nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Vakopleiding Life coach

De beroepsopleiding Vakopleiding Life coach zelfstandig thuis volgen? D.m.v. onze vergelijkingstool lees je alles over een ruim aanbod aan thuisstudies en cursussen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Psychologie en counselling. Streef je naar een carrièreboost? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of bijvoorbeeld een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Pak dit moment en vergelijk direct tientallen relevante studies en thuiscursussen van erkende aanbieders van thuisstudies als Fontys en start vandaag nog met jouw beroepsopleiding vanuit huis Vakopleiding Life coach! Op een flexibele manier studeren, een gratis proefles volgen, en docenten uit het werkveld. Deze beroepsopleiding kun je al volgen vanaf €505,75 bij bijvoorbeeld NTI.

 • Alles helemaal zelf inplannen.
 • Snel het gewenste diploma halen.
 • Leraren uit de praktijk.
 • 100% actuele en toepasbare lesstof.
 • Het is stukken goedkoper dan klassikaal.
 • In juli 2024 aantrekkelijk geprijsd.

Alle thuisstudies Vakopleiding Life coach juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIVakopleiding Life coach14 maanden€505,75Meer informatie
Vakopleiding Life coach digitaal vanuit huis

De beste opleidingen thuis of klassikaal volgen

De opleiding Vakopleiding Life coach zelfstandig thuis volgen

Toe aan een Carrièreboost? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Hoe jouw privésituatie er ook uit ziet, er is ontzettend veel mogelijk! Maar je moet wel zelf in actie komen! Deze thuisstudie-vergelijker is in ieder geval een goed startpunt. Met behulp van onze website check & vergelijk je ontzettend veel thuisopleidingen en taal/hobbycursussen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Psychologie en counselling? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Vakopleiding Life coach(duaal of voltijd). Door deze beroepsopleiding doe je in korte termijn veel kennis op, zo snel of langzaam als jij dat wil. Ideaal als je studeren moet combineren met jouw huidige baan, muziek of sport en het gezin + de kids.

Hoe werkt zo’n thuisstudie?
Kiezen voor een beroepsopleiding Vakopleiding Life coach gaat erg gemakkelijk. In het bijgaande stappenplan kan je er alles over lezen:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en lees meer details over de cursus.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of probeer een gratis proefles om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als je overal aan voldoet, dan worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Jouw avontuur gaat nu beginnen: op eigen tempo je lesstof bestuderen en opdrachten inleveren. Vanzelf wordt je hierin begeleid door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Als je alles gehaald hebt ontvang je een certificaat of diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Actuele prijs Vakopleiding Life coach thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Wat daar de reden voor is? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Veel informatie kun je via internet bekijken met jouw tablet, smartphone of laptop. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en zijn er minder docenten benodigd. In de regel heb je een persoonlijke begeleiderdie helpen bij vragen en problemen. De opleiding Vakopleiding Life coach volg je al vanaf €505,75 via bijv. NTI. De kosten worden gevormd door:

 • Alle studieboeken en lesmaterialen (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een persoonlijke mentor van NTI.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Kies voor een erkende thuisstudie

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Wat je moet weten over thuis studeren (FAQ)

Een groeiend aantal volwassenen willen vanuit huis studeren. Het zelf kunnen bepalen en de variatie in thuisopleidingen maakt het alleen maar leuker. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Wat moet ik me erbij voorstellen, en past het bij mijn ambities? In het gedeelte hieronder beantwoorden we enkele prangende vragen rondom zelfstandige Vakopleiding Life coach thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn beroepsopleiding?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Vakopleiding Life coach: de maximale flexibele studietijden en begeleiding. De lesstof is grotendeels digitaal. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je doorgaans dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Een paar dagen later krijg je de hele studiemap ook thuis (soms is dit optioneel). De beroepsopleiding kun je afronden circa 14 maanden. In veel gevallen kan het een stuk sneller. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Het is niet erg als je er langer over doet.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. De meeste (hobbymatige) cursussen stellen geen strenge eisen. Ben je op zoek naar een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Meestal is een bepaalde Vakopleiding Life coach vooropleiding een harde eis. Als alternatief vragen ze vaak een 21 plus examen of een diploma van het voortgezet onderwijs. In de gratis studiegids lees je meer informatie omtrent de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Haal ik ook een officieel diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van onderwijsinstellingen als o.a. NTI zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). We kunnen dus zeggen dat deze opleidingen niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Hogeschool Tio. Tevens zul je mogelijk recht hebben op een serieus branchediploma zoals NL Actief A. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Op deze wijze maak jij kenbaar dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Het gros van de onderwijsinstellingen verstrekken ook een Vakopleiding Life coach klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: je kunt ervaringen en kennis delen een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Er zijn ook nadelen: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Ook is de prijs van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De populaire opleiders werken met een online leeromgeving. Via internet raadpleeg je belangrijke info rondom jouw beroepsopleiding en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. In dit systeem kun je terecht voor ondermeer oefenexamens, het lesmateriaal, oefeningen, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, video’s. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-beroepsopleiding-vakopleiding-life-coach

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Bijvoorbeeld Praktijkdiploma medewerker secretariaat tot Kwaliteitsmanagement, en tegenwoordig dus ook de Vakopleiding Life coach zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling sluit aan bij mijn doelen en wensen? In onderstaande paragraaf kun je meer vinden over de meest gekozen thuisstudie-aanbieders.

 1. NHA: Beginnen wanneer jij dat wil
 2. LOI: Meer dan 90 jaar ervaring
 3. NTI: Duidelijk welke kosten je maakt voor een cursus of opleiding
 4. Laudius: 2 weken geheel vrijblijvend proberen
 5. Thuiscursus.nl: Uitstekende kwaliteitskeurmerken
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Je eigen thuisstudie Vakopleiding Life coach online versneld volgen is haalbaar rond de €505,75. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. Zaken als collegegeld en lesmaterialen kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. Deze specifieke producten kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Lesgeld / collegegeld
 • Boeken of bepaalde software

Houd er rekening mee: er zijn wel strenge voorwaarden (juli 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een beroepsopleiding die gericht is op je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. Neem de volgende zaken in acht:

 • Het traject een meerwaarde is voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep.
 • Er moet een leertraject zijn. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van NTI.
 • Jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de betaling van de studiekosten.
 • De studiekosten in kwestie zijn ten minste €250,00 (per 52 weken), en maximaal €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Waarom? Je manager kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Overigens mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een studie, training of cursus via jouw bedrijf volgen is dus voor jullie beide relevant. In de regel mag je jaarlijks putten uit een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Vakopleiding Life coach. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Geef jij graag advies? Wil jij het beste uit anderen naar boven halen? Mensen blijer maken en ervoor zorgen dat zij lekker in hun vel zitten? Dan is de opleiding Life coach zeker iets voor jou. Na de opleiding kun je je eigen coachingspraktijk openen, ben je een kei in gesprekken voeren en weet je alles van persoonlijke groei en ontwikkeling. Jij helpt je klanten met het behalen van doelen. Ook je eigen doelen behaal je stuk voor stuk. Word je daar enthousiast van? Vraag dan snel de gratis studiegids aan.

Daarom kies je voor Vakopleiding Life coach van het NTI:

 • Inclusief werkboek vol inspirerende vragen
 • Inclusief praktijkdag
 • Erkende onderwijsinstelling

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie