nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Basisopleiding Onderwijsassistent

De beroepsopleiding Basisopleiding Onderwijsassistent flexibel en snel thuis volgen? D.m.v. onze vergelijkingstool vind je uitgebreide info over de beste thuiscursussen en studies in de categorie Sociaal en pedagogisch werk. Wil je hogerop in je carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of juist een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Doorzoek en vergelijk moeiteloos professionele studies en thuiscursussen van erkende opleiders als Scheidegger en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een beroepsopleiding vanuit huis Basisopleiding Onderwijsassistent! Zelf je studietempo bepalen, studiematerialen online toegankelijk, en altijd de beste begeleiding. Deze beroepsopleiding kun je al volgen vanaf €599,00 via o.a. NHA.

 • 100% flexibel studeren.
 • Volledig online studeren.
 • Persoonlijke begeleider / mentor.
 • Geef een boost aan je carrière.
 • Studiekosten zijn vaak aftrekbaar.
 • In februari 2024 met introductie-aanbieding.

Vergelijking van thuisstudies Basisopleiding Onderwijsassistent februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHABasisopleiding Onderwijsassistent10 maanden€599,00Meer informatie
LAUDIUSBasisopleiding Onderwijsassistent9 maanden€549,00Meer informatie
Basisopleiding Onderwijsassistent op eigen tempo thuis volgen

Combineer werk, privé en jouw studie!

De opleiding Basisopleiding Onderwijsassistent zelfstandig thuis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Wat jouw situatie ook is, iedereen vind het leuk om te leren. Maar je moet wel zelf in actie komen! Deze vergelijkingssite helpt met het vinden van de juiste studie. Op deze website check je een scala aan thuiscursussen en opleidingen (beroeps) waarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Verder groeien binnen het domein Sociaal en pedagogisch werk? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Basisopleiding Onderwijsassistent(duaal of voltijd). Aan de hand van deze beroepsopleiding doe je in korte termijn veel kennis op, op het moment dat het jou uitkomt. Uitstekend te combineren met je huidige baan, muzikale bezigheden en het gezin + de kids.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Beginnen met een beroepsopleiding Basisopleiding Onderwijsassistent gaat sneller dan je denkt. In het stappenplan van ons studie-team gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of vraag een gratis proefles aan om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als je overal aan voldoet, dan zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je meteen inloggen.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: je kunt waar en wanneer je wilt de lesstof erbij pakken en examens doen of projecten uploaden. Uiteraard wordt je hierin begeleid door een vaste docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt ontvang je een certificaat of diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Actuele prijzen Basisopleiding Onderwijsassistent thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Veel van de documentatie kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving met jouw smartphone, tablet of laptop. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Normaal gesproken is er een persoonlijke begeleider die jou kan helpen. De opleiding Basisopleiding Onderwijsassistent volg je al vanaf €599,00 bij de onderwijsinstelling NHA. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • Het lesmateriaal (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een professionele mentor van NHA.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Meer en meer medewerkers investeren in hun carrière met een thuisstudie. De maximale vrijheid en de uitgebreide database met cursussen is een belangrijke reden. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Hoe gaat het precies in z’n werk, en past het bij mijn ambities? Onderstaand vind je de vragen die we het meest horen over zelfstandige Basisopleiding Onderwijsassistent thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de beroepsopleiding?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Basisopleiding Onderwijsassistent: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd krijg je doorgaans dezelfde dag nog alle digitale materialen. Binnen 1 week krijg je de hele studiemap ook thuis (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De beroepsopleiding duurt plusminus 10 maanden. Dikwijls bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Het is niet erg als je er langer over doet.

Is een vooropleiding vereist?
Dit wisselt per type opleiding. Cursussen en veel taalstudies zijn erg flexibel in hun starteisen. Gaat jouw voorkeur uit naar een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Meestal is een toepasbare Basisopleiding Onderwijsassistent vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Als alternatief vragen ze vaak een 21 plus examen of een specifiek overgangsbewijs. In de gratis brochure kun je terecht voor de benodigde specificaties inzake de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van bedrijven als LOI zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. Op die manier weet je dat deze afstandopleidingen gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Aventus. Ook kan je ook rekenen op een waardevol branchediploma als branchediploma pedicure. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Op deze manier is het voor iedereen duidelijk dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Het gros van de opleidershebben ook een Basisopleiding Onderwijsassistent klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: meer sociale interactie, direct antwoord op vragen en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Onthoud wel: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Tevens is tarief van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
De meeste opleiders bieden een online leeromgeving. In dit systeem vind je snel de noodzakelijke software en documentatie voor je beroepsopleiding en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. Met jouw online lesomgeving is er een verzameling geplaatst van webinars, video’s, het lesmateriaal, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, oefeningen. Verder lever je hier opdrachten in, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-beroepsopleiding-basisopleiding-onderwijsassistent

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Het aanbod in studies is enorm. Dat gaat van HBO Integraal veiligheidsbeleid en veiligheidsbeleving tot aan VWO Economie, en je kunt nu dus ook kiezen voor de Basisopleiding Onderwijsassistent zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen matcht met mijn ambities? Onderstaand lees je over de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Samenwerking met toonaangevende organisaties
 2. LOI: Korting bij betaling ineens of betalen in termijnen
 3. NTI: Duizenden tevreden studenten
 4. Laudius: Locaties door heel Nederland
 5. Thuiscursus.nl: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Een echte thuisstudie Basisopleiding Onderwijsassistent online versneld volgen is mogelijk vanaf €599,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. Jouw studiekosten zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. De belangrijkste posten zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Verplichte leermiddelen (bijv. boeken)

Advies van de adviseur: er gelden strenge regels (februari 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een volwaardige opleiding die gericht is op jouw huidige werk, of een nieuwe baan. De belangrijkste details:

 • Het traject draagt direct bij aan jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Er is sprake van een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via NHA.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De gemaakte studiekosten zijn ten minste €250 (jaarlijks). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Het doen van een deeltijd studie is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. De reden hiervoor? Je organisatie kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Overigens kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een professionele opleiding via je werk beginnen is dus een win-win situatie. Steeds vaker kun je gebruik maken van een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Basisopleiding Onderwijsassistent. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Wat doet de onderwijsassistent? Ontdek het met de basisopleiding Kinderen in groep 3 leren lezen en schrijven. Hoe help je hen daarbij? En tieners? Pubers hebben overal aandacht voor. Behalve voor het schoolwerk. Hoe begeleid je 12-18-jarigen? De Basisopleiding Onderwijsassistent geeft antwoorden. Een onderwijsassistent werkt met kinderen en jongeren in de klas. Je werkt nauw samen met de juf of meester van de leerlingen. Je neemt werk van de leerkracht uit handen. Helpen met handenarbeid Een onderwijs- en klassenassistent helpt leerlingen bijvoorbeeld bij het maken van een rekensommetje, een project over huisdieren en een kunstwerk bij handenarbeid. Een onderwijsassistent doet dit in het basis-, voortgezet of beroepsonderwijs. Een klassenassistent werkt over het algemeen in het speciaal onderwijs. Omdat je taken van de leerkracht overneemt, kan de leerkracht zich richten op kinderen die extra aandacht hard nodig hebben. Mag je als assistent in het onderwijs ook lesgeven? En wat moet een onderwijsassistent eigenlijk zelf weten over aardrijkskunde, geschiedenis en spelling? Op je vragen krijg je antwoord in de Basisopleiding Onderwijsassistent. Je kunt dan zelf goed inschatten of je wilt doorleren voor onderwijsassistent. Kinderpsychologie In de basisopleiding steek je veel op over kinderpsychologie, gesprekstechniek, veiligheid. Hoe je kinderen observeert? Hoe je volgens een plan werkt? Je ontdekt het in de basisopleiding. Je ontwikkelen Met de Basisopleiding Onderwijsassistent ontdek je in slechts tien maanden tijd wat een assistent in het onderwijs doet en weet je waar kansen liggen om je verder te ontwikkelen. Enthousiast geworden van de basisopleiding voor onderwijsassistent? Wil jij jouw kennis uit het vakgebied opfrissen en uitbreiden? Of overweeg je een MBO-opleiding tot Onderwijsassistent en wil je alvast basiskennis van dit vak opdoen? Dan is deze opleiding ideaal voor jou! Leg de basis Kom erachter hoe belangrijk een onderwijsassistent is voor kinderen en de leerkracht. En leg alvast een stevige basis voor je loopbaan in het onderwijs. Volg de Basisopleiding Onderwijsassistent.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie