nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Tandartsassistent

De beroepsopleiding Tandartsassistent op afstand volgen, op jouw eigen tempo? Geholpen door onze vergelijker bekijk je erkende thuisstudies en opleidingen om verder te komen binnen het domein Gezondheidszorg en welzijn. Streef je naar een carrièreboost? Wil je een eigen zaak starten? Of meer een opleiding of cursus volgen die je leuk lijkt? Lees info en vergelijk direct veel gekozen thuisstudies van respectabele onderwijsinstellingen als Thuiscursus.nl en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van een beroepsopleiding vanuit huis Tandartsassistent! Zelf je studietempo bepalen, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en topdocenten uit het vak. Deze beroepsopleiding is beschikbaar vanaf €299,00 bij bijvoorbeeld NHA.

 • Volledige vrij en flexibel studeren.
 • Supersnel je diploma halen.
 • Zeer goede begeleiding.
 • Geef een boost aan je carrière.
 • Het laagste lesgeld.
 • In februari 2024 voordelig geprijsd.

Aanbieders thuisstudie Tandartsassistent februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHATandartsassistent(e)6 maanden€299,00Meer informatie
Thuiscursus.nlTandartsassistent (Basis)3-6 maanden€309,00Meer informatie
Tandartsassistent(e) digitaal vanuit huis

Snel het gewenste diploma op zak

De opleiding Tandartsassistent vanuit huis volgen

Wil jij promotie maken? Ambieer je een nieuwe baan? Op welk niveau jij ook denkt; er liggen verschillende uitdagingen klaar. Het wordt tijd om gewoon te beginnen. Deze site is een handige manier om te beginnen met zoeken. Op deze plek check je een scala aan zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen waardoor jij je doelen kan bereiken. Zoek jij naar een nieuwe ambitie binnen het thema Gezondheidszorg en welzijn? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Tandartsassistent(e)(duaal of voltijd). Via deze beroepsopleiding ben je snel op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen, zo snel of langzaam als jij dat wil. Jij kan studeren op deze manier combineren met jouw huidige baan, muzikale bezigheden en jouw familie.

Hoe werkt zo’n thuisstudie precies?
Kiezen voor een beroepsopleiding Tandartsassistent kan moeiteloos via internet. In het volgende stukje gaan we er verder op in:

 1. Selecteer de gewenste opleider en check de verschillende mogelijkheden.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om te kijken wat het niveau is, en hoe de online omgeving eruit ziet.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Als jij alles volledig hebt ingevuld komt het lesmateriaal jouw kant op en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Het traject gaat nu van start: zelf je studietijd indelen en de lesmaterialen doorkijken en klassikaal onderwijs volgen. Uiteraard heb je regelmatig contact met een professionele docent.
 6. Zodra je alle opdrachten en examens hebt afgerond ontvang je een certificaat of diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Wat zijn de kosten van een Tandartsassistent thuisopleiding?

Een positief aspect van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Hoe komt dit? Je hoeft vaak niet naar de winkel voor dure boeken. Veel informatie bekijk je gewoon online, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een telefoon of PC (ook tablets). Verder bespaar je fors op reiskosten, en zijn er minder docenten benodigd. Natuurlijk heb je een persoonlijke begeleiderdie jou door het traject helpen. De opleiding Tandartsassistent(e) volg je al vanaf €299,00 via o.a. NHA. Thuisstudie kosten worden gevormd door de volgende factoren:

 • De lesstof (meestal ook per post te krijgen).
 • Een vakkundige begeleider van NHA.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • De meeste examens via de PC (soms schriftelijk).
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Kies voor een erkende thuisstudie

Een thuisstudie was nog nooit zo eenvoudig

Veelgestelde vragen over thuis studeren

Steeds meer jongeren willen vanuit huis studeren. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en de uitgebreide database met cursussen leveren voordelen op die veel mensen wel zien zitten. Toch heerst er ook nog onduidelijkheid rondom het fenomeen thuis studeren. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is deze opleiding wel geschikt? In het gedeelte hieronder geven we antwoord op de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Tandartsassistent(e) thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de beroepsopleiding?
Een van de grootste voordelen van een thuiscursus Tandartsassistent: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Na jouw inschrijving en betaling krijg je soms à la minute de digitale studiestof. Dezelfde week krijg je het studiemateriaal ook bij je thuis (niet verplicht bij alle studies). De beroepsopleiding kun je afronden ongeveer 6 maanden. Wanneer je het gemakkelijk aankunt kun je het natuurlijk sneller afronden. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Dit is geen probleem, alleen stijgen de kosten dan wel.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dit verschilt per studie en aanbieder. (Hobby)cursussen hebben in de regel weinig basiseisen. Ben je op zoek naar een erkende MBO- of HBO opleiding? Dan moet je vaak wel voldoen aan bepaalde eisen. Normaal gesproken is een passende Tandartsassistent vooropleiding een van de voorwaarden. Vaak is er ook een mogelijkheid voor een 18 plus-examen of een diploma van het voortgezet onderwijs. In de gratis studiegids achterhaal je alle noodzakelijke details m.b.t. de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Is er ook een officieel diploma wat ik ontvang?
De studies op MBO, HBO en WO denkniveau van scholen als NCOI zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Dit wil zeggen dat deze opleidingen gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Academie voor Wetgeving. Daarbij behaal je met een thuisstudie vaak een echt branchediploma als NIMA. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Op deze wijze laat jij zien dat je de cursus hebt afgerond (en met succes). Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Kan ik dit ook deels klassikaal volgen?
Verscheidene scholen hebben ook een Tandartsassistent klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: je hebt waardevolle contactmomenten met andere studenten, de goede en individuele ondersteuning en meer gerichte voorbereiding op examens. Het minpunt is: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Er zijn slechts enkele momenten per jaar om te starten. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren fors hoger dan een thuiscursus bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
Het gros van de opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Via internet tref je de essentiële informatie voor je beroepsopleiding en kan je bijvoorbeeld vragen stellen. In de digitale leeromgeving tref je zaken als oefenexamens, oefeningen, praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, video’s, geluidsbestanden. Je kunt hier ook projecten uploaden, en vind je feedback van jouw docent.


thuisstudie-beroepsopleiding-tandartsassistent

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is de manier om in jezelf te investeren. Het mooie is: het aanbod is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Dat gaat van HBO Personen- en familierecht tot bijvoorbeeld Professioneel life coach, en natuurlijk de Tandartsassistent zelfcursus. Maar hoe weet ik nu welke onderwijsinstelling in lijn is met mijn ambities? Hierna vind je een opsomming met de meest populaire thuisstudie aanbieders in Nederland.

 1. NHA: Uitstekend te combineren met een drukke baan
 2. LOI: Volledige HBO-bachelor en MBO-opleidingen tot korte beroepsgerichte cursussen
 3. NTI: Uitstekende kwaliteitskeurmerken
 4. Laudius: Meer dan 40 jaar ervaring
 5. Thuiscursus.nl: Beginnen wanneer jij dat wil
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik studiekosten terug krijgen van de belastingdienst?

Een professionele thuisstudie Tandartsassistent(e) online versneld volgen kost om en nabij de €299,00. Dat is niet duur, maar het kan nog goedkoper. De studiekosten kan je vaak aftrekken van het belastbare inkomen. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) kunnen je studiekosten wel een flink verlaagd worden. De belangrijkste factoren mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, lesgeld of examengeld
 • Studiematerialen zoals boeken en readers

Niet vergeten: er gelden strenge regels (februari 2024). Het is alleen toe te passen bij kosten voor een studie die relevant is voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. Let altijd even op deze aspecten:

 • De cursus of studie draagt rechtstreeks bij aan jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep.
 • Er is sprake van een leertraject. Je moet de kennis dus opdoen onder toezicht van een begeleider van NHA.
 • De studiekosten zelfstandig worden gedragen (niet vanuit een bedrijf).
 • De kosten die je opvoert zijn ten minste €250,00 (per 52 weken), oplopend tot €15.000.

Kan mijn werkgever mijn opleiding betalen?
Een verdiepende cursus of deeltijd opleiding volgen wordt binnen veel organisaties gestimuleerd. Waarom? Jouw werkgever heeft direct profijt van jouw kennis en vaardigheden. Daarbij mag jouw baas jouw studiekosten weer aftrekken. Een studie, training of cursus via jouw bedrijf volgen is dus een win-win situatie. Standaard kan je dit regelen met een studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Tandartsassistent. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, samen groeien is een mooie doelstelling.

Tandartsassistente worden? Volg de tandartsassistente opleiding van NHA Het is altijd lente in de ogen van de? Nee, echt: hoe ziet de wereld van een tandartsassistent(e) eruit? Wat moet je weten als je wilt werken in een tandartspraktijk, tandheelkundig centrum of een grote dental clinic? Ontdek het in deTandartsassistent(e) opleiding. Als tandartsassistent(e) ben je de spreekwoordelijke rechterhand van de tandarts. Soms ben je ook echt de rechterhand als de tandarts een extra hand nodig heeft. Je helpt de tandarts bij: de behandeling van een patiënt; het maken van röntgenfoto?s; de tandheelkundige administratie. Ook zorg je ervoor dat de behandelkamer superschoon is. De instrumenten zoals tangetjes, boren en spiegeltjes maak je steriel met een speciaal apparaat. De steriele instrumenten zijn na het steriliseren weer klaar voor de volgende patiënt. De patiënt helpen De patiënt help je ook. Wanneer je merkt dat de man, vrouw of een kind in de stoel nerveus is, dan stel je de patiënt gerust. Je straalt rust uit en zorgt voor een ontspannen sfeer. Je werkt als tandartsassistent(e) nauw samen met de tandarts. Wanneer een patiënt in de behandelstoel ligt, blijf je er van de eerste tot de laatste minuut bij. Je reikt de tandarts de benodigde instrumenten aan. Aanéén woord of een blik heb je genoeg. In codetaal praten Voor anderen lijkt het alsof jullie in codetaal boodschappen aan elkaar doorgeven. Maar dat zijn natuurlijk vaktermen die je in de cursus Tandartsassistent(e) leert. Wat ontdek je nog meer in je opleiding? Je komt erachter hoe: het gebit en tandvlees zijn samengesteld; een behandeling eruitziet; je de instrumenten desinfecteert; je volgens de procedures werkt; je mensen op hun gemak stelt. Meer weten over het gebit Iedereen kan- en mag de Basisopleiding Tandartsassistent(e) volgen. Er zijn geen vooropleidingseisen. Na de opleiding weet je veel over tanden, kiezen en tandvlees. Altijd handig. Ook weet je hoe een tandartspraktijk werkt. Je legt de perfecte basis voor je toekomst als tandartsassistent(e) in een tandartsenpraktijk.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie