nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Vakdiploma Drogist

De beroepsopleiding Vakdiploma Drogist flexibel en snel thuis volgen? Geholpen door onze vergelijker bekijk je een ruim aanbod aan thuisstudies en cursussen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Drogisterij. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of juist een cursus om je kennis te verbreden? Lees info en vergelijk heel eenvoudig de beste studies en thuiscursussen van Hollandse aanbieders van thuisstudies als LOI en ga meteen aan de slag met een beroepsopleiding vanuit huis Vakdiploma Drogist! Zelf je studietempo bepalen, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en docenten uit het werkveld. Deze beroepsopleiding kan jij volgen vanaf €599,00 bij NHA.

 • Studeren in jouw eigen tempo.
 • Snel het gewenste diploma halen.
 • Goede begeleiding en feedback.
 • Aantrekkelijke welkomstcadeau’s.
 • Je bespaart enorm op het lesgeld.
 • In februari 2024 aantrekkelijke acties.

Overzicht thuisstudies Vakdiploma Drogist februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAVakdiploma Drogist4 maand€599,00Meer informatie
Vakdiploma Drogist op eigen tempo thuis volgen

Flexibel studeren met het laagste lesgeld

De opleiding Vakdiploma Drogist thuis digitaal volgen

Zoek je een andere baan? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Op welk niveau jij ook denkt; er is ontzettend veel mogelijk! Maar je moet wel ergens beginnen. Deze thuisstudie-vergelijker is in ieder geval een goed startpunt. Op deze website check & vergelijk je ontzettend veel thuisopleidingen en taal/hobbycursussen waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Drogisterij? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Vakdiploma Drogist(duaal of voltijd). In deze beroepsopleiding leer je de onderdelen van het vak, zonder strakke deadlines. Dit gaat erg goed samen met een drukke baan, andere interesses en het gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Beginnen met een beroepsopleiding Vakdiploma Drogist gaat sneller dan je denkt. In het onderstaande stappenplan komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of neem direct een gratis proefles om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Ben je enthousiast? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Wanneer alle privé-gegevens kloppen ontvang je het lesmateriaal en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Nu kun je starten met leren: op de momenten dat je tijd hebt de stof doornemen en colleges terugkijken. Vanzelfsprekend krijg je begeleiding van een professionele docent.
 6. Alles afgerond? Dan krijg je het (branche)diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Actuele prijzen Vakdiploma Drogist thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel informatie vind je in jouw digitale leeromgeving met jouw computer, iPad of smartphone. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Doorgaans bieden ze een persoonlijke begeleider die jou door het traject helpen. De opleiding Vakdiploma Drogist volg je al vanaf €599,00 bij bijv. NHA. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • De leerstof (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een persoonlijke begeleider van NHA.
 • Waar en wanneer jij wilt toegang tot de lesstof.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Thuis een cursus of opleiding volgen

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Een aanzienlijk aantal volwassenen investeren in hun carrière met een thuisstudie. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en het enorme aanbod zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Worden er geen strenge eisen gesteld, en is het wat voor mij? In de volgende paragraaf beantwoorden we de meest gestelde vragen over zelfstandige Vakdiploma Drogist thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de beroepsopleiding?
Het meest ideale aan een thuiscursus Vakdiploma Drogist: studeren op de momenten wanneer het jou past. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd ontvang je vaak al dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Dezelfde week krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (niet verplicht bij alle studies). De beroepsopleiding heeft een looptijd van grofweg 4 maand. In veel gevallen kan het een stuk sneller. Even studeren op een lager pitje? Het is niet erg als je er langer over doet.

Is een vooropleiding verplicht?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Beroepsopleidingen en praktische studies zijn erg flexibel in hun starteisen. Heb je interesse in een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. In sommige gevallen is een dergelijke Vakdiploma Drogist vooropleiding noodzakelijk. Men kan ook kiezen voor een 18+ toets of een specifiek overgangsbewijs. In de gratis studiegids vind je aanvullende informatie over de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van scholen zoals bijvoorbeeld Laudius zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. We kunnen dus zeggen dat deze afstandopleidingen even waardevol is als een cursus bij een school zoals Philipse Business School. Ook levert de instelling vaak een speciaal branchediploma zoals NL Actief A. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Op deze manier laat jij zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Diverse onderwijsinstellingen hebben ze mogelijkheid voor een Vakdiploma Drogist klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, de goede en individuele ondersteuning en je hebt meer een stok achter de deur. Minder fijn: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Tevens is tarief van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders werken met een online leeromgeving. In dat portaal tref je de noodzakelijke software en documentatie voor je beroepsopleiding en kan je vragen stellen aan jouw docent. Met jouw online lesomgeving kun je terecht voor ondermeer oefeningen, webinars, praktijkvoorbeelden, video’s, het lesmateriaal, geluidsbestanden. Ook kan je opdrachten uploaden, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-beroepsopleiding-vakdiploma-drogist

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Je kunt vrijwel alles online studeren. Onder andere Hondentrimmer tot bijvoorbeeld Regie, en natuurlijk de Vakdiploma Drogist zelfcursus. Welke onderwijsinstelling sluit aan op mijn situatie? In onderstaande paragraaf vergelijk jij zelf de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Niet geslaagd? Lesgeld terug!
 2. LOI: Uitstekende kwaliteitskeurmerken
 3. NTI: Eerst studie proberen met een proefles
 4. Laudius: Je ontvangt 2 jaar lang gratis updates
 5. Thuiscursus.nl: Ruime keuze in opleidingen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Een hoogwaardige thuisstudie Vakdiploma Drogist online versneld volgen is realistisch vanaf €599,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De relevante elementen mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Het lesgeld en evt. het inschrijfgeld
 • Vakliteratuur, boeken, readers, etc.

Opgelet: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (februari 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een volwaardige opleiding die van belang is voor de baan van je toekomst (of huidige werk). Neem de volgende zaken in acht:

 • De cursus of studie draagt direct bij aan jouw huidige werk, of een nieuwe baan.
 • Het moet gaan om een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van NHA.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De studiekosten in kwestie komen minimaal uit op €250 (per 52 weken), oplopend tot €15.000.

Studeren op kosten van de werkgever
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. De reden hiervoor? Je werk / collega kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Daarbij mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een training of beroepsopleiding via de werkgever starten heeft dus veel verschillende voordelen. Standaard mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Vakdiploma Drogist. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, samen groeien is een mooie doelstelling.

Dienstverlenend ingesteld en gezonde interesse in zorg? Word drogist Ben je dienstverlenend ingesteld en wil je graag mensen op maat adviseren over schoonheid en gezondheid? De opleiding Vakdiploma Drogist biedt uitkomst. Na 9 maanden heb je het diploma op zak en kun je als zelfstandige starten in- of met een drogisterij. Als drogist ben je van alle markten thuis rond (de verkoop van) producten voor persoonlijke verzorging, cosmetica en geneesmiddelen. Passend zelfzorgadvies In de module adviseren 1 krijg je alle vakkennis die je nodig hebt om klanten een passend zelfzorgadvies te geven. Verkoudheid en huidklachten In de module adviseren 2 leer je hoe je klanten adviseert over onder meer verkoudheidsklachten, huidklachten, kinderziekten en homeopathie. Veilig gebruik Naast klanten adviseren over het gebruik van de producten die je verkoopt is een andere belangrijke taak het zo goed mogelijk beantwoorden van vragen. Aan de hand van vragen controleer je of de klant een middel veilig kan gebruiken en of de klant het in combinatie met eventuele andere middelen kan innemen. Ook controleer je of de dosering de toegestane grens niet overschrijdt. Samenwerking Stichting Pharmacon Bij deze cursus werkt de NHA samen met de Stichting Pharmacon. Stichting Pharmacon is als onafhankelijk non-profit exameninstituut verantwoordelijk voor het organiseren en afnemen van examens voor de verkoop van zelfzorggeneesmiddelen. Na de opleiding Drogist heb je alle kennis in huis over de producten die in een drogisterij worden verkocht, het menselijk lichaam, regelgeving en kwaliteitszorg. Je kunt met het diploma direct aan de slag als drogist. Zet nu de eerste stap en word drogist met het vakdiploma Drogist op zak.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie