nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Basisopleiding Doktersassistente

De beroepsopleiding Basisopleiding Doktersassistente flexibel vanuit huis volgen? Met onze vergelijkingstool bekijk je een ruim aanbod aan thuisstudies, cursussen en trainingen om verder te komen binnen het domein Gezondheidszorg en welzijn. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of misschien een cursus om je kennis te verbreden? Check en vergelijk meteen professionele zelfstudies en thuiscursussen van vooraanstaande scholen als Scheidegger en ga meteen aan de slag met een beroepsopleiding vanuit huis Basisopleiding Doktersassistente! Studeren op je eigen tempo, up-to-date lesmateriaal, en uitstekende vakdocenten. Deze beroepsopleiding is er al vanaf €439,00 via o.a. NHA.

 • Je eigen studietempo bepalen.
 • Duidelijke planning en studiewijzers.
 • Krachtige ondersteuning van docenten.
 • Actuele lesmaterialen en voorbeelden.
 • Financiële regeling via de werkgever.
 • In februari 2024 aantrekkelijke acties.

Aanbieders thuisstudie Basisopleiding Doktersassistente februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHABasisopleiding Doktersassistente8 maanden€439,00Meer informatie
Basisopleiding Doktersassistente digitaal vanuit huis

Flexibel studeren met het laagste lesgeld

De opleiding Basisopleiding Doktersassistente flexibel thuis volgen

Wil jij promotie maken? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Hoe jouw situatie er ook uitziet, iedereen vind het leuk om te leren. Maar je moet wel ergens beginnen. Deze website kan jou hierbij helpen. Met behulp van onze website kom je in aanraking met tientallen zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen die passen bij jouw doelen. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Gezondheidszorg en welzijn? Een goede optie is de online thuisstudie Basisopleiding Doktersassistente(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze beroepsopleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, op jouw niveau en jouw tempo. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast je huidige baan, vrijwilligerswerk en jouw familie.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Starten met een beroepsopleiding Basisopleiding Doktersassistente is zo gepiept. Door middel van het stappenplan hieronder vind je alle details:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en lees meer details over de cursus.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of probeer een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als je overal aan voldoet, dan komt het lesmateriaal jouw kant op en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: waar en wanneer jij wilt het lesmateriaal doornemen en toetsen maken of opdrachten inleveren. Uiteraard krijg je begeleiding van een persoonlijke docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond krijg je een passend diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Actueel tarief Basisopleiding Doktersassistente thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Veel lesmaterialen bekijk je gewoon online met jouw computer, laptop, tablet of telefoon. Verder heb je geen reiskosten, en zijn er minder dure docenten. Wel bestaat er een mentor of coach die helpen bij vragen en problemen. De opleiding Basisopleiding Doktersassistente is er al vanaf €439,00 via NHA. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • De leerstof (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een professionele begeleider van NHA.
 • Overal toegang tot de lesmaterialen en opdrachten.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Meer en meer Nederlanders kiezen voor een studie aan huis. Het zelf kunnen bepalen en het veelzijdige aanbod in thuisstudies maakt het alleen maar leuker. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Kan ik zomaar beginnen, en sluit het aan bij mijn wensen? In het gedeelte hieronder vind je de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Basisopleiding Doktersassistente thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de beroepsopleiding?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus Basisopleiding Doktersassistente: je kunt beginnen wanneer je maar wil. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd ontvang je doorgaans dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Niet veel later krijg je de benodigde boeken ook thuis (soms is dit optioneel). De beroepsopleiding kost je zo’n 8 maanden. In de praktijk kan je het ook sneller afronden. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Het is niet erg als je er langer over doet.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Dat verschilt per studie. Cursussen en trainingen stellen geen strenge eisen. Ambieer je een MBO of HBO studie voor lange termijn? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Normaal gesproken is een dergelijke Basisopleiding Doktersassistente vooropleiding noodzakelijk. Echter kan het ook gaan om een 21-plus toets of een ECV-certificaat. In de folder van de school bekijk je de benodigde specificaties betreffende de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van onderwijsaanbieders als onder andere LOI zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. We kunnen dus zeggen dat deze opleidingen net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld The New School for Information Services. Daarbij ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een officieel branchediploma als branchediploma schadebehandelaar. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Zo zal de buitenwereld zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Flink wat opleidersbeschikken over een Basisopleiding Doktersassistente klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: je kunt ervaringen en kennis delen een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en je hebt meer een stok achter de deur. Het minpunt is: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Ook is de prijs van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
Veel opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. In deze omgeving bekijk je alles voor jouw beroepsopleiding en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. In dit systeem zoek je ook naar oefenexamens, video’s, oefeningen, webinars, geluidsbestanden, het lesmateriaal. In dat systeem upload je ook huiswerk, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-beroepsopleiding-basisopleiding-doktersassistente

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Dit varieert van Start Je Eigen Kledingzaak t/m Nieuwgrieks Voor Beginners, en natuurlijk de Basisopleiding Doktersassistente zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling sluit aan op mijn doelen en wensen? In het volgende overzicht vind je een opsomming met onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
 2. LOI: Ruime keuze in opleidingen
 3. NTI: Gratis studiegids aanvragen
 4. Laudius: 14 dagen gratis studeren
 5. Thuiscursus.nl: Studie in jouw eigen tempo afronden
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Een thuisstudie Basisopleiding Doktersassistente online versneld volgen is haalbaar rond de €439,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. Lesmaterialen en lesgeld kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. De belangrijkste zaken kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Het lesgeld en evt. het inschrijfgeld
 • Kosten voor studieboeken e.d.

Houd er rekening mee: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (februari 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een cursus / studie die van belang is voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). De belangrijkste details:

 • De cursus is gericht op jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Het moet gaan om een leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van NHA.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • Jouw totale kosten zijn ten minste €250,00 (jaarlijks) en nooit hoger dan €15.000.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Wat is daarvan de reden? Je organisatie kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Daarnaast mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een training of beroepsopleiding via je werk beginnen is dus voor jullie beide relevant. Vaak stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding Basisopleiding Doktersassistente. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Basisopleiding Doktersassistent: Maak kennis met het populaire beroep Vragen beantwoorden van patiënten, inschatten wat de ernst is van medische aandoeningen en daadwerkelijk de arts ondersteunen. Ben je een duizendpoot met bovengemiddelde belangstelling voor de gezondheidszorg? Dan is de opleiding doktersassistente je op het lijf geschreven. Met de Basisopleiding Doktersassistent maak je alvast een goede start. Alle basiskennis komt in relatief weinig tijd aan bod. Iedereen weet: een doktersassistent heeft een belangrijke rol in de gezondheidzorg. Je bent de steun en toeverlaat van de arts of medisch specialist. Hartfilmpje maken Je maakt afspraken, je verzorgt de medische en financiële administratie, je assisteert de arts bij kleine medische ingrepen en je voert zelfstandig medisch-technische handelingen uit. Dit varieert van oren uitspuiten en injecties geven tot het maken van een hartfilmpje. De basiskennis komt in aan bod in deze basisopleiding. Goed luisteren Een doktersassistent werkt nauwkeurig en kan goed functioneren in een team. Je hebt vaak het eerste contact met de patiënt. Daarom leer je in de Basisopleiding Doktersassistent goed luisteren naar de hulpvraag en de ernst van de klachten inschatten. Communicatieve vaardigheden zijn van levensbelang. Voorlichting geven en adviseren behoren tot je dagelijkse werkzaamheden. Je geeft patiënten uitleg over geneesmiddelen, ziektebeelden, onderzoek en behandeling. Goede baan Doktersassistenten werken binnen alle velden van de gezondheidszorg. Je vindt ze: in een polikliniek van een ziekenhuis; bij een huisartspraktijk; in een verpleeghuis; bij arbo- en gezondheidsdiensten; bij de GGD en de jeugdgezondheidszorg. Wil jij jouw kennis uit het vakgebied opfrissen en uitbreiden? Of overweeg je een MBO-opleiding tot Doktersassistent en wil je alvast basiskennis van dit vak opdoen? Dan is deze opleiding Doktersassistent ideaal voor jou!

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie