nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Relatiecounseling

De beroepsopleiding Relatiecounseling digitaal volgen? Geholpen door Thuisstudiezoeken.nl bekijk je alle erkende thuisstudies en opleidingen in de categorie Psychologie en counselling. Streef je naar een carrièreboost? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of simpelweg een cursus om je kennis te verbreden? Pak dit moment en vergelijk probleemloos tientallen relevante thuisopleidingen en cursussen van vooraanstaande scholen als Scheidegger en begin morgen al met een beroepsopleiding vanuit huis Relatiecounseling! Zelf je studietempo bepalen, een prettige online leeromgeving, en persoonlijke begeleiding. Deze beroepsopleiding is te bestellen vanaf €1704,00 via NTI.

 • Alles helemaal zelf inplannen.
 • Lesmateriaal digitaal beschikbaar.
 • Feedback van persoonlijke docent.
 • Altijd 100% actuele lesstof.
 • Financiële regeling via de werkgever.
 • In februari 2024 leuke welkomstkorting.

Aanbieders thuisstudie Relatiecounseling februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTIRelatiecounseling24 maanden€1704,00Meer informatie
Relatiecounseling op eigen tempo thuis volgen

Studeren op jouw eigen tempo

De opleiding Relatiecounseling thuis volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Wat jouw situatie ook is, er is ontzettend veel mogelijk! Het is nu aan jou om er werk van te maken. Deze thuisstudie-vergelijker is in ieder geval een goed startpunt. Op deze plek vind je ontzettend veel studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Wil je verder leren binnen het domein Psychologie en counselling? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Relatiecounseling. Met deze beroepsopleiding verdiep jij je volledig in het vak, volledig op jouw eigen tempo. Het is goed te doen samen met dagelijkse werkzaamheden, andere interesses en jouw gezin.

Hoe werkt thuis studeren?
Starten met een beroepsopleiding Relatiecounseling is niet moeilijk. Hieronder gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Selecteer de gewenste opleider en lees meer details over de cursus.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of kies voor een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Als je voldoet aan de toelatingseisen ontvang je het lesmateriaal en kan je inloggen in de e-learning omgeving.
 5. Nu kun je starten met leren: helemaal in je zelfgekozen tempo het lesmateriaal doornemen en examens doen of projecten uploaden. Vanzelfsprekend ontvang je regelmatig feedback van een ervaren docent.
 6. Als je alles gehaald hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Een waardevolle aanvulling op jouw CV.

Wat zijn de huidige kosten van een Relatiecounseling thuisopleiding?

Een positief aspect van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Veel theorie en opdrachten kun je via internet bekijken op jouw computer, laptop, tablet of telefoon. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en zijn er minder docenten benodigd. Normaal gesproken is er een coach of begeleider die helpen bij vragen en problemen. De opleiding Relatiecounseling is er al vanaf €1704,00 bij het instituut NTI. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • Het lesmateriaal (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een persoonlijke mentor van NTI.
 • Altijd en overal toegang tot de oefenstof.
 • De examens (soms op locatie).
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Steeds meer Nederlanders willen een thuisstudie volgen. De flexibele manier van studeren en het enorme aanbod zorgt voor tienduizenden nieuwe aanmeldingen per jaar. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Hoe gaat het precies in z’n werk, en is het wat voor mij? In het gedeelte hieronder geven we antwoord op de vragen waar veel studenten mee zitten als het gaat om zelfstandige Relatiecounseling thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn beroepsopleiding?
Het grote gemak van een thuiscursus Relatiecounseling: studeren op de momenten wanneer het jou past. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Wanneer de inschrijving akkoord is krijg je doorgaans binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Binnen 1 week worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (soms is dit optioneel). De beroepsopleiding duurt ongeveer 24 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kan het soms nog een stuk sneller. Lukt het niet in deze periode? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Is een vooropleiding verplicht?
Dat hangt er vanaf welke studie je precies gaat doen. De meeste (hobbymatige) cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Ben je op zoek naar een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. In de regel is een relevante Relatiecounseling vooropleiding vereist. Echter kan het ook gaan om een 18+ examen of een specifiek overgangsbewijs. In de gratis brochure lees je aanvullende informatie inzake de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Wat is het behaalde diploma waard?
De volledige MBO-, HBO en masters van onderwijsaanbieders als o.a. NHA voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Dit betekent dat jouw behaalde diploma net zoveel waarde hebben als een diploma van bijvoorbeeld Nordwin College. Verder krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een waardevol branchediploma als NIMA. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Op deze manier kun je aantonen dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Het gros van de instellingen geven ook een Relatiecounseling klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: leren van je studiegenoten, direct antwoord op vragen en de examenhulp (bespreken van de vragen). Minder prettig: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren hoog als je het afzet tegen een thuisopleiding bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De meeste opleiders bieden hun studies aan via een speciale online leeromgeving. Op deze plek raadpleeg je alles wat je nodig hebt voor jouw beroepsopleiding en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In deze internet omgeving vind je onder andere geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, oefenexamens, video’s, het lesmateriaal, oefeningen. In dat systeem upload je ook huiswerk, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-beroepsopleiding-relatiecounseling

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets wat je steeds meer om je heen hoort. Je kunt vrijwel alles online studeren. Van HBO Certified Protection Officer (CPO) tot een studie als Schots Gaelisch Voor Beginners, en natuurlijk de Relatiecounseling zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen rijmt met mijn doelen en wensen? Hieronder vergelijk jij zelf de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Taalcursussen, beroepsopleidingen en VO
 2. LOI: Met speciale online hoorcolleges
 3. NTI: Locaties door heel Nederland
 4. Laudius: Professionele online campus
 5. Thuiscursus.nl: Uitstekend te combineren met een drukke baan
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Zelf een thuisstudie Relatiecounseling online volgen kan al vanaf €1704,00. De kans is groot dat je het netto nog minder kost. Jouw studiekosten zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De volgende factoren kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Lesgeld / collegegeld
 • De benodigde vakliteratuur en lesstof

Houd er rekening mee: er gelden strenge regels (februari 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een studie die belangrijk is voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). Let altijd even op deze aspecten:

 • De opleiding is van belang voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van NTI.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De kosten die je opvoert zijn ten minste €250 (per jaar), oplopend tot €15.000.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. De oorzaak daarvan? Jouw bedrijf heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Verder zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een relevante opleiding via je werk volgen is dus voor beide partijen interessant. Standaard is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding Relatiecounseling. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Wil je mensen herenigen en ervoor zorgen dat beide partijen zich hierbij prettig voelen? Dan is een beroepsopleiding Relatiecounseling echt wat voor jou! Je leert mensen stapsgewijs om samen tot oplossingen en beslissingen te komen. Dit gebeurt allemaal op een praktijkgerichte manier. Deze opleiding wordt vakkundig geleid door deskundigen van Stichting Counselling Nederland. Als je deze beroepsopleiding hebt afgerond, kun je aan de slag als Relatiecounselor.

Daarom kies je voor Relatiecounseling van het NTI:

 • Bepaal je eigen studietempo
 • 6 gratis praktijkdagen
 • Uitstekende begeleiding
 • Diploma van Stichting Counselling Nederland
 • Inclusief lesmateriaal

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie