nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Basisveiligheid

De beroepsopleiding Basisveiligheid vanuit huis volgen? Met deze thuisstudie vergelijker kom je in aanraking met een ruim aanbod aan thuiscursussen en opleidingen om verder te komen binnen het domein Orde en veiligheid. Ben jij toe aan een nieuwe carrière? Voor jezelf beginnen? Of gewoon iets leren wat volledig buiten jouw vakgebied ligt? Pak dit moment en vergelijk heel eenvoudig professionele thuisstudies van erkende onderwijsinstellingen als NTI en ga meteen aan de slag met een beroepsopleiding vanuit huis Basisveiligheid! Studeren op je eigen tempo, studiematerialen online toegankelijk, en de beste docenten. Deze beroepsopleiding is er al vanaf €149,00 bij een opleider als NHA.

 • Zelf de touwtjes in handen houden.
 • Een prettige online leeromgeving.
 • Alleen de bekwaamste docenten.
 • Up-to date en gericht op de praktijk.
 • Vaak betaalt de werkgever mee.
 • In juli 2024 voor een voordelige prijs.

Alle thuisstudies Basisveiligheid juli 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NHABasisveiligheid (B-VCA)3 maanden€149,00Meer informatie
LAUDIUSBasisveiligheid (B-vca)3 maanden€79,00Meer informatie
Basisveiligheid (B-VCA) online vanuit huis

Flexibel studeren met uitstekende begeleiding

De opleiding Basisveiligheid flexibel thuis volgen

Is het tijd voor de volgende stap? Zoek je een uitdaging in een heel andere branche? Op welk niveau jij ook denkt; het aanbod is ontzettend groot! Het wordt tijd om gewoon te beginnen. De website thuisstudiezoeken.nl kan jou hierbij helpen. Middels onze vergelijker tref je tientallen zelfstudies, thuiscursussen en opleidingen waardoor jij je doelen kan bereiken. Ambieer jij de volgende stap binnen het domein Orde en veiligheid? Bekijk dan uiteraard eens de online thuisstudie Basisveiligheid (B-VCA)(duaal of voltijd). Binnen deze beroepsopleiding krijg jij alle onmisbare lesstof, zo snel of langzaam als jij dat wil. Het is goed te doen samen met een baan, muzikale bezigheden en natuurlijk het gezin.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Starten met een beroepsopleiding Basisveiligheid regel je razendsnel online. In het onderstaande stappenplan leggen we dit precies uit:

 1. Klik op een van de getoonde aanbieders en bekijk meer info over de opleiding.
 2. Kies voor de gratis studiegids, of ga direct aan de slag met een gratis proefles om te bekijken of deze lesstof bij jou past.
 3. Lijkt het wat? Je kunt meteen online inschrijven.
 4. Je aanvraag zal nu worden beoordeeld. Wanneer alle privé-gegevens kloppen worden de lesmaterialen naar je verstuurd en kan je alvast kijken hoe het er online allemaal uitziet.
 5. Je thuisstudie project kan aanvangen: op de momenten dat je tijd hebt je lesstof bestuderen en opdrachten inleveren. Vanzelfsprekend ontvang je regelmatig feedback van een persoonlijke docent.
 6. Alles afgerond? Dan krijg je een passend diploma. Een toekomstige werkgever kan daarnaar vragen.

Wat zijn de kosten van een Basisveiligheid thuisopleiding?

Een bijkomend voordeel van de online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is dat het beslist niet duur is. Zeker vergeleken met klassikaal onderwijs. Waarom zijn de kosten zo laag? Meestal heb je geen dure studieboeken. Een groot deel van wat behandeld wordt open je gewoon via internet met jouw computer, laptop, tablet of telefoon. Verder bespaar je fors op reiskosten, en zijn er minder docenten nodig voor deze opleidingen. Vanzelfsprekend heb je een persoonlijke begeleidervoor ondersteuning en advies. De opleiding Basisveiligheid (B-VCA) kun je bestellen vanaf €149,00 via NHA. Deze totale kosten hebben te maken met de volgende zaken:

 • De lesstof (dit kun je vaak optioneel hardcopy ontvangen).
 • Een vakkundige begeleider van NHA.
 • Overal en altijd gebruik maken van de digitale leeromgeving.
 • Eventuele examens en toetsen.
 • Altijd met certificaat / accreditatie.
Snel en efficiënt thuis studeren

Moeiteloos een opleiding halen vanuit huis

Veelgestelde vragen over thuisstudies

Een groeiend aantal volwassenen willen een thuisstudie volgen. Zelf kiezen waar en wanneer je studeert en het veelzijdige aanbod in thuisstudies maakt het ook steeds gemakkelijker. Tegelijkertijd merken we ook dat er veel vragen zijn. Worden er geen strenge eisen gesteld, en is deze opleiding wel geschikt? In de volgende paragraaf geven we antwoord op de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Basisveiligheid (B-VCA) thuisstudies.

Kan ik direct beginnen met de beroepsopleiding?
Het belangrijkste pluspunt van een thuiscursus Basisveiligheid: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. Het lesmateriaal is (grotendeels) digitaal. Na jouw inschrijving en betaling ontvang je dikwijls binnen 24 uur het digitale studiemateriaal. Binnen 1 week worden alle materialen ook netjes bezorgd aan huis (niet verplicht bij alle studies). De beroepsopleiding kan je onder normale omstandigheden afronden in gemiddeld 3 maanden. Dikwijls kun je het natuurlijk sneller afronden. Even studeren op een lager pitje? Het is niet erg als je er langer over doet.

Is een vooropleiding verplicht?
Hier merken we grote verschillen tussen opleiders en studies. Cursussen en trainingen zijn erg flexibel in hun starteisen. Oriënteer jij je meer op een langdurige intensieve MBO of HBO studie? Dan gelden er meestal wel toelatingseisen. Soms is een specifieke Basisveiligheid vooropleiding noodzakelijk. Het kan ook gaan om een 21 plus examen of een VMBO/HAVO/VWO diploma. In de gratis brochure kun je terecht voor aanvullende informatie omtrent de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Krijg ik een geaccrediteerd diploma?
De MBO, HBO en WO-opleidingen van onderwijsaanbieders als o.a. Fontys zijn geregistreerd in het CREBO (MBO) en CROHO (HBO). We kunnen dus zeggen dat deze diploma’s gelijkwaardig is aan het volgen van deze opleiding bij ROC Kop van Noord-Holland. Mogelijk levert de instelling vaak een serieus branchediploma zoals NL Actief A. Bij korte cursussen en trainingen kan men rekenen op een officieel instituutsdiploma. Zo laat jij zien dat je een bepaalde cursus met succes hebt gevolgd. Erg waardevol dus voor je CV (als aanvulling).

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Verscheidene instellingen verstrekken ook een Basisveiligheid klassikaal. Mensen kiezen regelmatig voor een klassikale studie vanwege: leren van je studiegenoten, de goede en individuele ondersteuning en de examens (meer inzicht in de antwoorden). Er zijn ook nadelen: je kunt niet op elk gewenst moment beginnen. Jaarlijks zijn er 2 of 4 startmomenten. Ook zijn de kosten van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is mijn persoonlijke digitale leeromgeving?
Vrijwel alle opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. In dat portaal vind je de meest handige tools voor je beroepsopleiding en communiceer je met jouw begeleider of andere studenten. In jouw online omgeving zijn de volgende documenten te vinden: praktijkvoorbeelden, het lesmateriaal, oefeningen, video’s, geluidsbestanden, webinars. Hierin verstuur je tevens je huiswerk, en ontvang je feedback van jouw begeleider.


thuisstudie-beroepsopleiding-basisveiligheid

Onderwijsinstellingen vergelijken juli 2024

Op afstand studeren is enorm populair. Er zijn steeds meer mensen die hier gebruik van maken. Onder andere Algemene Natuurwetenschappen tot een opleiding als Modern Breien, en sinds kort dus ook de Basisveiligheid zelfcursus. Welke onderwijsinstelling rijmt met mijn situatie? Hierna behandelen we onze top-5 thuisstudie aanbieders.

 1. NHA: Hulp bij het kiezen van een studie
 2. LOI: Verplichte literatuur is vrijwel altijd inbegrepen
 3. NTI: Ook losse modules volgen
 4. Laudius: Aantoonbare kwaliteit: erkende opleidingen en branchediploma’s
 5. Thuiscursus.nl: Docenten met ervaring uit het vak
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Een professionele thuisstudie Basisveiligheid (B-VCA) online versneld volgen is haalbaar rond de €149,00. Maar het kan nog goedkoper. De kosten die je met een studie maakt (lesgeld, boeken, etc.) zijn namelijk een interessante aftrekpost in je belastingaangifte. Door dit belastingvoordeel (studiefinanciering / duo) kan je jouw droomstudie dus nog goedkoper volgen. Deze specifieke posten mag je opgeven bij jouw belastingaangifte:

 • Lesgeld, collegegeld of instellingscollegegeld
 • Leermiddelen zoals boeken of software

Tip van de specialist: je kunt niet zomaar elke cursus of opleiding volgen en de kosten aftrekken (juli 2024). Het belastingvoordeel gaat alleen op bij een opleidingwaar je kennis opdoet voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. De belangrijkste details:

 • De studie is geschikt voor jouw huidige werk, of jouw toekomstige werk.
 • Het gaat duidelijk om een leertraject. Dat wil zeggen dat je onder begeleiding of toezicht de kennis opdoet via NHA.
 • Jij zelf, privé, de studiekosten betaald (geen zakelijke compensatie).
 • De studiekosten beslaan het minimum van €250 (per 12 maanden) tot een max van €15k.

Kan mijn werkgever mijn studie betalen?
Een opleiding of cursus volgen is iets wat ook interessant is voor de werkgever, en wordt dus aangespoord. Hoe komt dit? Je organisatie kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Daarbij zijn de kosten zakelijk aftrekbaar voor een bedrijf. Een training of beroepsopleiding via de werkgever doen kan voor meerdere partijen een win zijn. Soms mag jij een beroep doen op het studiebudget voor een (verkorte) afstandsopleiding Basisveiligheid. Ga eens om tafel met jouw manager, en haal meer uit je talenten en interesses.

Veilig werken in bouw of industrie? Volg de cursus Basisveiligheid (B-VCA) Werk je in een sector met verhoogde veiligheidsrisico?s? Bijvoorbeeld in de bouw of in de (chemische) industrie? Met de cursus Basisveiligheid (B-VCA) ben je goed voorbereid en voorkom je ongelukken op en rondom de plekken waar mensen werken. Veilig werken is belangrijk. Werkgevers en werknemers moeten samen voorkomen dat ongelukken gebeuren of medewerkers ziek worden. In de Arbeidsomstandighedenwet staat wat werkgevers en werknemers moeten doen voor een veilige, gezonde en prettige werkplek. Persoonlijke beschermingsmiddelen Werkgevers zijn wettelijk verplicht om te zorgen voor een gezonde en veilige werkomgeving. Als werknemer moet je op jouw beurt je gezond verstand gebruiken en onveilige situaties vermijden. Je gebruikt bijvoorbeeld verplicht de persoonlijke beschermingsmiddelen (pbm?s) die je hebt gekregen. Is veilig werken belangrijk voor je? Bijvoorbeeld omdat je in de bouwsector of in de industrie werkt? In de cursus Basisveiligheid (B-VCA) leer je de basisregels op het gebied van veiligheid. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. Diverse branches Het VCA-certificaat heb je nodig in de volgende branches: werktuigbouwkunde; elektrotechniek en procesbesturing; bouwkunde; civiele techniek; overige technische diensten, zoals isolatie, steigerbouw, industrieel reinigen, schilderen en transport. Goed op je cv Met het diploma Basisveiligheid (B-VCA) heb je actuele kennis over veiligheid, milieu en gezondheid. Je weet hoe je voor goede arbeidsomstandigheden zorgt. Beslist een aanwinst voor je cv en nog belangrijker: veiligheid gaat boven alles. Altijd. Blijf veiligheidsrisico?s de baas en kies voor de cursus Basisveiligheid (B-VCA).

NHA opleidingsinformatie
NHA Opleidingen

Plaats een reactie