nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Basisopleiding Rechten met Bestuursrecht

De beroepsopleiding Basisopleiding Rechten met Bestuursrecht digitaal volgen? Middels onze vergelijkingstool vind je uitgebreide info over goed aangeschreven thuisopleidingen en cursussen gerelateerd aan Rechten. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of bijvoorbeeld een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Doorzoek en vergelijk zonder problemen goede studies en thuiscursussen van respectabele onderwijsinstellingen als NCOI en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een beroepsopleiding vanuit huis Basisopleiding Rechten met Bestuursrecht! Studeren in jouw eigen tempo, een prettige online leeromgeving, en altijd de beste begeleiding. Deze beroepsopleiding kun je vanuit huis volgen vanaf €759,00 via o.a. NHA.

 • Zelf je studie indelen.
 • Op een moderne manier studeren.
 • Feedback van persoonlijke docent.
 • 100% actuele en toepasbare lesstof.
 • Bespaar reiskosten en reistijd.
 • In februari 2024 scherpe kortingen.

Vergelijk thuisstudies Basisopleiding Rechten met Bestuursrecht februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHABasisopleiding Rechten met Bestuursrecht6 maanden€759,00Meer informatie
Basisopleiding Rechten met Bestuursrecht digitaal vanuit huis

Studeren op jouw eigen tempo

De opleiding Basisopleiding Rechten met Bestuursrecht thuis digitaal volgen

Wil jij promotie maken? Ambieer je een nieuwe baan? Wat je denkniveau ook is, er is altijd een geschikte thuisstudie! Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze thuisstudie-vergelijker is een ideaal vertrekpunt. Op deze website tref je tientallen thuiscursussen en opleidingen (beroeps) die passen bij jouw doelen. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Rechten? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Basisopleiding Rechten met Bestuursrecht(duaal of voltijd). Door het volgen van deze beroepsopleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, op jouw niveau en jouw tempo. Ideaal als je studeren moet combineren met jouw functie, sport en jouw familie.

Hoe werkt thuis studeren?
Kiezen voor een beroepsopleiding Basisopleiding Rechten met Bestuursrecht gaat erg gemakkelijk. In het volgende stukje geven we hierop een korte toelichting:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of vraag een gratis proefles aan om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als je voldoet aan de toelatingseisen krijg je direct de benodigde lesmaterialen en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: waar en wanneer jij wilt de stof doornemen en toetsen / examens maken. Bij alle opleiders wordt je ondersteund door een professionele docent.
 6. Als je alles gehaald hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Actuele kosten Basisopleiding Rechten met Bestuursrecht thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, zijn de gustige lage prijzen (in vergelijking tot klassikale studies). Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Veel informatie kun je digitaal raadplegen via bijvoorbeeld je computer, laptop, tablet of telefoon. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en zijn er minder docenten benodigd. Doorgaans bieden ze een persoonlijke begeleider die jou ondersteunt. De opleiding Basisopleiding Rechten met Bestuursrecht kun je al volgen vanaf €759,00 bij o.a. NHA. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Alle theorie en opdrachten (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een professionele mentor van NHA.
 • Toegang tot een online leeromgeving.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Ontdek het gemak van thuis studeren

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een groot aantal jongeren willen vanuit huis studeren. De mogelijkheid om je tijd zelf in te delen en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies maakt het alleen maar leuker. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Hoe werkt het precies, en is het wat voor mij? In het overzicht hierna lees je de meest gestelde vragen over zelfstandige Basisopleiding Rechten met Bestuursrecht thuisstudies.

Kan ik direct starten met de beroepsopleiding?
Het meest ideale aan een thuiscursus Basisopleiding Rechten met Bestuursrecht: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd ontvang je vaak al dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Binnen 1 week krijg je de benodigde boeken ook thuis (dit verschilt per opleiding). De beroepsopleiding kost je gemiddeld 6 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is hoeft het niet eens zo lang te duren. Lukt het niet in deze periode? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Is een vooropleiding verplicht?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. (Hobby)cursussen hebben in de regel weinig basiseisen. Wil je je aanmelden voor een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan kijken de opleiders iets kritischer. Vaak is een relevante Basisopleiding Rechten met Bestuursrecht vooropleiding noodzakelijk. Een andere methoden kan zijn een 21-plus toets of een VMBO/HAVO/VWO diploma. Via de site van de onderwijsinstelling tref je extra info ten aanzien van de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van scholen als onder andere Nationale Handelsacademie (NHA) voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Dit wil zeggen dat deze studies op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Leidse Instrumentmakerschool. Ook behaal je met een thuisstudie vaak een waardevol branchediploma als branchediploma schadebehandelaar. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Zodoende kan een (toekomstig) werkgever zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
De meeste onderwijs-aanbieders faciliteren ook een Basisopleiding Rechten met Bestuursrecht klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: de interactie met andere studenten, face to face spreken van de docent en de examenhulp (bespreken van de vragen). Onthoud wel: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
De erkende opleiders werken met een online leeromgeving. In dat portaal download je de meest handige tools voor je beroepsopleiding en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. In jouw online omgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: geluidsbestanden, oefenexamens, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, video’s, webinars. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-beroepsopleiding-basisopleiding-rechten-met-bestuursrecht

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Van Zelfstandig coach tot en met MBO Basiskennis marketing, en tegenwoordig dus ook de Basisopleiding Rechten met Bestuursrecht zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen matcht met mijn wensen en situatie? In het volgende hoofdstuk beschrijven we kort de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Altijd je eigen tempo
 2. LOI: Interactief leren met multimediale opdrachten
 3. NTI: Online IQ test
 4. Laudius: Praktijkgerichte docenten
 5. Thuiscursus.nl: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Naast je baan een thuisstudie Basisopleiding Rechten met Bestuursrecht online versneld volgen is realistisch vanaf €759,00. Wist je dat het nog goedkoper kan? De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. Deze specifieke zaken kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Instellingscollegegeld of cursusgeld
 • Verplichte leermiddelen (bijv. boeken)

Houd er rekening mee: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (februari 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een volwaardige opleiding die iets bijdraagt aan jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De thuisopleiding is van belang voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Er moet dus toezicht zijn van een erkende begeleider van NHA.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De studiekosten komen minimaal uit op €250 (per 52 weken). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een opleiding of cursus volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. De reden hiervoor? Jouw werkgever heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Daarbij kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een zelfstudie via je werk volgen heeft pluspunten voor beide partijen. Dikwijls wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding Basisopleiding Rechten met Bestuursrecht. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Ken de rechten en plichten van de overheid. Volg de Basisopleiding Rechten met Bestuursrecht op HBO-niveauDe Algemene wet bestuursrecht, de Wet openbaarheid van bestuur, de Gemeentewet: het openbaar bestuur houdt zich aan wetten. Leer de wetten kennen. Volg de Basisopleiding Rechten met Bestuursrecht en leer tussen de regels van de wetteksten doorlezen. Ongetwijfeld herken je dit voorbeeld: een gemeente legt opnieuw een weg aan. Stratenmakers leggen een stapel stenen op de stoep. Een man struikelt over die stenen en breekt een been. Wie is verantwoordelijk voor de schade? Overheden, stratenmakers, inwoners, verzekeraars willen antwoorden op vragen. Van het staatsrecht tot het bestuursprocesrecht: leer de onderdelen van het bestuursrecht kennen. De opleiding leidt je op voor de functie van juridisch medewerker. Praktisch en met kennis van zaken. Ontwikkel je vaardigheden: van juridische vaardigheden tot mondelinge communicatie. Leer in zes maanden het recht van het Openbaar bestuur kennen.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie