nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Sociaal Zekerheidsrecht

De beroepsopleiding Sociaal Zekerheidsrecht op afstand volgen? Via de vergelijker van thuisstudies check & vergelijk je toonaangevende thuisstudies en opleidingen om verder te groeien binnen het vakgebied Rechten. Je carrière een nieuwe impuls geven? Wil je een eigen zaak starten? Of gewoon zin in totaal iets nieuws? Pak dit moment en vergelijk zonder problemen populaire zelfstudies en thuiscursussen van Hollandse onderwijsaanbieders als NCOI en schrijf je vandaag nog in voor een beroepsopleiding vanuit huis Sociaal Zekerheidsrecht! Zelf je studietempo bepalen, een gratis proefles volgen, en uitstekende vakdocenten. Deze beroepsopleiding is te koop vanaf €399,00 bij een opleider als NHA.

 • Studeren wanneer jou het uitkomt.
 • Duidelijke planning en studiewijzers.
 • Zeer goede begeleiding.
 • Altijd 100% actuele lesstof.
 • Studiekosten zijn vaak aftrekbaar.
 • In februari 2024 goedkoop beginnen.

Opleiders thuisstudie Sociaal Zekerheidsrecht februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHASociaal Zekerheidsrecht2 maanden€399,00Meer informatie
Sociaal Zekerheidsrecht thuis volgen

Up-to-date lesmateriaal en docenten uit het vak

De opleiding Sociaal Zekerheidsrecht vanuit huis volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Hoe jouw situatie er ook uitziet, voor iedereen is er iets mogelijk. Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze website is een ideaal vertrekpunt. In de vergelijker vind je uitgebreide info over een breed spectrum van opleidingen (MBO/HBO) en cursussen die jou helpen naar jouw volgende doel. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Rechten? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Sociaal Zekerheidsrecht(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze beroepsopleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, op jouw niveau en jouw tempo. Ideaal als je studeren moet combineren met je werk, vrijwilligerswerk en jouw gezin.

Hoe werkt thuis studeren?
Starten met een beroepsopleiding Sociaal Zekerheidsrecht is eenvoudiger dan jij denkt. In het bijgaande stappenplan vind je alle details:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of vraag een gratis proefles aan om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Lijkt het wat? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als jij alles volledig hebt ingevuld krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: op de momenten dat je tijd hebt de stof doornemen en opdrachten inleveren. Vanzelf ontvang je regelmatig feedback van een vaste docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond krijg je een passend diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Actuele prijs Sociaal Zekerheidsrecht thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Hoe komt dit? Je schaf geen hele dure boeken aan. Een belangrijk deel van het lesmateriaal check je simpelweg digitaal, bijvoorbeeld op jouw telefoon of PC (ook tablets). Verder bespaar je fors op reiskosten, en zijn er minder dure docenten. Normaal gesproken bieden ze een persoonlijke begeleider die jou ondersteunt. De opleiding Sociaal Zekerheidsrecht volg je al vanaf €399,00 via de onderwijsinstelling NHA. De kosten worden gevormd door:

 • Het lesmateriaal (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een vast aanspreekpunt van NHA.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Binnen no-time een echte opleiding starten

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Meer en meer Nederlanders kiezen voor een studie aan huis. De vrijheid en de enorme keuze in studies en cursussen maakt het alleen maar leuker. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Kan ik zomaar beginnen, en is het voor mij relevant? In het volgende gedeelte beantwoorden we enkele prangende vragen rondom zelfstandige Sociaal Zekerheidsrecht thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de beroepsopleiding?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Sociaal Zekerheidsrecht: je kan elke week starten met deze opleiding. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Zodra jouw inschrijving afgerond is krijg je soms à la minute de digitale studiestof. Binnen afzienbare tijd wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (niet verplicht bij alle studies). De beroepsopleiding duurt zo’n 2 maanden. Dikwijls kun je het natuurlijk sneller afronden. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Het is niet erg als je er langer over doet.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Cursussen en veel taalstudies zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Ambieer je een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Dikwijls is hier een matchende Sociaal Zekerheidsrecht vooropleiding vereist. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 21+ examenof een specifiek overgangsbewijs. In de gratis studiegids lees je de verdere details m.b.t. de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Wat is het behaalde diploma waard?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van onderwijsaanbieders als onder andere NHA zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Dit wil zeggen dat deze afstandopleidingen gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Hout- en meubileringscollege. Mogelijk behaal je met een thuisstudie vaak een echt branchediploma als NL Actief. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Zo kan een (toekomstig) werkgever zien dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Een aanzienlijk deel van de onderwijs-bedrijven geven ook een Sociaal Zekerheidsrecht klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: meer contactmomenten met andere studenten, meer directe feedback van je docent en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Het minpunt is: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Standaard is de prijs van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. In dit systeem vind je snel belangrijke info rondom jouw beroepsopleiding en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. Via deze portalen tref je zaken als het lesmateriaal, video’s, webinars, praktijkvoorbeelden, oefeningen, oefenexamens. In dat systeem upload je ook huiswerk, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-beroepsopleiding-sociaal-zekerheidsrecht

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Het aanbod in studies is enorm. Bijvoorbeeld Evenementenorganisator t/m MBO Junior Assistent Accountant, en natuurlijk de Sociaal Zekerheidsrecht zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling past bij mijn doelen en wensen? Hieronder behandelen we de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Met een ruim aanbod hobbycursussen.
 2. LOI: HBO, MBO, Master, VO en cursussen
 3. NTI: Flexibel studeren
 4. Laudius: 14 dagen gratis studeren
 5. Thuiscursus.nl: Praktijkgerichte docenten
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Een hoogwaardige thuisstudie Sociaal Zekerheidsrecht online versneld volgen is haalbaar rond de €399,00. Maar het kan nog goedkoper. De studiekosten mag je (deels) aftrekken van de belasting. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. Deze specifieke factoren mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • De kosten voor collegegeld en/of cursusgeld
 • Vakliteratuur en studieboeken

Niet vergeten: er zijn wel strenge voorwaarden (februari 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een volwaardige opleiding die belangrijk is voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). Let altijd even op deze aspecten:

 • De thuisstudie is van belang voor jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Er moet een leertraject zijn. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van NHA.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De totale kosten zijn ten minste €250 (per 52 weken). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een opleiding of cursus volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Hoezo? Je organisatie heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Overigens kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een training of beroepsopleiding via jouw werkgever afronden is dus een win-win situatie. Steeds vaker kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Sociaal Zekerheidsrecht. Ga eens om tafel met jouw manager, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Exact weten hoe sociale zekerheid werkt? Volg de cursus Sociaal Zekerheidsrecht op HBO-niveauWelke sociale verzekeringen zijn er? Welke eisen stelt de wet aan een arbeidsovereenkomst? Hoe werkt kinderbijslag? Verdiep je expertise met Sociaal Zekerheidsrecht. Een werknemer is voor de derde keer een uurtje te laat, wegens ziekte. Moet de werkgever de werknemer uitnodigen voor een gesprek? Wat zijn de consequenties als een organisatie geen verzuimbeleid heeft? Of als een organisatie zich niet houdt aan de Wet Verbetering Poortwachter? Sociale zekerheid, arbeidsrecht en werkgeverslasten Nederland is een verzorgingsstaat. Dit betekent dat de overheid de verantwoordelijkheid draagt voor het welzijn van zijn burgers. Nederland kent tal van wetten rond de sociale zekerheid, oftewel: het sociaal zekerheidsrecht. Leer de ins en outs van het sociaal zekerheidsrecht kennen: van kinderbijslag tot werkloosheidswetgeving en van werkgeverslasten tot arbeidsrecht. Leer de effecten van premiedifferentiatie kennen. Leer de rechten en plichten van werkgevers en werknemers kennen. Wees een gids op de afdeling personeelszaken. Weet wat de overheid vraagt van mensen en organisaties en wat de overheid biedt. Wie benutten kennis van sociale zekerheid? Van een jobcoach tot een lid van de Raad van Commissarissen, van een manager tot een personeelsfunctionaris: juridische kennis van sociale zekerheid biedt helderheid.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie