nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Basisopleiding Medewerker ICT

De beroepsopleiding Basisopleiding Medewerker ICT flexibel vanuit huis volgen? Aan de hand van onze vergelijkingstool lees je alles over tientallen thuisopleidingen en studies waarmee jij verder komt binnen het domein Computer. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of wellicht een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Ga direct van start en vergelijk heel eenvoudig kwalitatieve studies en thuiscursussen van Nederlandse opleiders als Laudius en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een beroepsopleiding vanuit huis Basisopleiding Medewerker ICT! Zelf je studietempo bepalen, up-to-date lesmateriaal, en uitstekende vakdocenten. Deze beroepsopleiding is te koop vanaf €599,00 bij een opleider als NHA.

 • 100% flexibel studeren.
 • Al je studie & lesmateriaal online.
 • Feedback en hulp van docenten.
 • Altijd 100% actuele lesstof.
 • De goedkoopste manier van studeren.
 • In februari 2024 voordelig starten.

Aanbieders thuisstudie Basisopleiding Medewerker ICT februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHABasisopleiding Medewerker ICT6 maanden€599,00Meer informatie
NHABasisopleiding Medewerker Beheer ICT8 maanden€599,00Meer informatie
Basisopleiding Medewerker ICT online vanuit huis

Bekijk aanbod en schrijf je vandaag nog in

De opleiding Basisopleiding Medewerker ICT thuis volgen

Zoek je een andere baan? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Wat jouw situatie ook is, voor iedereen is er iets mogelijk. Maar je moet wel ergens beginnen. De website thuisstudiezoeken.nl komt dan om de hoek kijken. Op deze website check je een breed spectrum van studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen die passen bij jouw doelen. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Computer? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Basisopleiding Medewerker ICT(duaal of voltijd). Door deze beroepsopleiding verdiep jij je volledig in het vak, op jouw niveau en jouw tempo. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast jouw functie, sport en een druk gezinsleven.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Beginnen met een beroepsopleiding Basisopleiding Medewerker ICT is zo gepiept. Hieronder geven we hierop een korte toelichting:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of neem direct een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Ben je enthousiast? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Als jij alles volledig hebt ingevuld zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: op eigen tempo je lesstof bestuderen en examens doen of projecten uploaden. Logischerwijs krijg je begeleiding van een ervaren docent.
 6. Alles afgerond? Dan krijg je een passend diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Wat zijn de kosten van een Basisopleiding Medewerker ICT thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Wat is hiervan de reden? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. De meeste lesstof vind je in jouw digitale leeromgeving op jouw tablet, smartphone of laptop. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en werken ze met minder dure docenten. Normaal gesproken bestaat er een mentor of coach voor ondersteuning en advies. De opleiding Basisopleiding Medewerker ICT volg je al vanaf €599,00 via o.a. NHA. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een vakkundige mentor van NHA.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Thuis studeren op jouw moment

Binnen no-time een echte opleiding starten

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Een groot aantal werkenden willen vanuit huis studeren. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en het veelzijdige aanbod in thuisstudies is een belangrijke reden. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Hoe gaat het precies in z’n werk, en past het bij mijn doelen? In de volgende paragraaf geven we antwoord op de vragen die we het meest horen over zelfstandige Basisopleiding Medewerker ICT thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de beroepsopleiding?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus Basisopleiding Medewerker ICT: je kan elke week starten met deze opleiding. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je vaak al binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Binnen afzienbare tijd worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (indien gewenst). De beroepsopleiding kun je afronden om en nabij de 6 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kun je het natuurlijk sneller afronden. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Is een vooropleiding verplicht?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. Veel beroepsopleidingen en cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Ben jij van plan te starten met een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Soms is een dergelijke Basisopleiding Medewerker ICT vooropleiding een harde eis. Het kan ook gaan om een 21+ examenof een diploma van het voortgezet onderwijs. In de gratis studiegids bekijk je meer informatie ten aanzien van de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Wat is het behaalde diploma waard?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van opleiders zoals bijv. Nederlands Talen Instituut (NTI) zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Op die manier weet je dat jouw behaalde diploma even waardevol is als een cursus bij een school zoals Curio. Daarnaast krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een officieel branchediploma als Visagie Branchediploma. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Daarmee is het voor iedereen duidelijk dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Diverse instellingen faciliteren ook een Basisopleiding Medewerker ICT klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: meer contactmomenten met andere studenten, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en extra uitleg voor toetsen en examens. Onthoud wel: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Veel opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. In dat portaal tref je alles voor jouw beroepsopleiding en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. Met jouw online lesomgeving is er een verzameling geplaatst van oefeningen, oefenexamens, het lesmateriaal, video’s, geluidsbestanden, webinars. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-beroepsopleiding-basisopleiding-medewerker-ict

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. En er steeds meer aanbod. Onder andere HBO Inleiding financieel-economisch vertalen Engels tot een studie als Horeca-assistent, en natuurlijk de Basisopleiding Medewerker ICT zelfcursus. Welke onderwijsinstelling matcht met mijn aspiraties? Bijgaand kun je meer vinden over onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Al meer dan 80 jaar ervaring
 2. LOI: Interactief leren met online animatiefilms
 3. NTI: Praktijkgerichte docenten
 4. Laudius: Topdocenten met jarenlange ervaring
 5. Thuiscursus.nl: All-inclusive prijzen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Je eigen thuisstudie Basisopleiding Medewerker ICT online versneld volgen is realistisch vanaf €599,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. Jouw studiekosten zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kan je dus eigenlijk heel voordelig beginnen met een thuisopleiding. Deze specifieke producten kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • De kosten voor collegegeld en/of cursusgeld
 • Boeken of bepaalde software

Niet vergeten: er zijn wel strenge voorwaarden (februari 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een beroepscursus waarmee je vakkennis opdoet voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). Neem de volgende zaken in acht:

 • De thuisopleiding is gericht op jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Het gaat om een zogenaamd leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via NHA.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De studiekosten in kwestie zijn ten minste €250 (p/jaar) en nooit hoger dan €15.000.

Studeren op kosten van de werkgever
Het doen van een deeltijd studie is iets wat veel werkgevers stimuleren. De reden hiervoor? Jouw bedrijf plukt ook de vruchten van jouw kennis. Daarbij kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een erkende studie via jouw bedrijf volgen kan voor meerdere partijen een win zijn. Bij veel bedrijven kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Basisopleiding Medewerker ICT. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Collega?s helpen met computervragen? Volg de Basisopleiding Medewerker ICT Hoe haal je meer uit Office? Wat doe je als Windows weer eens steunt en kreunt onder al het invoergeweld van de collega?s? Hoe bekabel je een netwerk? Je ontdekt het in de Basisopleiding Medewerker ICT. Dit is een ideale cursus voor mensen die beginnen in het ICT-vak of ICT naast de dagelijkse werkzaamheden erbij krijgen in het takenpakket. In de opleiding maak je kennis met de basis van het IT-vakgebied. Je behandelt verschillende onderwerpen: hardware; software; bekabelingssystemen; Office en Windows. Devices ontdekken Je ontdekt hoe devices in elkaar steken. En hoe ze samenwerken. Ook leer je hoe je andere mensen ondersteunt op ICT-vlak. Voor anderen is hun computer, printer of telefoon vaak een groot mysterie. Werk je straks ook met robots? Je leert er meer over tijdens de Basisopleiding Medewerker ICT. Helpdesk Als ICT-medewerker werk je bij een helpdesk op afstand of als vraagbaak binnen een bedrijf. Andere medewerkers bellen je op met een vraag over hun laptop. Of USB-stick. Of scanner. Je helpt je collega zo dat hij of zij zo snel mogelijk verder kan met het werk. In die zin ben je de ideale, hulpvaardige helpdeskmedewerker. Zowel op afstand als aan het bureau van mensen die je hulp nodig hebben. Wil jij jouw kennis uit het vakgebied opfrissen en uitbreiden? Of overweeg je een MBO-opleiding tot Medewerker ICT en wil je alvast basiskennis van dit vak opdoen? Dan is deze opleiding ideaal voor jou! Voorbereiden Bereid jezelf goed voor op een toekomst in de ICT-support en volg de Basisopleiding Medewerker ICT.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie