nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Basisopleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen

De beroepsopleiding Basisopleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen zelfstandig thuis volgen? Met Thuisstudiezoeken.nl check & vergelijk je een ruim aanbod aan thuisopleidingen en cursussen om jezelf verder te ontwikkelen binnen de categorie Gezondheidszorg en welzijn. Wil je hogerop in je carrière? Wil je jouw eigen baas worden? Of wellicht een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Lees info en vergelijk eenvoudig tientallen relevante opleidingen en thuisstudies van erkende onderwijsaanbieders als Thuiscursus.nl en ga meteen aan de slag met een beroepsopleiding vanuit huis Basisopleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen! Op een flexibele manier studeren, een prettige online leeromgeving, en persoonlijke begeleiding. Deze beroepsopleiding is te koop vanaf €699,00 bij een erkende aanbieder als NHA.

 • Zelf beslissen over je studietempo.
 • Volledig online studeren.
 • Een docent neemt de tijd voor jou.
 • Lesstof gericht op de huidige situatie.
 • De goedkoopste manier van studeren.
 • In februari 2024 aantrekkelijke acties.

Opleiders thuisstudie Basisopleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHABasisopleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen10 maanden€699,00Meer informatie
Basisopleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen online vanuit huis

Bekijk aanbod en schrijf je vandaag nog in

De opleiding Basisopleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen op eigen tempo vanuit huis volgen

Groeien naar een hogere functie? Ambieer je een nieuwe baan? Hoe druk jouw leven soms ook kan zijn, voor iedereen is er iets mogelijk. Maar je moet wel zelf in actie komen! Deze site is daarbij het ideale startpunt. Op deze website check & vergelijk je veel verschillende zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen die aansluiten op jouw wensen. Wil je jezelf ontwikkelen binnen het domein Gezondheidszorg en welzijn? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Basisopleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen(duaal of voltijd). Tijdens deze beroepsopleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, altijd waar en wanneer jij wilt. Jij kan studeren op deze manier combineren met dagelijkse werkzaamheden, andere interesses en het gezin + de kids.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Van start gaan met een beroepsopleiding Basisopleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen is niet ingewikkeld. In onderstaand schema van onze studie-specialisten komen de verschillende onderdelen aan bod:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of vraag een gratis proefles aan om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Ben je enthousiast? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Als je voldoet aan de toelatingseisen worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Nu kun je starten met leren: helemaal in je zelfgekozen tempo de verschillende lesmaterialen samenvatten en toetsen maken of opdrachten inleveren. Vanzelfsprekend ontvang je regelmatig feedback van een persoonlijke docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond krijg je het (branche)diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Actuele tarieven Basisopleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Hoe kan dit zo goedkoop zijn? Er zijn geen dure boeken of lesmaterialen. Veel lesmaterialen kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving via bijvoorbeeld je macbook, ipad of telefoon. Daarnaast hoef je niet te reizen en werken ze met minder dure docenten. Vaak is er een persoonlijke begeleider die jou gedurende de studie helpt. De opleiding Basisopleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen wordt al aangeboden vanaf €699,00 via NHA. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • De leerstof (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Altijd een eigen mentor van NHA.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Ervaar de flexibiliteit van een thuisstudie

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groot aantal volwassenen willen vanuit huis studeren. De aanwezige flexibiliteit en het enorme aanbod leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Worden er geen strenge eisen gesteld, en is het voor mij relevant? In het gedeelte hieronder lees je de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Basisopleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen thuisstudies.

Kan ik direct starten met de beroepsopleiding?
Het aantrekkelijke van een thuiscursus Basisopleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Zodra jouw inschrijving afgerond is ontvang je dikwijls dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Binnen 1 week worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (dit verschilt per opleiding). De beroepsopleiding kun je afronden plusminus 10 maanden. Als je veel tijd hebt zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Is een vooropleiding verplicht?
Dit verschilt per studie en aanbieder. Cursussen en trainingen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Ambieer je een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Vaak is een dergelijke Basisopleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Een andere methoden kan zijn een 21+ toetsof een bepaald certificaat. Via de site van de onderwijsinstelling achterhaal je alle relevante details aangaande de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van bedrijven als bijv. NHA zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). Zo weet je dat deze thuisstudies niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. ROC van Amsterdam. Tevens krijgen deelnemers soms een echt branchediploma als NL Actief. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Op deze wijze kan een (toekomstig) werkgever zien dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Wat is het verschil tussen een thuisstudie en klassikale opleiding?
Flink wat instellingen faciliteren ook een Basisopleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: meer contactmomenten met andere studenten, meer directe feedback van je docent en extra uitleg voor toetsen en examens. Minder prettig: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Er zijn vaste startmomenten. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
Veel opleiders beschikken over een speciale online leeromgeving. Op deze plek vind je snel de meest handige tools voor je beroepsopleiding en kun je vragen stellen aan de begeleiders / mentor. In deze speciale omgeving zoek je ook naar webinars, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, oefenexamens, geluidsbestanden, video’s. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-beroepsopleiding-basisopleiding-persoonlijk-begeleider-specifieke-doelgroepen

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Het aanbod in studies is enorm. Dat gaat van Barbier (Allround) t/m Noors, en natuurlijk de Basisopleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling relevant is voor mijn situatie? Hieronder vind je een opsomming met onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Zeer persoonlijke begeleiding
 2. LOI: Studies in heel veel vakgebieden
 3. NTI: Duidelijk welke kosten je maakt voor een cursus of opleiding
 4. Laudius: Heldere schema’s en effectieve toetsmethoden
 5. Thuiscursus.nl: Ook volledig in het engels
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Een echte thuisstudie Basisopleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen online versneld volgen kost om en nabij de €699,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. Lesmaterialen en lesgeld zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. Deze onderdelen mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Het collegegeld of cursusgeld
 • Leermiddelen zoals boeken of software

Opmerking: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (februari 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een beroepsopleiding waarmee je vakkennis opdoet voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. We sommen dit nog even voor je op:

 • De opleiding is van belang voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan.
 • Het gaat om een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via NHA.
 • De onkosten niet door je baas worden betaald.
 • De studiekosten die je maakt moeten minimaal €250 zijn (jaarlijks). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Studeren op kosten van de werkgever
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. De reden hiervoor? Jouw bedrijf kan snel profiteren van nieuwe kennis en tools. Tevens kan het bedrijf waar jij werkt deze kosten weer aftrekken. Een relevante opleiding via je werk volgen kan voor meerdere partijen een win zijn. Bij veel bedrijven wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding Basisopleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen. Klop gerust eens aan bij jouw werkgever, zij kunnen je daarover meer vertellen.

Volwassenen ondersteunen in hun dagelijks leven? Kies voor de Basisopleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke DoelgroepenIn de maatschappelijke zorg bied je mensen begeleiding en zorg, zodat ze zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren in de samenleving en zelf de regie over het eigen leven kunnen voeren. Hiervoor organiseer je activiteiten en begeleid je de cliënt(en) op het gebied van wonen en huishouden, scholing, werk en vrije tijd. Dit volwassenenwerk verzorg je in instellingen voor wonen, dagbesteding en vrije tijd, in verslavingszorg, een asielzoekerscentrum of in woongroepen of bij de zorgvrager thuis (ambulant). Jouw begeleidende taken bestaan o.a. uit: zorg overnemen; motiveren; coachen; activeren; ondersteunen; stimuleren enz. Je helpt mensen de draad weer op te pakken. Soms werk je uitvoerend, dan weer coördinerend en dan weer adviserend. Dit illustreert de veelzijdigheid van werken in de maatschappelijke zorg. Naast de theorie is er in de opleiding ook veel aandacht voor praktische werkmethoden. Zodat je echt weet wat er nodig is om mensen te helpen. Wil jij jouw kennis uit het vakgebied opfrissen en uitbreiden? Of overweeg je een MBO-opleiding tot Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen en wil je alvast basiskennis van dit vak opdoen? Dan is deze opleiding ideaal voor jou!

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie