nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Strafrecht

De beroepsopleiding Strafrecht op je eigen tempo vanuit huis volgen? Aan de hand van onze vergelijker lees je alles over de beste thuiscursussen en opleidingen om verder te groeien binnen het vakgebied Rechten. Je carrière een nieuwe impuls geven? Wil je voor jezelf iets starten? Of meer zin in totaal iets nieuws? Neem de informatie door en vergelijk meteen tientallen relevante thuisopleidingen van toonaangevende onderwijsinstellingen als LOI en wie weet begin jij volgende week al met een beroepsopleiding vanuit huis Strafrecht! Een studie die past bij jouw niveau, up-to-date lesmateriaal, en de beste docenten. Deze beroepsopleiding is te bestellen vanaf €469,00 bij een opleider als NHA.

 • 100% flexibel studeren.
 • Met diploma, examen of certificaat.
 • Docenten uit het werkveld.
 • Stilstand is achteruitgang, ga aan de slag!
 • Financiële regeling via de werkgever.
 • In juli 2024 voor een voordelige prijs.

Aanbieders thuisstudie Strafrecht juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAStrafrecht2 maanden€469,00Meer informatie
Strafrecht thuis volgen

Flexibel studeren met uitstekende begeleiding

De opleiding Strafrecht thuis digitaal volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Wat je denkniveau ook is, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Maar je moet wel zelf in actie komen! Deze vergelijkingssite is een ideaal vertrekpunt. Middels onze vergelijker vergelijk je honderden zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen die passen bij jouw doelen. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Rechten? Een goede optie is de online thuisstudie Strafrecht(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze beroepsopleiding doe je in korte termijn veel kennis op, volledig op jouw eigen tempo. Ideaal als je studeren moet combineren met jouw huidige baan, muziek of sport en het gezin + de kids.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Beginnen met een beroepsopleiding Strafrecht kan moeiteloos via internet. In het onderstaande stappenplan gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Download de gratis studiegids of ga direct aan de slag met een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Nu kun je starten met leren: op zelfgekozen momenten het lesmateriaal doornemen en examens maken. Natuurlijk wordt je hierin begeleid door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Als je alles gehaald hebt krijg je het (branche)diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Wat zijn de huidige kosten van een Strafrecht thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Wat daar de reden voor is? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel van de documentatie open je gewoon via internet via bijvoorbeeld je computer, laptop, tablet of telefoon. Verder bespaar je fors op reiskosten, en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Doorgaans zijn er persoonlijke mentoren en coaches die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding Strafrecht is er nu al vanaf €469,00 bij NHA. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • De lesstof (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een vakkundige mentor van NHA.
 • Overal toegang tot de lesmaterialen en opdrachten.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Snel en efficiënt thuis studeren

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Steeds meer jongeren investeren in hun carrière met een thuisstudie. De aanwezige flexibiliteit en het veelzijdige aanbod in thuisstudies maakt het steeds aantrekkelijker. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en past het bij mijn doelen? Onderstaand besteden we aandacht aan de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige Strafrecht thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de beroepsopleiding?
Het grote gemak van een thuiscursus Strafrecht: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. De lesstof is grotendeels digitaal. Zodra jouw inschrijving afgerond is krijg je soms dezelfde dag nog alle digitale materialen. Dezelfde week worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (soms kan het alleen met digitale middelen). De beroepsopleiding kan je onder normale omstandigheden afronden in circa 2 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kan het soms nog een stuk sneller. Kom je er even niet aan toe? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Basisopleidingen en cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Ben jij van plan te starten met een HBO / WO opleidingstraject? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Soms is een matchende Strafrecht vooropleiding een harde eis. Soms kan er worden gekozen voor een 18 plus-examen of een bepaald certificaat. Via de site van de onderwijsinstelling check je ruime info betreffende de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van onderwijsaanbieders zoals o.a. Nederlands Talen Instituut (NTI) zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). We kunnen dus zeggen dat deze studies even waardevol is als een cursus bij een school zoals Saxion. Bovendien behaal je met een thuisstudie vaak een officieel branchediploma als fitness trainer A. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Zodoende kun je aantonen dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Meerdere aanbieders bieden ook een Strafrecht klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: je kunt ervaringen en kennis delen direct antwoord op vragen en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Een negatief punt is: je moet jouw agenda erop aanpassen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
De meeste opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Via dit systeem bekijk je belangrijke info rondom jouw beroepsopleiding en heb je contact met jouw docent. In de digitale leeromgeving is er een verzameling geplaatst van geluidsbestanden, webinars, oefenexamens, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, video’s. Je kunt hier ook projecten uploaden, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-beroepsopleiding-strafrecht

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Dit varieert van HBO Economische verschijnselen t/m AutoCAD, en tegenwoordig dus ook de Strafrecht zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland past bij mijn persoonlijke wensen? Hierna vergelijk jij zelf de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Hulp bij het kiezen van een studie
 2. LOI: Heldere kosten voor de opleiding en examens
 3. NTI: Docenten komen uit de beroepspraktijk
 4. Laudius: Hoge klanttevredenheid (8,5)
 5. Thuiscursus.nl: Laatste plaatsen met 15% korting
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Je eigen thuisstudie Strafrecht online versneld volgen doe je vanaf €469,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. Lesmaterialen en lesgeld mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. De relevante posten zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Lesgeld, collegegeld of instellingscollegegeld
 • Boeken of bepaalde software

Opmerking: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (juli 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een cursus of studie waarmee je vakkennis opdoet voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). Let altijd even op deze aspecten:

 • De thuisstudie een meerwaarde is voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het betreft een leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van NHA.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • Jouw totale kosten komen minimaal uit op €250 (per 12 maanden). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Het doen van een deeltijd studie wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Hoezo? Jouw bedrijf kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Ook zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een relevante opleiding via de werkgever doen kan voor meerdere partijen een win zijn. Dikwijls stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding Strafrecht. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, samen groeien is een mooie doelstelling.

Wat mag wel en wat mag niet in Nederland? Volg de cursus Strafrecht op HBO-niveauIn het Wetboek van Strafrecht staat wat er mag in Nederland en wat er verboden is. Maar wat is de rol van vonnissen? Van de parketsecretaris bij het Openbaar Ministerie? Leer de ins en outs van het strafrecht kennen. De tien geschreven en ongeschreven strafuitsluitingsgronden kennen? Strafvordering voorkomen? De rechtsregels begrijpen? Cursus Strafrecht Volg een juridische cursus en vergroot je kennis. Leer in twee maanden de essentie van het strafrecht kennen. Het strafrecht verschilt van alle andere rechtsgebieden. Hoe? Het strafrecht gaat over overtredingen en misdrijven waarop straffen staan. Leer je bij de cursus Strafrecht criminelen vrijpleiten? Natuurlijk heeft in het Nederlandse rechtssysteem iedereen recht op juridische rechtsbijstand tijdens een rechtszaak. Tijdens de cursus Strafrecht leer je hoe het strafrecht in Nederland werkt en hoe het strafproces in zijn werk gaat: van het verschil tussen staandehoudingen tot arrestaties en van het verschil tussen een strafeis en een vonnis. Kennis verfijnen met een cursus Strafrecht Als jurist je kennis en vaardigheden verdiepen? Werk je bij de overheid en wil je meer inzicht in strafrecht? Ambieer je een baan als parketsecretartis bij het Openbaar Ministerie of als medewerker bij een gerechtsdeurwaarder? Studeer je criminologie op HBO-niveau? Heb je een HAVO-diploma op zak en zoek je een juridische cursus? Volg de compacte cursus Strafrecht op HBO-niveau.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie