nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Basisopleiding Jeugd en Ontwikkeling

De beroepsopleiding Basisopleiding Jeugd en Ontwikkeling op afstand volgen? Met deze thuisstudie vergelijker lees je alles over talloze thuisstudies en opleidingen in het vakgebied van Psychologie. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Beginnen als ZZP’er? Of wellicht zin in totaal iets nieuws? Ga direct van start en vergelijk heel eenvoudig populaire thuisopleidingen van respectabele aanbieders van thuisstudies als NTI en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een beroepsopleiding vanuit huis Basisopleiding Jeugd en Ontwikkeling! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, het meest actuele lesmateriaal, en topdocenten uit het vak. Deze beroepsopleiding is te bestellen vanaf €759,00 via o.a. NHA.

 • Niet gebonden aan lesdagen.
 • Online account met studieplanning.
 • Flexibele docenten.
 • Lesstof gericht op de huidige situatie.
 • Mogelijke compensatie via de werkgever.
 • In februari 2024 goedkoop beginnen.

Opleiders thuisstudie Basisopleiding Jeugd en Ontwikkeling februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHABasisopleiding Toegepaste Psychologie met Jeugd en Ontwikkeling6 maanden€759,00Meer informatie
Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Jeugd en Ontwikkeling digitaal vanuit huis

Up-to-date lesmateriaal en docenten uit het vak

De opleiding Basisopleiding Jeugd en Ontwikkeling vanuit huis volgen

Groeien naar een hogere functie? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Wat jouw niveau ook is, iedereen kan studeren en leren. Het is gewoon een kwestie van doen. Deze site is een handige manier om te beginnen met zoeken. In de vergelijker check & vergelijk je ontzettend veel thuisopleidingen en taal/hobbycursussen waardoor jij je doelen kan bereiken. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Psychologie? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Jeugd en Ontwikkeling(duaal of voltijd). Door deze beroepsopleiding leer je de onderdelen van het vak, op het moment dat het jou uitkomt. Dit gaat erg goed samen met werk of een andere opleiding, andere interesses en het gezin + de kids.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Starten met een beroepsopleiding Basisopleiding Jeugd en Ontwikkeling is niet moeilijk. In onderstaand schema van onze studie-specialisten leggen we dit precies uit:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of vraag een gratis proefles aan om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Als je overal aan voldoet, dan zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Het traject gaat nu van start: helemaal in je zelfgekozen tempo de lesmaterialen doorkijken en colleges terugkijken. Vanzelfsprekend ontvang je regelmatig feedback van een vaste docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Wat zijn de kosten van een Basisopleiding Jeugd en Ontwikkeling thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Een belangrijk deel van het lesmateriaal bekijk je gewoon online op een computer, laptop, tablet of telefoon. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Wel is er een coach of begeleider die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Jeugd en Ontwikkeling is er al vanaf €759,00 bij o.a. NHA. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • De studiestof (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een persoonlijke begeleider van NHA.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Een thuisstudie volgen op jouw eigen tempo

Binnen no-time een echte opleiding starten

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Een groot aantal volwassenen geven de voorkeur aan een thuisstudie. De maximale vrijheid en het enorme aanbod maakt het alleen maar leuker. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Hoe werkt het precies, en is het voor mij relevant? In de volgende paragraaf besteden we aandacht aan de vragen die we het meest horen over zelfstandige Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Jeugd en Ontwikkeling thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de beroepsopleiding?
Het meest ideale aan een thuiscursus Basisopleiding Jeugd en Ontwikkeling: studeren op de momenten wanneer het jou past. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd krijg je soms binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Dezelfde week krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (indien gewenst). De beroepsopleiding kost je grofweg 6 maanden. Dikwijls kan het soms nog een stuk sneller. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dat verschilt per studie. (Hobby)cursussen zijn doorgaans voor iedereen. Oriënteer jij je meer op een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. Vaak is een toepasbare Basisopleiding Jeugd en Ontwikkeling vooropleiding noodzakelijk. Als alternatief vragen ze vaak een 21+ toetsof een bepaald certificaat. Op de website van de aanbieder kun je terecht voor meer informatie met betrekking tot toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Haal ik ook een officieel diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van scholen zoals NCOI zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Op die manier weet je dat deze studies gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Stenden Masters. Mogelijk levert de instelling vaak een serieus branchediploma zoals NL Actief. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Zo kan jij laten zien dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Het gros van de instanties bieden ook een Basisopleiding Jeugd en Ontwikkeling klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, direct antwoord op vragen en de examenhulp (bespreken van de vragen). Minder prettig: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
Veel opleiders bieden een online leeromgeving. Via dit systeem raadpleeg je alles wat je nodig hebt voor jouw beroepsopleiding en heb je contact met jouw docent. In jouw online omgeving kan men ook terecht voor oefeningen, video’s, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, webinars. In dat systeem upload je ook huiswerk, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-beroepsopleiding-basisopleiding-jeugd-en-ontwikkeling

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Dit varieert van HBO Omgaan met conflicten en agressie t/m HBO E-juridische Dienstverlening, en nu dus ook de Basisopleiding Jeugd en Ontwikkeling zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling in lijn is met mijn privé situatie? In het volgende overzicht vind je een opsomming met onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
 2. LOI: Ruime keuze in opleidingen
 3. NTI: MBO basisopleidingen
 4. Laudius: Erkende opleidingen en diploma’s
 5. Thuiscursus.nl: Examen afleggen is inbegrepen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Een hoogwaardige thuisstudie Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Jeugd en Ontwikkeling online versneld volgen kost om en nabij de €759,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. De belangrijkste posten kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Instellingsgeld, lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • De benodigde vakliteratuur en lesstof

Tip van de specialist: er zijn wel strenge voorwaarden (februari 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een beroepscursus die belangrijk is voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Neem de volgende zaken in acht:

 • De cursus is gericht op de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Dit houdt in dat er een begeleider of docent bij betrokken is van NHA.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De totale kosten komen minimaal uit op €250 (per 12 maanden) en nooit hoger dan €15.000.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Het doen van een deeltijd studie wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Waarom? Je manager kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Bovendien mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een uitgebreide cursus volgen via jouw werkgever is dus voor jullie beide relevant. In de regel wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding Basisopleiding Jeugd en Ontwikkeling. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Van babytijd tot adolescentie: volg de Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Jeugd en ontwikkeling op HBO-niveauToegepaste psychologie is een breed vakgebied, zeer breed zelfs. Jeugd en ontwikkeling is een belangrijk onderdeel binnen de toegepaste psychologie. In deze opleiding leer je wat er nodig is op het gebied van toegepaste psycholgie om jongeren tijdens hun ontwikkeling effectief te ondersteunen. De Basisopleiding Toegepaste Psychologie met Jeugd en Ontwikkeling doet een greep uit diverse thema?s en geeft je een goede indruk van het vakgebied. Van baby tot puber. Het lichaam van kinderen groeit, maar het hun denken, voelen en de manier waarop ze met andere mensen omgaan verandert. De ontwikkelingspsycholoog weet hoe baby?s zich ontwikkelen tot volwassenen.?Ik ben 2 en ik zeg nee?. Dat is een gezegde waarmee ouders de peuterpuberteit beschrijven. Als deze pittige periode niet overgaat en een kind zich onhandelbaar gedraagt, roepen ouders de hulp in van een ontwikkelingspsycholoog. De psycholoog bestudeert hoe kinderen zich losmaken van hun ouders. Hoe worden kinderen onafhankelijke volwassenen? Jeugd- en welzijnswerk Ontwikkelingspsychologen vind je bij consultatiebureaus, in ziekenhuizen, bij instellingen voor geestelijke gezondheidszorg, in het jeugd- en welzijnswerk. Ze weten welke stappen kinderen in hun jeugd doorlopen: van de babytijd tot de vroege adolescentie. Ze bestuderen de biologische, cognitieve en sociale ontwikkeling. Kinderen met problemen helpen? Onderdeel van de Basisopleiding Toegepaste Pyschologie met Jeugd en Ontwikkeling is een module Orthopedagogiek. Orthopedagogen helpen kinderen, hun ouders en andere mensen zoals leerkrachten. Denk aan opvoedkundige zorg voor kinderen met gedragsproblemen, psychische stoornissen, aangeboren aandoeningen. Je bent er voor kinderen die een steuntje in de rug nodig hebben. ADHD, autisme, PDDNOS: er zijn steeds meer termen voor stoornissen bij kinderen. Komen stoornissen vaker voor of doen psychologen meer onderzoek? Orthopedagogen weten wat er mis kan gaan in de weg die kinderen afleggen van hun babytijd tot hun vroege adolescentie. Wat doe je als een kind meer geïnteresseerd lijkt in zijn verzameling treintjes dan in leeftijdsgenootjes? Wat doe je als een kind alleen maar oog heeft voor zichzelf en zelfs niet in staat is contact te maken met zijn eigen ouders? Kinderen, ouders en leerkrachten hebben soms steun nodig.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie