nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Basisopleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening

De beroepsopleiding Basisopleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening flexibel vanuit huis volgen? Met Thuisstudiezoeken.nl kom je in aanraking met goed aangeschreven thuisopleidingen en studies gerelateerd aan Sociaal en pedagogisch werk. Streef je naar een carrièreboost? Voor jezelf beginnen? Of juist een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Ga direct van start en vergelijk eenvoudig tientallen relevante opleidingen en thuisstudies van erkende instellingen als NCOI en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een beroepsopleiding vanuit huis Basisopleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening! Op een flexibele manier studeren, een prettige online leeromgeving, en uitstekende vakdocenten. Deze beroepsopleiding kun je al volgen vanaf €759,00 bij een erkende aanbieder als NHA.

 • Zelf de touwtjes in handen houden.
 • Een prettige online leeromgeving.
 • Professionele docenten.
 • Actuele lesmaterialen en voorbeelden.
 • Studiekosten zijn vaak aftrekbaar.
 • In februari 2024 voor een voordelige prijs.

Alle thuisstudies Basisopleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHABasisopleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH)6 maanden€759,00Meer informatie
Basisopleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) thuis volgen

Up-to-date lesmateriaal en docenten uit het vak

De opleiding Basisopleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening thuis digitaal volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Wil je een baan in een andere bedrijfstak? Wat jouw situatie ook is, voor iedereen is er iets mogelijk. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. De website thuisstudiezoeken.nl helpt met het vinden van de juiste studie. Met behulp van onze website kom je in aanraking met een scala aan thuisstudies, taal- en hobbycursussen die jou helpen naar jouw volgende doel. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Sociaal en pedagogisch werk? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Basisopleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH)(duaal of voltijd). Aan de hand van deze beroepsopleiding doe je in korte termijn veel kennis op, volledig op jouw eigen tempo. Uitstekend te combineren met jouw functie, buitenschoolse activiteiten en het gezin + de kids.

Hoe werkt het precies?
Van start gaan met een beroepsopleiding Basisopleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening is niet moeilijk. Hieronder zullen we dit thema verder uitdiepen:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en vind direct meer inhoudelijke info.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of kies voor een gratis proefles om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. De opleider bekijkt jouw aanmelding. Als alles in orde is worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je meteen inloggen.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: op eigen tempo de stof doornemen en examens maken. Uiteraard ontvang je regelmatig feedback van een professionele docent.
 6. Zodra je alle punten behaald hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Een mooie toevoeging voor je curriculum vitae.

Actuele prijzen Basisopleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Waarom is het zo voordelig? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Veel theorie en opdrachten vind je in jouw digitale leeromgeving op jouw telefoon of PC (ook tablets). Verder bespaar je fors op reiskosten, en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Vanzelfsprekend is er een vast aanspreekpunt aanwezig voor ondersteuning en advies. De opleiding Basisopleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) is er nu al vanaf €759,00 bij het instituut NHA. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • De lesstof (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een vakkundige begeleider van NHA.
 • Altijd en overal toegang tot de oefenstof.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Ontvang een getuigschrift / diploma (accreditatie).
Ga aan de slag met een thuisopleiding

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Bekijk de FAQ met veelgestelde vragen over thuisstudies

Steeds meer arbeiders kiezen voor een studie aan huis. Het zelf kunnen bepalen en het enorme aanbod leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Is het mogelijk om zomaar te beginnen, en past het bij mijn ambities? In de volgende paragraaf besteden we aandacht aan de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Basisopleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn beroepsopleiding?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Basisopleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. De lesstof die wordt behandeld is vaak grotendeels digitaal beschikbaar. Wanneer de inschrijving akkoord is krijg je soms binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Niet veel later wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (soms is dit optioneel). De beroepsopleiding heeft een studietijd van grofweg 6 maanden. Dikwijls bestaat de mogelijkheid om het sneller af te ronden. Heb je het erg druk, en wil je even de rem erop? Je kunt de studietijd wat oprekken, maar de maandelijkse kosten blijven wel doorlopen.

Is een vooropleiding verplicht?
Dit wisselt per type opleiding. De meeste (hobbymatige) cursussen hebben in de regel weinig basiseisen. Heb je interesse in een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. Dikwijls is hier een matchende Basisopleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening vooropleiding een voorwaarde. Het kan ook gaan om een 18-plus toets of op basis van een eerder gevolgd programma. Via de site van de onderwijsinstelling bekijk je aanvullende informatie m.b.t. de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Haal ik ook een officieel diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van scholen zoals Nationale Handelsacademie (NHA) worden erkend door het ministerie van Onderwijs. Je mag er dan op vertrouwen dat deze diploma’s gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Nyenrode New Business School. Daarbij zul je mogelijk recht hebben op een speciaal branchediploma zoals branchediploma schadebehandelaar. Bij afronding van een kortlopende cursus is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Op die manier is het voor iedereen duidelijk dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Meerdere onderwijsinstellingen hebben ze mogelijkheid voor een Basisopleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: leren van je studiegenoten, de goede en individuele ondersteuning en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Wat minder positief is: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Tevens is tarief van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
De grote Nederlandse opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. In dit systeem vind je de belangrijke documenten voor jouw beroepsopleiding en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In deze speciale omgeving vind je onder andere webinars, het lesmateriaal, video’s, geluidsbestanden, oefeningen, praktijkvoorbeelden. Verder is dit de plek waar je jouw huiswerk inlevert, en wordt je regelmatig voorzien van feedback.


thuisstudie-beroepsopleiding-basisopleiding-sociaal-pedagogische-hulpverlening

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Dit varieert van Allround Coach tot HBO Certified Protection Officer, en uiteraard ook de Basisopleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen relevant is voor mijn privé situatie? Hieronder lees je over de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Ruim 80 jaar ervaring
 2. LOI: Gratis studiegids aanvragen
 3. NTI: Duizenden tevreden studenten
 4. Laudius: Moderne Online Campus (online omgeving)
 5. Thuiscursus.nl: Flexibel studeren waar en wanneer jij wil
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Een echte thuisstudie Basisopleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) online versneld volgen is realistisch vanaf €759,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. De studiekosten kun je in veel gevallen aftrekken van de inkomstenbelasting. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kunnen veel mensen toch hun studiekosten betalen. Deze specifieke onderdelen kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • De kosten voor collegegeld en/of cursusgeld
 • Boeken ten behoeve van de opleiding

Tip van de specialist: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (februari 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een studie die gericht is op jouw huidige werk, of een nieuwe baan. We sommen dit nog even voor je op:

 • De cursus of studie is relevant voor jouw huidige- of toekomstige baan.
 • Het gaat om een leertraject. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via NHA.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De gemaakte studiekosten zijn minimaal €250,00 (per 12 maanden) en kunnen oplopen tot wel €15.000.

Studeren op kosten van de werkgever
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen is iets dat veel managers graag willen faciliteren. Waarom? Het bedrijf waar je werkt kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Tevens kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een uitgebreide cursus via de werkgever doen heeft dus veel verschillende voordelen. Binnen veel organisaties wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding Basisopleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Bespreek de mogelijkheden met jouw werkgever, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Is mensen helpen je roeping? Volg de Basisopleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) op HBO-niveauVan kinderen tot ouderen, chronisch zieken en mensen met een psychiatrische aandoening: sommige mensen hebben dringend hulp nodig. De sociaal hulpverlener staat klaar voor mensen die ondersteuning nodig hebben. Volg de Basisopleiding SPH op HBO-niveau en je zet een goede eerste stap om SPH?er te worden. Het doel van sociale hulpverlening? Mensen helpen bij het participeren in de samenleving. Sommige mensen hebben tijdelijk ondersteuning nodig. Stel: je komt uit het ziekenhuis met twee polsen in het gips. Je kunt nog niet eens de sleutel in het slot steken. Wie helpt je dan? Koken, rekeningen betalen, thuiszorg regelen, afspraken maken voor controle in het ziekenhuis. De sociaal pedagogisch hulverlener of social worker helpt je waar mogelijk. Wat doe je voor een cliënt die blijvend hulp nodig heeft? Ouders met een kind met een lichamelijke of verstandelijke beperking? Chronisch zieken? Volg de Basisopleiding SPH en leer hoe je mensen het beste kunt helpen. Een zeer dankbare taak. Wil je SPH studeren maar heb je nog geen tijd voor een stage en een afstudeeropdracht? Kies de Basisopleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Je rondt de opleiding in circa zes maanden af. Voor wie werkt de sociaal pedagogische hulpverlener? De belangrijkste doelgroepen voor sociaal hulpverleners zijn: kinderen; jeugdigen; ouderen; mensen met psychiatrische aandoeningen; verslaafden; dak- en thuislozen; mensen die na gevangenisstraf terugkeren in de samenleving; chronisch zieken; mensen met een lichamelijke beperking; mensen met een verstandelijke beperking; immigranten die nieuw zijn in de samenleving. In deze SPH opleiding leer je professioneel mensen helpen: van manieren om contact te leggen met cliënten tot kennis van verslavingszorg. Leer cliënten zo veel mogelijk zelf doen en help ze waar nodig.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie