nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Vakopleiding Schuldhulpverlener

De beroepsopleiding Vakopleiding Schuldhulpverlener op afstand volgen, op jouw eigen tempo? Geholpen door de vergelijker van thuisstudies lees je alles over toonaangevende thuisstudies en cursussen gerelateerd aan Psychologie en counselling. Een nieuwe stap in je carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of gewoon een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Neem de informatie door en vergelijk heel eenvoudig professionele thuisstudies van Nederlandse aanbieders van thuisstudies als Thuiscursus.nl en ga meteen aan de slag met een beroepsopleiding vanuit huis Vakopleiding Schuldhulpverlener! Een studie die past bij jouw niveau, studiematerialen online toegankelijk, en uitstekende vakdocenten. Deze beroepsopleiding is er al vanaf €824,25 bij een erkende aanbieder als NTI.

 • Je eigen studietempo bepalen.
 • Actueel en kwalitatief lesmateriaal.
 • Zeer goede begeleiding.
 • Een praktijk-investering in jezelf.
 • Goedkoper dan het reguliere onderwijs.
 • In februari 2024 voordelige tarieven.

Vergelijking van thuisstudies Vakopleiding Schuldhulpverlener februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIVakopleiding Schuldhulpverlener14 maanden€824,25Meer informatie
Vakopleiding Schuldhulpverlener digitaal vanuit huis

Studeren op jouw manier bij erkende opleiders

De opleiding Vakopleiding Schuldhulpverlener thuis digitaal volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat jouw situatie ook is, iedereen kan studeren en leren. Maar je moet wel zelf in actie komen! Onze thuisopleiding-vergelijker kan helpen bij het vinden van een studie. Op deze website vind je tientallen studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen om jouw volgende doel te realiseren. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Psychologie en counselling? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Vakopleiding Schuldhulpverlener(duaal of voltijd). Via deze beroepsopleiding leer je de onderdelen van het vak, volledig op jouw eigen tempo. Jij kan studeren op deze manier combineren met jouw functie, muzikale bezigheden en het gezin + de kids.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Beginnen met een beroepsopleiding Vakopleiding Schuldhulpverlener kan moeiteloos via internet. In het bijgaande stappenplan geven we hierop een korte toelichting:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of neem direct een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Wacht dan niet langer en schrijf je in.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Wanneer alle privé-gegevens kloppen zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: op eigen tempo de stof doornemen en toetsen maken of opdrachten inleveren. Logischerwijs ontvang je regelmatig feedback van een erkende docent.
 6. Als je alles gehaald hebt wordt je beloond met een diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Hoeveel kost een Vakopleiding Schuldhulpverlener thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Waarom is het zo voordelig? Je schaf geen hele dure boeken aan. Veel informatie open je gewoon via internet met een macbook, ipad of telefoon. Ook heb je nauwelijks reiskosten, en zijn er minder dure docenten. Vanzelfsprekend is er een persoonlijke begeleider die jou gedurende de studie helpt. De opleiding Vakopleiding Schuldhulpverlener volg je al vanaf €824,25 bij NTI. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • De lesstof (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een vakkundige begeleider van NTI.
 • Toegang tot een online leeromgeving.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Ontdek het gemak van thuis studeren

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Meer en meer medewerkers willen een thuisstudie volgen. De flexibele manier van studeren en de enorme keuze in studies en cursussen maakt het ook steeds gemakkelijker. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Hoe gaat het precies in z’n werk, en is het niveau niet te hoog? In het gedeelte hieronder geven we antwoord op de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Vakopleiding Schuldhulpverlener thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn beroepsopleiding?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Vakopleiding Schuldhulpverlener: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Wanneer de inschrijving akkoord is krijg je bij veel aanbieders dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Binnen afzienbare tijd worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (dit is niet altijd verplicht). De beroepsopleiding kun je afronden ongeveer 14 maanden. In veel gevallen hoeft het niet eens zo lang te duren. Onverwachte drukte? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Heb ik voor deze studie een vooropleiding nodig?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. De meeste (hobbymatige) cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Ben jij van plan te starten met een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. Vaak is een relevante Vakopleiding Schuldhulpverlener vooropleiding vereist. Als alternatief vragen ze vaak een 21+ toetsof een bepaald certificaat. Via de site van de onderwijsinstelling check je alle relevante details omtrent de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van onderwijsaanbieders als bijvoorbeeld Laudius zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Dit betekent dat deze studies gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij De Haagse Hogeschool. Verder kan je ook rekenen op een speciaal branchediploma zoals branchediploma schoonheidsspecialist(e). Bij korte cursussen en trainingen kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Zodoende kan een (toekomstig) werkgever zien dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Verscheidene aanbieders faciliteren ook een Vakopleiding Schuldhulpverlener klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: meer contactmomenten met andere studenten, de goede en individuele ondersteuning en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Wat minder positief is: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er zijn vaste startmomenten. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De populaire opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Daar check je alles wat je nodig hebt voor jouw beroepsopleiding en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In deze internet omgeving vind je onder andere video’s, het lesmateriaal, geluidsbestanden, webinars, praktijkvoorbeelden, oefeningen. Verder lever je hier opdrachten in, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-beroepsopleiding-vakopleiding-schuldhulpverlener

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Dit varieert van Personal trainer tot een opleiding als Kniptechnieken dames, en natuurlijk de Vakopleiding Schuldhulpverlener zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland matcht met mijn privé situatie? In het volgende overzicht behandelen we de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Duizenden tevreden studenten
 2. LOI: Studies in heel veel vakgebieden
 3. NTI: Uitstekende kwaliteitskeurmerken
 4. Laudius: Voorleesfunctie bij de cursus
 5. Thuiscursus.nl: Betaalbare opleidingen vanuit huis volgen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Je eigen thuisstudie Vakopleiding Schuldhulpverlener online versneld volgen is mogelijk vanaf €824,25. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. Boeken, lesgeld e.d. zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. Deze specifieke onderdelen kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Het lesgeld en evt. het inschrijfgeld
 • Verplichte leermiddelen (bijv. boeken)

Houd er rekening mee: je moet wel de uitzonderingen in de gaten houden (februari 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een volwaardige opleiding die relevant is voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De cursus of studie een meerwaarde is voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het gaat om een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van NTI.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De gemaakte studiekosten moeten minimaal €250 zijn (jaarlijks) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een opleiding of cursus volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Hoezo? Je werk / collega kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Verder mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een uitgebreide cursus via de werkgever doen heeft pluspunten voor beide partijen. In de regel heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Vakopleiding Schuldhulpverlener. Vraag dit eens na bij de HR-afdeling, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Wil jij mensen helpen met het zoeken naar een oplossing voor hun schulden? Dan is de opleiding Schuldhulpverlening echt iets voor jou! Als schuldhulpverlener combineer je je sociale vaardigheden met jekennis van financiële problematiek. Deze opleiding Schuldhulpverlening van het NTI bereidt je perfect voor op het werk als schuldhulpverlener! Je wordt succesvol in je werk en kunt je na deze opleiding registreren in het Kiwa Register.

Daarom kies je voor Vakopleiding Schuldhulpverlener van het NTI:

 • Binnen 10 maanden af te ronden 
 • Je kunt vandaag nog starten! 
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding 
 • Inclusief lesmateriaal

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie