nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Basisopleiding Gezondheidspsychologie

De beroepsopleiding Basisopleiding Gezondheidspsychologie op je eigen tempo vanuit huis volgen? Met de vergelijker van thuisstudies ontdek je talloze thuisopleidingen en cursussen waarmee jij verder komt binnen het domein Psychologie. Een nieuwe stap in je carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of wellicht toe aan volledig iets nieuws? Check en vergelijk zonder problemen tientallen relevante thuiscursussen en studies van toonaangevende onderwijsinstellingen als Nederlands Talen Instituut (NTI) en ga meteen aan de slag met een beroepsopleiding vanuit huis Basisopleiding Gezondheidspsychologie! Zelf je studietempo bepalen, het meest actuele lesmateriaal, en fantastische praktijkdocenten. Deze beroepsopleiding is beschikbaar vanaf €759,00 bij een erkende aanbieder als NHA.

 • Zelf de touwtjes in handen houden.
 • Lesmateriaal digitaal beschikbaar.
 • Alleen de bekwaamste docenten.
 • Altijd 100% actuele lesstof.
 • Geen reistijd, dus extra studiemogelijkheden.
 • In februari 2024 scherpe kortingen.

Opleiders thuisstudie Basisopleiding Gezondheidspsychologie februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHABasisopleiding Toegepaste Psychologie met Gezondheidspsychologie6 maanden€759,00Meer informatie
Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Gezondheidspsychologie zelf thuis volgen

Bekijk aanbod en start vandaag al!

De opleiding Basisopleiding Gezondheidspsychologie flexibel thuis volgen

Wil jij promotie maken? Of wil je gewoon totaal iets nieuws? Wat jouw situatie ook is, het aanbod is ontzettend groot! Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Onze thuisopleiding-vergelijker is een handige manier om te beginnen met zoeken. Middels onze vergelijker tref je ontzettend veel thuisstudies, taal- en hobbycursussen die jou helpen naar jouw volgende doel. Wil je verder leren binnen het domein Psychologie? Een goede optie is de online thuisstudie Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Gezondheidspsychologie(duaal of voltijd). Aan de hand van deze beroepsopleiding verdiep jij je volledig in het vak, op het moment dat het jou uitkomt. Het is goed te doen samen met jouw huidige baan, muzikale bezigheden en jouw familie.

Hoe werkt het precies?
Starten met een beroepsopleiding Basisopleiding Gezondheidspsychologie is zo gepiept. In onderstaand schema van onze studie-specialisten zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of neem direct een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Registreer je dan direct online.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Als alles in orde is zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je meteen inloggen.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: zelf je studietijd indelen en je lesstof bestuderen en huiswerk inleveren. Bij alle opleiders ontvang je regelmatig feedback van een ervaren docent.
 6. Alles afgerond? Dan krijg je een diploma of getuigschrift. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Wat zijn de kosten van een Basisopleiding Gezondheidspsychologie thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Meestal heb je geen dure studieboeken. Veel theorie en opdrachten open je gewoon via internet met een PC, smartphone of iPad. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Normaal gesproken heb je een persoonlijke begeleiderdie jou gedurende de studie helpt. De opleiding Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Gezondheidspsychologie wordt al aangeboden vanaf €759,00 via o.a. NHA. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Het lesmateriaal (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een professionele begeleider van NHA.
 • 24/7 toegang tot leerstof, oefeningen en voorbeelden.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Flexibel thuis een opleiding doen

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Meer en meer volwassenen kiezen voor een thuisstudie. De vrijheid en de variatie in thuisopleidingen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en is het niveau niet te hoog? In het overzicht hierna lees je de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Gezondheidspsychologie thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn beroepsopleiding?
Het grote gemak van een thuiscursus Basisopleiding Gezondheidspsychologie: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Zodra jouw inschrijving afgerond is krijg je doorgaans dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Binnen 1 week krijg je de benodigde boeken ook thuis (soms is dit optioneel). De beroepsopleiding kun je afronden zo’n 6 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kan het soms nog een stuk sneller. Kom je er even niet aan toe? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Is een vooropleiding vereist?
Dit varieert per studie en opleider. Beroepsopleidingen en praktische studies stellen geen strenge eisen. Oriënteer jij je meer op een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Soms is een dergelijke Basisopleiding Gezondheidspsychologie vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Soms kan er worden gekozen voor een 21-plus toets of een diploma van het voortgezet onderwijs. In de folder van de school vind je ruime info aangaande de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van onderwijsaanbieders zoals onder andere Nationale Handelsacademie (NHA) voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Dit wil zeggen dat jouw behaalde diploma gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij SVO Vakopleiding food. Bovendien ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een waardevol branchediploma als branchediploma pedicure. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Op deze manier zal de buitenwereld zien dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Verscheidene opleidersfaciliteren ook een Basisopleiding Gezondheidspsychologie klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Een negatief punt is: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). Tevens is tarief van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
Het gros van de opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. Online vind je snel de meest handige tools voor je beroepsopleiding en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In jouw online omgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: oefenexamens, oefeningen, video’s, webinars, het lesmateriaal, geluidsbestanden. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-beroepsopleiding-basisopleiding-gezondheidspsychologie

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Bijvoorbeeld Illustrator tot een studie als HBO Opvoedingsondersteuning, en uiteraard ook de Basisopleiding Gezondheidspsychologie zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling relevant is voor mijn situatie? In onderstaande paragraaf kun je meer vinden over onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Locaties door heel Nederland
 2. LOI: Altijd de nieuwste studietools: online hoorcolleges, webinars en mobiele app
 3. NTI: Diverse masterprogramma’s
 4. Laudius: Gratis studiegids aanvragen
 5. Thuiscursus.nl: Praktijkgerichte aanpak
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Naast je baan een thuisstudie Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Gezondheidspsychologie online versneld volgen is haalbaar rond de €759,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? Zaken als collegegeld en lesmaterialen zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. De volgende onderdelen kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Collegegeld / cursusgeld
 • De benodigde vakliteratuur en lesstof

Opgelet: er zijn wel strenge voorwaarden (februari 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een cursus of studie waarbij je competenties leert voor jouw huidige- of toekomstige baan. We sommen dit nog even voor je op:

 • De cursus of studie is van belang voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan.
 • Er moet een leertraject zijn. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van NHA.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De totale kosten zijn ten minste €250,00 (jaarlijks). Als plafond is €15000 ingesteld.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. De oorzaak daarvan? Je werk / collega heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Ook mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een zelfstudie via je werk volgen is dus voor jullie beide relevant. Regelmatig wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding Basisopleiding Gezondheidspsychologie. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, samen groeien is een mooie doelstelling.

De verbanden tussen gezondheid, ziekte en gedrag? Volg de Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Gezondheidspsychologie op HBO-niveauWaarom stoppen sommige mensen wel met roken en andere niet? Hoe zorg je ervoor dat meer mensen zich houden aan de voorschriften van een medicijn? Hoe weet je wie in een organisatie goed op zijn plek zit en wie niet? De gezondheidspsychologie onderzoekt wat mensen beter maakt. Gezonder. Een ziekenhuis zet een kliniek op: stoppen met roken. Welke expertise schakelt het ziekenhuis in? De expertise van een longarts, van een verslavingsdeskundige en van gezondheidspsychologen. Gezondheidspsychologie: bekijk ziekte van de psychische kant In deze opleiding ga je aan de slag met vragen. Bijvoorbeeld vragen zoals: hoe beleven mensen hun ziekte? Welke psychologische aspecten spelen een rol bij ziekte en gezondheid? Hoe ziek word je van een burn-out? Hoe ga je om met een chronische ziekte? Welke verbanden zijn er tussen gezondheid, ziekte en gedrag? Klopt het idee dat mensen sneller genezen als ze?lekker in hun vel zitten?? Mensen beïnvloeden Ook op het gebied van beïnvloeding beantwoord je vragen. Hoe raken mensen verstrikt in een burn-out? Hoe komen mensen er weer bovenop? Hoe bevorderen werkgevers de gezondheid van werknemers? Wat zijn de verschillen tussen gezond en ongezond gedrag? Van manieren om mensen te beïnvloeden en zo te voorkomen dat mensen ziek worden tot manieren onderzoeken die patiënten ondersteunen als ze niet meer genezen: gezondheidspsychologie houdt zich met alle onderdelen van de gezondheidszorg bezig. Deeltijdopleiding Toegepaste Psychologie met Gezondheidspsychologie Waar werken gezondheidspsychologen? Van ziekenhuizen tot instellingen voor geestelijke gezondheidszorg, maar ook als adviseur van organisaties. Cognitieve psychologie De opleiding versterkt je kennis van de psychologie met een inleiding in de psychologie en een overzicht van psychologische stromingen. Na de module gezondheidspsychologie krijg je een themaopdracht over burn-out. Cursus Engels Altijd handig. Omdat veel psychologische kennis uit Engelstalig gebied komt, krijg je aanvullend ook een cursus Engels aangeboden.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie