nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Schoolcounseling

De beroepsopleiding Schoolcounseling op afstand volgen, op jouw eigen tempo? Aan de hand van onze thuisstudie-vergelijker vind je toonaangevende thuisopleidingen en cursussen in het vakgebied van Psychologie en counselling. Wil je hogerop in je carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of meer iets leren wat je heel leuk vindt? Lees info en vergelijk direct veel gekozen thuisopleidingen en cursussen van erkende opleiders als Thuiscursus.nl en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een beroepsopleiding vanuit huis Schoolcounseling! Studeren in jouw eigen tempo, een prettige online leeromgeving, en altijd de beste begeleiding. Deze beroepsopleiding is te koop vanaf €1704,00 via o.a. NTI.

 • In jouw eigen tempo studeren.
 • Snel het gewenste diploma halen.
 • Studeren met persoonlijk contact.
 • Voeg waarde toe aan je CV.
 • De meest goedkope studiemogelijkheid.
 • In februari 2024 voor een voordelige prijs.

Aanbieders thuisstudie Schoolcounseling februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTISchoolcounseling24 maanden€1704,00Meer informatie
Schoolcounseling digitaal vanuit huis

Up-to-date lesmateriaal en docenten uit het vak

De opleiding Schoolcounseling thuis digitaal volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Wat je denkniveau ook is, voor iedereen is er iets mogelijk. Maar je moet wel ergens beginnen. De website thuisstudiezoeken.nl is daarbij het ideale startpunt. In de vergelijker check & vergelijk je ontzettend veel thuisopleidingen en taal/hobbycursussen die passen bij jouw doelen. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Psychologie en counselling? Een goede optie is de online thuisstudie Schoolcounseling(duaal of voltijd). Tijdens deze beroepsopleiding verdiep jij je volledig in het vak, volledig op jouw eigen tempo. Het is goed te doen samen met dagelijkse werkzaamheden, hobby’s en natuurlijk het gezin.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Aan de slag gaan met een beroepsopleiding Schoolcounseling regel je razendsnel online. In het volgende stukje komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of neem direct een gratis proefles om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Is het wat je had verwacht? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als alle gegevens compleet zijn krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je meteen inloggen.
 5. Nu kun je starten met leren: op zelfgekozen momenten de lesmaterialen doorkijken en klassikaal onderwijs volgen. Logischerwijs wordt je hierin begeleid door een erkende docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond krijg je het (branche)diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Actuele prijzen Schoolcounseling thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat je extreem goedkoop kunt studeren. Waarom is een thuisstudie financieel interessant? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Een groot deel van wat behandeld wordt kun je via internet bekijken, bijvoorbeeld op jouw telefoon of PC (ook tablets). Verder bespaar je fors op reiskosten, en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Normaal gesproken is er een vast aanspreekpunt aanwezig die jou ondersteunt. De opleiding Schoolcounseling is er nu al vanaf €1704,00 bij NTI. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • De leerstof (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een vast aanspreekpunt van NTI.
 • 24/7 toegang tot leerstof, oefeningen en voorbeelden.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Ga aan de slag met een thuisopleiding

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Een groeiend aantal jongeren willen vanuit huis studeren. Het zelf kunnen bepalen en het enorme aanbod is een belangrijke reden. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is het wat voor mij? Onderstaand lees je de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Schoolcounseling thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de beroepsopleiding?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Schoolcounseling: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je dikwijls dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Kort daarna worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De beroepsopleiding heeft een looptijd van gemiddeld 24 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kan het een stuk sneller. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Is een vooropleiding vereist?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Basisopleidingen en cursussen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Ben jij van plan te starten met een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan kunnen er wel eens strengere toelatingseisen gelden. Soms is een relevante Schoolcounseling vooropleiding een van de voorwaarden. Soms kan er worden gekozen voor een 21 plus examen of een bepaald certificaat. In de beschrijving van de opleiding vind je meer informatie m.b.t. de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van aanbieders als bijvoorbeeld NCOI zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Dit houdt in dat deze afstandopleidingen gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Hogeschool der Kunsten Den Haag. Tevens levert de instelling vaak een erkend branchediploma zoals NL Actief. Bij afronding van een kortlopende cursus zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Zodoende kan jij laten zien dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Veel aanbieders hebben ze mogelijkheid voor een Schoolcounseling klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: je kunt veel leren van andere cursisten, de mogelijkheid tot een een-op-een gesprek met de docent en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Een negatief punt is: je moet jouw agenda erop aanpassen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De erkende opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Daar download je de noodzakelijke software en documentatie voor je beroepsopleiding en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. Met jouw online lesomgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: webinars, oefenexamens, geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, video’s, oefeningen. Verder lever je hier opdrachten in, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-beroepsopleiding-schoolcounseling

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Onder andere Latijn tot Bedrijfsorganisatie, en tegenwoordig dus ook de Schoolcounseling zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling past bij mijn situatie? In het volgende hoofdstuk kun je meer vinden over de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
 2. LOI: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
 3. NTI: Mogelijkheid voor een gratis proefles
 4. Laudius: Duizenden tevreden studenten
 5. Thuiscursus.nl: Gratis studiegids aanvragen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Een hoogwaardige thuisstudie Schoolcounseling online versneld volgen is mogelijk vanaf €1704,00. Maar het kan nog goedkoper. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Mede door deze tegemoetkoming (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. Deze specifieke posten mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Collegegeld of instellingscollegegeld
 • Kosten voor studieboeken e.d.

Opmerking: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (februari 2024). We hebben het hier uitsluitend over kosten voor een studie waarmee je vakkennis opdoet voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan. Neem de volgende zaken in acht:

 • De thuisopleiding is geschikt voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van NTI.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • Jouw totale kosten komen minimaal uit op €250 (per jaar) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Hoe zit dit? Jouw baas plukt ook de vruchten van jouw kennis. Bovendien zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een professionele opleiding via jouw bedrijf volgen is dus voor jullie beide relevant. In de regel stelt de werkgever een studiebudget beschikbaar voor een (verkorte) afstandsopleiding Schoolcounseling. Ga eens om tafel met jouw manager, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Wil je graag meer weten over ondersteuning van leerkrachten, leerlingen en ouders? En hoe je deze het beste adviseert? Begin dan nu met de beroepsopleiding Schoolcounseling bij NTI! Deze beroepsopleiding wordt verzorgd door deskundigen van Stichting Counselling Nederland. Je ontvangt naast de theorie tevens 6 gratis praktijkdagen! Na afloop kun je starten als Schoolcounselor, waarbij je hulp aanbiedt op het vlak van sociale en emotionele problemen.

Daarom kies je voor Schoolcounseling van het NTI:

 • Bepaal je eigen studietempo
 • 6 gratis praktijkdagen
 • Diploma van Stichting Counselling Nederland
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Inclusief lesmateriaal

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie