nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Basisopleiding Apothekersassistent

De beroepsopleiding Basisopleiding Apothekersassistent digitaal volgen? Dankzij onze vergelijker vind je erkende thuiscursussen en studies om verder te komen binnen het domein Gezondheidszorg en welzijn. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of bijvoorbeeld iets leren wat je heel leuk vindt? Neem de informatie door en vergelijk heel eenvoudig tientallen relevante thuisstudies van vooraanstaande scholen als Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling (Thuiscursus.nl) en wie weet begin jij volgende week al met een beroepsopleiding vanuit huis Basisopleiding Apothekersassistent! Studeren in jouw eigen tempo, studiematerialen online toegankelijk, en goede begeleiding. Deze beroepsopleiding kun je vanuit huis volgen vanaf €379,00 bij onder andere NHA.

 • Geen vast studieschema.
 • Volledig online studeren.
 • Docenten uit het werkveld.
 • Gun jezelf nieuwe kennis en vaardigheden.
 • Geen verplichtingen rondom aanwezigheid.
 • In februari 2024 voordelig geprijsd.

Opleiders thuisstudie Basisopleiding Apothekersassistent februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHABasisopleiding Apothekersassistent8 maanden€379,00Meer informatie
Basisopleiding Apothekersassistent thuis volgen

Studeer op afstand op jouw eigen tempo

De opleiding Basisopleiding Apothekersassistent thuis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Hoe jouw situatie er ook uitziet, er is ontzettend veel mogelijk! Jij hoeft alleen nog maar te starten. www.thuisstudiezoeken.nl komt dan om de hoek kijken. Middels onze vergelijker vind je uitgebreide info over tientallen zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen waardoor jij je doelen kan bereiken. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Gezondheidszorg en welzijn? Een goede optie is de online thuisstudie Basisopleiding Apothekersassistent(duaal of voltijd). Via deze beroepsopleiding verdiep jij je volledig in het vak, zonder strakke deadlines. Jij kan studeren op deze manier combineren met jouw huidige baan, culturele activiteiten en het gezin.

Hoe werkt het precies?
Beginnen met een beroepsopleiding Basisopleiding Apothekersassistent gaat erg gemakkelijk. Door middel van het stappenplan hieronder leggen we dit precies uit:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of kies voor een gratis proefles om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Ben jij overtuigd? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: op de momenten dat je tijd hebt de stof doornemen en opdrachten inleveren. Logischerwijs krijg je begeleiding van een erkende docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt krijg je het (branche)diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Actuele prijzen Basisopleiding Apothekersassistent thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Veel informatie vind je in jouw digitale leeromgeving op een computer, laptop, tablet of telefoon. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en werken ze met minder dure docenten. Natuurlijk is er een persoonlijke begeleider die jou gedurende de studie helpt. De opleiding Basisopleiding Apothekersassistent kun je bestellen vanaf €379,00 via het instituut NHA. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • De lesstof (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van NHA.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • De examens (soms op locatie).
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Thuis studeren waar en wanneer je wil

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Meer en meer werkenden kiezen voor een thuisstudie. De vrijheid en de enorme keuze in studies en cursussen is een belangrijke reden. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Hoe werkt het precies, en is het wat voor mij? In het overzicht hierna beantwoorden we de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Basisopleiding Apothekersassistent thuisstudies.

Kan ik direct starten met de beroepsopleiding?
Het grote gemak van een thuiscursus Basisopleiding Apothekersassistent: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. De lesstof is grotendeels digitaal. Zodra jouw inschrijving afgerond is ontvang je dikwijls dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Een paar dagen later worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (indien gewenst). De beroepsopleiding heeft een looptijd van ongeveer 8 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is hoeft het niet eens zo lang te duren. Lukt het niet in deze periode? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Is een vooropleiding verplicht?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Basisopleidingen en cursussen hebben in de regel weinig basiseisen. Ben je op zoek naar een HBO / WO opleidingstraject? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Vaak is een dergelijke Basisopleiding Apothekersassistent vooropleiding wel een minimum. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 18 plus-examen of een diploma van het voortgezet onderwijs. In de beschrijving van de opleiding tref je meer informatie betreffende de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van aanbieders als Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Zo weet je dat deze thuisstudies gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Hogeschool voor Pedagogisch en Sociaal-Agogisch Onderwijs. Daarnaast behaal je met een thuisstudie vaak een gerenommeerd branchediploma zoals branchediploma schoonheidsspecialist(e). Bij afronding van een kortlopende cursus kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Op die manier zal de buitenwereld zien dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Flink wat onderwijsinstellingen beschikken over een Basisopleiding Apothekersassistent klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: meer contactmomenten met andere studenten, meer directe feedback van je docent en de examenhulp (bespreken van de vragen). Het minpunt is: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Ook zijn de kosten van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. In deze omgeving vind je de belangrijke documenten voor jouw beroepsopleiding en heb je contact met jouw docent. In dit systeem zijn de volgende documenten te vinden: praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, oefenexamens, oefeningen, webinars, video’s. Verder lever je hier opdrachten in, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-beroepsopleiding-basisopleiding-apothekersassistent

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Bijvoorbeeld Communicatie Manager tot bijvoorbeeld Loodgieter, en tegenwoordig dus ook de Basisopleiding Apothekersassistent zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen past bij mijn wensen en situatie? In het volgende hoofdstuk benoemen we de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Uitstekend te combineren met een drukke baan
 2. LOI: Korting bij betaling ineens of betalen in termijnen
 3. NTI: Studeren met veel persoonlijk contact
 4. Laudius: Gebruiksvriendelijke online leeromgeving
 5. Thuiscursus.nl: Hoge slagingskansen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Zelf een thuisstudie Basisopleiding Apothekersassistent online versneld volgen doe je vanaf €379,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. Boeken, lesgeld e.d. mag je (deels) aftrekken van de belasting. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. Deze factoren kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Lesmaterialen zoals programma’s of boeken

Advies van de adviseur: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (februari 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een beroepsopleiding waarmee je vakkennis opdoet voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). De belangrijkste details:

 • De cursus of studie heb je gekozen met het oog op jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Er is sprake van een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via NHA.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De studiekosten zijn ten minste €250,00 (p/jaar) tot een max van €15k.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een opleiding of cursus volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Wat is daarvan de reden? Je manager plukt ook de vruchten van jouw kennis. Daarbij zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een relevante opleiding via de werkgever starten is dus een win-win situatie. Vaak is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding Basisopleiding Apothekersassistent. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, en haal meer uit je talenten en interesses.

Basisopleiding Apothekersassistent: Maak kennis met het veelzijdige beroepKlanten voorlichten over medicijngebruik. Informatie geven over diverse geneesmiddelen. En luisteren. Vooral goed luisteren naar mensen. Als apothekersassistent is elke dag anders. Volg de basisopleiding en laat de wereld van de apotheek voor je opengaan. Met de Basisopleiding Apothekersassistent maak je alvast een goede start. Alle basiskennis komt in relatief weinig tijd aan bod. Uitleg over bijwerkingen Werken in een apotheek is een verantwoordelijke baan. Je geeft mensen zowel mondeling als schriftelijk uitleg over de werking en bijwerkingen van medicijnen, vertelt over de juiste bewaarmethoden en je legt uit of laat zien hoe de cliënt het medicijn op de juiste manier gebruikt. Apothekersassistent is ook een afwisselend beroep. Je hebt veel contact met cliënten, maar werkt soms ook achter de schermen. Past dit vak bij je? Een apothekersassistent heeft veel kennis over geneesmiddelen en kan deze kennis goed overdragen. In de Basisopleiding Apothekersassistent leer je de basis van het beroep apothekersassistent en ontdek je of het vak bij je past. Veel mogelijkheden Als apothekersassistent werk je zelfstandig of in teamverband onder eindverantwoordelijkheid van de apotheker. Je vindt apothekersassistenten: in een buurt- of stadsapotheek; in een ziekenhuis; in een gezondheidscentrum; bij een farmaceutisch bedrijf. Wil jij jouw kennis uit het vakgebied opfrissen en uitbreiden? Of overweeg je een MBO-opleiding tot Apothekersassistent en wil je alvast basiskennis van dit vak opdoen? Dan is deze opleiding ideaal voor jou!

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie