nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Basisopleiding Fitnessinstructeur

De beroepsopleiding Basisopleiding Fitnessinstructeur thuis volgen met goede begeleiding? D.m.v. deze thuisstudie vergelijker ontdek je de meest interessante thuisstudies en opleidingen waarmee jij verder komt binnen het domein Voeding, sport en gezondheid. Streef je naar een carrièreboost? Voor jezelf beginnen? Of wellicht toe aan volledig iets nieuws? Pak dit moment en vergelijk eenvoudig goede thuisopleidingen en cursussen van vooraanstaande scholen als Thuiscursus.nl en begin morgen al met een beroepsopleiding vanuit huis Basisopleiding Fitnessinstructeur! Studeren in jouw eigen tempo, een gratis proefles volgen, en uitstekende vakdocenten. Deze beroepsopleiding kan jij volgen vanaf €268,00 bij onder andere NTI.

 • Goed te combineren met werk.
 • Met diploma, examen of certificaat.
 • Volop feedback van je docent.
 • De lessen altijd 100% bij de tijd.
 • Goedkoper dan het reguliere onderwijs.
 • In februari 2024 scherpe tarieven.

Overzicht thuisstudies Basisopleiding Fitnessinstructeur februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIBasisopleiding Fitnessinstructeur8 maanden€268,00Meer informatie
Basisopleiding Fitnessinstructeur op eigen tempo thuis volgen

Bepaal zelf je tempo met de beste begeleiding

De opleiding Basisopleiding Fitnessinstructeur vanuit huis volgen

Groeien naar een hogere functie? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, de mogelijkheden zijn enorm! Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze website is een handige manier om te beginnen met zoeken. Met onze vergelijker kom je in aanraking met een scala aan thuisstudies, taal- en hobbycursussen waardoor jij je doelen kan bereiken. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Voeding, sport en gezondheid? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Basisopleiding Fitnessinstructeur(duaal of voltijd). Tijdens deze beroepsopleiding verdiep jij je volledig in het vak, volledig op jouw eigen tempo. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast jouw huidige werk, vrijetijdsbesteding en andere bezigheden.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Aan de slag gaan met een beroepsopleiding Basisopleiding Fitnessinstructeur is niet ingewikkeld. In het volgende stukje vind je alle details:

 1. Selecteer de gewenste opleider en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of probeer een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Registreer je dan direct online.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Wanneer alle privé-gegevens kloppen ontvang je het lesmateriaal en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: zelf je studietijd indelen en de stof doornemen en toetsen / examens maken. Zoals je mag verwachten wordt je geholpen door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond krijg je een diploma of getuigschrift. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Actuele prijs Basisopleiding Fitnessinstructeur thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Waarom is het zo voordelig? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Veel informatie kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving op jouw macbook, ipad of telefoon. Verder bespaar je fors op reiskosten, en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Normaal gesproken is er een vast aanspreekpunt aanwezig voor ondersteuning en advies. De opleiding Basisopleiding Fitnessinstructeur is er nu al vanaf €268,00 via NTI. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • De leerstof (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van NTI.
 • Toegang tot een online leeromgeving.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Thuis studeren op jouw moment

Werken en studeren combineren

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Meer en meer volwassenen kiezen voor een studie aan huis. Het zelf kunnen bepalen en de uitgebreide database met cursussen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is het wat voor mij? In het volgende gedeelte beantwoorden we de meest gestelde vragen over zelfstandige Basisopleiding Fitnessinstructeur thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn beroepsopleiding?
Het grote gemak van een thuiscursus Basisopleiding Fitnessinstructeur: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Wanneer de inschrijving akkoord is krijg je bij veel aanbieders dezelfde dag nog alle digitale materialen. Binnen 1 week worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (dit is niet altijd verplicht). De beroepsopleiding heeft een looptijd van plusminus 8 maanden. Als je veel tijd hebt hoeft het niet eens zo lang te duren. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Is een vooropleiding vereist?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Korte opleidingen en cursussen stellen geen strenge eisen. Gaat het om een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Meestal is een bepaalde Basisopleiding Fitnessinstructeur vooropleiding een harde eis. Het kan ook gaan om een 18+ toets of een diploma van het voortgezet onderwijs. In de beschrijving van de opleiding check je aanvullende informatie met betrekking tot toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De volledige MBO-, HBO en masters van scholen zoals onder andere Scheidegger dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Op die manier weet je dat deze thuisopleidingen op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als SintLucas. Daarbij kan je ook rekenen op een speciaal branchediploma zoals NL Actief. Bij afronding van een kortlopende cursus is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Dankzij dit diploma kun je aantonen dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Flink wat instanties hebben ze mogelijkheid voor een Basisopleiding Fitnessinstructeur klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: je kunt ervaringen en kennis delen de goede en individuele ondersteuning en je hebt meer een stok achter de deur. Het minpunt is: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
Veel opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Via internet tref je belangrijke info rondom jouw beroepsopleiding en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In deze speciale omgeving vind je onder andere oefeningen, oefenexamens, geluidsbestanden, het lesmateriaal, video’s, webinars. In dat systeem upload je ook huiswerk, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-beroepsopleiding-basisopleiding-fitnessinstructeur

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Van HBO Linux professional tot een opleiding als Correspondentie Nederlands, en sinds kort dus ook de Basisopleiding Fitnessinstructeur zelfcursus. Wat is nu een onderwijsinstelling die matcht met mijn persoonlijke wensen? Hierna vind je de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Taalcursussen, beroepsopleidingen en VO
 2. LOI: Al meer dan 90 jaar voorop in onderwijs
 3. NTI: Praktijkgerichte docenten
 4. Laudius: Optioneel afsluiten met Open Boek examen
 5. Thuiscursus.nl: Locaties door heel Nederland
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Zelf een thuisstudie Basisopleiding Fitnessinstructeur online versneld volgen is realistisch vanaf €268,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. Lesmaterialen en lesgeld mag je (deels) aftrekken van de belasting. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. Deze onderdelen kun je aftrekken:

 • Collegegeld / cursusgeld
 • Leermiddelen zoals boeken of software

Houd er rekening mee: er zijn wel strenge voorwaarden (februari 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een volwaardige opleiding die gericht is op jouw huidige- of toekomstige baan. Let altijd even op deze aspecten:

 • De thuisstudie vormt een bijdrage voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep.
 • Het gaat om een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van NTI.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De studiekosten die je maakt moeten minimaal €250 zijn (per 12 maanden) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Studeren op kosten van de werkgever
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Waarom? Je werk / collega plukt ook de vruchten van jouw kennis. Daarbij mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een training of beroepsopleiding via je werk beginnen kan voor meerdere partijen een win zijn. Dikwijls mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Basisopleiding Fitnessinstructeur. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Lijkt je het leuk om mensen te begeleiden tijdens fitnesslessen, trainingschema’s op te stellen en fitnessapparatuur te kunnen uitleggen? Tijdens de Basisopleiding Fitnessinstructeur maak je kennis met deze werkzaamheden, maar komt ook het klantencontact en communicatie aan de orde. Er wordt AALO-lesmateriaal gebruikt en na de opleiding kun je doorstromen naar de erkende AALO-opleidingen Fitness Docent, Aerobic Docent, of de opleiding Sportpsychologie.

Daarom kies je voor Basisopleiding Fitnessinstructeur van het NTI:

 • Officieel AALO-lesmateriaal
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Bepaal je eigen studietempo

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie