nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Stresscounseling

De beroepsopleiding Stresscounseling thuis volgen met goede begeleiding? Dankzij onze vergelijker tref je alle erkende thuiscursussen en opleidingen waarmee jij verder komt binnen het domein Psychologie en counselling. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Voor jezelf beginnen? Of meer een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Check en vergelijk probleemloos veel gekozen thuisopleidingen en cursussen van Nederlandse scholen als Thuiscursus.nl en schrijf je vandaag nog in voor een beroepsopleiding vanuit huis Stresscounseling! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, het meest actuele lesmateriaal, en uitstekende vakdocenten. Deze beroepsopleiding is er al vanaf €1704,00 via NTI.

 • Studeren waar en wanneer je wil.
 • Snel het gewenste diploma halen.
 • Een docent neemt de tijd voor jou.
 • Stilstand is achteruitgang, ga aan de slag!
 • Veel voordelen t.o.v. een studie op locatie.
 • In februari 2024 met introductie-aanbieding.

Vergelijking van thuisstudies Stresscounseling februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIStresscounseling24 maanden€1704,00Meer informatie
NHAStressmanagement12 maanden€169,00Meer informatie
Stresscounseling op eigen tempo thuis volgen

Begin vandaag nog met jouw thuisstudie

De opleiding Stresscounseling zelfstandig thuis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Op welk niveau jij ook denkt; er liggen verschillende uitdagingen klaar. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Deze website kan helpen bij het vinden van een studie. Middels onze vergelijker check je ontzettend veel thuisopleidingen en taal/hobbycursussen waardoor jij je doelen kan bereiken. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Psychologie en counselling? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Stresscounseling(duaal of voltijd). Als je kiest voor deze beroepsopleiding ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, op jouw niveau en jouw tempo. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast jouw huidige werk, muziek of sport en jouw familie.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Het deelnemen aan een beroepsopleiding Stresscounseling regel je razendsnel online. In het onderstaande stappenplan komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Klik op een van de opleiders en zoek uit wat de voorwaarden zijn.
 2. Download de gratis studiegids of neem direct een gratis proefles om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. Jouw aanmelding wordt bekeken. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: helemaal in je zelfgekozen tempo het lesmateriaal doornemen en huiswerk inleveren. Zoals je mag verwachten wordt je geholpen door een persoonlijke docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt ontvang je een certificaat of diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Actuele prijs Stresscounseling thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Wat daar de reden voor is? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Een groot deel van wat behandeld wordt kun je via internet bekijken met jouw tablet, smartphone of laptop. Verder heb je geen reiskosten, en zijn er minder docenten benodigd. Doorgaans zijn er persoonlijke mentoren en coaches die jou gedurende de studie helpt. De opleiding Stresscounseling kun je al volgen vanaf €1704,00 bij de onderwijsinstelling NTI. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (meestal ook per post te krijgen).
 • Een vakkundige begeleider van NTI.
 • Toegang tot een online leeromgeving.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Met diploma / accreditatie.
Ontdek het gemak van thuis studeren

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Veel volwassenen investeren in hun carrière met een thuisstudie. De aanwezige flexibiliteit en de variatie in thuisopleidingen maakt het steeds aantrekkelijker. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Kan men zomaar ineens een studie starten, en sluit het aan bij mijn wensen? Hierna besteden we aandacht aan de meest gestelde vragen over zelfstandige Stresscounseling thuisstudies.

Kan ik direct starten met de beroepsopleiding?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Stresscounseling: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd ontvang je vaak al dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Een paar dagen later krijg je de hele studiemap ook thuis (dit is niet altijd verplicht). De beroepsopleiding duurt ongeveer 24 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt hoeft het niet eens zo lang te duren. Even studeren op een lager pitje? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Is een relevante vooropleiding verplicht?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Cursussen en veel taalstudies stellen geen strenge eisen. Gaat jouw voorkeur uit naar een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Soms is een relevante Stresscounseling vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Soms kan er worden gekozen voor een 21 plus examen of een ECV-certificaat. Via de site van de onderwijsinstelling tref je meer informatie met betrekking tot toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van bedrijven als NHA voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Dit wil zeggen dat deze afstandopleidingen net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld SVO Vakopleiding food. Verder kan je ook rekenen op een erkend branchediploma zoals fitness trainer A. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Op deze wijze is het voor iedereen duidelijk dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Verschillende onderwijsinstellingen hebben ook een Stresscounseling klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, direct antwoord op vragen en extra uitleg voor toetsen en examens. Het minpunt is: het is eigenlijk wel noodzakelijk om de lessen aanwezig te zijn. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Standaard is de prijs van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
Veel opleiders maken het studeren aangenaam dankzij een online leeromgeving. Hier tref je alles wat je nodig hebt voor jouw beroepsopleiding en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In deze internet omgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: oefenexamens, webinars, geluidsbestanden, het lesmateriaal, oefeningen, video’s. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-beroepsopleiding-stresscounseling

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. En er steeds meer aanbod. Bijvoorbeeld HBO ECG in de praktijk tot een studie als Spoedcursus Zakelijke communicatie Duits, en uiteraard ook de Stresscounseling zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen rijmt met mijn ambities? In het volgende hoofdstuk vind je de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Hulp bij het kiezen van een studie
 2. LOI: Ruime keuze in opleidingen
 3. NTI: Flexibel studeren
 4. Laudius: Online bibliotheek
 5. Thuiscursus.nl: Gemakkelijk online inschrijven
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Naast je baan een thuisstudie Stresscounseling online versneld volgen is haalbaar rond de €1704,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. De relevante producten mag je aftrekken:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Vakliteratuur en studieboeken

Opgelet: er zijn wel strenge voorwaarden (februari 2024). Dit belastingvoordeel is alleen toepasbaar bij een volwaardige opleiding die van belang is voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Neem de volgende zaken in acht:

 • Het traject een meerwaarde is voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Er moet een leertraject zijn. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van NTI.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De studiekosten zijn ten minste €250,00 (per 12 maanden), oplopend tot €15.000.

Werkgever betaalt soms mee
Het doen van een deeltijd studie is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Hoe zit dit? Het bedrijf waar je werkt heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Overigens kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een relevante opleiding via jouw bedrijf volgen heeft pluspunten voor beide partijen. Regelmatig heb jij recht op een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Stresscounseling. Ga eens om tafel met jouw manager, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Geef mensen weer grip geven in een stressvolle situatie? De beroepsopleiding Stresscounseling wordt bij NTI verzorgd door deskundigen van Stichting Counselling Nederland. Deze opleiding omvat onder andere hoe het menselijk lichaam functioneert en hoe problemen worden gesignaleerd en opgelost. Na afloop weet je hoe je cliënten kunt helpen leren om te gaan met hun alledaagse problemen en kun je als stresscounselor bijvoorbeeld een eigen praktijk opstarten.

Daarom kies je voor Stresscounseling van het NTI:

 • Bepaal je eigen studietempo
 • 6 gratis praktijkdagen
 • Uitstekende begeleiding
 • Diploma van Stichting Counselling Nederland
 • Inclusief lesmateriaal

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie