nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Basisopleiding Verzorgende IG

De beroepsopleiding Basisopleiding Verzorgende IG comfortabel vanuit huis volgen? Met deze thuisstudie vergelijker bekijk je toonaangevende thuiscursussen en opleidingen in de categorie Gezondheidszorg en welzijn. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Bijvoorbeeld door ondernemer te worden? Of bijvoorbeeld zin in totaal iets nieuws? Check en vergelijk zonder problemen professionele studies en thuiscursussen van Hollandse onderwijsinstellingen als NCOI en begin morgen al met een beroepsopleiding vanuit huis Basisopleiding Verzorgende IG! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en de beste docenten. Deze beroepsopleiding is te bestellen vanaf €699,00 bij onder andere NHA.

 • Studeren in jouw eigen tempo.
 • Lesmateriaal digitaal beschikbaar.
 • Goede begeleiding en feedback.
 • Een waardevolle aanvulling op het CV.
 • Zelf kiezen waar je gaat studeren.
 • In februari 2024 scherpe kortingen.

Aanbieders thuisstudie Basisopleiding Verzorgende IG februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHABasisopleiding Verzorgende IG10 maanden€699,00Meer informatie
Basisopleiding Verzorgende IG vanuit huis volgen

Begin vandaag nog met jouw thuisstudie

De opleiding Basisopleiding Verzorgende IG thuis digitaal volgen

Vind je het tijd voor een promotie? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Wat je denkniveau ook is, iedereen vind het leuk om te leren. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. www.thuisstudiezoeken.nl komt dan om de hoek kijken. Hier kom je in aanraking met veel verschillende thuiscursussen en opleidingen (beroeps) waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Gezondheidszorg en welzijn? Een goede optie is de online thuisstudie Basisopleiding Verzorgende IG(duaal of voltijd). Via deze beroepsopleiding leer je de onderdelen van het vak, volledig op jouw eigen tempo. Uitstekend te combineren met je huidige baan, sport en jouw gezin.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Het deelnemen aan een beroepsopleiding Basisopleiding Verzorgende IG is niet moeilijk. In het volgende stukje gaan we er verder op in:

 1. Kies een van de uitgelichte opleiders en lees meer details over de cursus.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of zoek naar de mogelijkheid ‘gratis proefles’ om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Ben je enthousiast? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Als alle gegevens compleet zijn krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: waar en wanneer jij wilt de verschillende lesmaterialen samenvatten en toetsen maken of opdrachten inleveren. Natuurlijk ontvang je regelmatig feedback van een professionele docent.
 6. Na het afronden van de studie krijg je een diploma of getuigschrift. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Actuele prijzen Basisopleiding Verzorgende IG thuisopleiding?

Het echte pluspunt van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Waarom zijn de kosten zo laag? Meestal heb je geen dure studieboeken. De meeste lesstof kan je terugvinden in jouw digitale leeromgeving met jouw tablet, smartphone of laptop. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en zijn er minder dure docenten. Normaal gesproken bestaat er een mentor of coach die jou kan helpen. De opleiding Basisopleiding Verzorgende IG wordt al aangeboden vanaf €699,00 via bijvoorbeeld NHA. De kosten worden gevormd door:

 • Alle theorie en opdrachten (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een persoonlijke begeleider van NHA.
 • Altijd contact met jouw docent via de online omgeving.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Investeer in jezelf met een thuisstudie

Zonder moeite een opleiding aan huis volgen

Alles wat je moet weten over thuisstudies- en cursussen (FAQ)

Steeds meer Nederlanders willen vanuit huis studeren. De maximale vrijheid en het veelzijdige aanbod in thuisstudies is een belangrijke reden. Maar er zijn ook vragen en onduidelijkheden. Kan men zomaar ineens een studie starten, en past het bij mijn doelen? In het overzicht hierna besteden we aandacht aan de opmerkingen (FAQ) die veel gemaakt worden als het gaat over zelfstandige Basisopleiding Verzorgende IG thuisstudies.

Kan ik direct starten met de beroepsopleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Basisopleiding Verzorgende IG: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd krijg je doorgaans dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Dezelfde week krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De beroepsopleiding heeft een studietijd van grofweg 10 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is hoeft het niet eens zo lang te duren. Kom je er even niet aan toe? Dan is dat niet erg, bedenk wel dat je blijft betalen.

Is een vooropleiding vereist?
Dit verschilt per studie en aanbieder. (Hobby)cursussen stellen geen strenge eisen. Heb je interesse in een MBO of HBO studie voor lange termijn? In dat geval ligt het vaak wel iets complexer. Normaal gesproken is een matchende Basisopleiding Verzorgende IG vooropleiding noodzakelijk. Echter kan het ook gaan om een 18+ toets of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). Op de opleidingspagina kun je terecht voor de verdere details over de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De verschillende MBO, HBO & WO opleidingen van onderwijsinstellingen als bijv. Fontys voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Dit betekent dat deze thuisstudies niets onderdoen voor een opleiding die je kunt volgen bij bijv. Curio. Daarnaast krijg je bij deze thuiscursussen doorgaans een gerenommeerd branchediploma zoals NL Actief. Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus heb je na afloop recht op een officieel instituutsdiploma. Daarmee kan jij laten zien dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. Dit is vanzelfsprekend iets moois voor op jouw CV.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Het gros van de instellingen faciliteren ook een Basisopleiding Verzorgende IG klassikaal. De reden waarom veel mensen klassikaal studeren zijn: meer sociale interactie, meer directe feedback van je docent en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Minder prettig: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Tevens is tarief van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
De erkende opleiders bieden jou een eigen online leeromgeving. Via internet vind je de belangrijke documenten voor jouw beroepsopleiding en kan er contact worden gezocht met de docenten. In dit systeem is er een verzameling geplaatst van praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, oefeningen, webinars, oefenexamens, video’s. In dat systeem upload je ook huiswerk, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-beroepsopleiding-basisopleiding-verzorgende-ig

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Denk aan Pedicure Branchediploma (voetverzorging) tot bijvoorbeeld Estisch, en uiteraard ook de Basisopleiding Verzorgende IG zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland sluit aan op mijn ambities? Onderstaand beschrijven we kort de beste thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: 15 dagen gratis op proef!
 2. LOI: Al vanaf 1923 toegankelijk onderwijs voor iedereen
 3. NTI: ISO-9001 gecertificeerd, kwaliteit op alle vlakken
 4. Laudius: Prettige digitale leeromgeving
 5. Thuiscursus.nl: Advies van consulenten
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn de studiekosten aftrekbaar?

Een echte thuisstudie Basisopleiding Verzorgende IG online versneld volgen is realistisch vanaf €699,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. De studiekosten zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. De volgende posten mag je aftrekken:

 • Lesgeld / collegegeld
 • Verplichte boeken en readers

Tip van de specialist: kijk voor info altijd even op de site van de belastingdienst (februari 2024). Je mag de kosten alleen aftrekken als het gaat om een studie die relevant is voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. Het gaat dan om de volgende voorwaarden:

 • De opleiding een meerwaarde is voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Er moet een leertraject zijn. Oftewel: onder begeleiding van een docent doe je de kennis op via NHA.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De studiekosten die je maakt zijn ten minste €250 (per jaar), oplopend tot €15.000.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Wat is daarvan de reden? Het bedrijf waar je werkt heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Ook zijn studiekosten ook weer aftrekbaar voor de werkgever. Een studie, training of cursus via je werk beginnen is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Vaak kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Basisopleiding Verzorgende IG. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Basisopleiding Verzorgende IG: Maak kennis met het veelzijdige beroepDroom je ervan om in de kraamzorg, ouderenzorg, gehandicaptenzorg of thuiszorg te kunnen werken? Of werk je misschien al in deze branche en wil je jouw kennis opfrissen? Ook dat kan met de Basisopleiding Verzorgende Individuele Gezondheidszorg. Sommige mensen hebben professionele hulp nodig bij de persoonlijke verzorging en in de huishouding, bijvoorbeeld mensen in een verzorgingshuis, verpleeghuis of speciale woonvorm voor mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking. Ook mensen die thuis wonen hebben soms behoefte aan professionele hulp: chronisch zieken, ouderen, mensen met een beperking of vrouwen die net bevallen zijn. Van kraamzorg tot gehandicaptenzorg Werk in de zorgsector: van kraamzorg tot geestelijke gezondheidszorg en van thuiszorg tot gehandicaptenzorg. Leer hoe je voor iedere zorgvrager een persoonlijk zorgplan opstelt en leer hoe je de zorgvrager kunt ondersteunen op vlakken waarop ze dat zelf niet kunnen. Werken in de zorg is teamwork:de verzorgende overlegt regelmatig met collega?s. Wil jij jouw kennis uit het vakgebied opfrissen en uitbreiden? Of overweeg je een MBO-opleiding tot Verzorgende IG en wil je alvast basiskennis van dit vak opdoen? Dan is deze opleiding ideaal voor jou!

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie