nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Basisopleiding Begeleider Specifieke Doelgroepen

De beroepsopleiding Basisopleiding Begeleider Specifieke Doelgroepen zelfstandig vanuit huis volgen? Geholpen door deze thuisstudie vergelijker vind je een ruim aanbod aan thuisopleidingen en cursussen gerelateerd aan Gezondheidszorg en welzijn. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Beginnen als ZZP’er? Of juist een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Neem de informatie door en vergelijk simpel en snel de beste zelfstudies en thuiscursussen van erkende instellingen als Laudius en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een beroepsopleiding vanuit huis Basisopleiding Begeleider Specifieke Doelgroepen! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en uitstekende vakdocenten. Deze beroepsopleiding kan jij volgen vanaf €599,00 bij bijvoorbeeld NHA.

 • 100% flexibel studeren.
 • Al je studie & lesmateriaal online.
 • Professionele docenten.
 • Lesmateriaal afgestemd op praktijksituaties.
 • Goedkoper dan het reguliere onderwijs.
 • In februari 2024 scherpe tarieven.

Alle thuisstudies Basisopleiding Begeleider Specifieke Doelgroepen februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHABasisopleiding Begeleider Specifieke Doelgroepen10 maanden€599,00Meer informatie
Basisopleiding Begeleider Specifieke Doelgroepen thuis volgen

Studeren op jouw eigen tempo

De opleiding Basisopleiding Begeleider Specifieke Doelgroepen flexibel vanuit huis starten

Groeien binnen je bedrijf? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Wat jouw niveau ook is, er is ontzettend veel mogelijk! Maar je moet wel ergens beginnen. De website thuisstudiezoeken.nl is een ideaal vertrekpunt. Met onze vergelijker vergelijk je een ruim aanbod zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen die aansluiten op jouw wensen. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Gezondheidszorg en welzijn? Een goede optie is de online thuisstudie Basisopleiding Begeleider Specifieke Doelgroepen(duaal of voltijd). Door het volgen van deze beroepsopleiding verdiep jij je volledig in het vak, volledig op jouw eigen tempo. Je kunt het prima combineren met jouw huidige baan, muziek of sport en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Aan de slag gaan met een beroepsopleiding Basisopleiding Begeleider Specifieke Doelgroepen is niet moeilijk. In het volgende stukje komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en lees meer details over de cursus.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of neem direct een gratis proefles om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Is het wat je had verwacht? Registreer je dan direct online.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als alles in orde is zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: waar en wanneer jij wilt het lesmateriaal doornemen en examens maken. Uiteraard ontvang je regelmatig feedback van een persoonlijke docent.
 6. Als je alles gehaald hebt krijg je een diploma of getuigschrift. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Actueel tarief Basisopleiding Begeleider Specifieke Doelgroepen thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Hoe komt dit? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Veel theorie en opdrachten kun je via internet bekijken via bijvoorbeeld je computer, laptop, tablet of telefoon. Verder heb je geen reiskosten, en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Wel is er een persoonlijke begeleider die helpen bij vragen en problemen. De opleiding Basisopleiding Begeleider Specifieke Doelgroepen kun je bestellen vanaf €599,00 bij bijv. NHA. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • De lesstof (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een vast aanspreekpunt van NHA.
 • Altijd en overal toegang tot de oefenstof.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Thuis studeren waar en wanneer je wil

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Een aanzienlijk aantal werkenden investeren in hun carrière met een thuisstudie. De aanwezige flexibiliteit en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en past het bij mijn ambities? In het gedeelte hieronder lees je de vragen die we het meest horen over zelfstandige Basisopleiding Begeleider Specifieke Doelgroepen thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn beroepsopleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Basisopleiding Begeleider Specifieke Doelgroepen: je kunt beginnen wanneer je maar wil. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je doorgaans binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Binnen afzienbare tijd krijg je de hele studiemap ook thuis (niet verplicht bij alle studies). De beroepsopleiding kost je zo’n 10 maanden. Meestal zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dit varieert per studie en opleider. Basisopleidingen en cursussen stellen geen strenge eisen. Ben je op zoek naar een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Normaal gesproken is een passende Basisopleiding Begeleider Specifieke Doelgroepen vooropleiding noodzakelijk. Als alternatief vragen ze vaak een 18+ examen of een ECV-certificaat. Op de website van de aanbieder check je extra info aangaande de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Krijg ik een officieel diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van aanbieders zoals bijv. NCOI zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. Zo weet je dat deze diploma’s op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Marnix Academie. Daarnaast zul je mogelijk recht hebben op een officieel branchediploma als NL Actief A. Bij afronding van een kortlopende cursus is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Daarmee kan een (toekomstig) werkgever zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Een aanzienlijk deel van de instanties verstrekken ook een Basisopleiding Begeleider Specifieke Doelgroepen klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, face to face spreken van de docent en je hebt meer een stok achter de deur. Minder fijn: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
De erkende opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. In deze omgeving vind je snel alles voor jouw beroepsopleiding en kan je vragen stellen aan jouw docent. In de digitale leeromgeving zoek je ook naar webinars, het lesmateriaal, video’s, geluidsbestanden, oefeningen, oefenexamens. Ook kan je opdrachten uploaden, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-beroepsopleiding-basisopleiding-begeleider-specifieke-doelgroepen

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. En er steeds meer aanbod. Dat gaat van Search engine optimization (SEO) tot en met HBO Adobe Illustrator CC, en tegenwoordig dus ook de Basisopleiding Begeleider Specifieke Doelgroepen zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen sluit aan bij mijn ambities? In onderstaande paragraaf vergelijk jij zelf de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: 15 dagen gratis op proef!
 2. LOI: Vakkundige docenten
 3. NTI: Studeren met veel persoonlijk contact
 4. Laudius: Duizenden tevreden studenten
 5. Thuiscursus.nl: Altijd antwoord binnen 48 uur
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Een echte thuisstudie Basisopleiding Begeleider Specifieke Doelgroepen online volgen kan al vanaf €599,00. Maar het kan nog goedkoper. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. Deze onderdelen kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Het lesgeld of instellingscollegegeld
 • Lesmaterialen zoals programma’s of boeken

Belangrijk: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (februari 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een beroepscursus die belangrijk is voor jouw huidige- of toekomstige baan. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De studie heb je gekozen met het oog op jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Er moet een leertraject zijn. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via NHA.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De studiekosten komen minimaal uit op €250 (per jaar). Als plafond is €15000 ingesteld.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Hoe zit dit? Je manager heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Overigens mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een zelfstudie via de werkgever starten is dus een win-win situatie. Binnen veel organisaties is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding Basisopleiding Begeleider Specifieke Doelgroepen. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Mensen ondersteunen in hun dagelijks leven? Kies voor de Basisopleiding Begeleider Specifieke Doelgroepen Zelfstandig wonen is voor mensen met een handicap heel goed mogelijk, maar soms hebben mensen extra steun en begeleiding in hun leven nodig. Denk aan ouderen in een verpleeghuis of mensen in een sociale werkplaats. Een begeleider specifieke doelgroepen of inrichtingswerk neemt die belangrijke taak op zich. Als begeleider specifieke doelgroepen werk je met volwassenen die hulp nodig hebben. Zij wonen vaak in een instelling. Bijvoorbeeld in: een psychiatrisch centrum; een verslavingskliniek; een Blijf-van-mijn-lijf-huis; een asielzoekerscentrum. Of de cliënt woont gewoon thuis. Hoe dan ook, mensen die vallen onder de noemer?specifieke doelgroepen? hebben professionele ondersteuning nodig. Ontwikkel een plan van aanpak en help je cliënt of eigen familie/kennis, zodat hij weer zo zelfstandig mogelijk functioneert in de samenleving. Jongeren en ouderen Je werkt vaak met volwassenen en ouderen die niet alleen kunnen functioneren, maar soms ook met jongeren in bijvoorbeeld een instelling voor begeleid wonen. Ontwikkeling stimuleren Een persoonlijke begeleider zorgt voor activiteiten, een fijne leefomgeving en stimuleert cliënten in hun ontwikkeling. Je zoekt naar manieren om mensen beter te laten functioneren en gaat bijvoorbeeld samen boodschappen doen, koken, huiswerk maken of sporten. In de basisopleiding Begeleider Specifieke Doelgroepen leer je hoe je mensen ondersteunt, stimuleert en begeleidt. Je leert over verschillende handicaps en ziektebeelden. Naast de theorie is er in de opleiding ook veel aandacht voor praktische werkmethoden. Zodat je echt weet wat er nodig is om mensen te helpen. Wil jij jouw kennis uit het vakgebied opfrissen en uitbreiden? Of overweeg je een opleiding tot Begeleider Specifieke Doelgroepen en wil je alvast basiskennis van dit vak opdoen? Dan is deze opleiding ideaal voor jou!

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie