nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Basisopleiding Helpende Zorg en Welzijn

De beroepsopleiding Basisopleiding Helpende Zorg en Welzijn flexibel en snel thuis volgen? Met deze thuisstudie vergelijker lees je alles over de beste thuiscursussen en opleidingen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Gezondheidszorg en welzijn. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of bijvoorbeeld een cursus om je kennis te verbreden? Check en vergelijk probleemloos populaire thuisstudies van Nederlandse onderwijsinstellingen als NHA en schrijf je vandaag nog in voor een beroepsopleiding vanuit huis Basisopleiding Helpende Zorg en Welzijn! Studeren in jouw eigen tempo, een prettige online leeromgeving, en uitstekende vakdocenten. Deze beroepsopleiding is beschikbaar vanaf €359,00 bij een erkende aanbieder als NHA.

 • Goed te combineren met werk.
 • Lesmateriaal digitaal beschikbaar.
 • Een docent neemt de tijd voor jou.
 • Studeren met het oog op de praktijk.
 • Veel voordelen t.o.v. een studie op locatie.
 • In juli 2024 aantrekkelijk geprijsd.

Alle thuisstudies Basisopleiding Helpende Zorg en Welzijn juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHABasisopleiding Helpende Zorg en Welzijn6 maanden€359,00Meer informatie
Basisopleiding Helpende Zorg en Welzijn digitaal vanuit huis

Een erkende thuisstudie op jouw eigen tempo

De opleiding Basisopleiding Helpende Zorg en Welzijn online thuis volgen

Groeien naar een hogere functie? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Hoe jouw situatie er ook uitziet, het aanbod is ontzettend groot! Het is gewoon een kwestie van doen. Deze website is daarbij het ideale startpunt. Met onze vergelijker check & vergelijk je een grote variëteit aan zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen om jouw volgende doel te realiseren. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Gezondheidszorg en welzijn? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Basisopleiding Helpende Zorg en Welzijn(duaal of voltijd). Binnen deze beroepsopleiding leer je de onderdelen van het vak, op het moment dat het jou uitkomt. Het is goed te doen samen met een baan, culturele activiteiten en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Het deelnemen aan een beroepsopleiding Basisopleiding Helpende Zorg en Welzijn is niet moeilijk. Hieronder kan je er alles over lezen:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Download de gratis studiegids of probeer een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Ben je enthousiast? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als alle gegevens compleet zijn zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je meteen inloggen.
 5. Het traject gaat nu van start: zelf je studietijd indelen en het lesmateriaal doornemen en toetsen / examens maken. Bij alle opleiders heb je regelmatig contact met een ervaren docent.
 6. Na het afronden van de studie ontvang je een certificaat of diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Hoeveel kost een Basisopleiding Helpende Zorg en Welzijn thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Je schaf geen hele dure boeken aan. Een belangrijk deel van het lesmateriaal bekijk je gewoon online via bijvoorbeeld je smartphone, tablet of laptop. Daarnaast hoef je niet te reizen en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. In de regel is er een persoonlijke begeleider die jou ondersteunt. De opleiding Basisopleiding Helpende Zorg en Welzijn is er nu al vanaf €359,00 bij het instituut NHA. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een persoonlijke begeleider van NHA.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Een thuisstudie volgen op jouw eigen tempo

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Een groeiend aantal mensen willen een thuisstudie volgen. De hoge mate van flexibiliteit en het veelzijdige aanbod in thuisstudies leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Hoe gaat het precies in z’n werk, en past het bij mijn ambities? Hieronder geven we antwoord op de meest gestelde vragen over zelfstandige Basisopleiding Helpende Zorg en Welzijn thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de beroepsopleiding?
Het meest ideale aan een thuiscursus Basisopleiding Helpende Zorg en Welzijn: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Zodra jouw inschrijving afgerond is krijg je bij veel aanbieders à la minute de digitale studiestof. Niet veel later worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (soms is dit optioneel). De beroepsopleiding kan je onder normale omstandigheden afronden in pakweg 6 maanden. In de praktijk kun je het natuurlijk sneller afronden. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Is een vooropleiding vereist?
Dat verschilt per studie. Veel beroepsopleidingen en cursussen zijn er in principe voor iedereen. Gaat jouw voorkeur uit naar een HBO / WO opleidingstraject? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. In de regel is een dergelijke Basisopleiding Helpende Zorg en Welzijn vooropleiding een harde eis. Soms kan er worden gekozen voor een 21+ examenof een ECV-certificaat. In de beschrijving van de opleiding vind je de benodigde specificaties inzake de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De volledige MBO-, HBO en masters van instellingen als o.a. Nederlands Talen Instituut (NTI) voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Zo weet je dat jouw behaalde diploma gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als ROC van Amsterdam. Tevens kan je ook rekenen op een echt branchediploma als branchediploma pedicure. Bij een deel van de (hobby)cursussen ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma kan jij laten zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Flink wat instellingen beschikken over een Basisopleiding Helpende Zorg en Welzijn klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: je kunt veel leren van andere cursisten, meer achtergrondinformatie en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Minder fijn: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. Via dit systeem download je de noodzakelijke software en documentatie voor je beroepsopleiding en kan er contact worden gezocht met de docenten. Met jouw online lesomgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: webinars, oefeningen, praktijkvoorbeelden, oefenexamens, het lesmateriaal, geluidsbestanden. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-beroepsopleiding-basisopleiding-helpende-zorg-en-welzijn

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Je kunt vrijwel alles online studeren. Onder andere Basisopleiding Verzorgende IG tot een studie als HBO Basis ICT-Trainer, en tegenwoordig dus ook de Basisopleiding Helpende Zorg en Welzijn zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling rijmt met mijn privé situatie? In het volgende hoofdstuk vind je de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Studeren waar en wanneer jij dat wil
 2. LOI: HBO, MBO, Master, VO en cursussen
 3. NTI: Je ziet stap voor stap wat je moet lezen, oefenen en welk huiswerk je kunt maken.
 4. Laudius: Lesgeld terug als je niet slaagt!
 5. Thuiscursus.nl: Beginnen wanneer jij dat wil
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Een thuisstudie Basisopleiding Helpende Zorg en Welzijn online versneld volgen kan voor een bedrag van €359,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. De studiekosten mag je (deels) aftrekken van de belasting. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. Deze specifieke factoren mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Kosten voor hulpmiddelen en boeken

Opmerking: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (juli 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een beroepscursus waarmee je vakkennis opdoet voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De opleiding heb je gekozen met het oog op de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Er moet een leertraject zijn. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van NHA.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De totale kosten zijn minimaal €250,00 (p/jaar) en nooit hoger dan €15.000.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Hoezo? Jouw werkgever heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Daarnaast kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een professionele opleiding via jouw werkgever afronden heeft pluspunten voor beide partijen. Bij veel bedrijven heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Basisopleiding Helpende Zorg en Welzijn. Ga eens om tafel met jouw manager, en haal meer uit je talenten en interesses.

Basisopleiding Helpende Zorg&Welzijn: de basis voor werken in de zorg Mensen helpen en verzorgen is een tweede natuur. Je helpt graag mensen in een ziekenhuis of werkt met kinderen in een kinderdagverblijf. Met de basisopleiding Helpende Zorg&Welzijn leg je een prima basis om jouw talent in de praktijk te brengen. Velen gingen je voor. De populaire Basisopleiding Helpende Zorg&Welzijn is een goede start voor een dankbare carrière in de zorg- en welzijnssector. Een sector waar naar verwachting voldoende werkgelegenheid blijft. Werkgevers staan nog net niet voor je in de rij. Met de basisopleiding kun je meerdere kanten op. Denk aan de thuiszorg, een ziekenhuis, een instelling voor verstandelijk gehandicapten of een revalidatiecentrum. Afwisselend beroep In de korte opleiding als helpende zorg en welzijn maak je kennis met alle aspecten van het werken in de zorg. Je leert hoe je de verschillende verzorgende, begeleidende en huishoudelijke taken uitvoert. Een afwisselende opleiding, die je voorbereidt op een afwisselend beroep. Werken met mensen, dat maakt elke dag weer anders. Dankbaar werk Tijdens de Basisopleiding Helpende Zorg&Welzijn draait alles om mensen helpen die extra zorg nodig hebben. Dat je hulpvaardig en geduldig bent en graag met mensen werkt, spreekt voor zich. Werken in de zorg is soms best zwaar, maar geeft veel voldoening. Ervaar het zelf. Wil jij jouw kennis uit het vakgebied opfrissen en uitbreiden? Of overweeg je een MBO-opleiding tot Helpende Zorg&Welzijn en wil je alvast basiskennis van dit vak opdoen? Dan is deze opleiding ideaal voor jou!

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie