nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Staatsrecht

De beroepsopleiding Staatsrecht op afstand volgen? Aan de hand van onze vergelijker check & vergelijk je talloze thuiscursussen en studies in het vakgebied van Rechten. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Beginnen als ZZP’er? Of bijvoorbeeld iets leren wat je heel leuk vindt? Ga direct van start en vergelijk gemakkelijk de beste thuisopleidingen van toonaangevende afstandsopleiders als NTI en ga meteen aan de slag met een beroepsopleiding vanuit huis Staatsrecht! Op een flexibele manier studeren, een prettige online leeromgeving, en persoonlijke begeleiding. Deze beroepsopleiding is er al vanaf €469,00 bij bijvoorbeeld NHA.

 • 100% flexibel studeren.
 • Een prettige online leeromgeving.
 • Professionele docenten.
 • 100% actuele en toepasbare lesstof.
 • Studiekosten zijn vaak aftrekbaar.
 • In juli 2024 scherpe kortingen.

Overzicht thuisstudies Staatsrecht juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAStaatsrecht2 maanden€469,00Meer informatie
Staatsrecht op eigen tempo thuis volgen

Efficiënt studeren op jouw eigen tempo

De opleiding Staatsrecht op afstand volgen

Wil jij promotie maken? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Wat jouw niveau ook is, het aanbod is ontzettend groot! Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! De website thuisstudiezoeken.nl is een handige manier om te beginnen met zoeken. Met onze vergelijker check & vergelijk je ontzettend veel cursussen en beroepsopleidingenwaarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Rechten? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Staatsrecht(duaal of voltijd). Binnen deze beroepsopleiding leer je de onderdelen van het vak, op het moment dat het jou uitkomt. Het is goed te doen samen met dagelijkse werkzaamheden, muziek of sport en het gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Starten met een beroepsopleiding Staatsrecht is online snel te regelen. In onderstaand schema van onze studie-specialisten kan je er alles over lezen:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of kies de optie voor een gratis proefles om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Lijkt het wat? Registreer je dan direct online.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als jij alles volledig hebt ingevuld komt het lesmateriaal jouw kant op en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: je kunt waar en wanneer je wilt de stof doornemen en colleges terugkijken. Natuurlijk krijg je begeleiding van een professionele docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Wat zijn de huidige kosten van een Staatsrecht thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat het vergeleken met regulier onderwijs erg goedkoop is. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. De meeste lesstof check je simpelweg digitaal met jouw smartphone, tablet of laptop. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en zijn er minder dure docenten. Vanzelfsprekend is er een vast aanspreekpunt aanwezig die jou ondersteunt. De opleiding Staatsrecht is er al vanaf €469,00 bij bijvoorbeeld NHA. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Alle theorie en opdrachten (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een professionele begeleider van NHA.
 • Waar en wanneer jij wilt toegang tot de lesstof.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Thuis studeren waar en wanneer je wil

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Meer en meer arbeiders willen vanuit huis studeren. De maximale vrijheid en het enorme aanbod zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Hoe werkt het precies, en past het bij mijn doelen? In het gedeelte hieronder besteden we aandacht aan de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige Staatsrecht thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de beroepsopleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Staatsrecht: studeren op de momenten wanneer het jou past. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd ontvang je vaak al dezelfde dag nog alle digitale materialen. Dezelfde week krijg je de benodigde boeken ook thuis (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De beroepsopleiding kost je pakweg 2 maanden. Dikwijls kun je het natuurlijk sneller afronden. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Is een vooropleiding verplicht?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Veel beroepsopleidingen en cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Gaat jouw voorkeur uit naar een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Soms is een bepaalde Staatsrecht vooropleiding noodzakelijk. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 21+ toetsof een VMBO/HAVO/VWO diploma. Via de site van de onderwijsinstelling check je aanvullende informatie met betrekking tot toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Wat is het behaalde diploma waard?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van bedrijven als bijv. Scheidegger worden erkend door het ministerie van Onderwijs. We kunnen dus zeggen dat deze thuisopleidingen net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Avans Hogeschool. Tevens ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een serieus branchediploma zoals branchediploma schoonheidsspecialist(e). Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Op die manier kan een (toekomstig) werkgever zien dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Het gros van de aanbieders beschikken over een Staatsrecht klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: je kunt ervaringen en kennis delen de goede en individuele ondersteuning en meer gerichte voorbereiding op examens. Minder prettig: je moet het veel beter plannen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Tevens is tarief van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
De meeste opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Hier vind je de essentiële informatie voor je beroepsopleiding en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In deze internet omgeving is er een verzameling geplaatst van geluidsbestanden, webinars, oefeningen, video’s, oefenexamens, het lesmateriaal. Ook kan je opdrachten uploaden, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-beroepsopleiding-staatsrecht

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Dit varieert van Opvoeden tot een studie als HBO Back-end C# developer, en dus ook de Staatsrecht zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen in lijn is met mijn ambities? In het volgende hoofdstuk behandelen we de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Ingeschreven in het CRKBO
 2. LOI: Ruime keuze in opleidingen
 3. NTI: Probeer een gratis proefles
 4. Laudius: Erkende opleidingen en diploma’s
 5. Thuiscursus.nl: Proefles ontvangen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Naast je baan een thuisstudie Staatsrecht online versneld volgen is mogelijk vanaf €469,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. De studiekosten zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. De relevante zaken mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Instellingscollegegeld of cursusgeld
 • Verplichte leermiddelen (bijv. boeken)

Let op: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (juli 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een volwaardige opleiding die relevant is voor de baan van je toekomst (of huidige werk). De voorwaarden zijn als volgt:

 • De thuisopleiding is relevant voor jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van NHA.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De totale kosten zijn ten minste €250,00 (per jaar). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Waarom? Je organisatie heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Verder kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een professionele opleiding volgen via jouw werkgever heeft dus veel verschillende voordelen. Bij veel bedrijven wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding Staatsrecht. Ga eens om tafel met jouw manager, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Doorgrond het recht van de Nederlandse staat. Volg de cursus Staatsrecht op HBO-niveauHoe werkt de overheid? Wat is het verschil tussen de Hoge Raad en de Raad van State? Kan een geschil over een statiegeldfles uiteindelijk bij het Europese Hof terechtkomen? Weet hoe de overheid en het openbaar bestuur werken. Wie maakt de wetten? Wie toetst de wetten? Wie handhaaft de wetten? Waarom zijn machten in Nederland verdeeld? Bekijk tijdens de cursus Staatsrecht de Nederlandse staat vanuit juridisch perspectief. Een inwoner vraagt een provincie om toestemming: hij wil bouwen in strijd met een bestemmingsplan. Wat zijn de gevolgen voor anderen? Mag het eigenlijk wel? Waarom denkt een staatsorgaan altijd na voordat een burger een vergunning krijgt (of: niet krijgt)? Leer de rechten en plichten van de overheid kennen. Volg de cursus Staatsrecht Het tempo van de cursus Staatsrecht bepaal je zelf. Het programma bestaat uit de onderdelen staatsrecht en wetgevingsproces. De cursus duurt twee maanden. Kennis verfijnen met een cursus Staatsrecht Als jurist je kennis en vaardigheden verdiepen? Werkzaam bij de overheid of het bedrijfsleven en met meer kennis van zaken werken? Een opstap maken naar een volgende functie? Volg de cursus Staatsrecht. Bedrijven hebben behoefte aan medewerkers die weten hoe de Nederlandse staat is ingericht. Medewerkers die hun weg kennen in de juridische wereld bieden bedrijven, organisaties en instellingen meerwaarde.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie