nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Medische Kennis, Anatomie, Fysiologie en Pathologie

De beroepsopleiding Medische Kennis, Anatomie, Fysiologie en Pathologie zelfstandig vanuit huis volgen? Aan de hand van onze vergelijker vind je uitgebreide info over de meest interessante thuisstudies en opleidingen om verder te komen binnen het domein Gezondheidszorg en welzijn. Je carrière een nieuwe impuls geven? Heb je plannen voor een eigen onderneming? Of gewoon iets leren wat je heel leuk vindt? Check en vergelijk zonder problemen professionele thuisopleidingen van toonaangevende onderwijsaanbieders als Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling (Thuiscursus.nl) en ga meteen aan de slag met een beroepsopleiding vanuit huis Medische Kennis, Anatomie, Fysiologie en Pathologie! Op een flexibele manier studeren, online inzicht in je studiemateriaal en voortgang, en persoonlijke begeleiding. Deze beroepsopleiding kan jij volgen vanaf €279,00 bij een erkende aanbieder als NHA.

 • Studeren wanneer jij dat wil.
 • Online omgeving met lesmateriaal.
 • Volop feedback van je docent.
 • Een studie gericht op praktijksituaties.
 • Voordeliger dan een studie op school.
 • In februari 2024 aantrekkelijke acties.

Overzicht thuisstudies Medische Kennis, Anatomie, Fysiologie en Pathologie februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHAMedische Kennis, Anatomie, Fysiologie en Pathologie9 maanden€279,00Meer informatie
Medische Kennis, Anatomie, Fysiologie en Pathologie digitaal vanuit huis

Uitstekend te combineren naast jouw baan

De opleiding Medische Kennis, Anatomie, Fysiologie en Pathologie zelfstandig thuis volgen

Groeien binnen je bedrijf? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Wat jouw niveau ook is, voor iedereen is er iets mogelijk. Jij hoeft alleen nog maar te starten. www.thuisstudiezoeken.nl is een handige manier om te beginnen met zoeken. Op deze website vind je een ruim aanbod cursussen en beroepsopleidingenwaarmee jij al je doelstellingen kan behalen. Wil je verder leren binnen het domein Gezondheidszorg en welzijn? Overweeg dan ook zeker de online thuisstudie Medische Kennis, Anatomie, Fysiologie en Pathologie(duaal of voltijd). Binnen deze beroepsopleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, op het moment dat het jou uitkomt. Het is goed te doen samen met jouw functie, vrijetijdsbesteding en natuurlijk het gezin.

Hoe werkt thuis studeren?
Van start gaan met een beroepsopleiding Medische Kennis, Anatomie, Fysiologie en Pathologie is niet ingewikkeld. In het volgende stukje leggen we dit precies uit:

 1. Selecteer de gewenste opleider en doorzoek de verschillende cursussen.
 2. Geïnteresseerden kunnen een gratis studiegids aanvragen, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om een eerste indruk van het lesmateriaal en niveau te krijgen.
 3. Is dit precies wat je zoekt? Laat je dan direct online inschrijven.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Als je voldoet aan de toelatingseisen ontvang je het lesmateriaal en kan je een kijkje nemen in de digitale leeromgeving.
 5. Nu kun je starten met leren: op de momenten dat je tijd hebt de lesstof erbij pakken en examens maken. Bij alle opleiders heb je regelmatig contact met een ervaren docent.
 6. Na het afronden van de studie volgt natuurlijk een passende diploma. Een bewijs van het behalen van deze opleiding.

Wat zijn de huidige kosten van een Medische Kennis, Anatomie, Fysiologie en Pathologie thuisopleiding?

Een positief aspect van een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is de relatief voordelige prijs die je betaald i.v.m. klassikale opleidingen. Wat daar de reden voor is? Men vraagt niet van je zelf veel boeken te kopen. Veel theorie en opdrachten vind je in jouw digitale leeromgeving, dit kan op vrijwel elk apparaat zoals een computer, iPad of smartphone. Tevens heb je geen onkosten voor het reizen en werken deze aanbieders met minder dure docenten. Vanzelfsprekend bieden ze een persoonlijke begeleider die jou door het traject helpen. De opleiding Medische Kennis, Anatomie, Fysiologie en Pathologie kan men aanschaffen vanaf €279,00 via bijvoorbeeld NHA. Deze kosten worden bepaald door onder andere:

 • Alle theorie en opdrachten (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een professionele begeleider van NHA.
 • Toegang tot digitaal naslagwerk.
 • De examens (soms op locatie).
 • Afronding met certificaten en accreditatie.
Ontdek het gemak van thuis studeren

Snel en gemakkelijk thuis studeren

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Een groeiend aantal volwassenen willen een thuisstudie volgen. De vrijheid en het veelzijdige aanbod in thuisstudies maakt het steeds aantrekkelijker. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Kan men zomaar ineens een studie starten, en is het niveau niet te hoog? Onderstaand bespreken we kort de vragen die we het meest horen over zelfstandige Medische Kennis, Anatomie, Fysiologie en Pathologie thuisstudies.

Hoe snel kan ik beginnen met mijn beroepsopleiding?
Misschien wel het allermooiste aan de thuiscursus Medische Kennis, Anatomie, Fysiologie en Pathologie: jij kan starten op het moment dat het jou uitkomt. Dit komt o.a. doordat de studiestof deels digitaal is. Als de opleider jouw aanmelding heeft geaccepteerd ontvang je dikwijls dezelfde- of de volgende dag de relevante digitale informatie. Kort daarna krijg je de benodigde boeken ook thuis (dit verschilt per opleiding). De beroepsopleiding is vaak af te ronden in pakweg 9 maanden. Dikwijls kun je het natuurlijk sneller afronden. Past de studie even niet in jouw drukke agenda? Het is niet erg als je er langer over doet.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dat verschilt per studie. Cursussen en veel taalstudies kan iedereen op elk moment beginnen. Ben je op zoek naar een HBO / WO opleidingstraject? Dan is er vaak sprake van een aantal toelatingseisen. Vaak is een dergelijke Medische Kennis, Anatomie, Fysiologie en Pathologie vooropleiding een voorwaarde. Als alternatief vragen ze vaak een 21 plus examen of een specifiek overgangsbewijs. In de folder van de school bekijk je aanvullende informatie omtrent de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Krijg ik een officieel diploma?
De MBO, HBO en WO beroepsopleidingen van onderwijsinstellingen zoals o.a. NHA zijn gekeurd door het ministerie van Onderwijs in Nederland. Dit betekent dat deze thuisstudies gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij Helicon Opleidingen. Mogelijk ontvang je na het volgen van thuisstudies soms een erkend branchediploma zoals NL Actief A. Bij de wat kleinere opleidingen en hobbycursussen ontvang je vaak een officieel instituutsdiploma. Op deze manier maak jij kenbaar dat jij bepaalde capaciteiten hebt geleerd. Een mooie aanvulling op jouw CV.

Kan ik ook kiezen voor een klassikale opleiding?
Verscheidene opleidersverstrekken ook een Medische Kennis, Anatomie, Fysiologie en Pathologie klassikaal. Het aantrekkelijke van een klassikale studie is: het werkt motiverend om het samen met anderen te doen, direct antwoord op vragen en uitgebreide hulp voor toetsing en examens. Minder fijn: je kunt niet zomaar ergens beginnen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Tevens is tarief van klassikaal studeren hoger dan vanuit huis studeren bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving en hoe werkt het?
Het gros van de opleiders bieden een online leeromgeving. Hier bekijk je de belangrijke documenten voor jouw beroepsopleiding en kan er contact worden gezocht met de docenten. In deze speciale omgeving is er een verzameling geplaatst van praktijkvoorbeelden, oefeningen, webinars, oefenexamens, geluidsbestanden, video’s. Ook lever je hier jouw huiswerk in, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-beroepsopleiding-medische-kennis-anatomie-fysiologie-en-pathologie

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren is sterk in opkomst. Tegenwoordig wordt er ontzettend veel online aangeboden. Dit varieert van Outlook (Microsoft) tot een opleiding als PowerPoint, en dus ook de Medische Kennis, Anatomie, Fysiologie en Pathologie zelfcursus. Welke onderwijsinstelling rijmt met mijn aspiraties? Bijgaand kun je meer vinden over de populairste onderwijs bedrijven in de thuisstudie-markt.

 1. NHA: Met persoonlijke begeleiding
 2. LOI: Meer dan 90 jaar ervaring
 3. NTI: Optioneel praktijkdagen met topdocenten
 4. Laudius: Vak-experts met jarenlange ervaring in onderwijs of bedrijfsleven
 5. Thuiscursus.nl: Erg ruim cursusaanbod
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Mag ik studiekosten aftrekken van de belasting?

Een echte thuisstudie Medische Kennis, Anatomie, Fysiologie en Pathologie online versneld volgen is mogelijk vanaf €279,00. In veel gevallen kan het nog een stukje voordeliger. Boeken, lesgeld e.d. zijn in veel gevallen voor een groot deel aftrekbaar. Als gevolg van deze financiële compensatie (studiefinanciering / duo) vallen de studiekosten dus nog een stuk lager uit. Deze producten kun je opvoeren bij je belastingaangifte:

 • Instellingscollegegeld of cursusgeld
 • Studiemiddelen als boeken en software

Opgelet: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (februari 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een opleidingdie belangrijk is voor je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden. De voorwaarden zijn als volgt:

 • De cursus is gericht op je nieuwe aanstelling of huidige werkzaamheden.
 • Het gaat om een leertraject. Dat wil zeggen: er moet begeleiding zijn van NHA.
 • De studiekosten niet vanuit een zakelijk potje worden vergoed.
 • De studiekosten zijn ten minste €250 (per 12 maanden). De jaarlijkse max is 15 duizend euro.

Werkgever betaalt soms mee
Het doen van een deeltijd studie wordt bij veel bedrijven aangemoedigd. Waarom? Jouw werkgever heeft ook gewin bij de vaardigheden die jij aanleert. Daarbij zijn studiekosten zakelijk als investering aftrekbaar. Een zelfstudie via je werk beginnen is dus aantrekkelijk op meerder fronten. Soms mag je hiervoor het studiebudget inzetten voor een (verkorte) afstandsopleiding Medische Kennis, Anatomie, Fysiologie en Pathologie. Pols eens bij jouw manager of de HR-afdeling, er is vaak meer mogelijk dan jij denkt.

Raak thuis in de medische wereld met de cursus Medische Kennis In de gezondheidszorg vliegen de medische termen je om de oren. Is het zinvol om woorden als?nefrogeen? alleen maar uit je hoofd te leren? Van anatomie tot fysiologie en pathologie: je wilt grip krijgen op de medische termen en weten in welke situatie medici ze gebruiken. Basiskennis Het woord?nefrogeen? gaat pas leven wanneer je meer over de werking van de nieren afweet. En?inflammatie? krijgt meer betekenis als je basiskennis over ziekteleer bezit. In de cursus Medische Kennis Anatomie, Fysiologie en Pathologie leer je niet alleen de termen kennen. Je gaat ze ook echt begrijpen. Op HBO-niveau. In de cursus ontdek je hoe: het menselijk lichaam werkt; een ziekte ontstaat; een aandoening wordt vastgesteld en behandeld. De cursus gaat diep in op medische materie. Hoe de structuur van een cel eruitziet? Hoe het zenuwstelsel werkt? Dat achterhaal je allemaal in de cursus over medische kennis. Je leert de medische begrippen (medische terminologie)én de context waarbinnen deze begrippen worden gebruikt. Gerichte vragen stellen aan je arts Na de cursus kun je medische situaties makkelijker doorgronden en weet je beter bij welke signalen je een afspraak bij de huisarts moet maken. Ook stel je gerichter vragen aan je arts. Zoeken met Google wordt effectiever wanneer je een medische vraag hebt. Ook snap je beter de krantenartikelen over medische onderwerpen. Goed om te weten: de cursus is officieel erkend door de beroepsvereniging NFG. Discussieer met kennis van zaken Raak vertrouwd met begrippen uit de medische wereld en volg de opleiding Medische Kennis Anatomie, Fysiologie en Pathologie. Verrijk je medische kennis en praat mee over gezondheidszorg, ziekteleer en therapie.

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie