nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Basisopleiding Arbeidspsychologie en Organisatiepsychologie

De beroepsopleiding Basisopleiding Arbeidspsychologie en Organisatiepsychologie comfortabel vanuit huis volgen? Geholpen door Thuisstudiezoeken.nl lees je alles over goed aangeschreven thuiscursussen en studies om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Psychologie. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Voor jezelf beginnen? Of meer een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Doorzoek en vergelijk meteen veel gekozen studies en thuiscursussen van betrouwbare onderwijsinstellingen als NHA en schrijf je vandaag nog in voor een beroepsopleiding vanuit huis Basisopleiding Arbeidspsychologie en Organisatiepsychologie! Zelf je studietempo bepalen, studiematerialen online toegankelijk, en persoonlijke begeleiding. Deze beroepsopleiding is beschikbaar vanaf €759,00 bij bijvoorbeeld NHA.

 • Uitstekend te combineren met werk.
 • Een prettige online leeromgeving.
 • Flexibele docenten.
 • Lesstof gericht op de huidige situatie.
 • Geen reistijd, dus extra studiemogelijkheden.
 • In juli 2024 leuke welkomstkorting.

Vergelijking van thuisstudies Basisopleiding Arbeidspsychologie en Organisatiepsychologie juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHABasisopleiding Toegepaste Psychologie met Arbeids- en Organisatiepsychologie6 maanden€759,00Meer informatie
Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Arbeids- en Organisatiepsychologie thuis volgen

Prima te combineren met werk en gezin

De opleiding Basisopleiding Arbeidspsychologie en Organisatiepsychologie zelfstandig thuis volgen

Wil jij promotie maken? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Wat jouw niveau ook is, er is altijd een geschikte thuisstudie! Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze website is een ideaal vertrekpunt. Met behulp van onze website vind je uitgebreide info over een breed spectrum van studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen die passen bij jouw doelen. Verder groeien binnen het domein Psychologie? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Arbeids- en Organisatiepsychologie(duaal of voltijd). Door deze beroepsopleiding doe je in korte termijn veel kennis op, op het moment dat het jou uitkomt. Ideaal als je studeren moet combineren met jouw huidige werk, andere interesses en het gezin + de kids.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Kiezen voor een beroepsopleiding Basisopleiding Arbeidspsychologie en Organisatiepsychologie is eenvoudiger dan jij denkt. In het volgende stukje gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Selecteer de gewenste opleider en lees meer details over de cursus.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Lijkt het wat? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als alle gegevens compleet zijn krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Nu kun je starten met leren: zelf je studietijd indelen en de stof doornemen en toetsen maken of opdrachten inleveren. Logischerwijs wordt je bijgestaan door een ervaren docent.
 6. Als je alles gehaald hebt ontvang je een certificaat of diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Actuele tarieven Basisopleiding Arbeidspsychologie en Organisatiepsychologie thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel informatie open je gewoon via internet op jouw computer, iPad of smartphone. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Natuurlijk heb je een persoonlijke begeleiderdie jou kan helpen. De opleiding Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Arbeids- en Organisatiepsychologie wordt al aangeboden vanaf €759,00 bij NHA. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • Alle theorie en opdrachten (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van NHA.
 • Altijd en overal toegang tot de oefenstof.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Binnen no-time een echte opleiding starten

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Een aanzienlijk aantal medewerkers willen een thuisstudie volgen. De hoge mate van flexibiliteit en de variatie in thuisopleidingen is een belangrijke reden. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Hoe werkt het precies, en past het bij mijn doelen? In het volgende gedeelte bespreken we kort de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Arbeids- en Organisatiepsychologie thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de beroepsopleiding?
Het grote gemak van een thuiscursus Basisopleiding Arbeidspsychologie en Organisatiepsychologie: studeren op de momenten wanneer het jou past. De lesstof is grotendeels digitaal. Zodra jouw inschrijving afgerond is krijg je bij veel aanbieders dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Niet veel later krijg je de benodigde boeken ook thuis (niet verplicht bij alle studies). De beroepsopleiding is vaak af te ronden in zo’n 6 maanden. Meestal kan het soms nog een stuk sneller. Kom je er even niet aan toe? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Dit wisselt per type opleiding. Cursussen en veel taalstudies kan iedereen op elk moment beginnen. Ben jij van plan te starten met een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Dikwijls is hier een matchende Basisopleiding Arbeidspsychologie en Organisatiepsychologie vooropleiding een van de voorwaarden. Een andere methoden kan zijn een 21+ examenof een VMBO/HAVO/VWO diploma. In de folder van de school check je ruime info over de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Wat is het behaalde diploma waard?
De volledige MBO-, HBO en masters van opleiders als bijv. Nationale Handelsacademie (NHA) zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. Dit houdt in dat deze thuisstudies niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. ABC Hogeschool. Verder behaal je met een thuisstudie vaak een echt branchediploma als branchediploma verzekeringen. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Op deze wijze is het voor iedereen duidelijk dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Flink wat onderwijs-aanbieders geven ook een Basisopleiding Arbeidspsychologie en Organisatiepsychologie klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: meer sociale interactie, meer directe feedback van je docent en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Onthoud wel: je moet het veel beter plannen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. Daar tref je alles wat je nodig hebt voor jouw beroepsopleiding en kan je vragen stellen aan jouw docent. In jouw online omgeving tref je zaken als geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, oefeningen, webinars, oefenexamens, het lesmateriaal. Verder lever je hier opdrachten in, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-beroepsopleiding-basisopleiding-arbeidspsychologie-en-organisatiepsychologie

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Bijvoorbeeld HTML 5 en CSS 3 tot en met Feng Shui, en uiteraard ook de Basisopleiding Arbeidspsychologie en Organisatiepsychologie zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland sluit aan op mijn ambities? In de beschrijving hierna vergelijk jij zelf de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Hulp bij het kiezen van een studie
 2. LOI: Studeren op een tempo dat bij jou past
 3. NTI: Uitstekend te combineren met een drukke baan
 4. Laudius: Optioneel afsluiten met Open Boek examen
 5. Thuiscursus.nl: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Een echte thuisstudie Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Arbeids- en Organisatiepsychologie online versneld volgen kan voor een bedrag van €759,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. Lesmaterialen en lesgeld mag je soms in mindering brengen op jouw belastbare inkomen. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. Deze specifieke kosten mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • De benodigde vakliteratuur en lesstof

Belangrijk: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (juli 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een cursus / studie die belangrijk is voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De thuisstudie is van belang voor jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Het gaat om een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via NHA.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De studiekosten in kwestie zijn ten minste €250 (per jaar) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Hoe zit dit? Jouw bedrijf plukt ook de vruchten van jouw kennis. Daarnaast zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een relevante opleiding volgen via jouw werkgever is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Steeds vaker mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding Basisopleiding Arbeidspsychologie en Organisatiepsychologie. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Weten hoe mensen optimaal werken? Volg de Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Arbeids- en Organisatiepsychologie.Wat motiveert mensen? Wat is het verband tussen gebrek aan invloed op het werk en werkstress? Welke werknemers hebben een hoger risico op burn-out? Arbeids- en organisatiepsychologen onderzoeken en adviseren mensen en organisaties. Een Braziliaans bedrijf gaf werknemers het recht over alle uitgaven van het bedrijf te beslissen. Industriële democratie. Het bedrijf haalde 20 jaar lang elk jaar een omzetstijging van 25 procent. Een internetbedrijf in de Verenigde Staten met een beurswaarde van miljarden, laat werknemers 20 procent van de tijd zelf bepalen waaraan ze die tijd besteden. De arbeids- en organisatiepsycholoog onderzoekt waarom en onder welke omstandigheden industriële democratie werkt. Arbeidspsychologie Arbeidspsychologen onderzoeken de relatie tussen werkkenmerken (zoals werkdruk, afwisseling en zelfstandigheid), welzijn en functioneren van werknemers. Welke werknemers zijn gezond? Hoe vergroot je werkplezier? Leidt meer werkplezier automatisch tot meer rendement? Organisatiepsychologie Organisatiepsychologen onderzoeken de relatie tussen werknemers en hun sociale werkomgeving: het bedrijf, de organisatie of de afdeling waar ze werken. Belonen, motiveren en managen Hoe beloon je mensen? Welke andere vormen van beloning, naast geld, zijn er? Onder welke voorwaarden werkt een financiële beloning en wanneer heeft een financiële beloning geen effect? Op deze vragen hebben arbeids- en organisatiepsychologen een antwoord. Wat is het verschil tussen belonen en motiveren? Welke manieren zijn er om mensen te motiveren? Hoe manage je werknemers? Volg de Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Arbeids- en Organisatiepsychologie en ontdek het werkveld van coaches, counselors, trainers en toegepast psychologen. Psychologie van een organisatie De focus van de Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Arbeids- en Organisatiepsychologie ligt op een bepaald gebied binnen de toegepaste psychologie: de wijze waarop mensen werken en zich professioneel ontwikkelen. Kort samengevat: alles wat medewerkers wel en niet beweegt, komt aan bod.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie