nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Wijzer met Geld

De beroepsopleiding Wijzer met Geld op je eigen tempo vanuit huis volgen? Middels onze vergelijkingstool lees je alles over een ruim aanbod aan thuisstudies en opleidingen om verder te groeien binnen het vakgebied Persoonlijke ontwikkeling. Een nieuwe stap in je carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of wellicht toe aan volledig iets nieuws? Ga direct van start en vergelijk eenvoudig tientallen relevante thuisopleidingen en cursussen van Nederlandse opleiders als Scheidegger en schrijf je vandaag nog in voor een beroepsopleiding vanuit huis Wijzer met Geld! Zelf je studietempo bepalen, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en goede begeleiding. Deze beroepsopleiding kun je vanuit huis volgen vanaf €129,00 bij een erkende aanbieder als NHA.

 • Studeren waar en wanneer je wil.
 • Online account met studieplanning.
 • Vakkundige docenten en begeleiders.
 • Een studie gericht op praktijksituaties.
 • Goedkoper dan een opleiding op locatie.
 • In februari 2024 leuke welkomstkorting.

Overzicht met thuisstudies Wijzer met Geld februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAWijzer met Geld4 maanden€129,00Meer informatie
Wijzer met Geld online vanuit huis

Up-to-date lesmateriaal en docenten uit het vak

De opleiding Wijzer met Geld thuis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, voor ons allemaal is er een uitdaging. Jij hoeft alleen nog maar te starten. Onze thuisopleiding-vergelijker is een handige manier om te beginnen met zoeken. Met behulp van onze website vergelijk je honderden thuiscursussen en opleidingen (beroeps) om jouw volgende doel te realiseren. Wil je verder leren binnen het domein Persoonlijke ontwikkeling? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Wijzer met Geld(duaal of voltijd). Tijdens deze beroepsopleiding leer je de onderdelen van het vak, zo snel of langzaam als jij dat wil. Ideaal als je studeren moet combineren met je huidige baan, muziek of sport en jouw gezin.

Hoe werkt het precies?
Het deelnemen aan een beroepsopleiding Wijzer met Geld gaat erg gemakkelijk. Hieronder leggen we het beknopt uit:

 1. Klik op een van de opleiders en lees meer details over de cursus.
 2. Vraag direct de gratis studiegids online aan of vraag een gratis proefles aan om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Registreer je dan direct online.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Als je overal aan voldoet, dan krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: je kunt waar en wanneer je wilt de lesmaterialen doorkijken en toetsen / examens maken. Zoals je mag verwachten heb je regelmatig contact met een ervaren docent.
 6. Na het afronden van de studie krijg je een diploma of getuigschrift. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Actuele prijzen Wijzer met Geld thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Een belangrijk deel van het lesmateriaal vind je in jouw digitale leeromgeving met een telefoon of PC (ook tablets). Daarnaast hoef je niet te reizen en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Vaak is er een persoonlijke begeleider die jou gedurende de studie helpt. De opleiding Wijzer met Geld volg je al vanaf €129,00 bij bijvoorbeeld NHA. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • De leerstof (meestal ook per post te krijgen).
 • Een vast aanspreekpunt van NHA.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Thuis een cursus of opleiding volgen

Werken en studeren combineren

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Een groot deel van de volwassenen zien hun kansen in een zelfstudie. De vrijheid en het enorme aanbod maakt het steeds aantrekkelijker. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Kan ik zomaar beginnen, en past het bij mijn ambities? In het gedeelte hieronder lees je de meest gestelde vragen over zelfstandige Wijzer met Geld thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn beroepsopleiding?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Wijzer met Geld: je kunt beginnen wanneer je maar wil. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je meestal binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Niet veel later krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (soms is dit optioneel). De beroepsopleiding kan je onder normale omstandigheden afronden in om en nabij de 4 maanden. Als je veel tijd hebt kan het een stuk sneller. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Het is niet erg als je er langer over doet.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. Basisopleidingen en cursussen stellen geen strenge eisen. Ambieer je een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Vaak is een passende Wijzer met Geld vooropleiding vereist. Een andere methoden kan zijn een 18+ toets of een diploma van het voortgezet onderwijs. In de beschrijving van de opleiding vind je de verdere details omtrent de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Haal ik ook een officieel diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van opleiders als bijv. Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Dit houdt in dat deze afstandopleidingen even waardevol is als een cursus bij een school zoals Centrum voor Humanistische Vorming. Daarnaast kan je ook rekenen op een officieel branchediploma als fitness trainer A. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Op deze wijze kan jij laten zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Flink wat scholen bieden ook een Wijzer met Geld klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: je kunt veel leren van andere cursisten, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Minder fijn: je moet het veel beter plannen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Ook is de prijs van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. In dit systeem vind je snel de belangrijke documenten voor jouw beroepsopleiding en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. In deze speciale omgeving tref je zaken als oefeningen, video’s, webinars, geluidsbestanden, oefenexamens, het lesmateriaal. Verder lever je hier opdrachten in, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-beroepsopleiding-wijzer-met-geld

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Denk aan Vrij tekenen tot bijvoorbeeld Schriftelijke Communicatie Nederlands, en natuurlijk de Wijzer met Geld zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen in lijn is met mijn doelen en wensen? In het volgende hoofdstuk vind je een opsomming met de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Met persoonlijke begeleiding
 2. LOI: Diverse subsidieregelingen
 3. NTI: Altijd met welkomstcadeau
 4. Laudius: Uitstekende kwaliteitskeurmerken
 5. Thuiscursus.nl: Speciaal e-Campus platform
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

De thuisstudie Wijzer met Geld online volgen kan al vanaf €129,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. Lesmaterialen en lesgeld kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. De relevante factoren kun je aftrekken:

 • Collegegeld / cursusgeld
 • Verplichte boeken en readers

Belangrijk: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (februari 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een cursus of studie waarmee je vakkennis opdoet voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De thuisopleiding draagt direct bij aan jouw huidige werk, of een nieuwe baan.
 • Er is sprake van een leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van NHA.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De totale kosten beslaan het minimum van €250 (per 12 maanden), en maximaal €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Hoe zit dit? Jouw bedrijf kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Verder kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een training of beroepsopleiding volgen via jouw werkgever heeft dus veel verschillende voordelen. In de regel heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Wijzer met Geld. Ga eens om tafel met jouw manager, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Leer financiën onder controle houden: volg de cursus Wijzer met Geld Het probleem met geld? Je kunt het maar een keer uitgeven. Kom je aan het eind van de maand steeds geld tekort en wil je daar verandering in brengen? Dan is de cursus Wijzer met Geld precies wat je zoekt. Of: nodig hebt. Huur, energiekosten, kleding, verzekeringen: je hebt maandelijks nogal wat uitgaven. Hoe hou je de uitgaven in balans met de inkomsten? En waar moet je op letten als je geld gaat lenen of een hypotheek afsluit? Zijn er misschien subsidies of bijdragen waarvoor je in aanmerking komt? De cursus Wijzer met Geld biedt uitkomst en geeft antwoorden op je vragen. Duidelijke voorbeelden Heb je moeite om door de financiële bomen het bos te zien? De cursus Wijzer met Geld helpt je om alles helder op een rijtje te krijgen. Met duidelijke voorbeelden en herkenbare opgaven krijg je direct goed zicht op je financiële situatie en leer je hoe je met geld om moet gaan. Dure decembermaand De cursus Wijzer met Geld begint met kritisch kijken naar je inkomsten en uitgaven en het verbeteren van je rekenvaardigheden. Je leert hoe je kunt (be)sparen en krijgt talloze praktische tips. Bijvoorbeeld hoe je de dure maand december doorkomt. Elke les sluit af met een opdracht. Zo leer je direct je financiële zaken aanpakken. In de cursus krijg je belangrijke informatie over financiële onderwerpen als hypotheekvormen, beleggen en de valkuilen van geld lenen. Je leert hoe je goed financieel overzicht krijgt, planningen maakt en prioriteiten stelt. Een persoonlijke docent kan je desgewenst vertrouwelijk helpen met je eigen financiële zaken. Schulden In het tweede deel van de cursus komen verschillende bijzondere financiële situaties aan de orde. Wat kun je doen als je schulden hebt en hoe voorkom je herhaling? Hoe weet je of je in aanmerking komt voor subsidie of een gemeentelijke bijdrage? Het komt in de thuiscursus Wijzer met Geld allemaal aan bod. De cursus kost geld, maar is ook een verstandige investering. Na afloop heb je weer grip op je uitgaven. Start nu met de cursus en word direct wijzer met geld.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie