nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Mantelzorg

De beroepsopleiding Mantelzorg op afstand volgen, op jouw eigen tempo? Dankzij de vergelijker van thuisstudies lees je alles over toonaangevende thuisstudies en opleidingen in de categorie Gezondheidszorg en welzijn. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Wil je een eigen zaak starten? Of bijvoorbeeld een cursus om je kennis te verbreden? Ga direct van start en vergelijk zonder problemen veel gekozen thuisopleidingen en cursussen van Hollandse onderwijsaanbieders als NCOI en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een beroepsopleiding vanuit huis Mantelzorg! Op een flexibele manier studeren, altijd digitaal toegang tot al het lesmateriaal, en docenten uit het werkveld. Deze beroepsopleiding kan jij volgen vanaf €279,00 via o.a. NHA.

 • Zelf je studielast bepalen.
 • Actueel en kwalitatief lesmateriaal.
 • Leraren uit de praktijk.
 • Een studie gericht op praktijksituaties.
 • Goedkoper dan een opleiding op locatie.
 • In februari 2024 aantrekkelijk geprijsd.

Vergelijking van thuisstudies Mantelzorg februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAMantelzorg6 maanden€279,00Meer informatie
LAUDIUSMantelzorg2 maanden€249,00Meer informatie
Mantelzorg online vanuit huis

Efficiënt studeren op jouw eigen tempo

De opleiding Mantelzorg thuis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Wil je aan de slag in een heel andere sector? Wat je denkniveau ook is, er is ontzettend veel mogelijk! Alleen, je moet wel zelf initiatief nemen! Deze vergelijkingssite kan helpen bij het vinden van een studie. Middels onze vergelijker vergelijk je een breed spectrum van thuisstudies, taal- en hobbycursussen waarmee je verder komt in jouw huidige of nieuwe carrière. Wil jij ook doorgroeien binnen de categorie Gezondheidszorg en welzijn? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie Mantelzorg. Met deze beroepsopleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, zo snel of langzaam als jij dat wil. Jij kan studeren op deze manier combineren met een baan, andere interesses en een druk gezinsleven.

Hoe werkt thuis studeren?
Kiezen voor een beroepsopleiding Mantelzorg is eenvoudiger dan jij denkt. Hieronder gaan we dit stap voor stap bij langs:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Vraag de gratis studiegids aan, of vraag een gratis proefles aan om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Kan jij niet wachten om te beginnen? Klik dan direct op “inschrijven” om dit rond te maken.
 4. Je aanmelding wordt vaak handmatig even bekeken. Als alle gegevens compleet zijn komt het lesmateriaal jouw kant op en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Het leren gaat beginnen: op de momenten dat je tijd hebt de lesmaterialen doorkijken en huiswerk inleveren. Bij alle opleiders wordt je hierin begeleid door een erkende docent.
 6. Op het moment dat je alles doorlopen hebt wordt er een (instituut) diploma uitgereikt. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Wat is de prijs van een Mantelzorg thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Hoe komt dit? Je schaf geen hele dure boeken aan. Veel van de documentatie vind je in jouw digitale leeromgeving met een tablet, smartphone of laptop. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en zijn er minder docenten benodigd. Natuurlijk bieden ze een persoonlijke begeleider die ondersteuning geeft waar nodig. De opleiding Mantelzorg kan men aanschaffen vanaf €279,00 bij o.a. NHA. Daarbij zijn de volgende zaken doorberekend :

 • De lesstof (vaak online en als hard-copy te krijgen).
 • Een vakkundige begeleider van NHA.
 • Feedback van jouw docent of begeleider.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Snel en efficiënt thuis studeren

Vanuit huis studeren was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Een groot aantal medewerkers investeren in hun carrière met een thuisstudie. De flexibele manier van studeren en het veelzijdige aanbod in thuisstudies leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Hoe werkt het precies, en is het niveau niet te hoog? In de volgende paragraaf bespreken we kort de vragen die we het meest horen over zelfstandige Mantelzorg thuisstudies.

Hoe snel kan ik starten met mijn beroepsopleiding?
Het grote gemak van een thuiscursus Mantelzorg: je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je begint. De studiestof is (deels) online beschikbaar. Op het moment dat jouw inschrijving klaar is ontvang je vaak al binnen een paar uur de benodigde digitale materialen. Binnen afzienbare tijd wordt het hardcopy materiaal thuisbezorgd (soms kan het alleen met digitale middelen). De beroepsopleiding kan je onder normale omstandigheden afronden in om en nabij de 6 maanden. Als het niveau voor jou niet zo hoog is kun je het natuurlijk sneller afronden. Onverwachte drukte? Dan mag je er ook gerust wat langer over doen.

Moet ik een vooropleiding hebben?
Dat verschilt per studie. Basisopleidingen en cursussen zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Oriënteer jij je meer op een MBO of HBO studie voor lange termijn? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. In sommige gevallen is een bepaalde Mantelzorg vooropleiding noodzakelijk. Soms kan er worden gekozen voor een 21+ examenof ECV (Erkenning van elders verworven competenties). In de beschrijving van de opleiding tref je alle noodzakelijke details inzake de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Krijg ik na het afronden een echt diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van bedrijven als o.a. Nederlands Talen Instituut (NTI) voldoen aan de wetgeving van het ministerie van Onderwijs. Je mag er dan op vertrouwen dat jouw behaalde diploma gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Hogeschool Dirksen. Tevens kan je ook rekenen op een echt branchediploma als Visagie Branchediploma. Bij een deel van de (hobby)cursussen kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Daarmee maak jij kenbaar dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Ik wil graag klassikaal studeren, kan dat?
Diverse opleidersbieden ook een Mantelzorg klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: meer sociale interactie, direct antwoord op vragen en je wordt beter voorbereid op naderende examens. Het minpunt is: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Er zijn vaste startmomenten. Standaard is de prijs van klassikaal studeren ten opzichte van thuisopleidingen hoger bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat kan ik in een digitale leeromgeving?
Veel opleiders werken met een online leeromgeving. Via dit systeem tref je de essentiële informatie voor je beroepsopleiding en kan je overleggen met de docent. Met jouw online lesomgeving zijn de volgende documenten te vinden: video’s, geluidsbestanden, oefeningen, oefenexamens, webinars, het lesmateriaal. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en volgt – indien nodig – de reactie van jouw docent.


thuisstudie-beroepsopleiding-mantelzorg

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Steeds meer volwassenen beginnen met studeren op afstand. Er zijn talloze thuisstudies waar je uit kunt kiezen. Denk aan Digital Influencer: volgers scoren t/m HBO Handschriftonderwijs, en sinds kort dus ook de Mantelzorg zelfcursus. Welke van al deze onderwijsinstellingen matcht met mijn aspiraties? In onderstaande paragraaf benoemen we de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Gratis tablet bij inschrijven voor een studie
 2. LOI: HBO, MBO, Master, VO en cursussen
 3. NTI: Diverse masterprogramma’s
 4. Laudius: Meer dan 300 studies om uit te kiezen
 5. Thuiscursus.nl: Docenten met ervaring uit het vak
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Een echte thuisstudie Mantelzorg online versneld volgen is haalbaar rond de €279,00. Maar het kan nog goedkoper. Jouw studiekosten zijn in veel gevallen een aftrekpost. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De relevante kosten kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Lesgeld, collegegeld of instellingscollegegeld
 • Vakliteratuur, boeken, readers, etc.

Belangrijk: de Belastingdienst stelt enkele strenge voorwaarden (februari 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een volwaardige opleiding die relevant is voor jouw huidige baan, of jouw toekomstige baan. Neem de volgende zaken in acht:

 • De cursus levert een bijdrage aan de baan van je toekomst (of huidige werk).
 • Er moet een leertraject zijn. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van NHA.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De gemaakte studiekosten zijn ten minste €250 (p/jaar), oplopend tot €15.000.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een extra cursus, training of deeltijd opleiding doen is iets wat veel werkgevers stimuleren. Hoezo? Je werk / collega heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Daarbij zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een uitgebreide cursus via jouw bedrijf volgen is dus voor beide partijen interessant. Soms is er een speciaal studiebudget voor een afstandsopleiding Mantelzorg. Gooi eens een balletje op bij de personeelsmanager, samen groeien is een mooie doelstelling.

Zorg jij voor een naaste? Volg de cursus Mantelzorg Ben jij mantelzorger of wil jij jouw kennis over mantelzorg vergroten of opfrissen? Dan is de cursus Mantelzorg echt iets voor jou! Nu de samenleving verandert van zorgstaat naar participatiesamenleving is kennis van zorg en wetgeving rondom zorgvragers van essentieel belang om jouw taken als mantelzorger efficiënt te kunnen uitvoeren. Wat is mantelzorg? Mantelzorger worden is vaak iets wat je overkomt zonder dat je hier specifiek voor kiest. Je bent mantelzorger zodra je zorg biedt aan een familielid, vriendin of buurman met een beperking of (plotselinge)ziekte. Dankzij de zorg die jij jouw naaste aanbiedt kan de persoon in kwestie thuis blijven wonen in zijn of haar eigen omgeving. Tijdens de cursus Mantelzorg leer je meer over de rollen die je als mantelzorger kan vervullen, wat te doen bij conflicten en hoe je moet omgaan met formele en informele zorg. Wanneer jij besluit mantelzorger te worden is het bijvoorbeeld ook belangrijk dat jij jouw grenzen duidelijk leert aangeven. Denk hierbij aan persoonlijke, relationele en functionele grenzen. Al deze onderwerpen komen uitgebreid aan bod tijdens de opleiding Mantelzorg. Wetgeving mantelzorg Wanneer jij mantelzorger bent of je besluit mantelzorger te worden kan dit voor ingrijpende veranderingen zorgen. Ben jij door de zorgtaken bijvoorbeeld niet meer in staat om jouw baan uit te voeren of hou jij onvoldoende energie over in een dag? Dan kan de wetgeving rondom mantelzorgers en zorgvragers uitkomst bieden. Tijdens de cursus wordt er uitgebreid in gegaan op zowel de wetgeving voor zorgvragers als voor mantelzorgers. In deze lessen komen bijvoorbeeld onderwerpen als wettelijke regelingen voor werkende mantelzorgers, vergoeding mantelzorg en wet langdurige zorg aan bod. Kennis van ziektes Wil jij mantelzorger worden? Dan is het raadzaam om enige kennis te hebben van de ziekte of aandoening van de betreffende zorgvrager. Tijdens de cursus Mantelzorg wordt er dan ook dieper ingegaan op diverse veelvoorkomende ziektes. Per ziekte worden onder andere de symptomen en gevolgen van de ziekte besproken. Met behulp van deze kennis ben jij in staat om betere zorg te verlenen aan jouw naaste. Voor wie? De cursus Mantelzorg is geschikt voor iedereen die graag meer wil weten over mantelzorg en alles wat hierbij komt kijken. Daarnaast is de cursus ook geschikt voor mensen die werkzaam zijn in de zorg en graag hun kennis willen opfrissen. Na afronding van de cursus kun jij jouw werkzaamheden als mantelzorger efficiënt uitvoeren en weet jij een goede balans te vinden tussen jouw zorgtaken, werk en privé.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie