nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Medisch Secretaresse

De beroepsopleiding Medisch Secretaresse vanuit huis volgen? Met onze vergelijker bekijk je talloze thuisstudies en cursussen in de categorie Gezondheidszorg en welzijn. Wil jij de volgende stap zetten in je carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of misschien toe aan volledig iets nieuws? Check en vergelijk probleemloos kwalitatieve thuisstudies van toonaangevende onderwijsinstellingen als Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling (Thuiscursus.nl) en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een beroepsopleiding vanuit huis Medisch Secretaresse! Kies zelf hoe snel je wilt studeren, studiematerialen online toegankelijk, en topdocenten uit het vak. Deze beroepsopleiding is te bestellen vanaf €599,00 bij een erkende aanbieder als NHA.

 • Geen vaste instapmomenten.
 • Prettige online leeromgeving.
 • Vakkundige docenten en begeleiders.
 • Voeg waarde toe aan je CV.
 • Veel voordelen t.o.v. een studie op locatie.
 • In juli 2024 scherpe kortingen.

Vergelijking van thuisstudies Medisch Secretaresse juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAMedisch Secretaresse12 maanden€599,00Meer informatie
LAUDIUSMedisch Secretaresse12 maanden€499,00Meer informatie
Medisch Secretaresse online vanuit huis

Prima te combineren met werk en gezin

De opleiding Medisch Secretaresse flexibel thuis volgen

Groeien binnen je bedrijf? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Wat jouw niveau ook is, er is ontzettend veel mogelijk! Het is gewoon een kwestie van doen. www.thuisstudiezoeken.nl kan jou hierbij helpen. Met onze vergelijker vind je uitgebreide info over een scala aan opleidingen (MBO/HBO) en cursussen die passen bij jouw doelen. Wil je verder leren binnen het domein Gezondheidszorg en welzijn? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Medisch Secretaresse(duaal of voltijd). In deze beroepsopleiding verdiep jij je volledig in het vak, zonder strakke deadlines. Het is goed te doen samen met jouw huidige werk, vrijwilligerswerk en het gezin + de kids.

Hoe werkt het precies?
Starten met een beroepsopleiding Medisch Secretaresse gaat erg gemakkelijk. In het volgende stukje leggen we dit precies uit:

 1. Klik op een van de onderwijsinstellingen en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of probeer een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Zijn de (betaal) gegevens correct, dan zul jij het benodigde lesmateriaal ontvangen en kan je meteen inloggen op de online leeromgeving.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: helemaal in je zelfgekozen tempo de stof doornemen en examens maken. Bij alle opleiders ontvang je regelmatig feedback van een docent met ervaring uit de praktijk.
 6. Als je alles gehaald hebt ontvang je een certificaat of diploma. Dit kun je sturen naar bijvoorbeeld je werkgever.

Actuele prijs Medisch Secretaresse thuisopleiding?

De echte reden dat mensen kiezen voor een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Hoe komt dit? Er wordt niet van je verwacht veel boeken te kopen. De meeste lesstof vind je in jouw digitale leeromgeving met een telefoon of PC (ook tablets). Daarnaast hoef je niet te reizen en de inzet van docenten kan efficiënter geregeld worden. Vaak zijn er persoonlijke mentoren en coaches die jou ondersteunt. De opleiding Medisch Secretaresse is er al vanaf €599,00 via het instituut NHA. Deze kosten komen tot stand door bijvoorbeeld:

 • Het lesmateriaal (standaard online, en soms ook als hard-copy).
 • Een vakkundige begeleider van NHA.
 • Toegang tot een online leeromgeving.
 • Het afleggen van (her)examens.
 • Met diploma / accreditatie.
Ga aan de slag met een thuisopleiding

Zelfstandig leren en studeren aan huis

Veelgestelde vragen thuisopleidingen en cursussen

Een groot aantal medewerkers willen een thuisstudie volgen. De flexibele manier van studeren en het veelzijdige aanbod in thuisstudies maakt het ook steeds gemakkelijker. Helaas zijn er ook negatieve aspecten die we moeten benoemen. Kan men zomaar ineens een studie starten, en past het bij mijn ambities? Hieronder behandelen we de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Medisch Secretaresse thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn beroepsopleiding?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Medisch Secretaresse: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je meestal dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Binnen afzienbare tijd krijg je de benodigde boeken ook thuis (dit is in de praktijk niet altijd aan de orde). De beroepsopleiding heeft een studietijd van pakweg 12 maanden. Dikwijls kan het een stuk sneller. Kom je er even niet aan toe? Je bent vrij om er wat langer over te doen, maar je betaalt dan wel meer.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dit varieert per studie en opleider. Veel beroepsopleidingen en cursussen stellen geen strenge eisen. Ben je op zoek naar een uitgebreide MBO / HBO opleiding? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. In sommige gevallen is een matchende Medisch Secretaresse vooropleiding belangrijk om deel te mogen nemen. Als alternatief vragen ze vaak een 21 plus examen of een VMBO/HAVO/VWO diploma. In de folder van de school achterhaal je meer informatie aangaande de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Haal ik ook een officieel diploma?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van bedrijven zoals o.a. Leidse Onderwijs Instellingen (LOI) zijn alleen bekend bij het ministerie van Onderwijs. Zo weet je dat jouw behaalde diploma op dezelfde hoogte staan als studies bij instellingen als Fontys Hogescholen. Tevens behaal je met een thuisstudie vaak een officieel branchediploma als NEVI. Bij een meer praktische of hobbymatige cursus zal er ook sprake zijn van een officieel instituutsdiploma. Zo is het voor iedereen duidelijk dat jij je een bepaalde vaardigheid hebt eigen gemaakt. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Meerdere onderwijsinstellingen hebben ze mogelijkheid voor een Medisch Secretaresse klassikaal. Het prettige aan klassikaal studeren is: meer sociale interactie, een meer persoonlijke benadering vanuit de docent en extra uitleg voor toetsen en examens. Wat minder positief is: je moet jouw agenda erop aanpassen. Je hebt rekening te houden met de beperkte startperiodes. Daarnaast zijn de tarieven van klassikaalstuderen fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving?
Veel opleiders bieden een online leeromgeving. Online raadpleeg je de essentiële informatie voor je beroepsopleiding en kan je vragen stellen aan jouw docent. Met jouw online lesomgeving log je in om de volgende zaken te bekijken: oefeningen, video’s, oefenexamens, geluidsbestanden, webinars, praktijkvoorbeelden. In dat systeem upload je ook huiswerk, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-beroepsopleiding-medisch-secretaresse

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is iets waar steeds meer mensen mee beginnen. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Bijvoorbeeld VMBO Nederlands tot een opleiding als MBA Business Operations, en sinds kort dus ook de Medisch Secretaresse zelfcursus. Welke onderwijsinstelling matcht met mijn wensen en situatie? Onderstaand beschrijven we kort de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Starten kan elke dag van het jaar
 2. LOI: Korting bij betaling ineens of betalen in termijnen
 3. NTI: Start elk moment met jouw opleiding.
 4. Laudius: Altijd op je eigen tempo
 5. Thuiscursus.nl: Ruime keuze in opleidingen
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Zijn studiekosten belastingtechnisch aftrekbaar?

Naast je baan een thuisstudie Medisch Secretaresse online versneld volgen is realistisch vanaf €599,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. Lesmaterialen en lesgeld zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. De relevante elementen zijn aftrekbaar van de belasting:

 • Collegegeld / cursusgeld
 • Eventuele kosten voor EVC-procedures

Tip van de specialist: er zijn wel strenge voorwaarden (juli 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een beroepsopleiding die relevant is voor jouw huidige- of toekomstige baan. Houd je strikt aan de volgende condities:

 • Het traject een meerwaarde is voor jouw huidige werk, of een nieuwe baan.
 • Er is sprake van een leertraject. Concreet betekent dit dat er sprake moet zijn van een begeleider / docent van NHA.
 • De kosten worden niet door iemand anders vergoed.
 • De gemaakte studiekosten beslaan het minimum van €250 (p/jaar) tot maximaal een bedrag van 15 duizend euro.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een relevante deeltijd studie vanuit huis volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Wat is daarvan de reden? Jouw bedrijf plukt ook de vruchten van jouw kennis. Ook zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een professionele opleiding via de werkgever doen is dus voor jullie beide relevant. Dikwijls mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Medisch Secretaresse. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Secretaresse worden in een ziekenhuis? Volg de opleiding Medisch Secretaresse In slechts een jaar tijd je volledig voorbereiden op een baan als secretaresse in een ziekenhuis, polikliniek of huisartsenpraktijk? Dat kan. Met de opleiding Medisch Secretaresse. Zet nu de eerste stap en volg de cursus. Een medisch secretaresse werkt bijvoorbeeld achter de balie bij een huisartsenpost, in een zorginstelling ter ondersteuning van de verpleeghuisarts of op het secretariaat van de afdeling Orthopedie van een universitair medisch centrum of ziekenhuis in de regio. Werken in een gezondheidscentrum Medisch secretaresses werken ook wel als frontoffice-medewerkers in een gezondheidscentrum met fysiotherapie, apotheek en bijvoorbeeld een consultatiebureau. Of in een particuliere kliniek. Een secretaresse of baliemedewerker op een medisch secretariaat is het eerste aanspreekpunt voor patiënten en cliënten. Je vormt de schakel tussen de zorgvragers en de artsen. Voor de artsen en therapeuten ben je de administratieve steun en toeverlaat. Werken met patiënten en artsen Als medisch-administratief medewerker zorg je er bijvoorbeeld voor dat: meneer Janssen een follow-up afspraak krijgt met de uroloog; de binnengekomen mail op info@cardiologie.topklinischziekenhuis.nl bij de juiste specialisten en basisartsen terecht komt; de patiëntenadministratie er tiptop uitziet. De medisch geschoolde secretaresse moet niet alleen netjes en accuraat zijn, maar ook over medische kennis beschikken. Je kennis uitbreiden In de opleiding maak je kennis met verschillende termen uit de medische wereld, enkele voorbeelden: Wat is een aneurysma? Wat wil je weten over mitose? Wat bedoelt de arts met?in dubio abstine?? Je ziet de internist voorbijlopen en je wilt wat vragen over Hyperparathyreoïdie. Maar hoe spreek je Hyperparathyreoïdie eigenlijk uit? Zonder te struikelen? En hoe verwerk je dbc?s, de diagnosebehandelcombinaties? Je ontdekt het allemaal in de cursus Medisch Secretaresse. Ook ervaar je hoe gezondheidszorgorganisaties werken. Combineren Combineer accuraat denken en handelen met je nieuwe medische kennis en word Medisch secretaresse. Volg de opleiding en geef je toekomst een nieuwe impuls.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie