nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Bestuursrecht

De beroepsopleiding Bestuursrecht flexibel vanuit huis volgen? Geholpen door Thuisstudiezoeken.nl tref je de meest interessante thuisstudies en opleidingen in het vakgebied van Rechten. Een nieuwe stap in je carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of gewoon toe aan volledig iets nieuws? Pak dit moment en vergelijk eenvoudig kwalitatieve thuisopleidingen van Nederlandse instellingen als Thuiscursus.nl en schrijf je vandaag nog in voor een beroepsopleiding vanuit huis Bestuursrecht! Een passende opleiding voor iedereen, een gratis proefles volgen, en goede begeleiding. Deze beroepsopleiding kun je al volgen vanaf €499,00 bij bijvoorbeeld NHA.

 • Studeren in jouw eigen tempo.
 • 24/7 toegang tot online leeromgeving.
 • Leraren uit het werkveld.
 • Praktijkgericht studeren.
 • De goedkoopste manier van studeren.
 • In februari 2024 aantrekkelijk geprijsd.

Vergelijking van thuisstudies Bestuursrecht februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHABestuursrecht2 maanden€499,00Meer informatie
Bestuursrecht zelf thuis volgen

In jouw eigen tempo het gewenste diploma halen

De opleiding Bestuursrecht flexibel vanuit huis starten

Zoek je een andere baan? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Wat er ook bij jou speelt, voor ons allemaal is er een uitdaging. Het is gewoon een kwestie van doen. Deze site helpt jou graag met de volgende stap. In de vergelijker check & vergelijk je een breed spectrum van studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen om jouw volgende doel te realiseren. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Rechten? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Bestuursrecht. Met deze beroepsopleiding doe je in korte termijn veel kennis op, op jouw niveau en jouw tempo. Je kunt het prima combineren met jouw huidige werk, culturele activiteiten en jouw gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Het deelnemen aan een beroepsopleiding Bestuursrecht gaat erg gemakkelijk. Door middel van het stappenplan hieronder gaan we er verder op in:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en lees meer details over de cursus.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of ga direct aan de slag met een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Wanneer alle privé-gegevens kloppen zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je meteen inloggen.
 5. Nu kun je starten met leren: je kunt waar en wanneer je wilt de lesmaterialen doorkijken en huiswerk inleveren. Logischerwijs heb je regelmatig contact met een professionele docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond volgt natuurlijk een passende diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Actuele prijzen Bestuursrecht thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Waarom is het zo voordelig? Je schaf geen hele dure boeken aan. Veel lesmaterialen kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving met een PC, smartphone of iPad. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en werken ze met minder dure docenten. In de regel is er een coach of begeleider die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding Bestuursrecht is er nu al vanaf €499,00 bij het instituut NHA. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • De leerstof (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Altijd een eigen mentor van NHA.
 • Overal toegang tot de lesmaterialen en opdrachten.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Ontdek het gemak van thuis studeren

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een aanzienlijk aantal arbeiders investeren in hun carrière met een thuisstudie. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en het enorme aanbod maakt het alleen maar leuker. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Hoe werkt het precies, en is het niveau niet te hoog? In het volgende gedeelte behandelen we de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Bestuursrecht thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn beroepsopleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Bestuursrecht: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je doorgaans binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Dezelfde week worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (soms is dit optioneel). De beroepsopleiding heeft een looptijd van circa 2 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kan je het ook sneller afronden. Even studeren op een lager pitje? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dit verschilt per studie en aanbieder. De meeste (hobbymatige) cursussen hebben in de regel weinig basiseisen. Ben jij van plan te starten met een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Vaak is een toepasbare Bestuursrecht vooropleiding vereist. Het kan ook gaan om een 18+ examen of een VMBO/HAVO/VWO diploma. In de gratis studiegids achterhaal je extra info over de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Krijg ik een officieel diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van opleiders als bijv. NTI zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Op die manier weet je dat deze diploma’s op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Zone College. Daarnaast kan je ook rekenen op een officieel branchediploma als branchediploma pedicure. Bij een deel van de (hobby)cursussen kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Op deze manier laat jij zien dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Verscheidene aanbieders verstrekken ook een Bestuursrecht klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: je kunt ervaringen en kennis delen meer individuele begeleiding en de examenhulp (bespreken van de vragen). Er zijn ook nadelen: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Online download je belangrijke info rondom jouw beroepsopleiding en heb je contact met jouw docent. Via jouw account is er een verzameling geplaatst van webinars, praktijkvoorbeelden, video’s, geluidsbestanden, oefeningen, oefenexamens. In dat systeem upload je ook huiswerk, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-beroepsopleiding-bestuursrecht

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Denk aan Romans Schrijven tot en met HBO Economische verschijnselen, en tegenwoordig dus ook de Bestuursrecht zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling matcht met mijn ambities? Bijgaand behandelen we onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Prettige digitale leeromgeving
 2. LOI: Vakkundige docenten
 3. NTI: Prettige digitale leeromgeving
 4. Laudius: Studeren op een tempo dat bij jou past
 5. Thuiscursus.nl: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Zelf een thuisstudie Bestuursrecht online versneld volgen kan voor een bedrag van €499,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? Boeken, lesgeld e.d. zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. Deze posten mag je aftrekken:

 • Lesgeld / collegegeld
 • De benodigde vakliteratuur en lesstof

Niet vergeten: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (februari 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een volwaardige opleiding die relevant is voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Let altijd even op deze aspecten:

 • De cursus een meerwaarde is voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het betreft een leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van NHA.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De studiekosten in kwestie zijn minimaal €250,00 (per 52 weken) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen is iets wat veel werkgevers stimuleren. De reden hiervoor? Jouw baas heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Bovendien kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een training of beroepsopleiding via jouw werkgever afronden is dus voor beide partijen interessant. Soms heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Bestuursrecht. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

De rechten en plichten van de overheid kennen? Volg de opleiding Bestuursrecht op HBO-niveauDe Algemene wet bestuursrecht, Wet openbaarheid van bestuur en de Gemeentewet: waarschijnlijk ken je ze al. Het openbaar bestuur in Nederland moet zich houden aan wetten. Dan is het wel zo handig om de wetten te kennen. Volg de opleiding Bestuursrecht. Een gemeente voert werkzaamheden uit in een woonwijk. Stratenmakers leggen stoeptegels, maar laten een tegel iets uitsteken. Een man struikelt over die stenen en breekt een been. Wie is verantwoordelijk voor de schade? Overheden, stratenmakers, inwoners en verzekeraars willen antwoorden op vragen. Opleiding Bestuursrecht in deeltijd De essentie van het bestuursrecht in twee maanden: van bestuursorganen tot een overzicht van bezwaarmogelijkheden. Het tempo van de cursus Bestuursrecht bepaal je zelf. Leer de spelers in het Nederlandse bestuursrecht kennen. Weet het recht toe te passen en bedrijven te adviseren. Kennis verfijnen met een cursus Bestuursrecht Als jurist je kennis en vaardigheden verdiepen? Werkzaam bij de overheid en met meer kennis van zaken werken? Een opstap maken naar een volgende functie? Volg de cursus Bestuursrecht.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie