nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Basisopleiding Geestelijke Gezondheid

De beroepsopleiding Basisopleiding Geestelijke Gezondheid flexibel vanuit huis volgen? Dankzij onze thuisstudie-vergelijker bekijk je alle erkende thuisopleidingen en studies in het vakgebied van Psychologie. Een nieuwe stap in je carrière? Beginnen als ZZP’er? Of simpelweg een cursus om je kennis te verbreden? Doorzoek en vergelijk gemakkelijk professionele thuisopleidingen van respectabele afstandsopleiders als Scheidegger en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een beroepsopleiding vanuit huis Basisopleiding Geestelijke Gezondheid! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en topdocenten uit het vak. Deze beroepsopleiding is er al vanaf €759,00 bij NHA.

 • 100% flexibel studeren.
 • Al je studie & lesmateriaal online.
 • Leraren uit het werkveld.
 • Leer vaardigheden voor de praktijk.
 • De meest goedkope studiemogelijkheid.
 • In februari 2024 voordelige tarieven.

Overzicht met thuisstudies Basisopleiding Geestelijke Gezondheid februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHABasisopleiding Toegepaste Psychologie met Geestelijke Gezondheid6 maanden€759,00Meer informatie
Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Geestelijke Gezondheid thuis volgen

Begin vandaag nog met jouw thuisstudie

De opleiding Basisopleiding Geestelijke Gezondheid flexibel thuis volgen

Groeien binnen je bedrijf? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Op welk niveau jij ook denkt; er liggen verschillende uitdagingen klaar. Maar je moet wel zelf in actie komen! De website thuisstudiezoeken.nl is een handige manier om te beginnen met zoeken. Hier tref je honderden thuiscursussen en opleidingen (beroeps) die aansluiten op jouw wensen. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Psychologie? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Geestelijke Gezondheid(duaal of voltijd). Aan de hand van deze beroepsopleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, zo snel of langzaam als jij dat wil. Uitstekend te combineren met jouw functie, vrijetijdsbesteding en het gezin + de kids.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Aan de slag gaan met een beroepsopleiding Basisopleiding Geestelijke Gezondheid gaat sneller dan je denkt. In het onderstaande stappenplan geven we hierop een korte toelichting:

 1. Selecteer de gewenste opleider en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Download de gratis studiegids of neem direct een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Ben je enthousiast? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Als jij alles volledig hebt ingevuld zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: zelf je studietijd indelen en je lesstof bestuderen en opdrachten inleveren. Vanzelfsprekend wordt je hierin begeleid door een vaste docent.
 6. Na het afronden van de studie krijg je het (branche)diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Actuele kosten Basisopleiding Geestelijke Gezondheid thuisopleiding?

Een positief aspect van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Wat is hiervan de reden? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Veel theorie en opdrachten bekijk je gewoon online, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een tablet, smartphone of laptop. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. In de regel is er een vast aanspreekpunt aanwezig die jou gedurende de studie helpt. De opleiding Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Geestelijke Gezondheid wordt al aangeboden vanaf €759,00 bij NHA. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • De studiestof (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een professionele mentor van NHA.
 • Overal toegang tot de lesmaterialen en opdrachten.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Een thuisstudie volgen op jouw eigen tempo

Werken en studeren combineren

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Meer en meer Hollanders kiezen voor een thuisstudie. De maximale vrijheid en het grote aanbod aan opleidingen zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Hoe werkt het precies, en is het wat voor mij? Hierna lees je de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Geestelijke Gezondheid thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de beroepsopleiding?
Het grote gemak van een thuiscursus Basisopleiding Geestelijke Gezondheid: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd ontvang je meestal dezelfde dag nog alle digitale materialen. Dezelfde week krijg je de benodigde boeken ook thuis (dit verschilt per opleiding). De beroepsopleiding kost je zo’n 6 maanden. Meestal kan het soms nog een stuk sneller. Kom je er even niet aan toe? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Is een vooropleiding verplicht?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. De meeste (hobbymatige) cursussen stellen geen strenge eisen. Ambieer je een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Meestal is een relevante Basisopleiding Geestelijke Gezondheid vooropleiding een voorwaarde. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 18 plus-examen of een VMBO/HAVO/VWO diploma. In de gratis studiegids lees je alle relevante details betreffende de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van instellingen zoals NTI voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Dit betekent dat deze afstandopleidingen net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld SOMT. Bovendien krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een echt branchediploma als NEVI. Bij afronding van een kortlopende cursus is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Op deze wijze zal de buitenwereld zien dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Verscheidene scholen beschikken over een Basisopleiding Geestelijke Gezondheid klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: leren van je studiegenoten, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Een negatief punt is: je moet het veel beter plannen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Standaard is de prijs van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Veel opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. Hier tref je de meest handige tools voor je beroepsopleiding en kan je overleggen met de docent. In dit systeem zoek je ook naar oefenexamens, webinars, oefeningen, geluidsbestanden, video’s, praktijkvoorbeelden. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-beroepsopleiding-basisopleiding-geestelijke-gezondheid

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. En er steeds meer aanbod. Dit loopt van Ontwerpen voor niet-ontwerpers t/m Horecaportier, en uiteraard ook de Basisopleiding Geestelijke Gezondheid zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland sluit aan op mijn situatie? In het volgende overzicht kun je meer vinden over de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Een prettige digitale leeromgeving
 2. LOI: Praktijkgerichte docenten
 3. NTI: Erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
 4. Laudius: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
 5. Thuiscursus.nl: Prettige digitale leeromgeving
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Zelf een thuisstudie Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Geestelijke Gezondheid online versneld volgen doe je vanaf €759,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. Deze specifieke factoren kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Tarieven voor de examens en collegegeld
 • Verplichte leermiddelen (bijv. boeken)

Let op: er zijn wel strenge voorwaarden (februari 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een beroepsopleiding die relevant is voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De opleiding vormt een bijdrage voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het moet gaan om een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via NHA.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De kosten die je opvoert beslaan het minimum van €250 (jaarlijks) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Werkgever betaalt soms mee
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Hoe zit dit? Je werk / collega kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Bovendien mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een professionele opleiding via jouw bedrijf volgen is dus voor jullie beide relevant. Dikwijls heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Basisopleiding Geestelijke Gezondheid. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Mensen beter begrijpen? Volg de Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Geestelijke Gezondheid op HBO-niveauAngst, depressie, burn-out: een op de vier mensen krijgt vroeg of laat in zijn leven te maken met psychische problemen waarvoor behandeling nodig is. Van coaching tot opname in een psychiatrisch ziekenhuis en van dagbehandeling tot enkele gesprekken. Geestelijke gezondheidszorg herstelt of bevordert de psychische gezondheid van mensen. De zorg varieert van verslavingszorg tot het diagnosticeren van een autismespectrumstoornis. Iemand drinkt elke avond drie flessen wijn en is daardoor niet meer in staat te werken. Hij gaat naar een hulpverlener. Hoe weet de hulpverlener of de drank het probleem is of slechts een symptoom? Heeft de cliënt een autismespectrumstoornis en is hij daardoor verslavingsgevoelig? Heeft hij een verstoorde relatie met zijn partner? Hoe belangrijk is eigenlijk een juiste diagnose voor een effectieve behandeling en hoe stel je de juiste diagnose? De Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Geestelijke Gezondheid toont de dilemma?s van de geestelijke gezondheidszorg. Leer de ins en outs van diagnoses kennen. Onderdeel van de opleiding is een module psychodiagnostiek en een themaopdracht psychodiagnostiek. Deeltijdopleiding geestelijke gezondheidszorg Psychologie wat is dat? Het beeld van de pijprokende psycholoog die luistert naar cliënten die op een sofa liggen, stamt uit de tijd van Freud. Inmiddels heeft de psychologie zich ontwikkeld tot een wetenschap. Leer de ontwikkeling van de psychologie en psychologische stromingen kenen. Leer het werkveld van toegepast psychologen kennen: coaches, counselors, trainers en als psycholoog in de (geestelijke) gezondheidszorg. Toegepast psychologen benutten wetenschappelijke kennis en in de praktijk geteste en gevalideerde methodes en herstellen en bevorderen daarmee de geestelijke gezondheid. Van praktische adviezen waarmee werkgevers verzuim terugdringen, tot een luisterend oor bieden aan iemand die zij ondersteunen. Geestelijke gezondheidszorg Van cognitieve psychologie tot psychodiagnostiek en van de ontwikkelingen in de psychologie tot een themaopdracht. Leer wat mensen wel en niet beweegt op geestelijk gebied. Psychodiagnostiek Om de opleiding succesvol af te ronden ga je aan de slag met een themaopdracht. Je leert hierbij meer over psychodiagnostiek en past zelf het diagnostische proces toe op een casus. Concreet pas je dus ook psychologische kennis toe met een tastbaar product als resultaat: een psychodiagnostisch rapport.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie