nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Rechten

De beroepsopleiding Rechten digitaal volgen? Aan de hand van onze thuisstudie-vergelijker lees je alles over goed aangeschreven thuisstudies en opleidingen om verder te groeien binnen het vakgebied Rechten. Wil je hogerop in je carrière? Beginnen als ZZP’er? Of juist toe aan volledig iets nieuws? Doorzoek en vergelijk moeiteloos de beste thuisopleidingen en cursussen van vooraanstaande onderwijsinstellingen als Scheidegger en ga meteen aan de slag met een beroepsopleiding vanuit huis Rechten! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en de beste docenten. Deze beroepsopleiding is er al vanaf €499,00 bij NHA.

 • Studeren wanneer jou het uitkomt.
 • Mogelijk om sneller te studeren.
 • Volop feedback van je docent.
 • Lesstof gericht op de huidige situatie.
 • Bespaar reiskosten en reistijd.
 • In februari 2024 aantrekkelijke acties.

Aanbieders thuisstudie Rechten februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHARechten2 maanden€499,00Meer informatie
Rechten digitaal vanuit huis

Actueel lesmateriaal en de beste docenten

De opleiding Rechten thuis volgen

Groeien binnen je bedrijf? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, er is ontzettend veel mogelijk! Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Deze site kan helpen bij het vinden van een studie. Op deze website tref je een scala aan thuiscursussen en opleidingen (beroeps) om jouw volgende doel te realiseren. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Rechten? Dan moet je ook echt eens kijken naar de online thuisstudie Rechten(duaal of voltijd). Tijdens deze beroepsopleiding verdiep jij je volledig in het vak, altijd waar en wanneer jij wilt. Jij kan studeren op deze manier combineren met je huidige baan, sportactiviteiten en jouw familie.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Starten met een beroepsopleiding Rechten is niet ingewikkeld. In het onderstaande stappenplan vind je alle details:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of vraag een gratis proefles aan om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Ben jij overtuigd? Registreer je dan direct online.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Wanneer alle privé-gegevens kloppen wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: op zelfgekozen momenten je lesstof bestuderen en examens doen of projecten uploaden. Zoals je mag verwachten wordt je bijgestaan door een vaste docent.
 6. Na het afronden van de studie wordt je beloond met een diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Actueel tarief Rechten thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Waarom zijn de kosten zo laag? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Veel lesmaterialen bekijk je gewoon online met een tablet, smartphone of laptop. Verder bespaar je fors op reiskosten, en zijn er minder dure docenten. Wel bieden ze een persoonlijke begeleider die jou gedurende de studie helpt. De opleiding Rechten wordt al aangeboden vanaf €499,00 bij de onderwijsinstelling NHA. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een persoonlijke mentor van NHA.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Thuis studeren waar en wanneer je wil

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Een groeiend aantal Hollanders kiezen voor een thuisstudie. Het zelf kunnen bepalen en het veelzijdige aanbod in thuisstudies maakt het steeds aantrekkelijker. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Kan ik zomaar beginnen, en is het wat voor mij? Hieronder behandelen we de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Rechten thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de beroepsopleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Rechten: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is krijg je bij veel aanbieders à la minute de digitale studiestof. Dezelfde week krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (niet verplicht bij alle studies). De beroepsopleiding heeft een studietijd van om en nabij de 2 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kan het een stuk sneller. Onverwachte drukte? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dit varieert per studie en opleider. Cursussen en trainingen zijn er in principe voor iedereen. Ben je op zoek naar een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Vaak is een relevante Rechten vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Als alternatief vragen ze vaak een 21+ toetsof een ECV-certificaat. In de gratis brochure tref je alle relevante details over de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van onderwijsinstellingen als o.a. Nederlands Talen Instituut (NTI) zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. Zo weet je dat deze afstandopleidingen niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Hogeschool Schoevers. Verder krijgen deelnemers soms een gerenommeerd branchediploma zoals Visagie Branchediploma. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Op deze wijze kun je aantonen dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Een aanzienlijk deel van de instanties faciliteren ook een Rechten klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: je kunt ervaringen en kennis delen de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en de examenhulp (bespreken van de vragen). Een negatief punt is: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Tevens is tarief van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
Het gros van de opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. Hier vind je alles wat je nodig hebt voor jouw beroepsopleiding en kan je overleggen met de docent. Met jouw online lesomgeving kun je terecht voor ondermeer oefenexamens, video’s, webinars, praktijkvoorbeelden, oefeningen, het lesmateriaal. Je kunt hier ook projecten uploaden, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-beroepsopleiding-rechten

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. En er steeds meer aanbod. Onder andere Konijnenverzorger t/m HBO sociaal werker in de zorg, en nu dus ook de Rechten zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen sluit aan bij mijn persoonlijke wensen? Onderstaand kun je meer vinden over de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Hulp bij het kiezen van een studie
 2. LOI: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
 3. NTI: Met sociale intelligentietest
 4. Laudius: Hulp bij het kiezen van een studie
 5. Thuiscursus.nl: Prettige digitale leeromgeving
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Zelf een thuisstudie Rechten online versneld volgen doe je vanaf €499,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. Boeken, lesgeld e.d. mag je (deels) aftrekken van de belasting. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De volgende factoren kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Tarieven voor de examens en collegegeld
 • Vakliteratuur, boeken, readers, etc.

Tip van de specialist: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (februari 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een cursus of studie die belangrijk is voor jouw huidige- of toekomstige baan. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • De cursus of studie is van belang voor jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Er is sprake van een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via NHA.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • Jouw totale kosten zijn ten minste €250,00 (per 52 weken). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een opleiding of cursus volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Hoe zit dit? Het bedrijf waar je werkt heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Tevens zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een erkende studie via de werkgever doen is dus voor jullie beide relevant. In de regel stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding Rechten. Ga eens om tafel met jouw manager, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Verdiep je in recht en de rechtspraak. Volg de cursus Recht op HBO-niveauKen je het verschil tussen bestuursrecht, strafrecht en privaatrecht? Weet je te benoemen wanneer mediation te verkiezen boven een gang naar de rechter? Volg de cursus Recht. Leer in twee maanden het Nederlands recht kennen in deze compacte cursus Rechten. Leer organisaties, bedrijven en mensen adviseren. Onderzoek problemen vanuit een juridische invalshoek. Wat voor verbintenis ga je aan als je een wasmachine koopt? Wat voor verbintenis gaat een bedrijf aan als het een ander bedrijf overneemt? Wat voor verbintenis hebben een werknemer en werkgever? Voor sommige mensen lijken dit overbodige vragen, voor juristen is het gesneden koek en belangrijke kennis: bij verschillende soorten overeenkomsten horen verschillende soorten rechten en plichten. Organisaties hebben juridische kennis nodig. Niet alleen achteraf als er iets is misgegaan en er een conflict is. Minimaliseer vooraf de kans op ongewenste gevolgen van beslissingen. Leer de juridische status van arbeidsovereenkomsten, vergunningen, vonnissen, dagvaardingen, mediation kennen. In twee maanden heb je een overzicht van het Nederlands recht. Kennis verfijnen met een cursus recht Als jurist je kennis en vaardigheden verdiepen? Werkzaam bij de overheid of het bedrijfsleven? Een opstap maken naar een volgende functie? Volg de cursus Recht online of als thuisstudie.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie