nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Basisopleiding Gehandicaptenzorg

De beroepsopleiding Basisopleiding Gehandicaptenzorg vanuit huis volgen? D.m.v. onze thuisstudie-vergelijker kom je in aanraking met de beste thuiscursussen en opleidingen om verder te groeien binnen het vakgebied Gezondheidszorg en welzijn. Wil je hogerop in je carrière? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of simpelweg een cursus om je kennis te verbreden? Neem de informatie door en vergelijk meteen professionele studies en thuiscursussen van vooraanstaande instellingen als Laudius en begin morgen al met een beroepsopleiding vanuit huis Basisopleiding Gehandicaptenzorg! Zelf je studietempo bepalen, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en docenten uit het werkveld. Deze beroepsopleiding kun je al volgen vanaf €599,00 bij een erkende aanbieder als NHA.

 • Studeren wanneer jij dat wil.
 • Een prettige online leeromgeving.
 • Docenten uit de praktijk.
 • De lessen altijd 100% bij de tijd.
 • Vaak betaalt de werkgever mee.
 • In februari 2024 voordelig starten.

Vergelijking van thuisstudies Basisopleiding Gehandicaptenzorg februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHABasisopleiding Gehandicaptenzorg9 maanden€599,00Meer informatie
Basisopleiding Gehandicaptenzorg op eigen tempo thuis volgen

Flexibel studeren met het laagste lesgeld

De opleiding Basisopleiding Gehandicaptenzorg op eigen tempo vanuit huis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat jouw niveau ook is, iedereen vind het leuk om te leren. Het is nu aan jou om er werk van te maken. De website thuisstudiezoeken.nl kan helpen bij het vinden van een studie. Middels onze vergelijker kom je in aanraking met een scala aan zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Gezondheidszorg en welzijn? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Basisopleiding Gehandicaptenzorg(duaal of voltijd). Aan de hand van deze beroepsopleiding doe je belangrijke kennis op, op jouw niveau en jouw tempo. Uitstekend te combineren met jouw huidige baan, sportactiviteiten en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Aan de slag gaan met een beroepsopleiding Basisopleiding Gehandicaptenzorg gaat erg gemakkelijk. Hieronder gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of kies de optie voor een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als je voldoet aan de toelatingseisen komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: op zelfgekozen momenten de verschillende lesmaterialen samenvatten en examens doen of projecten uploaden. Logischerwijs heb je regelmatig contact met een professionele docent.
 6. Na het afronden van de studie krijg je het (branche)diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Wat zijn de tarieven van een Basisopleiding Gehandicaptenzorg thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Wat daar de reden voor is? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. De meeste lesstof kun je via internet bekijken op een computer, iPad of smartphone. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. In de regel is er een vast aanspreekpunt aanwezig die jou kan helpen. De opleiding Basisopleiding Gehandicaptenzorg is er nu al vanaf €599,00 via het instituut NHA. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • De lesstof (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een professionele begeleider van NHA.
 • Waar en wanneer jij wilt toegang tot de lesstof.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Ga aan de slag met een thuisopleiding

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Veel volwassenen investeren in hun carrière met een thuisstudie. De aanwezige flexibiliteit en het grote aanbod aan opleidingen maakt het steeds aantrekkelijker. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Hoe werkt het precies, en is het voor mij relevant? Hieronder geven we antwoord op de meest gestelde vragen over zelfstandige Basisopleiding Gehandicaptenzorg thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de beroepsopleiding?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus Basisopleiding Gehandicaptenzorg: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Zo snel als jouw inschrijving wordt goedgekeurd krijg je soms dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Niet veel later krijg je de hele studiemap ook thuis (dit verschilt per opleiding). De beroepsopleiding heeft een studietijd van circa 9 maanden. Meestal kun je het natuurlijk sneller afronden. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dit varieert per studie en opleider. Cursussen en trainingen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Gaat jouw voorkeur uit naar een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. Soms is een toepasbare Basisopleiding Gehandicaptenzorg vooropleiding vereist. Soms kan er worden gekozen voor een 18-plus toets of een ECV-certificaat. In de beschrijving van de opleiding lees je aanvullende informatie met betrekking tot toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Haal ik ook een officieel diploma?
De volledige MBO-, HBO en masters van bedrijven zoals NCOI zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dit betekent dat deze diploma’s op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Stenden Hogeschool. Tevens kan je ook rekenen op een officieel branchediploma als NL Actief A. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Op die manier zal de buitenwereld zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Verschillende onderwijs-bedrijven hebben ook een Basisopleiding Gehandicaptenzorg klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: je kunt veel leren van andere cursisten, meer individuele begeleiding en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Minder fijn: je moet het veel beter plannen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Standaard is de prijs van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
De meeste opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. Hier tref je de noodzakelijke software en documentatie voor je beroepsopleiding en kan je overleggen met de docent. Via deze portalen vind je onder andere het lesmateriaal, geluidsbestanden, oefenexamens, oefeningen, praktijkvoorbeelden, webinars. Ook kan je opdrachten uploaden, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-beroepsopleiding-basisopleiding-gehandicaptenzorg

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Het aanbod in studies is enorm. Denk aan HBO Commerciële economie (CE) tot en met Illustratief Tekenen, en uiteraard ook de Basisopleiding Gehandicaptenzorg zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling rijmt met mijn doelen en wensen? Hieronder kun je meer vinden over de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Gratis tablet bij inschrijven voor een studie
 2. LOI: Studies in heel veel vakgebieden
 3. NTI: Studeren op jouw moment en jouw manier
 4. Laudius: Op elk moment starten met jouw cursus
 5. Thuiscursus.nl: Studeren op een tempo dat bij jou past
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Een thuisstudie Basisopleiding Gehandicaptenzorg online versneld volgen is realistisch vanaf €599,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. Lesmaterialen en lesgeld zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. Deze kosten mag je aftrekken:

 • Lesgeld, collegegeld of instellingscollegegeld
 • Studiematerialen zoals boeken en readers

Houd er rekening mee: er gelden strenge regels (februari 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een beroepsopleiding die van belang is voor de baan van je toekomst (of huidige werk). We sommen dit nog even voor je op:

 • De thuisstudie een meerwaarde is voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het betreft een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van NHA.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • Jouw totale kosten beslaan het minimum van €250 (per 52 weken), oplopend tot €15.000.

Studeren op kosten van de werkgever
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. De oorzaak daarvan? Je werk / collega heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Verder kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een zelfstudie via jouw werkgever afronden kan voor meerdere partijen een win zijn. Binnen veel organisaties mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Basisopleiding Gehandicaptenzorg. Ga eens om tafel met jouw manager, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Heb jij een passie voor werken in de Gehandicaptenzorg? Volg de Basisopleiding Gehandicaptenzorg en maak kennis met dit veelzijdige beroepWil jij mogelijk aan de slag als begeleider gehandicaptenzorg? Of werk je al in deze branche en wil jij graag je kennis opfrissen? Dan is de Basisopleiding Gehandicaptenzorg echt iets voor jou! Met de Basisopleiding Gehandicaptenzorg leer jij basiskennis die nodig is om mensen met een beperking deskundig te kunnen begeleiden en verzorgen. Met behulp van de opgedane kennis, ben jij in staat de kwaliteit van leven van mensen met een beperking waar mogelijk te verbeteren. Werken in de gehandicaptenzorg is een afwisselende baan. Geen dag is hetzelfde. Ondersteunen en verzorgen Begeleiders in de gehandicaptenzorg zijn onmisbaar. Zij bieden ondersteuning en zorg aan mensen van alle leeftijden met verstandelijke, lichamelijke, zintuigelijke en meervoudige beperkingen. In het ondersteunen en verzorgen van mensen met een handicap, heb jij aandacht voor en kennis van verschillende soorten problemen, namelijk: problemen die het gevolg van een beperking of ziekte zijn; problemen die door het leven zijn ontstaan en door de beperking of ziekte zijn vergroot; problemen die het gevolg zijn van het zorgsysteem. Als begeleider gehandicaptenzorg ga jij deskundig te werk in het ondersteunen en verzorgen van mensen met een handicap. Afhankelijk van de cliënt en de situatie richt jij je op het leren leven met een beperking, het behouden of vergroten van de eigen regie, het bevorderen van de kwaliteit van leven en het zoveel mogelijk voorkomen van ongemakken. Werken in de Gehandicaptenzorg iets voor jou? Ben jij initiatiefrijk, behulpzaam en treed jij handelend op in complexe en onstabiele situaties? Dan ben jij zéér geschikt voor de Basisopleiding Gehandicaptenzorg. Daarnaast ben jij in staat om professioneel om te gaan met jouw gevoelens en emoties bij weerstand, tegenslag en lastige situaties. Jij geeft jouw grenzen aan bij zowel de cliënt als jezelf. Wil jij jouw kennis over het vakgebied opfrissen en uitbreiden? Of overweeg je een MBO-opleiding in de gehandicaptenzorg en wil je alvast basiskennis van dit vak opdoen? Dan is deze opleiding ideaal voor jou!

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie