nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Basisopleiding Verpleegkundige

De beroepsopleiding Basisopleiding Verpleegkundige op afstand volgen? Aan de hand van onze vergelijker tref je talloze thuiscursussen en opleidingen waarmee jij verder komt binnen het domein Gezondheidszorg en welzijn. Streef je naar een carrièreboost? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of gewoon iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Neem de informatie door en vergelijk probleemloos goede studies en thuiscursussen van Hollandse scholen als Laudius en begin morgen al met een beroepsopleiding vanuit huis Basisopleiding Verpleegkundige! Op een flexibele manier studeren, het meest actuele lesmateriaal, en goede begeleiding. Deze beroepsopleiding is te bestellen vanaf €749,00 bij onder andere NHA.

 • Uitstekend te combineren met werk.
 • Lesmateriaal digitaal beschikbaar.
 • Feedback en hulp van docenten.
 • Lessen met een focus op de praktijk.
 • Goedkoper dan het reguliere onderwijs.
 • In februari 2024 scherpe kortingen.

Opleiders thuisstudie Basisopleiding Verpleegkundige februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHABasisopleiding Verpleegkundige10 maanden€749,00Meer informatie
Basisopleiding Verpleegkundige op eigen tempo thuis volgen

Snel het gewenste diploma op zak

De opleiding Basisopleiding Verpleegkundige op afstand volgen

Wil jij promotie maken? Ambieer je een nieuwe baan? Wat jouw situatie ook is, voor iedereen is er iets mogelijk. Jij hoeft alleen nog maar te starten. Deze website komt dan om de hoek kijken. Hier vergelijk je een scala aan thuisopleidingen en taal/hobbycursussen die passen bij jouw doelen. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Gezondheidszorg en welzijn? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie Basisopleiding Verpleegkundige(duaal of voltijd). Via deze beroepsopleiding doe je belangrijke kennis op, volledig op jouw eigen tempo. Uitstekend te combineren met jouw huidige baan, buitenschoolse activiteiten en een druk gezinsleven.

Hoe werkt thuis een opleiding of cursus doen?
Aan de slag gaan met een beroepsopleiding Basisopleiding Verpleegkundige is niet moeilijk. Door middel van het stappenplan hieronder vind je alle details:

 1. Kies uit een van de afstandsopleiders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of vraag een gratis proefles aan om feeling te krijgen bij het lesmateriaal.
 3. Is dit wat jij had verwacht? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. De onderwijsinstelling gaat jouw inschrijving beoordelen. Wanneer alle privé-gegevens kloppen krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en kan je eigenlijk al beginnen met studeren.
 5. Het traject gaat nu van start: je kunt waar en wanneer je wilt de lesmaterialen doorkijken en huiswerk inleveren. Uiteraard wordt je geholpen door een vaste docent.
 6. Als je alles gehaald hebt volgt natuurlijk een passende diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Actuele tarieven Basisopleiding Verpleegkundige thuisopleiding?

Een belangrijk voordeel van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat het stukken goedkoper is dan klassikaal studeren. Hoe kan dit zo goedkoop zijn? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Veel theorie en opdrachten check je simpelweg digitaal op jouw computer, iPad of smartphone. Verder bespaar je fors op reiskosten, en werken ze met minder dure docenten. Vaak is er een coach of begeleider die jou door het traject helpen. De opleiding Basisopleiding Verpleegkundige kun je al volgen vanaf €749,00 via NHA. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • De leerstof (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Vaste adviseur en ondersteuner van NHA.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • Toetsen maken, thuis of op locatie.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Thuis een cursus of opleiding volgen

Binnen no-time een echte opleiding starten

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een groot aantal volwassenen willen een thuisstudie volgen. Het zelf kunnen bepalen en het enorme aanbod zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Natuurlijk zijn er niet uitsluitend voordelen op te noemen. Hoe gaat het precies in z’n werk, en past het bij mijn ambities? In het volgende gedeelte vind je enkele prangende vragen rondom zelfstandige Basisopleiding Verpleegkundige thuisstudies.

Kan ik direct starten met de beroepsopleiding?
Het meest ideale aan een thuiscursus Basisopleiding Verpleegkundige: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Nadat jouw inschrijving is goedgekeurd krijg je doorgaans binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Kort daarna worden alle boeken en lesmaterialen ook thuisbezorgd (niet verplicht bij alle studies). De beroepsopleiding kun je afronden ongeveer 10 maanden. In veel gevallen zit je hier niet aan vast, en kan het ook wel sneller. Onverwachte drukte? Het is niet erg als je er langer over doet.

Is een vooropleiding verplicht?
Hierover is vaak veel onduidelijkheid. Veel beroepsopleidingen en cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Gaat jouw voorkeur uit naar een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Normaal gesproken is een dergelijke Basisopleiding Verpleegkundige vooropleiding wel een minimum. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 21 plus examen of een ECV-certificaat. Op de opleidingspagina lees je aanvullende informatie betreffende de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van scholen zoals onder andere Fontys voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Op die manier weet je dat jouw behaalde diploma gelijkstaan aan een diploma van een hogeschool als Tyndale Theological Seminary. Verder krijgen deelnemers soms een speciaal branchediploma zoals branchediploma verzekeringen. Bij afronding van een kortlopende cursus is een officieel instituutsdiploma ook mogelijk. Zodoende is het voor iedereen duidelijk dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Vergeet dit dan ook niet op jouw CV te vermelden.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Verschillende opleidersbieden ook een Basisopleiding Verpleegkundige klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: de interactie met andere studenten, meer directe feedback van je docent en meer gerichte voorbereiding op examens. Een negatief punt is: je kunt de ingeplande lessen eigenlijk niet missen. Er zijn een aantal start periodes per jaar. Standaard is de prijs van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
Veel opleiders werken met een online leeromgeving. Via internet check je de essentiële informatie voor je beroepsopleiding en heb je contact met jouw docent. In deze internet omgeving tref je zaken als geluidsbestanden, praktijkvoorbeelden, webinars, video’s, oefeningen, oefenexamens. Je kunt hier ook projecten uploaden, en kan je eventuele feedback bekijken.


thuisstudie-beroepsopleiding-basisopleiding-verpleegkundige

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Denk aan Eigen interieurontwerpbureau starten tot en met MBO Interieuradviseur, en sinds kort dus ook de Basisopleiding Verpleegkundige zelfcursus. Welke van de Nederlandse onderwijsinstellingen matcht met mijn privé situatie? In het volgende overzicht behandelen we onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: 15 dagen gratis op proef
 2. LOI: Hulp bij het kiezen van een studie
 3. NTI: Inclusief alle benodigde vakliteratuur
 4. Laudius: Je ontvangt 2 jaar lang gratis updates
 5. Thuiscursus.nl: Unieke studiemethode
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Een thuisstudie Basisopleiding Verpleegkundige online versneld volgen is haalbaar rond de €749,00. Echter, het kan maar zo dat het nog veel goedkoper kan. De gemaakte kosten (denk aan boeken en lesgeld) zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Door deze vorm van subsidie (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. De belangrijkste posten mag je aftrekken:

 • Het lesgeld en evt. het inschrijfgeld
 • Boeken ten behoeve van de opleiding

Opmerking: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (februari 2024). Het betreft uitsluitend kosten voor een beroepsopleiding waar je kennis opdoet voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. Let altijd even op deze aspecten:

 • De cursus is geschikt voor jouw huidige of toekomstige beroep.
 • Het gaat om een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van NHA.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De kosten die je opvoert zijn minimaal €250,00 (jaarlijks). Als max kan er €15.000 worden ingediend.

Werkgever betaalt soms mee
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. De reden hiervoor? Je organisatie kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Verder mag jouw werkgever de studiekosten ook weer aftrekken. Een training of beroepsopleiding via jouw werkgever afronden is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Standaard kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Basisopleiding Verpleegkundige. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Basisopleiding Verpleegkundige: Maak kennis met het dankbare beroep Werk je al in de zorg, maar wil je jouw kennis opfrissen? Of overweeg je verpleegkundige te worden, maar twijfel je nog? Kies dan voor de Basisopleiding Verpleegkundige en maak kennis met de verpleegkundige zorg. Tijdens deze basisopleiding Verpleegkundige leer je hoe je mensen met een aandoening, handicap of verwonding kunt verplegen. De verpleegkundige is mede verantwoordelijk voor het inventariseren en uitvoeren van de zorgbehoefte (welke en hoeveel zorg heeft iemand nodig) en voor het opstellen van het verpleegplan en de planning daarvan. Patiënten verplegen Vind je het fijn om patiënten te verplegen en heb je belangstelling voor mensen met medische of sociale problemen? Dan is de basisopleiding Verpleegkundige een goede keuze. Veelzijdige opleiding In de Basisopleiding Verpleegkundige maak je kennis met de vele aspecten van het werk als verpleegkundige. Je leert omgaan met mensen? met patiënten en familie – en verpleegkundige zorg bieden. Je leert samenwerken, maar ook hoe je zelfstandig problemen kunt oplossen. Wil jij jouw kennis uit het vakgebied opfrissen en uitbreiden? Of overweeg je een MBO-opleiding tot Verpleegkundige en wil je alvast basiskennis van dit vak opdoen? Dan is deze opleiding ideaal voor jou!

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie