopleiding Inleiding Psychologie vanuit huis volgen? D.m.v. www.thuisstudiezoeken.nl kom je in aanraking met tientallen thuisopleidingen en cursussen om verder te komen binnen het domein Psychologie. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of anderzijds toe aan volledig iets nieuws? Neem de informatie door en vergelijk meteen veel gekozen zelfstudies en thuiscursussen van respectabele onderwijsaanbieders als NHA en wie weet begin jij volgende week al met een beroepsopleiding vanuit huis Inleiding Psychologie! Een studie die past bij jouw niveau, het meest actuele lesmateriaal, en goede begeleiding. Deze beroepsopleiding is er al vanaf €249,00 bij onder andere NHA.

 • Studeer waar je maar wilt.
 • Mogelijk om sneller te studeren.
 • Feedback van persoonlijke docent.
 • Voeg waarde toe aan je CV.
 • Studiekosten zijn vaak aftrekbaar.
 • In februari 2024 leuke welkomstkorting.

Vergelijk thuisstudies Inleiding Psychologie februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAInleiding Psychologie2 maanden€249,00Meer informatie
Inleiding Psychologie zelf thuis volgen

Studeren op jouw eigen tempo

De opleiding Inleiding Psychologie vanuit huis volgen

Groeien naar een hogere functie? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Op welk niveau jij ook denkt; iedereen vind het leuk om te leren. Jij hoeft alleen nog maar te starten. www.thuisstudiezoeken.nl kan helpen bij het vinden van een studie. Hier vind je uitgebreide info over honderden studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen om jouw volgende doel te realiseren. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Psychologie? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Inleiding Psychologie(duaal of voltijd). Via deze beroepsopleiding doe je in korte termijn veel kennis op, zo snel of langzaam als jij dat wil. Uitstekend te combineren met jouw huidige baan, buitenschoolse activiteiten en het gezin + de kids.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Starten met een beroepsopleiding Inleiding Psychologie is online snel te regelen. In het stappenplan van ons studie-team zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Selecteer de gewenste opleider en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Ben je enthousiast? Registreer je dan direct online.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Wanneer alle privé-gegevens kloppen ontvang je het lesmateriaal en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: je kunt waar en wanneer je wilt de lesmaterialen doorkijken en examens doen of projecten uploaden. Uiteraard krijg je begeleiding van een persoonlijke docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt wordt je beloond met een diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Wat is de prijs van een Inleiding Psychologie thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Veel lesmaterialen vind je in jouw digitale leeromgeving op een tablet, smartphone of laptop. Verder heb je geen reiskosten, en zijn er minder dure docenten. Wel is er een vast aanspreekpunt aanwezig die jou gedurende de studie helpt. De opleiding Inleiding Psychologie kun je al volgen vanaf €249,00 bij bijvoorbeeld NHA. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • De studiestof (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een persoonlijke mentor van NHA.
 • Toegang tot een online leeromgeving.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Ontdek het gemak van thuis studeren

Binnen no-time een echte opleiding starten

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een aanzienlijk aantal volwassenen willen vanuit huis studeren. Het zelf kunnen bepalen en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies maakt het steeds aantrekkelijker. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Hoe werkt het precies, en is het voor mij relevant? In de volgende paragraaf bespreken we kort de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige Inleiding Psychologie thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de beroepsopleiding?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Inleiding Psychologie: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. De lesstof is grotendeels digitaal. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd krijg je bij veel aanbieders binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Niet veel later krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De beroepsopleiding duurt gemiddeld 2 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Beroepsopleidingen en praktische studies zijn er in principe voor iedereen. Ben jij van plan te starten met een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Soms is een passende Inleiding Psychologie vooropleiding een harde eis. Echter kan het ook gaan om een 21-plus toets of een diploma van het voortgezet onderwijs. In de beschrijving van de opleiding lees je de benodigde specificaties m.b.t. de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Haal ik ook een officieel diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van bedrijven zoals bijvoorbeeld Nationale Handelsacademie (NHA) dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Dit houdt in dat deze thuisopleidingen op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Hogeschool iPabo. Ook behaal je met een thuisstudie vaak een erkend branchediploma zoals branchediploma schoonheidsspecialist(e). Bij korte cursussen en trainingen is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Op deze manier is het voor iedereen duidelijk dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Diverse opleidershebben ze mogelijkheid voor een Inleiding Psychologie klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: meer contactmomenten met andere studenten, meer directe feedback van je docent en de examenhulp (bespreken van de vragen). Minder fijn: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
Veel opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. In deze omgeving vind je snel de essentiële informatie voor je beroepsopleiding en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. Met jouw online lesomgeving kun je terecht voor ondermeer oefeningen, oefenexamens, het lesmateriaal, video’s, praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden. Je kunt hier ook projecten uploaden, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-beroepsopleiding-inleiding-psychologie

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Je kunt vrijwel alles online studeren. Van Middle management tot bijvoorbeeld Commercieel Medewerker, en sinds kort dus ook de Inleiding Psychologie zelfcursus. Welke onderwijsinstelling past bij mijn ambities? Hieronder lees je over de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Met persoonlijke begeleiding
 2. LOI: Persoonlijke begeleiding van start tot diploma
 3. NTI: Diverse masterprogramma’s
 4. Laudius: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
 5. Thuiscursus.nl: Verschillende leslocaties
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Een hoogwaardige thuisstudie Inleiding Psychologie online versneld volgen is mogelijk vanaf €249,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. Lesmaterialen en lesgeld zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. De belangrijkste kosten mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • De kosten voor collegegeld en/of cursusgeld
 • Kosten voor studieboeken e.d.

Opmerking: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (februari 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een cursus / studie die iets bijdraagt aan jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Let altijd even op deze aspecten:

 • De cursus of studie vormt een bijdrage voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep.
 • Het moet gaan om een leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van NHA.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De totale kosten zijn minimaal €250,00 (per jaar) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Wat is daarvan de reden? Jouw werkgever kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Overigens kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een erkende studie via de werkgever starten heeft dus veel verschillende voordelen. Regelmatig is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding Inleiding Psychologie. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, samen groeien is een mooie doelstelling.

Weten wat mensen beweegt? Volg de cursus Inleiding Psychologie op HBO-niveauWaarneming, geheugen, emotie en gedrag: hoe werken mensen? Wat beweegt mensen? Hoe werkt motivatie? Welke psychisch stoornissen zijn er? De cursus Inleiding Psychologie biedt antwoorden. Hoe heeft de psychologie zich ontwikkeld? Van Freud tot Kahneman en van Plato tot Seligman: De cursus Inleiding Psychologie toont de geschiedenis van psychologie. Een overzicht van historische en recente ontwikkelingen. Menselijk gedrag Hoe communiceren mensen? Waarom gedragen mensen zich zoals ze doen? Hoe werkt de psyche? Wat is de psyche? Wat voor emoties voelen mensen? Dat zijn vragen waarmee psychologen zich bezighouden. Beroepsperspectief Psychologen vinden hun weg naar alle vakgebieden en onderdelen van de samenleving. Enkele voorbeelden van vakgebieden waarin psychologen werken: in de rechtspraak adviseren psychologen over de betrouwbaarheid van getuigenverklaringen; in organisaties vergroten psychologen werkplezier (en daarmee professionele effectiviteit); in de gezondheidszorg onderscheiden psychologen de meest optimale manieren om patiënten te benaderen; in de geestelijke gezondheidszorg behandelen psychologen cliënten met psychische problemen; in de sport verbeteren psychologen sportprestaties en maken ze sporters mentaal weerbaarder. De cursus Inleiding Psychologie biedt psychologische kennis en leert je hoe je psychologische inzichten kunt toepassen. Leer hoe je anderen begrijpt en hoe mensen communiceren. Verdiep je in de mens en zijn gedrag. Inleiding Psychologie op HBO-niveau Hoe gedragen piloten zich in een cockpit als een automatische piloot al het werk overneemt? Hoe houd je piloten scherp als de machine opeens toch faalt? Psychologie begon als wetenschap met een studie naar de menselijke geest, inmiddels vind je de psychologie in alle facetten van de samenleving.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie