nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Basisopleiding Activiteitenbegeleider

De beroepsopleiding Basisopleiding Activiteitenbegeleider zelfstandig thuis volgen? Aan de hand van de vergelijker van thuisstudies vind je alle erkende thuisstudies en opleidingen in de categorie Sociaal en pedagogisch werk. Wil je hogerop in je carrière? Voor jezelf beginnen? Of anderzijds iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Ga direct van start en vergelijk meteen de beste thuisopleidingen en cursussen van erkende opleiders als NHA en begin morgen al met een beroepsopleiding vanuit huis Basisopleiding Activiteitenbegeleider! Een passende opleiding voor iedereen, studiematerialen online toegankelijk, en altijd de beste begeleiding. Deze beroepsopleiding is te koop vanaf €599,00 bij een opleider als NHA.

 • 100% flexibel studeren.
 • Digitale leeromgeving.
 • Vakkundige docenten en begeleiders.
 • Een waardevolle aanvulling op het CV.
 • Het is stukken goedkoper dan klassikaal.
 • In februari 2024 voor een voordelige prijs.

Overzicht thuisstudies Basisopleiding Activiteitenbegeleider februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHABasisopleiding Activiteitenbegeleider9 maanden€599,00Meer informatie
Basisopleiding Activiteitenbegeleider thuis volgen

Snel het gewenste diploma op zak

De opleiding Basisopleiding Activiteitenbegeleider voordelig vanuit huis volgen

Wil jij promotie maken? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, het aanbod is ontzettend groot! Maar je moet wel zelf in actie komen! Deze site kan jou hierbij helpen. Met onze vergelijker vergelijk je een scala aan thuiscursussen en opleidingen (beroeps) die passen bij jouw doelen. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Sociaal en pedagogisch werk? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Basisopleiding Activiteitenbegeleider(duaal of voltijd). Binnen deze beroepsopleiding doe je in korte termijn veel kennis op, zonder dat jij in de schoolbanken moet. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast jouw huidige werk, buitenschoolse activiteiten en een druk gezinsleven.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Kiezen voor een beroepsopleiding Basisopleiding Activiteitenbegeleider is niet ingewikkeld. In onderstaand schema van onze studie-specialisten zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of kies voor een gratis proefles om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Wanneer alle privé-gegevens kloppen zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Het traject gaat nu van start: op de momenten dat je tijd hebt de lesstof erbij pakken en opdrachten inleveren. Logischerwijs wordt je geholpen door een erkende docent.
 6. Na het afronden van de studie krijg je het (branche)diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Wat zijn de kosten van een Basisopleiding Activiteitenbegeleider thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Wat is hiervan de reden? Je schaf geen hele dure boeken aan. De meeste lesstof open je gewoon via internet, bijvoorbeeld op jouw tablet, smartphone of laptop. Daarnaast hoef je niet te reizen en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Natuurlijk bestaat er een mentor of coach die jou ondersteunt. De opleiding Basisopleiding Activiteitenbegeleider kun je al volgen vanaf €599,00 via o.a. NHA. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Het lesmateriaal (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van NHA.
 • 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Ontdek het gemak van thuis studeren

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Een groeiend aantal medewerkers willen vanuit huis studeren. De hoge mate van flexibiliteit en de enorme keuze in studies en cursussen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Hoe werkt het precies, en is het niveau niet te hoog? In het volgende gedeelte behandelen we de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Basisopleiding Activiteitenbegeleider thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de beroepsopleiding?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Basisopleiding Activiteitenbegeleider: je kunt beginnen wanneer je maar wil. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd krijg je soms dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Binnen afzienbare tijd krijg je de benodigde boeken ook thuis (soms is dit optioneel). De beroepsopleiding heeft een studietijd van zo’n 9 maanden. Meestal kan het soms nog een stuk sneller. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Dit wisselt per type opleiding. (Hobby)cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Ben je op zoek naar een HBO-studie of master? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Dikwijls is hier een dergelijke Basisopleiding Activiteitenbegeleider vooropleiding een voorwaarde. Echter kan het ook gaan om een 18+ examen of een ECV-certificaat. In de folder van de school vind je de benodigde specificaties omtrent de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van bedrijven zoals NTI zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Op die manier weet je dat deze studies gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Clusius College. Ook krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een echt branchediploma als branchediploma schoonheidsspecialist(e). Bij een meer praktische of hobbymatige cursus is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Daarmee laat jij zien dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
De meeste onderwijs-aanbieders hebben ook een Basisopleiding Activiteitenbegeleider klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: je kunt veel leren van andere cursisten, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Er zijn ook nadelen: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
Vrijwel alle opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. In dat portaal vind je de essentiële informatie voor je beroepsopleiding en kan er contact worden gezocht met de docenten. In de digitale leeromgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: oefeningen, het lesmateriaal, video’s, webinars, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden. Je kunt hier ook projecten uploaden, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-beroepsopleiding-basisopleiding-activiteitenbegeleider

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Van HBO Opvoedingsondersteuning tot een opleiding als Basisopleiding Activiteitenbegeleider, en tegenwoordig dus ook de Basisopleiding Activiteitenbegeleider zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die rijmt met mijn persoonlijke wensen? Hierna vergelijk jij zelf onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Erkenning door het ministerie van onderwijs
 2. LOI: Altijd de nieuwste studietools: online hoorcolleges, webinars en mobiele app
 3. NTI: Studeren met veel persoonlijk contact
 4. Laudius: Praktijkgerichte docenten
 5. Thuiscursus.nl: Duizenden tevreden studenten
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Een thuisstudie Basisopleiding Activiteitenbegeleider online versneld volgen is realistisch vanaf €599,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. Lesmaterialen en lesgeld mag je (deels) aftrekken van de belasting. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. Deze specifieke kosten kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Lesgeld, collegegeld of instellingscollegegeld
 • Verplichte leermiddelen (bijv. boeken)

Niet vergeten: niet elke studie komt in aanmerking (februari 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een beroepscursus die gericht is op jouw huidige- of toekomstige baan. Neem de volgende zaken in acht:

 • De cursus is geschikt voor jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via NHA.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De totale kosten beslaan het minimum van €250 (per 12 maanden) tot een max van €15k.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Het doen van een deeltijd studie is iets wat veel werkgevers stimuleren. Hoe komt dit? Je werk / collega kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Ook mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een training of beroepsopleiding via je werk volgen is dus voor beide partijen interessant. Doorgaans is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding Basisopleiding Activiteitenbegeleider. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Een opstap naar zinvol en gevarieerd werk? Volg de Basisopleiding ActiviteitenbegeleiderMaakt zorgzaamheid deel uit van je karakter en wil je daar beroepshalve verder mee in de branche welzijn? De Basisopleiding Activiteitenbegeleider is de ideale eerste stap. Je leert wat er nodig is om mensen te begeleiden in uiteenlopende situaties en tegelijkertijd spreek je jouw organisatietalent, mensenkennis en creatief vermogen aan. Een activiteitenbegeleider of een begeleider dagbesteding is een beroepskracht die dagbesteding organiseert en begeleidt voor bewoners van instellingen of cliënten. Denk bijvoorbeeld aan ouderen, psychiatrische patiënten van alle leeftijden, gedetineerden of mensen met een verstandelijke of fysieke beperking. In de cursus Activiteitenbegeleider is er ruimschoots aandacht voor de verschillende groepen mensen waar je mee werkt. Breed inzetbaar Of je nu werkt in de geestelijke gezondheidszorg, ouderenzorg of gehandicaptenzorg: de activiteiten van de begeleider kunnen variëren van spelletjes, sport en schilderen tot uitstapjes, educatie en het verrichten van werk. In zekere zin ben je bijzonder breed inzetbaar en weet je wat nodig is om mensen optimaal te begeleiden. Hoe je dat doet vanuit een theoretische onderbouwing, dat leer je in de Basisopleiding Activiteitenbegeleider. Kort samengevat zijn dit de taken van een activiteitenbegeleider: dagbestedingsactiviteiten bedenken en organiseren; deelnemers aan de activiteiten stimuleren, begeleiden en observeren; deelnemers een veilige sociale omgeving bieden; mantelzorgers en andere betrokkenen adviseren (denk aan familie, vrienden en buren); activiteitenplan en/of rehabilitatieplannen maken; meedenken met het zorgplan van een instelling als het gaat om dagbesteding; overleggen met andere hulpverleners zoals verzorgenden, verpleegkundigen of psychologen; … en meer. Toets jouw kennis Werk je nu al als activiteitenbegeleider en wil je jouw kennis opfrissen of meer halen uit je vak? Dan is deze Basisopleiding Activiteitenbegeleider een interessante keuze. Toets jouw praktijkkennis en vaardigheden aan de nieuwste inzichten. Wil jij jouw kennis uit het vakgebied opfrissen en uitbreiden? Of overweeg je een MBO-opleiding persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen en wil je alvast basiskennis van dit vak opdoen? Dan is deze Basisopleiding Activiteitenbegeleider ideaal voor jou! De opleiding begint bij de absolute basis en loodst je gedoseerd door de lesstof heen. Schrijf je nu in voor de Basisopleiding Activiteitenbegeleider en zet direct een eerste stevige stap om jouw drive om anderen te helpen en begeleiden in de praktijk te brengen.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie