nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Basisopleiding ICT-beheerder

De beroepsopleiding Basisopleiding ICT-beheerder thuis volgen met goede begeleiding? Via deze thuisstudie vergelijker kom je in aanraking met toonaangevende thuiscursussen en opleidingen om verder te komen binnen het domein Computer. Streef je naar een carrièreboost? Wil je een eigen zaak starten? Of juist iets leren wat je heel leuk vindt? Pak dit moment en vergelijk gemakkelijk professionele zelfstudies en thuiscursussen van Hollandse onderwijsaanbieders als NHA en start vandaag nog met jouw beroepsopleiding vanuit huis Basisopleiding ICT-beheerder! Op een flexibele manier studeren, up-to-date lesmateriaal, en altijd de beste begeleiding. Deze beroepsopleiding kun je al volgen vanaf €699,00 bij een opleider als NHA.

 • Uitstekend te combineren met werk.
 • Supersnel je diploma halen.
 • Docenten uit de praktijk.
 • Voeg waarde toe aan je CV.
 • Ook zakelijk interessante mogelijkheden.
 • In juli 2024 scherpe tarieven.

Overzicht thuisstudies Basisopleiding ICT-beheerder juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHABasisopleiding ICT-beheerder10 maanden€699,00Meer informatie
Basisopleiding ICT-beheerder digitaal vanuit huis

Studeer op afstand op jouw eigen tempo

De opleiding Basisopleiding ICT-beheerder vanuit huis volgen

Groeien naar een hogere functie? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, voor ons allemaal is er een uitdaging. Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze site kan helpen bij het vinden van een studie. In de vergelijker vergelijk je honderden opleidingen (MBO/HBO) en cursussen om jouw volgende doel te realiseren. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Computer? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Basisopleiding ICT-beheerder(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze beroepsopleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, op het moment dat het jou uitkomt. Je kunt het prima combineren met jouw functie, andere interesses en het gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Inschrijven voor een beroepsopleiding Basisopleiding ICT-beheerder is online snel te regelen. Hieronder gaan we er verder op in:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of vraag een gratis proefles aan om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Lijkt het wat? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. De onderwijsaanbieder zal zich buigen over je aanmelding. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: zelf je studietijd indelen en het lesmateriaal doornemen en examens maken. Vanzelfsprekend wordt je hierin begeleid door een professionele docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt krijg je het (branche)diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Actuele prijs Basisopleiding ICT-beheerder thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Wat daar de reden voor is? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. De meeste lesstof kun je via internet bekijken, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een computer, iPad of smartphone. Daarnaast hoef je niet te reizen en er hoeven minder docenten ingezet te worden. Doorgaans is er een persoonlijke begeleider die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding Basisopleiding ICT-beheerder kan men aanschaffen vanaf €699,00 bij NHA. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • De leerstof (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een professionele mentor van NHA.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Flexibel thuis een opleiding doen

Binnen no-time een echte opleiding starten

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Veel Hollanders zien hun kansen in een zelfstudie. De maximale vrijheid en de enorme keuze in studies en cursussen is een belangrijke reden. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Hoe werkt het precies, en sluit het aan bij mijn wensen? In het volgende gedeelte geven we antwoord op de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Basisopleiding ICT-beheerder thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de beroepsopleiding?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Basisopleiding ICT-beheerder: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Dat komt ook omdat veel van de lesstof digitaal is. Na jouw inschrijving en betaling krijg je bij veel aanbieders dezelfde dag nog alle digitale materialen. Binnen afzienbare tijd krijg je de benodigde boeken ook thuis (dit verschilt per opleiding). De beroepsopleiding kan je onder normale omstandigheden afronden in ongeveer 10 maanden. Als je veel tijd hebt kan je het ook sneller afronden. Even studeren op een lager pitje? Het is niet erg als je er langer over doet.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Korte opleidingen en cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Ambieer je een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Soms is een passende Basisopleiding ICT-beheerder vooropleiding wel een minimum. Soms kan er worden gekozen voor een 21+ examenof een VMBO/HAVO/VWO diploma. In de folder van de school kun je terecht voor ruime info betreffende de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van onderwijsinstellingen als o.a. Fontys zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. Op die manier weet je dat deze diploma’s gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Hogeschool Inholland. Tevens krijgen deelnemers soms een gerenommeerd branchediploma zoals branchediploma pedicure. Bij korte cursussen en trainingen ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Daarmee is het voor iedereen duidelijk dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Flink wat aanbieders hebben ze mogelijkheid voor een Basisopleiding ICT-beheerder klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: meer sociale interactie, direct antwoord op vragen en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Een negatief punt is: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Er zijn vaste startmomenten. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
Het gros van de opleiders geven je – na aanmelding – toegang tot de online leeromgeving. Via dit systeem download je de essentiële informatie voor je beroepsopleiding en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In deze internet omgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: webinars, oefenexamens, het lesmateriaal, video’s, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-beroepsopleiding-basisopleiding-ict-beheerder

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Dit varieert van Wereldgodsdiensten tot HBO Longziekten, en natuurlijk de Basisopleiding ICT-beheerder zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling matcht met mijn privé situatie? In het volgende hoofdstuk vergelijk jij zelf onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Uitstekend bereikbare klantenservice
 2. LOI: Betaalbaar, zonder verrassingen
 3. NTI: Optioneel praktijkdagen met topdocenten
 4. Laudius: Je betaalt geen inschrijfgeld
 5. Thuiscursus.nl: Prettige digitale leeromgeving
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Naast je baan een thuisstudie Basisopleiding ICT-beheerder online versneld volgen is mogelijk vanaf €699,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. De studiekosten kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. De belangrijkste factoren mag je meenemen bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld, collegegeld of instellingscollegegeld
 • Vakliteratuur en studieboeken

Niet vergeten: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (juli 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een opleidingdie van belang is voor de baan van je toekomst (of huidige werk). Let altijd even op deze aspecten:

 • De thuisstudie is geschikt voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Het gaat om een leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van NHA.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De kosten die je opvoert zijn ten minste €250 (per 52 weken) en nooit hoger dan €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Waarom? Jouw baas heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Daarbij kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een erkende studie via jouw bedrijf volgen heeft pluspunten voor beide partijen. Vaak stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding Basisopleiding ICT-beheerder. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Ontdek de basics van het werk als ICT-beheerder en volg de basisopleiding Wat doet een ICT-beheerder precies? Zijn ICT-beheerder en systeembeheerder hetzelfde? Welke programma?s moet je kennen? En ga je trouwens ook programmeren? Volg de basisopleiding ICT-beheerder en je hebt een vliegende start. Als ICT-beheerder zorg je ervoor dat computers binnen een bedrijf werken. En blijven werken. Ook bewaak je computernetwerken. En ben je hackers een stap voor. Anticipeer op alles en houd de boel draaiende. Beveiligen Er komt veel kijken bij het werk van een ICT-beheerder. Je hebt veel kennis nodig over verschillende ICT-onderwerpen: van hardware tot software; van onderhoud tot beveiliging; van Linux tot Windows Workstation. Ook wil je alles weten over ontwikkelingen die de wereld veroveren: Internet of Things; Augmented Reality; Virtual Reality. In de basisopleiding ICT-beheer ontdek je welke know-how een ICT-beheerder nodig heeft. Speuren Je krijgt antwoord op vragen als: Hoe werkt een server precies? Hoe ziet een datawarehouse eruit? Hoe speur je een probleem in het netwerk op? Ook de basics van programmeren komen uitgebreid aan bod. Je krijgt een goed beeld van het werk van een ICT-beheerder. Wil jij jouw kennis uit het vakgebied opfrissen en uitbreiden? Of overweeg je een MBO-opleiding tot ICT-beheerder en wil je alvast basiskennis van dit vak opdoen? Dan is deze opleiding ideaal voor jou!

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie