nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Basisvaardigheden Horeca

De beroepsopleiding Basisvaardigheden Horeca digitaal volgen? Aan de hand van de vergelijker van thuisstudies tref je een ruim aanbod aan thuiscursussen en opleidingen om verder te groeien binnen het vakgebied Horeca en evenementen. Een nieuwe stap in je carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of meer iets leren wat je heel leuk vindt? Bekijk en vergelijken moeiteloos professionele thuisopleidingen en cursussen van respectabele aanbieders van thuisstudies als NCOI en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een beroepsopleiding vanuit huis Basisvaardigheden Horeca! Zelf je studietempo bepalen, het meest actuele lesmateriaal, en persoonlijke begeleiding. Deze beroepsopleiding kun je vanuit huis volgen vanaf €159,00 bij bijvoorbeeld NHA.

 • Goed te combineren met werk.
 • Actueel en kwalitatief lesmateriaal.
 • Volop feedback van je docent.
 • Studeren met het oog op de praktijk.
 • Mogelijke compensatie via de werkgever.
 • In februari 2024 met introductie-aanbieding.

Alle thuisstudies Basisvaardigheden Horeca februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHABasisvaardigheden Horeca3 maanden€159,00Meer informatie
Basisvaardigheden Horeca vanuit huis volgen

De beste opleidingen thuis of klassikaal volgen

De opleiding Basisvaardigheden Horeca zelfstandig thuis volgen

Groeien naar een hogere functie? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Wat je denkniveau ook is, er liggen verschillende uitdagingen klaar. Maar je moet wel zelf in actie komen! Deze site is daarbij het ideale startpunt. Op deze plek tref je veel verschillende opleidingen (MBO/HBO) en cursussen die aansluiten op jouw wensen. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Horeca en evenementen? Dit kan bijvoorbeeld met de online thuisstudie Basisvaardigheden Horeca. Met deze beroepsopleiding ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, op jouw niveau en jouw tempo. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast jouw huidige werk, vrijwilligerswerk en jouw familie.

Hoe werkt thuis een opleiding volgen?
Inschrijven voor een beroepsopleiding Basisvaardigheden Horeca is niet moeilijk. In onderstaand schema van onze studie-specialisten leggen we dit precies uit:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of probeer een gratis proefles om uit te zoeken of het niveau bij je past.
 3. Ben jij overtuigd? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als je voldoet aan de toelatingseisen krijg je per mail (en evt. post) het lesmateriaal en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Het traject gaat nu van start: op eigen tempo de lesstof erbij pakken en huiswerk inleveren. Natuurlijk ontvang je regelmatig feedback van een vakkundige docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond wordt je beloond met een diploma. Je bent klaar voor de volgende stap!

Wat zijn de kosten van een Basisvaardigheden Horeca thuisopleiding?

De motivatie voor het volgen van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Wat daar de reden voor is? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. De meeste lesstof bekijk je gewoon online via bijvoorbeeld je computer, laptop, tablet of telefoon. Natuurlijk zijn jouw reiskosten veel lager en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Vaak is er een coach of begeleider die jou ondersteunt. De opleiding Basisvaardigheden Horeca kun je bestellen vanaf €159,00 bij NHA. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • De lesstof (altijd online, soms gedeeltelijk ook hardcopy).
 • Een vakkundige begeleider van NHA.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • Zowel online toetsen maken als soms op locatie.
 • Een officieel diploma met accreditatie.
Thuis studeren op jouw moment

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Een groeiend aantal werkenden willen vanuit huis studeren. Het zelf kunnen bepalen en de variatie in thuisopleidingen zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden mensen afstuderen. Wellicht zijn er wel wat onzekerheden rondom deze manier van studeren. Wat moet ik me erbij voorstellen, en is het wat voor mij? Hierna bespreken we kort de meest urgente vragen m.b.t. zelfstandige Basisvaardigheden Horeca thuisstudies.

Wanneer kan ik beginnen met mijn beroepsopleiding?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Basisvaardigheden Horeca: studeren op de momenten wanneer het jou past. De lesstof is grotendeels digitaal. Wanneer de inschrijving akkoord is ontvang je meestal à la minute de digitale studiestof. Binnen afzienbare tijd worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (dit verschilt per opleiding). De beroepsopleiding heeft een studietijd van grofweg 3 maanden. Als je veel tijd hebt kun je het natuurlijk sneller afronden. Kom je er even niet aan toe? Het is niet erg als je er langer over doet.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. (Hobby)cursussen kan iedereen op elk moment beginnen. Gaat het om een HBO / WO opleidingstraject? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Vaak is een specifieke Basisvaardigheden Horeca vooropleiding noodzakelijk. Het kan ook gaan om een 21+ examenof een VMBO/HAVO/VWO diploma. In de gratis studiegids achterhaal je alle noodzakelijke details over de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van bedrijven als bijvoorbeeld Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Dit betekent dat jouw behaalde diploma dezelfde waarde hebben als een soortgelijke studie bij bijvoorbeeld Hogeschool Inholland. Daarbij ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een waardevol branchediploma als branchediploma schoonheidsspecialist(e). Als je kiest voor een meer hobbymatige cursus zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Op deze wijze zal de buitenwereld zien dat je niet stil zit, en volop in jezelf investeert. In die zin heeft het absoluut waarde in de markt.

Kan ik deze opleiding ook klassikaal doen?
Veel opleidersverstrekken ook een Basisvaardigheden Horeca klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: de interactie met andere studenten, meer achtergrondinformatie en je hebt meer een stok achter de deur. Minder fijn: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Er zijn vaste startmomenten. Vaak zijn de prijzen van klassikaal studeren aanzienlijk hoger iv.m. thuisstudies bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
De erkende opleiders bieden een online leeromgeving. In deze omgeving tref je de belangrijke documenten voor jouw beroepsopleiding en kan je overleggen met de docent. Met jouw online lesomgeving zoek je ook naar praktijkvoorbeelden, geluidsbestanden, webinars, video’s, oefeningen, oefenexamens. Ook kan je opdrachten uploaden, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-beroepsopleiding-basisvaardigheden-horeca

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Je kunt vrijwel alles online studeren. Dat gaat van Sport Voeding tot een opleiding als HBO Effectief leiderschap, en je kunt nu dus ook kiezen voor de Basisvaardigheden Horeca zelfcursus. Welke onderwijsinstelling in Nederland in lijn is met mijn situatie? Bijgaand kun je meer vinden over onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Ruime keuze in opleidingen
 2. LOI: Diverse subsidieregelingen
 3. NTI: Optioneel praktijkdagen met topdocenten
 4. Laudius: Vakkundige docenten
 5. Thuiscursus.nl: Locaties door heel Nederland
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Hoeveel studiekosten kan ik aftrekken bij de belastingaangifte?

Een thuisstudie Basisvaardigheden Horeca online volgen kan al vanaf €159,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. Zaken als collegegeld en lesmaterialen zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door deze regeling (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. Deze zaken kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Lesgeld / collegegeld
 • Studiematerialen zoals boeken en readers

Opmerking: er zijn wel strenge voorwaarden (februari 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een beroepscursus waarbij je competenties leert voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. De voorwaarden zijn als volgt:

 • Het traject draagt direct bij aan je toekomstige werkveld (of huidige functie).
 • Er moet een leertraject zijn. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van NHA.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De kosten die je opvoert bedragen minimaal €250 (per 12 maanden) en nooit hoger dan €15.000.

Werkgever betaalt soms mee
Een training, cursus of deeltijd thuisstudie volgen wordt vaak aangemoedigd door de werkgever. Wat is daarvan de reden? Je werk / collega kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Daarbij mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een erkende studie via de werkgever starten is dus voor jullie beide relevant. Regelmatig mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Basisvaardigheden Horeca. Ga eens om tafel met jouw manager, samen kunnen jullie wellicht een mooi plan uitstippelen.

Vind een afwisselende baan in de horeca met de cursus Basisvaardigheden Horeca Droom je van een baan in een restaurant, café of hotel? Misschien zelfs plannen om ooit voor jezelf te beginnen? Met de cursus Basisvaardigheden Horeca zet je een hele goede eerste stap naar een afwisselende carrière in de horeca. Ober, er zit een vlieg in mijn soep. Welja? Niets is zo gevarieerd als werken in de horeca. Geen dag is hetzelfde, je ontmoet veel mensen en je hebt tal van vaardigheden nodig. Spreekt de veelzijdigheid je aan, ben je gastvrij en flexibel? Dan is de cursus Basisvaardigheden Horeca een excellente keuze. Werk je al in de horeca, dan is de opleiding een ideale manier om bestaande horecakennis op te frissen. Bereidingstechnieken en commerciële vaardigheden Van bedrijfstypes en vakbekwaamheid tot het bereiden en serveren van dranken, eetwaren serveren, hygiëne, gastvrijheid en niet te vergeten de gastvrijheidsformule: in de cursus leer je alle aspecten van het horecavak. De cursus Basisvaardigheden Horeca maakt je snel vertrouwd met de verschillende aspecten van het horecavak. Je leert bijvoorbeeld over bereidingstechnieken en hoe je tafels opdekt. Er is aandacht voor strenge regelgeving, maar ook commerciële vaardigheden en de omgang met gasten komen aan bod. Brede opleiding Is dit wat voor mij? Goede vraag. De cursus is geschikt voor iedereen die in de horeca aan de slag wil. Dus of je nu gaat werken in een hotel, een restaurant, bed&breakfast, café, snackbar of lunchroom: de lesstof helpt je goed op weg. Je bent snel een gewaardeerd medewerker die termen als au bain-marie, vacumeren, HACCP en Fifo begrijpt en toepast. Waardevol diploma Na het volgen van de opleiding ben je klaar voor het examen. Met het NHA-instituutsdiploma Basisvaardigheden Horeca vergroot je de kans om een goede baan in de horeca te vinden. Het is het bewijs dat je beschikt over de vereiste basiskennis en het is het begin van een mooie carrière. Your order is up. Tijd om de stap te zetten, kies voor Basisvaardigheden Horeca.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie