nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Basisopleiding Netwerkbeheer en Mediabeheerder

De beroepsopleiding Basisopleiding Netwerkbeheer en Mediabeheerder op afstand volgen, op jouw eigen tempo? D.m.v. Thuisstudiezoeken.nl vind je een ruim aanbod aan thuisstudies, cursussen en trainingen in het vakgebied van Computer. Wil je hogerop in je carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of anderzijds een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Neem de informatie door en vergelijk gemakkelijk goede thuisopleidingen van erkende onderwijsinstellingen als Fontys en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een beroepsopleiding vanuit huis Basisopleiding Netwerkbeheer en Mediabeheerder! Een passende opleiding voor iedereen, een prettige online leeromgeving, en altijd de beste begeleiding. Deze beroepsopleiding kun je al volgen vanaf €699,00 bij een opleider als NHA.

 • In jouw eigen tempo studeren.
 • Lesmateriaal digitaal beschikbaar.
 • Docenten uit het werkveld.
 • Leer vaardigheden voor de praktijk.
 • Veel voordelen t.o.v. een studie op locatie.
 • In september 2023 aantrekkelijke acties.

Vergelijk thuisstudies Basisopleiding Netwerkbeheer en Mediabeheerder september 2023

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHABasisopleiding Netwerk- en Mediabeheerder10 maanden€699,00Meer informatie
Basisopleiding Netwerk- en Mediabeheerder vanuit huis volgen

Snel het gewenste diploma op zak

De opleiding Basisopleiding Netwerkbeheer en Mediabeheerder op afstand volgen

Groeien naar een hogere functie? Ambieer je een nieuwe baan? Wat jouw niveau ook is, voor iedereen is er iets mogelijk. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Deze site is een handige manier om te beginnen met zoeken. Middels onze vergelijker tref je een scala aan studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen waardoor jij je doelen kan bereiken. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Computer? Een goede optie is de online thuisstudie Basisopleiding Netwerk- en Mediabeheerder(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze beroepsopleiding verdiep jij je volledig in het vak, op jouw niveau en jouw tempo. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast je werk, muziek of sport en jouw gezin.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Beginnen met een beroepsopleiding Basisopleiding Netwerkbeheer en Mediabeheerder is eenvoudiger dan jij denkt. In onderstaand schema van onze studie-specialisten leggen we het beknopt uit:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of kies voor een gratis proefles om te ontdekken of het iets voor jou is.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Registreer je dan direct online.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Wanneer alle privé-gegevens kloppen worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Het leren gaat beginnen: op zelfgekozen momenten de lesstof erbij pakken en examens doen of projecten uploaden. Natuurlijk krijg je begeleiding van een erkende docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Wat zijn de huidige kosten van een Basisopleiding Netwerkbeheer en Mediabeheerder thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Hoe men dit voor elkaar kan krijgen? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Veel theorie en opdrachten kun je digitaal raadplegen op een computer, laptop, tablet of telefoon. Daarnaast hoef je niet te reizen en zijn er minder docenten benodigd. In de regel bieden ze een persoonlijke begeleider die jou kan helpen. De opleiding Basisopleiding Netwerk- en Mediabeheerder kun je bestellen vanaf €699,00 bij bijv. NHA. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • De leerstof (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van NHA.
 • Waar en wanneer jij wilt toegang tot de lesstof.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een groeiend aantal Hollanders investeren in hun carrière met een thuisstudie. Het zelf kunnen bepalen en de uitgebreide database met cursussen leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Hoe werkt het precies, en past het bij mijn doelen? In de volgende paragraaf behandelen we enkele prangende vragen rondom zelfstandige Basisopleiding Netwerk- en Mediabeheerder thuisstudies.

Kan ik direct starten met de beroepsopleiding?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Basisopleiding Netwerkbeheer en Mediabeheerder: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd ontvang je vaak al binnen een paar minuten de online lesmaterialen. Niet veel later krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (soms is dit optioneel). De beroepsopleiding kun je afronden plusminus 10 maanden. Dikwijls kan je het ook sneller afronden. Even studeren op een lager pitje? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. Veel beroepsopleidingen en cursussen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Oriënteer jij je meer op een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. In de regel is een dergelijke Basisopleiding Netwerkbeheer en Mediabeheerder vooropleiding noodzakelijk. Men kan ook kiezen voor een 21-plus toets of een VMBO/HAVO/VWO diploma. Via de site van de onderwijsinstelling check je ruime info inzake de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van onderwijsaanbieders zoals onder andere Laudius zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. Zo weet je dat deze opleidingen gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij EuroCollege University of Applied Sciences. Daarbij ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een waardevol branchediploma als branchediploma verzekeringen. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus wordt je beloond met een mooi officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma kun je aantonen dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Het draagt dus altijd iets bij aan jouw CV.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Veel scholen bieden ook een Basisopleiding Netwerkbeheer en Mediabeheerder klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: meer contactmomenten met andere studenten, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Minder prettig: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
De meeste opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Daar tref je alles voor jouw beroepsopleiding en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. In dit systeem zoek je ook naar geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, webinars, video’s, oefenexamens, oefeningen. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-beroepsopleiding-basisopleiding-netwerkbeheer-en-mediabeheerder

Onderwijsinstellingen vergelijken september 2023

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Van Bindweefselmassage tot een opleiding als Professional webdesigner, en nu dus ook de Basisopleiding Netwerkbeheer en Mediabeheerder zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen rijmt met mijn ambities? Bijgaand benoemen we de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Prettige digitale leeromgeving
 2. LOI: Unieke Studiekeuze- en beroepskeuzetesten
 3. NTI: Online intelligentietest
 4. Laudius: Studeren in je eigen tempo
 5. Thuiscursus.nl: Betalen in termijnen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Een professionele thuisstudie Basisopleiding Netwerk- en Mediabeheerder online versneld volgen is haalbaar rond de €699,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. Lesmaterialen en lesgeld mag je (deels) aftrekken van de belasting. Dankzij dit voordeel (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. Deze kosten mag je aftrekken:

 • Instellingscollegegeld of cursusgeld
 • De benodigde vakliteratuur en lesstof

Advies van de adviseur: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (september 2023). Het betreft uitsluitend kosten voor een cursus / studie die van belang is voor jouw huidige- of toekomstige baan. Let altijd even op deze aspecten:

 • De cursus of studie is gericht op jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Er is sprake van een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van NHA.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De studiekosten die je maakt beslaan het minimum van €250 (per 12 maanden). Als plafond is €15000 ingesteld.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Het doen van een deeltijd studie wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Hoe komt dit? Je manager heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Bovendien mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een erkende studie via je werk beginnen is dus voor jullie beide relevant. Bij veel bedrijven is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding Basisopleiding Netwerkbeheer en Mediabeheerder. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, en haal meer uit je talenten en interesses.

Netwerk- en mediabeheerder worden? Volg de Basisopleiding Netwerk- en Mediabeheerder Een bedrijf soepeler laten verlopen. Hoe help je daarbij? Ga je een nieuw systeem ontwerpen? Of breid je het bestaande netwerk uit? En hoe houd je hackers buiten de deur? De Basisopleiding Netwerk- en mediabeheer geeft de antwoorden. Vrijwel alle computers binnen een bedrijf of (zorg)instelling zijn met elkaar verbonden. Ook allerlei andere computergestuurde apparaten staan met elkaar in verbinding. Om alles soepel te laten functioneren is een Netwerk- en mediabeheerder nodig: iemand die weet hoe alles werkt. Tijdens de basisopleiding leer je hoe je netwerken inricht en hoe je problemen in de toekomst voorkomt. Daarnaast krijg je ook inzicht in troubleshooting. LoRa benutten? Technologie ontwikkelt zich razendsnel. Wat betekent dat voor het netwerk? En de netwerkbeheerder? Hoe benut je ontwikkelingen als Internet of Things, LoRa en Augmented Reality? Werken met mensen Een netwerkbeheerder stemt het netwerk af op het bedrijf. Daarbij denk je aan alles. Je: inventariseert de wensen van het bedrijf; gaat na wat welk systeem het beste bij de behoefte van medewerkers aansluit; ontwerpt het systeem en voert het systeem vervolgens in. Veranderen de wensen van het bedrijf? Dan pas je het systeem aan. Kennismaken Een mediabeheerder heeft veel informatie nodig over techniek en computers. In de basisopleiding kom je alles te weten over hard- en software, netwerken en besturingssystemen. Hoe je programmeert? Ook dat leer je in de basisopleiding. Bijscholen en omscholen In de basisopleiding Netwerk- en mediabeheer maak je kennis met het werk van een medewerker netwerk- en mediabeheer. Je ontdekt of je in de toekomst wilt werken op de afdeling Media- en netwerkbeheer. Wil jij jouw kennis uit het vakgebied opfrissen en uitbreiden? Of overweeg je een MBO-opleiding tot Netwerk- en Mediabeheerder en wil je alvast basiskennis van dit vak opdoen? Dan is deze opleiding ideaal voor jou!

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie