nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Basisopleiding Kraamzorg

De beroepsopleiding Basisopleiding Kraamzorg digitaal volgen? Met onze vergelijkingstool check & vergelijk je de beste thuisopleidingen en cursussen om verder te komen binnen het domein Gezondheidszorg en welzijn. Een nieuwe stap in je carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of gewoon een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Doorzoek en vergelijk heel eenvoudig veel gekozen zelfstudies en thuiscursussen van erkende onderwijsinstellingen als Nederlands Talen Instituut (NTI) en start vandaag nog met jouw beroepsopleiding vanuit huis Basisopleiding Kraamzorg! Op een flexibele manier studeren, studiematerialen online toegankelijk, en persoonlijke begeleiding. Deze beroepsopleiding kun je vanuit huis volgen vanaf €699,00 via o.a. NHA.

 • Studeren in jouw eigen tempo.
 • Volledig online studeren.
 • Alleen de bekwaamste docenten.
 • Actuele lesmaterialen en voorbeelden.
 • Studiekosten zijn vaak aftrekbaar.
 • In februari 2024 leuke welkomstkorting.

Aanbieders thuisstudie Basisopleiding Kraamzorg februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHABasisopleiding Kraamzorg9 maanden€699,00Meer informatie
Basisopleiding Kraamzorg digitaal vanuit huis

Bepaal zelf je tempo met de beste begeleiding

De opleiding Basisopleiding Kraamzorg flexibel vanuit huis starten

Toe aan een Carrièreboost? Ambieer je een nieuwe baan? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, de mogelijkheden zijn enorm! Maar je moet wel zelf in actie komen! Onze thuisopleiding-vergelijker is daarbij het ideale startpunt. In de vergelijker kom je in aanraking met veel verschillende zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen waardoor jij je doelen kan bereiken. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Gezondheidszorg en welzijn? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Basisopleiding Kraamzorg(duaal of voltijd). Door deze beroepsopleiding leer je de belangrijkste vaardigheden, zo snel of langzaam als jij dat wil. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast dagelijkse werkzaamheden, hobby’s en andere bezigheden.

Hoe werkt thuis studeren?
Aan de slag gaan met een beroepsopleiding Basisopleiding Kraamzorg is niet ingewikkeld. Door middel van het stappenplan hieronder kan je er alles over lezen:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of vraag een gratis proefles aan om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Ben je enthousiast? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Als jij alles volledig hebt ingevuld wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: op eigen tempo je lesstof bestuderen en colleges terugkijken. Logischerwijs wordt je bijgestaan door een persoonlijke docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt ontvang je een certificaat of diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Actuele kosten Basisopleiding Kraamzorg thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Veel theorie en opdrachten bekijk je gewoon online via bijvoorbeeld je computer, laptop, tablet of telefoon. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en werken ze met minder dure docenten. Vanzelfsprekend bieden ze een persoonlijke begeleider die jou gedurende de studie helpt. De opleiding Basisopleiding Kraamzorg kan men aanschaffen vanaf €699,00 bij het instituut NHA. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • De studiestof (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van NHA.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Ga aan de slag met een thuisopleiding

Werken en studeren combineren

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Steeds meer Hollanders willen vanuit huis studeren. De vrijheid en het enorme aanbod zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Hoe werkt het precies, en is het niveau niet te hoog? In het gedeelte hieronder bespreken we kort de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Basisopleiding Kraamzorg thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn beroepsopleiding?
Het grote gemak van een thuiscursus Basisopleiding Kraamzorg: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. De lesstof is grotendeels digitaal. Wanneer de inschrijving akkoord is ontvang je dikwijls dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Binnen afzienbare tijd worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (dit is niet altijd verplicht). De beroepsopleiding kost je plusminus 9 maanden. In veel gevallen hoeft het niet eens zo lang te duren. Heb je even veel drukte in je baan of gezin? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dit wisselt per type opleiding. Veel beroepsopleidingen en cursussen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Oriënteer jij je meer op een HBO / WO opleidingstraject? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Meestal is een passende Basisopleiding Kraamzorg vooropleiding een van de voorwaarden. Men kan ook kiezen voor een 21+ toetsof een bepaald certificaat. Op de opleidingspagina kun je terecht voor aanvullende informatie betreffende de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Krijg ik een officieel diploma?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van bedrijven als o.a. Fontys zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Zo weet je dat deze opleidingen gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als HZ University of Applied Sciences. Mogelijk behaal je met een thuisstudie vaak een echt branchediploma als fitness trainer A. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma maak jij kenbaar dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Een aanzienlijk deel van de instellingen beschikken over een Basisopleiding Kraamzorg klassikaal. De meeste genoemde voordelen van klassikaal studeren zijn: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, meer achtergrondinformatie en je hebt meer een stok achter de deur. Het minpunt is: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Standaard is de prijs van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Hoe werkt de digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders werken met een online leeromgeving. In dit systeem vind je snel de noodzakelijke software en documentatie voor je beroepsopleiding en kan je vragen stellen aan jouw docent. Met jouw online lesomgeving kun je terecht voor ondermeer het lesmateriaal, webinars, praktijkvoorbeelden, video’s, oefenexamens, oefeningen. Ook kan je opdrachten uploaden, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-beroepsopleiding-basisopleiding-kraamzorg

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. En er steeds meer aanbod. Dit varieert van Hondentrainer tot een opleiding als MBO Junior Assistent Accountant, en dus ook de Basisopleiding Kraamzorg zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling relevant is voor mijn persoonlijke wensen? Onderstaand kun je meer vinden over de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Vakkundige docenten
 2. LOI: Studeren op een tempo dat bij jou past
 3. NTI: Hulp bij het kiezen van een studie
 4. Laudius: Docenten met jarenlange ervaring
 5. Thuiscursus.nl: Gratis studiegids aanvragen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Een echte thuisstudie Basisopleiding Kraamzorg online versneld volgen is realistisch vanaf €699,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. Jouw studiekosten zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. De belangrijkste zaken kun je aftrekken:

 • Tarieven voor de examens en collegegeld
 • Kosten voor studieboeken of vakliteratuur

Let op: niet elke studie komt in aanmerking (februari 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een beroepsopleiding die iets bijdraagt aan jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De cursus draagt direct bij aan jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van NHA.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De studiekosten die je maakt zijn ten minste €250,00 (per 52 weken). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Het doen van een deeltijd studie wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Hoezo? Jouw bedrijf plukt ook de vruchten van jouw kennis. Ook zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een relevante opleiding via de werkgever doen heeft pluspunten voor beide partijen. Standaard mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Basisopleiding Kraamzorg. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, en haal meer uit je talenten en interesses.

Een goed begin is het halve werk: volg de Basisopleiding KraamzorgHet is misschien wel een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in een mensenleven: een kind krijgen. Soms is er sprake van een emotionele achtbaan en kan de komst van een pasgeborene behoorlijk ingrijpend zijn. Wil je hier een sleutelrol in spelen en mensen begeleiden? De Basisopleiding Kraamzorg is een goede stap om thuis te raken in de wereld van de kraamzorg. Ook als je al werkt in de kraamzorg, dan is de opleiding ideaal om jouw kennis op te frissen. Vertrouwen Je leert tijdens deze compacte en praktijkgerichte Basiscursus Kraamverzorger wat er allemaal komt kijken bij psychosociale begeleiding en voorlichting van gezinnen. Jonge ouders zijn soms wat onzeker en maken zich vaak zorgen over de pasgeborene en twijfelen aan hun capaciteit om goed voor een kind te kunnen zorgen. Het is dan de taak van de kraamverzorgende om de ouders te begeleiden. Hiervoor is vertrouwen nodig. In tegenstelling tot wat mensen soms denken is een kraamverzorgende niet iemand die hoofdzakelijk adviseert. Nee, de kraamverzorgende werkt vooral vanuit de vraag van de ouders. In de Basisopleiding Kraamzorg leer je inschatten wat er nodig is en hoe je jouw begeleiding optimaal inzet. De kraamvrouw is daarbij de opdrachtgever en het gezin is het centrale uitgangspunt voor de begeleiding. Situaties overzien Houd je van baby?s en ben je tegelijkertijd in staat om in alle rust situaties te overzien? Dan is de Basisopleiding Kraamzorg jou op het lijf geschreven. Je maakt kennis met alle facetten van de kraamzorg en raakt thuis in de wereld van begeleiding. Uiteraard leer je in het tempo dat bij je past. Wil jij jouw kennis uit het vakgebied opfrissen en uitbreiden? Of overweeg je een MBO-opleiding Verzorgende-IG en wil je alvast basiskennis van dit vak opdoen? Dan is deze opleiding ideaal voor jou! Schrijf je in voor de Basisopleiding Kraamzorg en laat jouw dromen uitkomen. Begeleid in de toekomst ouders die jouw hulp nodig hebben en speel een belangrijke rol bij een goede start van de pasgeborenen.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie