nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Basisopleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener

De beroepsopleiding Basisopleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener vanuit huis volgen? D.m.v. www.thuisstudiezoeken.nl vind je uitgebreide info over goed aangeschreven thuisstudies en opleidingen in de categorie Gezondheidszorg en welzijn. Een nieuwe stap in je carrière? Beginnen als ZZP’er? Of gewoon een cursus om je kennis te verbreden? Bekijk en vergelijken eenvoudig tientallen relevante thuisstudies van toonaangevende onderwijsaanbieders als Nationale Handelsacademie (NHA) en vraag vrijblijvend een brochure aan voor een beroepsopleiding vanuit huis Basisopleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener! Zelf je studietempo bepalen, het meest actuele lesmateriaal, en fantastische praktijkdocenten. Deze beroepsopleiding kun je al volgen vanaf €599,00 bij een opleider als NHA.

 • Niet gebonden aan lesdagen.
 • Prettige online leeromgeving.
 • Docenten uit de praktijk.
 • Up-to date en gericht op de praktijk.
 • Financiële regeling via de werkgever.
 • In februari 2024 voordelig starten.

Vergelijking van thuisstudies Basisopleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHABasisopleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener10 maanden€599,00Meer informatie
Basisopleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener op eigen tempo thuis volgen

Studeren op jouw manier bij erkende opleiders

De opleiding Basisopleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener voordelig vanuit huis volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Wil je het eens over een andere boeg gooien? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, er is ontzettend veel mogelijk! Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Onze thuisopleiding-vergelijker helpt met het vinden van de juiste studie. Hier tref je een breed spectrum van studies, (hobby) cursussen en beroepsopleidingen die aansluiten op jouw wensen. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Gezondheidszorg en welzijn? Verdiep je dan eens in de online thuisstudie Basisopleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener(duaal of voltijd). Tijdens deze beroepsopleiding leer je de onderdelen van het vak, zo snel of langzaam als jij dat wil. Ideaal als je studeren moet combineren met dagelijkse werkzaamheden, vrijetijdsbesteding en een druk gezinsleven.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Van start gaan met een beroepsopleiding Basisopleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener gaat erg gemakkelijk. Hieronder kan je er alles over lezen:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Download de gratis studiegids of vraag een gratis proefles aan om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Sluit het aan op jouw wensen? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Wanneer alle privé-gegevens kloppen wordt het lesmateriaal naar je opgestuurd en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Je studietraject zal nu beginnen: zelf je studietijd indelen en het lesmateriaal doornemen en huiswerk inleveren. Zoals je mag verwachten heb je regelmatig contact met een erkende docent.
 6. Alles afgerond? Dan volgt natuurlijk een passende diploma. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Wat zijn de tarieven van een Basisopleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Waarom is het zo voordelig? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. Veel theorie en opdrachten kun je digitaal raadplegen met een computer, laptop, tablet of telefoon. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Vaak is er een persoonlijke begeleider die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding Basisopleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener volg je al vanaf €599,00 bij bijvoorbeeld NHA. De kosten worden gevormd door:

 • Alle studiematerialen, literatuur, opdrachten (soms moet je extra betalen om het hardcopy te ontvangen).
 • Een persoonlijke mentor van NHA.
 • Toegang tot een online leeromgeving.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Flexibel thuis een opleiding doen

Binnen no-time een echte opleiding starten

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Steeds meer werkenden kiezen voor een thuisstudie. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en de uitgebreide database met cursussen maakt het steeds aantrekkelijker. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en is het wat voor mij? In het overzicht hierna behandelen we de meest gestelde vragen over zelfstandige Basisopleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de beroepsopleiding?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus Basisopleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Wanneer de inschrijving akkoord is krijg je bij veel aanbieders dezelfde dag nog alle digitale materialen. Een paar dagen later wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (soms is dit optioneel). De beroepsopleiding duurt ongeveer 10 maanden. Als je veel tijd hebt kan het een stuk sneller. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Het is niet erg als je er langer over doet.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Veel beroepsopleidingen en cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Ben je op zoek naar een HBO-studie of master? Dan kijken de opleiders iets kritischer. In de regel is een relevante Basisopleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener vooropleiding vereist. Soms kan er worden gekozen voor een 21 plus examen of een VMBO/HAVO/VWO diploma. In de gratis brochure vind je de verdere details met betrekking tot toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Haal ik ook een officieel diploma?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van instellingen zoals bijvoorbeeld Fontys zijn bekeken door het ministerie van Onderwijs en goedgekeurd. Je mag er dan op vertrouwen dat deze opleidingen gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Hogeschool van Amsterdam. Verder ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een erkend branchediploma zoals NEVI. Bij de cursussen die meer gericht zijn op de praktijk is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Daarmee maak jij kenbaar dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Kan ik deze studie ook (deels) klassikaal volgen?
Het gros van de aanbieders hebben ook een Basisopleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: leren van je studiegenoten, direct antwoord op vragen en je hebt meer een stok achter de deur. Onthoud wel: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Het gros van de opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. Op deze plek vind je snel alles voor jouw beroepsopleiding en kan je vragen stellen aan jouw docent. Via deze portalen zoek je ook naar video’s, oefenexamens, geluidsbestanden, het lesmateriaal, praktijkvoorbeelden, webinars. In dat systeem upload je ook huiswerk, en hier kan de docent jouw stukken beoordelen.


thuisstudie-beroepsopleiding-basisopleiding-sociaal-maatschappelijk-dienstverlener

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Dit varieert van HBO Programmeren in JavaScript tot Snel en Blijvend Afslanken, en uiteraard ook de Basisopleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling rijmt met mijn aspiraties? In onderstaande paragraaf vind je een opsomming met de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Ideaal in combinatie met drukke baan en gezinsleven
 2. LOI: Praktijkgerichte docenten
 3. NTI: Uitstekende kwaliteitskeurmerken
 4. Laudius: Vandaag nog beginnen met jouw cursus
 5. Thuiscursus.nl: Gratis studiegids aanvragen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Je eigen thuisstudie Basisopleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener online versneld volgen is haalbaar rond de €599,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. Lesmaterialen en lesgeld mag je (deels) aftrekken van de belasting. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kan je wel eens een financiële meevaller krijgen. De volgende zaken kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Instellingsgeld, lesgeld, cursusgeld, collegegeld of examengeld
 • Studiemiddelen als boeken en software

Opgelet: er zijn wel strenge voorwaarden (februari 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een cursus / studie die iets bijdraagt aan de baan van je toekomst (of huidige werk). Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De cursus is gericht op jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Er is sprake van een leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van NHA.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De studiekosten beslaan het minimum van €250 (per 52 weken), en maximaal €15.000.

Betaalt mijn werkgever mijn studiekosten?
Een opleiding of cursus volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Hoe komt dit? Jouw werkgever heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Daarbij kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een professionele opleiding volgen via jouw werkgever is dus voor beide partijen interessant. Soms mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Basisopleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, wanneer de neuzen dezelfde kant opstaan kan hier iets moois uit groeien.

Interesse in maatschappelijk werk? Volg de Basisopleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener Maatschappelijk werker, het is een baan die alleen voor sociaal bewogen mensen is weggelegd. Spreekt mensen helpen je aan? Met de Basisopleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener leg je de perfecte basis voor dit interessante en veelzijdige beroep. Een sociaal maatschappelijk dienstverlener helpt mensen die problemen hebben met allerlei problemen. Bijvoorbeeld problemen op het gebied van sociale voorzieningen, huisvesting, werk, uitkering of reclassering. Je vangt mensen op en helpt? indien mogelijk – bij het oplossen van problemen. Kwetsbare mensen Een sociaal maatschappelijk dienstverlener is veelzijdig. Je kunt aan de slag bij instellingen voor thuiszorg, ouderenzorg, jongerenadviescentra, dienstencentra of vrijwilligersorganisaties. Soms zijn informeren en adviseren je belangrijkste bezigheden. Soms ondersteun je juist cliënten bij materiële behoeften. Je werkt met mensen van alle leeftijden en met verschillende achtergronden. Denk aan ouderen, vluchtelingen of van huis weggelopen jongeren. Kwetsbare doelgroepen die niet altijd goed voor zichzelf kunnen opkomen en soms je hulp hard nodig hebben. Samenwerken en organiseren Ben je sociaal, oplossingsgericht en doortastend? Het beroep sociaal maatschappelijk dienstverlener past bij je. In de Basisopleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener maak je kennis met de basisbeginselen van het vak. Je leert samenwerken, netwerken, organiseren en planmatig werken. Wil jij jouw kennis uit het vakgebied opfrissen en uitbreiden? Of overweeg je een MBO-opleiding tot Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener en wil je alvast basiskennis van dit vak opdoen? Dan is deze opleiding ideaal voor jou!

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie