nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Basisopleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

De beroepsopleiding Basisopleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang zelfstandig thuis volgen? Middels onze vergelijker check & vergelijk je de beste thuisopleidingen en studies gerelateerd aan Sociaal en pedagogisch werk. Een nieuwe stap in je carrière? Wil je voor jezelf iets starten? Of anderzijds iets leren wat je heel leuk vindt? Check en vergelijk moeiteloos tientallen relevante studies en thuiscursussen van Nederlandse scholen als Thuiscursus.nl en wie weet begin jij volgende week al met een beroepsopleiding vanuit huis Basisopleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, een gratis proefles volgen, en docenten uit het werkveld. Deze beroepsopleiding is er al vanaf €639,00 bij bijvoorbeeld NHA.

 • Zelf je studielast bepalen.
 • Al je studie & lesmateriaal online.
 • Krachtige ondersteuning van docenten.
 • Geef een boost aan je carrière.
 • Geen reistijd, dus extra studiemogelijkheden.
 • In februari 2024 leuke welkomstkorting.

Overzicht thuisstudies Basisopleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHABasisopleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang10 maanden€639,00Meer informatie
Basisopleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang digitaal vanuit huis

Uitstekend te combineren naast jouw baan

De opleiding Basisopleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang thuis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Wat er ook bij jou speelt, iedereen vind het leuk om te leren. Het is gewoon een kwestie van doen. Deze site helpt jou graag met de volgende stap. Met behulp van onze website vind je veel verschillende opleidingen (MBO/HBO) en cursussen die aansluiten op jouw wensen. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Sociaal en pedagogisch werk? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Basisopleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang(duaal of voltijd). Door het volgen van deze beroepsopleiding verdiep jij je volledig in het vak, zo snel of langzaam als jij dat wil. Jij kan studeren op deze manier combineren met je werk, culturele activiteiten en jouw familie.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Aan de slag gaan met een beroepsopleiding Basisopleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang is zo gepiept. Door middel van het stappenplan hieronder leggen we dit precies uit:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en lees meer details over de cursus.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of kies de optie voor een gratis proefles om er wat meer gevoel bij te krijgen.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Registreer je dan direct online.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan ontvang je het lesmateriaal en kan je meteen inloggen.
 5. Het traject gaat nu van start: op zelfgekozen momenten de lesstof erbij pakken en klassikaal onderwijs volgen. Uiteraard wordt je ondersteund door een professionele docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Actuele prijzen Basisopleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang thuisopleiding?

Een positief aspect van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Een belangrijk deel van het lesmateriaal check je simpelweg digitaal op jouw computer, laptop, tablet of telefoon. Verder bespaar je fors op reiskosten, en zijn er minder docenten benodigd. Normaal gesproken is er een vast aanspreekpunt aanwezig die jou ondersteunt. De opleiding Basisopleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang wordt al aangeboden vanaf €639,00 via bijvoorbeeld NHA. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • Het lesmateriaal (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Altijd een eigen mentor van NHA.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Werken en studeren combineren

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Een groot deel van de Hollanders willen vanuit huis studeren. De flexibele manier van studeren en de variatie in thuisopleidingen maakt het steeds aantrekkelijker. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en past het bij mijn doelen? In de volgende paragraaf besteden we aandacht aan de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Basisopleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang thuisstudies.

Per wanneer kan ik starten met de beroepsopleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Basisopleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd ontvang je vaak al binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Een paar dagen later krijg je de hele studiemap ook thuis (soms is dit optioneel). De beroepsopleiding heeft een looptijd van zo’n 10 maanden. Dikwijls kan het soms nog een stuk sneller. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. Veel beroepsopleidingen en cursussen stellen geen strenge eisen. Wil je je aanmelden voor een HBO / WO opleidingstraject? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Dikwijls is hier een matchende Basisopleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang vooropleiding een voorwaarde. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 18-plus toets of een diploma van het voortgezet onderwijs. Op de opleidingspagina vind je aanvullende informatie aangaande de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Krijg ik een officieel diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van aanbieders als bijvoorbeeld Nationale Handelsacademie (NHA) zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Je mag er dan op vertrouwen dat deze studies even waardevol is als een cursus bij een school zoals Hogeschool Utrecht. Mogelijk kan je ook rekenen op een speciaal branchediploma zoals Visagie Branchediploma. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Zodoende maak jij kenbaar dat je bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Flink wat aanbieders hebben ze mogelijkheid voor een Basisopleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: meer contactmomenten met andere studenten, de goede en individuele ondersteuning en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Onthoud wel: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Vaak starten de opleidingen in september of februari. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
Veel opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. In dat portaal vind je de belangrijke documenten voor jouw beroepsopleiding en kan er contact worden gezocht met de docenten. Via jouw account zijn de volgende documenten te vinden: video’s, oefenexamens, het lesmateriaal, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, oefeningen. Je kunt hier ook projecten uploaden, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-beroepsopleiding-basisopleiding-pedagogisch-medewerker-kinderopvang

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Je kunt vrijwel alles online studeren. Van Webshop starten tot een studie als Haken, en uiteraard ook de Basisopleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling rijmt met mijn doelen en wensen? In het volgende overzicht vergelijk jij zelf onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Studeren waar en wanneer jij dat wil
 2. LOI: Studeren op een tempo dat bij jou past
 3. NTI: Voordelig studeren, transparant over kosten
 4. Laudius: Altijd op je eigen tempo
 5. Thuiscursus.nl: Docenten met ervaring uit het vak
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Naast je baan een thuisstudie Basisopleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang online versneld volgen kost om en nabij de €639,00. Maar het kan nog goedkoper. Jouw studiekosten zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. De belangrijkste kosten kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • Kosten voor studieboeken of vakliteratuur

Tip van de specialist: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (februari 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een studie die relevant is voor jouw huidige- of toekomstige baan. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De studie draagt direct bij aan je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Het gaat om een leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van NHA.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De studiekosten zijn minimaal €250,00 (per 12 maanden). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Wat is daarvan de reden? Je organisatie heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Daarnaast zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een studie, training of cursus via de werkgever doen is dus voor beide partijen interessant. Bij veel bedrijven heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Basisopleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Kinderen begeleiden? Volg de Basisopleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang. Wat doe je eigenlijk als je in de kinderopvang werkt? Toch niet de hele ochtend poepluiers verschonen? Hoe ziet een ochtend op een kinderdagverblijf er echt uit? Waar help je de kinderen bij op de Buitenschoolse Opvang? Antwoord op deze vragen krijg je tijdens de Basisopleiding Medewerker Kinderopvang. Kinderen hebben regelmaat nodig. Je biedt in de kinderopvang bij voorkeur een vaste structuur. En toch is iedere dag anders. Iedere dag? Ieder uur zelfs. Blije gezichtjes zien Je onderneemt allerlei activiteiten die pedagogisch aan alle eisen voldoen. Een paar voorbeelden: je zingt met de peuters?De wielen van de bus die draaien rond?; je laat kinderen buitenspelen bij het klimrek en de zandbak; je maakt met de kleuters de prachtigste kunstwerkjes. Troosten Als pedagogisch medewerker doe je meer. Veel neer. Terwijl de jongste kinderen in hun slaapzakjes liggen troost je een van de kindjes of werk je overdrachtschriften bij. Er komt veel kijken bij het werken in de kinderopvang. In de basisopleiding ontdek je of het werken op een kinderdagverblijf (of: in de kinderopvang) bij je past. Tegelijkertijd leer je de basisbeginselen van pedagogiek. Observeren en stimuleren Je krijgt antwoord op vragen als: Hoe observeer je een kind? Hoe werk je met ouders samen? Hoe stimuleer je de ontwikkeling van een 7-jarige die snel afgeleid is? Je volgt modules over: Kinderpsychologie Gesprekstechniek Ruimte&veiligheid En wat moet je eigenlijk weten over EHBO en in het bijzonder EHBO voor kinderen? Je komt erachter in de basisopleiding voor werken in de kinderopvang. Stevige basis Je werkt graag met kinderen? En je wilt kijken welke baan het beste bij je past? In de basisopleiding maak je kennis met de kinderopvang. En je leert ook nog het vanalles over psychologie en pedagogiek. Altijd handig. Wil jij jouw kennis uit het vakgebied opfrissen en uitbreiden? Of overweeg je een MBO-opleiding tot Pedagogisch Medewerker Kinderopvang en wil je alvast basiskennis van dit vak opdoen? Dan is deze opleiding ideaal voor jou!

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie