nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Basisopleiding Jeugdzorg

De beroepsopleiding Basisopleiding Jeugdzorg op je eigen tempo vanuit huis volgen? Geholpen door de vergelijker van thuisstudies vind je goed aangeschreven thuisstudies en cursussen gerelateerd aan Sociaal en pedagogisch werk. Verder komen binnen jouw huidige carrière? Voor jezelf beginnen? Of wellicht zin in totaal iets nieuws? Check en vergelijk moeiteloos de beste thuisopleidingen van vooraanstaande instellingen als Scheidegger en begin morgen al met een beroepsopleiding vanuit huis Basisopleiding Jeugdzorg! Een opleiding die past bij je denkniveau, een prettige online leeromgeving, en persoonlijke begeleiding. Deze beroepsopleiding is te koop vanaf €599,00 via NHA.

 • Zelf de touwtjes in handen houden.
 • Online account met studieplanning.
 • Professionele docenten.
 • Studeren met het oog op de praktijk.
 • Het laagste lesgeld.
 • In februari 2024 aantrekkelijke acties.

Overzicht met thuisstudies Basisopleiding Jeugdzorg februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHABasisopleiding Jeugdzorg9 maanden€599,00Meer informatie
Basisopleiding Jeugdzorg vanuit huis volgen

Up-to-date lesmateriaal en docenten uit het vak

De opleiding Basisopleiding Jeugdzorg flexibel vanuit huis starten

Vind je het tijd voor een promotie? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, het aanbod is ontzettend groot! Maar je moet wel zelf in actie komen! www.thuisstudiezoeken.nl helpt met het vinden van de juiste studie. Middels onze vergelijker check je een scala aan thuisstudies, taal- en hobbycursussen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Wil je verder leren binnen het domein Sociaal en pedagogisch werk? Een goede optie is de online thuisstudie Basisopleiding Jeugdzorg(duaal of voltijd). In deze beroepsopleiding leer je de belangrijkste vaardigheden, op jouw niveau en jouw tempo. Dit gaat erg goed samen met werk of een andere opleiding, muzikale bezigheden en het gezin + de kids.

Hoe werkt thuis studeren?
Starten met een beroepsopleiding Basisopleiding Jeugdzorg regel je razendsnel online. In onderstaand schema van onze studie-specialisten vind je alle details:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en lees meer details over de cursus.
 2. Laat een gratis studiegids opsturen, of kies de optie voor een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Is het wat je had verwacht? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Wanneer alle privé-gegevens kloppen ontvang je het lesmateriaal en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: zelf je studietijd indelen en de stof doornemen en toetsen / examens maken. Vanzelf wordt je bijgestaan door een ervaren docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Actueel tarief Basisopleiding Jeugdzorg thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Waarom zijn de kosten zo laag? Je schaf geen hele dure boeken aan. Een groot deel van wat behandeld wordt check je simpelweg digitaal met jouw smartphone, tablet of laptop. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Vanzelfsprekend bieden ze een persoonlijke begeleider die jou door het traject helpen. De opleiding Basisopleiding Jeugdzorg wordt al aangeboden vanaf €599,00 via NHA. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een professionele mentor van NHA.
 • 24/7 toegang tot leerstof, oefeningen en voorbeelden.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Thuis een cursus of opleiding volgen

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groeiend aantal werkenden willen een thuisstudie volgen. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en het veelzijdige aanbod in thuisstudies maakt het alleen maar leuker. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Kan ik zomaar beginnen, en is deze opleiding wel geschikt? Hierna bespreken we kort de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Basisopleiding Jeugdzorg thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de beroepsopleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Basisopleiding Jeugdzorg: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je meestal à la minute de digitale studiestof. Een paar dagen later worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (dit is niet altijd verplicht). De beroepsopleiding kan je onder normale omstandigheden afronden in ongeveer 9 maanden. In de praktijk kan het een stuk sneller. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dit verschilt per studie en aanbieder. (Hobby)cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Gaat jouw voorkeur uit naar een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Dikwijls is hier een specifieke Basisopleiding Jeugdzorg vooropleiding noodzakelijk. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 18+ toets of een VMBO/HAVO/VWO diploma. Via de site van de onderwijsinstelling vind je ruime info inzake de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van instellingen zoals bijvoorbeeld Laudius zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. We kunnen dus zeggen dat deze thuisopleidingen even waardevol is als een cursus bij een school zoals EuroCollege University of Applied Sciences. Verder behaal je met een thuisstudie vaak een officieel branchediploma als branchediploma pedicure. Bij afronding van een kortlopende cursus is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Zo zal de buitenwereld zien dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Het gros van de aanbieders beschikken over een Basisopleiding Jeugdzorg klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: je kunt ervaringen en kennis delen direct antwoord op vragen en de examenhulp (bespreken van de vragen). Er zijn ook nadelen: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
Veel opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. Op deze plek raadpleeg je belangrijke info rondom jouw beroepsopleiding en kan je vragen stellen aan jouw docent. Via deze portalen kun je terecht voor ondermeer oefenexamens, video’s, oefeningen, het lesmateriaal, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-beroepsopleiding-basisopleiding-jeugdzorg

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Je kunt vrijwel alles online studeren. Dat gaat van HBO Onderwijskwaliteit tot Master in Toegepaste psychologie voor professionals, en uiteraard ook de Basisopleiding Jeugdzorg zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen relevant is voor mijn ambities? In het volgende hoofdstuk kun je meer vinden over de top 5 aanbieders van thuisstudies.

 1. NHA: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
 2. LOI: Binnen een jaar een waardevol HBO-diploma
 3. NTI: Veel taalcursussen
 4. Laudius: Gemiddelde score 8,6
 5. Thuiscursus.nl: Ook universitair en hoger onderwijs
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Naast je baan een thuisstudie Basisopleiding Jeugdzorg online versneld volgen is realistisch vanaf €599,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. Lesmaterialen en lesgeld mag je (deels) aftrekken van de belasting. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. De relevante elementen mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • De kosten voor collegegeld en/of cursusgeld
 • Verplichte leermiddelen (bijv. boeken)

Advies van de adviseur: er zijn wel strenge voorwaarden (februari 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een volwaardige opleiding die belangrijk is voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De opleiding heb je gekozen met het oog op je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Er is sprake van een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via NHA.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De kosten die je opvoert beslaan het minimum van €250 (per 12 maanden). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Studeren op kosten van de werkgever
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. De oorzaak daarvan? Het bedrijf waar je werkt kan je nieuwe vaardigheden inzetten tijdens opdrachten. Verder zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een professionele opleiding via de werkgever doen is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Binnen veel organisaties kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Basisopleiding Jeugdzorg. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, samen groeien is een mooie doelstelling.

Een veelzijdige baan? Volg de Basisopleiding JeugdzorgJonge mensen?hebben? de spreekwoordelijke toekomst in handen en je gunt hen een goede start. Maar soms hebben jongeren een steuntje in de rug nodig. Bijvoorbeeld van een groepsleider of een woonbegeleider jeugd bij een organisatie voor kinderopvang of een instelling voor jeugdzorg. De Basisopleiding Jeugdzorg is een eerste, solide stap om je droom uit te laten komen en een betekenisvolle bijdrage te leveren. De Basisopleiding Jeugdzorg is een goede opstap om pedagogisch medewerker jeugdzorg te worden. In deze functie werk je vooral aan opvang en begeleiding bij problematische ontwikkeling en opvoeding van kinderen en jongeren. In de jeugdzorg kan bijvoorbeeld sprake zijn van een gedwongen situatie en/of een justitiële maatregel (bijvoorbeeld een voogdij-aangelegenheid of een uithuisplaatsing). Werk je al in de jeugdzorg en wil je jouw kennis aanvullen of opfrissen? Deze Basiscursus Jeugdzorg en het daarbij behorende uitgebreide (thuis)studieprogramma bieden uitkomst. Je leert onder meer observeren, rapporteren, activiteiten opzetten, coördineren en uitvoeren. Ook raak je thuis in de wereld van pedagogiek en opvoeden in wisselende omstandigheden. Jouw relatie tot een jongere (en: omgekeerd) speelt een sleutelrol tijdens je werk in de jeugdzorg. Alles staat of valt met de bereidheid om te investeren in anderen en oprecht geïnteresseerd te zijn. Je werkt binnen de kaders van een instelling en vindt het boeiend om verschillende werkzaamheden uit te voeren. Ook ben je voorbereid op onverwachte omstandigheden die op je pad komen. Wil je beroepsmatig een belangrijke bijdrage leveren aan het leven en de toekomst van jongeren? Kies voor de Basisopleiding Jeugdzorg en zet de eerste stap richting een uitdagende en afwisselende baan. Wil jij jouw kennis uit het vakgebied opfrissen en uitbreiden? Of overweeg je een MBO-opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker en wil je alvast basiskennis van dit vak opdoen? Dan is deze opleiding ideaal voor jou! Goed om te weten: deze opleiding Jeugdzorg begint ook echt bij de basis. Je hoeft dus niet te beschikken over specifieke voorkennis of een bepaalde vooropleiding. Stapsgewijs raak je thuis in de materie en na afloop van de cursus Jeugdzorg beschik je over alle benodigde kennis. Schrijf je nu in voor de Basisopleiding Jeugdzorg. Investeer in jouw toekomst en de toekomst van de jongeren waar je later mee werkt.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie