nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Wijzer met Statistiek

De beroepsopleiding Wijzer met Statistiek thuis volgen met goede begeleiding? Dankzij onze thuisstudie-vergelijker check & vergelijk je alle erkende thuiscursussen en studies in het vakgebied van Persoonlijke ontwikkeling. Streef je naar een carrièreboost? Wil je een eigen zaak starten? Of juist zin in totaal iets nieuws? Neem de informatie door en vergelijk moeiteloos populaire thuisopleidingen van toonaangevende onderwijsinstellingen als Thuiscursus.nl en schrijf je vandaag nog in voor een beroepsopleiding vanuit huis Wijzer met Statistiek! Studeren op je eigen tempo, het meest actuele lesmateriaal, en uitstekende vakdocenten. Deze beroepsopleiding kun je al volgen vanaf €219,00 bij een opleider als NHA.

 • Studeren waar en wanneer je wil.
 • Lesmateriaal digitaal beschikbaar.
 • Behulpzame docenten.
 • Lessen met een focus op de praktijk.
 • Goedkoper dan een opleiding op locatie.
 • In februari 2024 met introductie-aanbieding.

Aanbieders thuisstudie Wijzer met Statistiek februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAWijzer met Statistiek3 maanden€219,00Meer informatie
Wijzer met Statistiek zelf thuis volgen

Efficiënt studeren op jouw eigen tempo

De opleiding Wijzer met Statistiek flexibel vanuit huis starten

Is het tijd voor de volgende stap? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, de mogelijkheden zijn enorm! Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze vergelijkingssite is een handige manier om te beginnen met zoeken. Hier kom je in aanraking met veel verschillende opleidingen (MBO/HBO) en cursussen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Persoonlijke ontwikkeling? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Wijzer met Statistiek(duaal of voltijd). Via deze beroepsopleiding ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, zonder strakke deadlines. Ideaal als je studeren moet combineren met jouw huidige baan, sportactiviteiten en het gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Aan de slag gaan met een beroepsopleiding Wijzer met Statistiek is niet moeilijk. In onderstaand schema van onze studie-specialisten gaan we er verder op in:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Download de gratis studiegids of kies de optie voor een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Lijkt het wat? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Als je voldoet aan de toelatingseisen krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: op zelfgekozen momenten het lesmateriaal doornemen en huiswerk inleveren. Vanzelfsprekend heb je regelmatig contact met een ervaren docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt krijg je een diploma of getuigschrift. Je bent klaar voor de volgende stap!

Wat is de prijs van een Wijzer met Statistiek thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Waarom is het zo voordelig? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Veel van de documentatie open je gewoon via internet op een PC, smartphone of iPad. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en werken deze aanbieders met minder dure docenten. In de regel is er een vast aanspreekpunt aanwezig voor ondersteuning en advies. De opleiding Wijzer met Statistiek kun je bestellen vanaf €219,00 via o.a. NHA. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • De leerstof (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een persoonlijke mentor van NHA.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een aanzienlijk aantal Hollanders investeren in hun carrière met een thuisstudie. Het zelf kunnen bepalen en het grote aanbod aan opleidingen maakt het ook steeds gemakkelijker. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Hoe werkt het precies, en sluit het aan bij mijn wensen? In het overzicht hierna besteden we aandacht aan de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Wijzer met Statistiek thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de beroepsopleiding?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Wijzer met Statistiek: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. De lesstof is grotendeels digitaal. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is krijg je soms binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Binnen 1 week krijg je de hele studiemap ook thuis (soms is dit optioneel). De beroepsopleiding kan je onder normale omstandigheden afronden in plusminus 3 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kun je het natuurlijk sneller afronden. Lukt het niet in deze periode? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dat verschilt per studie. Beroepsopleidingen en praktische studies zijn er in principe voor iedereen. Betreft het een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Vaak is een bepaalde Wijzer met Statistiek vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Het kan ook gaan om een 18+ examen of een bepaald certificaat. In de folder van de school lees je alle noodzakelijke details inzake de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Krijg ik een officieel diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van aanbieders zoals o.a. LOI voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Dit wil zeggen dat deze thuisopleidingen even waardevol is als een cursus bij een school zoals Nimeto. Daarnaast kan je ook rekenen op een gerenommeerd branchediploma zoals branchediploma pedicure. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Zodoende laat jij zien dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Verscheidene onderwijs-bedrijven faciliteren ook een Wijzer met Statistiek klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: meer sociale interactie, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en meer gerichte voorbereiding op examens. Een negatief punt is: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Tevens is tarief van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Hier vind je snel de belangrijke documenten voor jouw beroepsopleiding en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In de digitale leeromgeving kun je terecht voor ondermeer video’s, webinars, oefenexamens, oefeningen, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-beroepsopleiding-wijzer-met-statistiek

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Dit varieert van Basisopleiding Medewerker ICT tot een opleiding als Marketing en PR, en uiteraard ook de Wijzer met Statistiek zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling relevant is voor mijn privé situatie? In het volgende hoofdstuk beschrijven we kort de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
 2. LOI: Uitstekende kwaliteitskeurmerken
 3. NTI: Erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
 4. Laudius: Hulp bij het kiezen van een studie
 5. Thuiscursus.nl: Studeren op een tempo dat bij jou past
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Een echte thuisstudie Wijzer met Statistiek online versneld volgen doe je vanaf €219,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. De studiekosten zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De relevante producten zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Het lesgeld en evt. het inschrijfgeld
 • Verplichte boeken en readers

Niet vergeten: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (februari 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een studie waarbij je competenties leert voor de baan van je toekomst (of huidige werk). Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De thuisstudie is relevant voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het gaat om een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van NHA.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De studiekosten zijn minimaal €250,00 (per 12 maanden), en maximaal €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Hoezo? Jouw baas heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Tevens zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een erkende studie via jouw bedrijf volgen kan voor meerdere partijen een win zijn. Vaak heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Wijzer met Statistiek. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, samen groeien is een mooie doelstelling.

Meer inzicht krijgen in statistiek? Kies de cursus Wijzer met Statistiek Negen van de tien mensen die deze statistiek cursus hebben gevolgd, zijn uitermate tevreden. Acht van de negen mensen raden de cursus van harte aan. 87 procent van alle cursisten beoordeelt de cursus Wijzer met Statistiek met een 9,4. Wat zeggen statistieken precies? Hoe meet je wat op welke wijze en hoe lees je de cijfers? Volg de cursus Statistiek en je krijgt de antwoorden. Statistieken zijn overal. Bij het onderbouwen van conclusies bijvoorbeeld, het ontwikkelen van nieuwe producten en het oplossen van problemen. Statistiek is de wetenschap die zich bezighoudt met het verzamelen, bewerken, interpreteren en presenteren van gegevens. Je komt statistiek in het dagelijks leven vaker tegen dan je misschien denkt: wat is de kans dat er regen valt op een bepaalde dag, wat is de gemiddelde opbrengst van een investering… Hoe groot is de kans dat je deze zin nog leest? Je leert statistieken lezen en interpreteren. Ook leer je hoe je zelf statistieken verantwoord inzet. Voorbereiding studie De cursus Wijzer met Statistiek is een prima voorbereiding wanneer je een MBO, HBO of universitaire studie gaat volgen. Maar ook als je in je werk met statistiek te maken krijgt of wanneer het onderwerp je persoonlijke interesse heeft, is de cursus beslist een aanrader. Veelzijdige cursus De cursus Wijzer met Statistiek bestaat uit deze onderdelen: telproblemen; kansberekenen; beschrijvende statistiek; verklarende statistiek. Na het volgen van de cursus Wijzer met Statistiek ben je prima in staat om statistische gegevens juist te interpreteren en te analyseren. Je hebt voldoende bagage om statistische vraagstukken op te lossen. Volg de cursus Wijzer met Statistiek en vergroot de kans dat je straks beter statistisch onderlegd goed voor de dag komt.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie