nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Basisopleiding Rechten met Strafrecht

De beroepsopleiding Basisopleiding Rechten met Strafrecht comfortabel vanuit huis volgen? Dankzij onze thuisstudie-vergelijker bekijk je toonaangevende thuisstudies, cursussen en trainingen in het vakgebied van Rechten. Je carrière een nieuwe impuls geven? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of gewoon zin in totaal iets nieuws? Lees info en vergelijk probleemloos kwalitatieve opleidingen en thuisstudies van betrouwbare instellingen als Scheidegger en start vandaag nog met jouw beroepsopleiding vanuit huis Basisopleiding Rechten met Strafrecht! Een opleiding die past bij je denkniveau, een gratis proefles volgen, en de beste docenten. Deze beroepsopleiding kun je vanuit huis volgen vanaf €759,00 via o.a. NHA.

 • Studeren wanneer jou het uitkomt.
 • Een prettige online leeromgeving.
 • Goede begeleiding en feedback.
 • Leer vaardigheden voor de praktijk.
 • Geen verplichtingen rondom aanwezigheid.
 • In februari 2024 aantrekkelijk geprijsd.

Alle thuisstudies Basisopleiding Rechten met Strafrecht februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHABasisopleiding Rechten met Strafrecht6 maanden€759,00Meer informatie
Basisopleiding Rechten met Strafrecht thuis volgen

Snel het gewenste diploma op zak

De opleiding Basisopleiding Rechten met Strafrecht op eigen tempo vanuit huis volgen

Groeien binnen je bedrijf? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch? Wat je denkniveau ook is, voor ons allemaal is er een uitdaging. Maar je moet wel zelf in actie komen! De website thuisstudiezoeken.nl helpt jou graag met de volgende stap. Op deze website check & vergelijk je een scala aan thuisstudies, taal- en hobbycursussen die jou helpen naar jouw volgende doel. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Rechten? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Basisopleiding Rechten met Strafrecht(duaal of voltijd). In deze beroepsopleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, volledig op jouw eigen tempo. Ideaal als je studeren moet combineren met je huidige baan, buitenschoolse activiteiten en het gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Van start gaan met een beroepsopleiding Basisopleiding Rechten met Strafrecht gaat sneller dan je denkt. In het onderstaande stappenplan kan je er alles over lezen:

 1. Maak een keuze voor een van de opleiders en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Download de gratis studiegids of kies de optie voor een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Je kunt je dan direct aanmelden.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: helemaal in je zelfgekozen tempo het lesmateriaal doornemen en opdrachten inleveren. Vanzelfsprekend wordt je hierin begeleid door een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Na het afronden van de studie krijg je een passend diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Actuele prijzen Basisopleiding Rechten met Strafrecht thuisopleiding?

Een positief aspect van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Waarom zijn de kosten zo laag? Normaal gesproken eist het geen kostbare studieboeken. Veel informatie bekijk je gewoon online met jouw telefoon of PC (ook tablets). Verder bespaar je fors op reiskosten, en zijn er minder dure docenten. In de regel is er een coach of begeleider die jou gedurende de studie helpt. De opleiding Basisopleiding Rechten met Strafrecht volg je al vanaf €759,00 bij de onderwijsinstelling NHA. De kosten worden gevormd door:

 • De lesstof (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Altijd een eigen mentor van NHA.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Het (instituut) diploma / accreditatie.
Ontdek het gemak van thuis studeren

In razendsnel tempo jouw diploma op zak

Veelgestelde vragen over thuis een studie volgen

Een groot deel van de Nederlanders kiezen voor een studie aan huis. De hoge mate van flexibiliteit en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Wat moet ik me erbij voorstellen, en past het bij mijn doelen? In het overzicht hierna vind je enkele prangende vragen rondom zelfstandige Basisopleiding Rechten met Strafrecht thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de beroepsopleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Basisopleiding Rechten met Strafrecht: studeren op de momenten wanneer het jou past. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Na jouw inschrijving en betaling krijg je bij veel aanbieders à la minute de digitale studiestof. Kort daarna krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (dit is niet altijd verplicht). De beroepsopleiding heeft een looptijd van gemiddeld 6 maanden. Als je veel tijd hebt hoeft het niet eens zo lang te duren. Kom je er even niet aan toe? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Welke vooropleiding heb ik nodig?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Korte opleidingen en cursussen stellen geen strenge eisen. Oriënteer jij je meer op een HBO-studie of master? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Normaal gesproken is een matchende Basisopleiding Rechten met Strafrecht vooropleiding noodzakelijk. Het kan ook gaan om een 18 plus-examen of een specifiek overgangsbewijs. In de gratis brochure vind je de benodigde specificaties inzake de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De MBO-, HBO en Masteropleidingen van bedrijven zoals bijv. Laudius zitten in het bestand van het ministerie van Onderwijs. Je mag er dan op vertrouwen dat deze opleidingen niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Hogeschool van Amsterdam. Ook krijgen deelnemers soms een echt branchediploma als branchediploma pedicure. Bij afronding van een kortlopende cursus is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Daarmee kun je aantonen dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Veel onderwijs-bedrijven geven ook een Basisopleiding Rechten met Strafrecht klassikaal. Het voordeel van een klassikale studie is: leren van je studiegenoten, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Een negatief punt is: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Tevens is tarief van klassikaal studeren meer dan thuis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders bieden een online leeromgeving. Op deze plek vind je snel belangrijke info rondom jouw beroepsopleiding en kan je overleggen met de docent. Met jouw online lesomgeving is er een verzameling geplaatst van praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, oefenexamens, webinars, video’s, geluidsbestanden. Verder lever je hier opdrachten in, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-beroepsopleiding-basisopleiding-rechten-met-strafrecht

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Bijvoorbeeld Bewustzijnscoach tot en met HBO Financieel management, en nu dus ook de Basisopleiding Rechten met Strafrecht zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen relevant is voor mijn doelen en wensen? In onderstaande paragraaf vergelijk jij zelf de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Studeren in jouw eigen tempo
 2. LOI: Aanbod van meer dan 1000 opleidingen
 3. NTI: Geen extra kosten voor praktijkdagen, dossiervorming en diplomering
 4. Laudius: Begeleiding door topdocenten (naar keuze)
 5. Thuiscursus.nl: Flexibel studeren (thuis & klassikaal)
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Is er voor studiekosten een belastingvoordeel mogelijk?

Een echte thuisstudie Basisopleiding Rechten met Strafrecht online versneld volgen is realistisch vanaf €759,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. De studiekosten kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. De relevante kosten kun je aftrekken:

 • Lesgeld, cursusgeld, lesgeld of examengeld
 • Eventuele kosten voor EVC-procedures

Belangrijk: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (februari 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een opleidingdie relevant is voor je toekomstige werkveld (of huidige functie). Let altijd even op deze aspecten:

 • De thuisopleiding is gericht op je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Het gaat om een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via NHA.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De gemaakte studiekosten moeten minimaal €250 zijn (per 52 weken). Als plafond is €15000 ingesteld.

Betaalt mijn werkgever mijn studie?
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. De oorzaak daarvan? Jouw baas heeft natuurlijk ook baat bij de kennis die jij opdoet. Verder mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een zelfstudie via jouw bedrijf volgen heeft dus veel verschillende voordelen. Doorgaans is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding Basisopleiding Rechten met Strafrecht. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, samen groeien is een mooie doelstelling.

Het recht kennen? Volg de Basisopleiding Rechten met Strafrecht op HBO-niveauHoe werkt het strafrecht? Wanneer hebben bedrijven en overheden te maken met strafrecht? Wie staat bedrijven bij? De jurist. In de Basisopleiding Rechten met Strafrecht leer je de basics en kun je direct aan de slag. Hoe beschermt een supermarkt zich tegen winkeldiefstal? Mag een manager de tas van een klant openen zonder toestemming? Iedereen vindt wel iets van winkeldiefstal, maar wat staat er in het wetboek vermeld over cameratoezicht, tasinspectie en aanhouding en hoe interpreteer je de passages? Kennis van het strafrecht is nodig voor bedrijven en overheden om problemen te voorkomen en effectief in te spelen op strafrechterlijke aangelegenheden. Juridische vaardigheden Leer het recht in de praktijk toepassen. In deze rechten studie is er aandacht voor vaardigheden die je als jurist in de praktijk nodig hebt. Van een inleiding in het strafprocesrecht tot les in argumenteren. Verfijn en verdiep je juridische kennis. Rechtvaardig of rechtlijnig Wat is het verschil tussen recht hebben en recht krijgen? Wanneer is een gang naar de rechter een goed instrument om je recht te krijgen en wanneer verkies je mediation of een andere oplossing? Professionele juridische kennis en vaardigheden bieden helderheid, ook als vragen complex zijn. Succes verzekerd De Basisopleiding Rechten met Strafrecht bestaat uit twee onderwijseenheden. Beide eenheden sluit je af met een examen dat je iedere werkdag kunt afleggen bij een examencentrum in je regio. Rond je de examens succesvol af, dan ontvang je twee certificaten die samen recht geven op het officiële diploma Basisopleiding Rechten met Strafrecht van NHA.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie