nti logo header
 • NTI
 • Direct gratis proeflessen volgen en gratis studieadvies voor de beste internationaal erkende thuisstudies.
nha logo header
 • NHA
 • Beste keuze: Nu tijdelijk 15 dagen gratis op proef. Gratis cadeau (tablet) bij inschrijving.
laudius logo header
 • Laudius
 • Informatiefolder aanvragen en 14 dagen gratis studeren. Laudius premium = 5 jaar gratis curssusen!
nhbo logo header
 • Thuiscursus.nl
 • Flexibel studeren, ruim cursusaanbod en begeleiding van een expert uit het vak.
ICT trainingen
 • ICT Trainingen
 • Meer dan 1000+ ICT trainingen voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Succesgarantie!

Thuisstudie Schriftelijke Communicatie Nederlands

De beroepsopleiding Schriftelijke Communicatie Nederlands op je eigen tempo vanuit huis volgen? Dankzij onze vergelijker ontdek je toonaangevende thuisopleidingen en cursussen in het vakgebied van Marketing en communicatie. Een nieuwe stap in je carrière? Beginnen als ZZP’er? Of gewoon een omscholing met een MBO of HBO opleiding? Doorzoek en vergelijk gemakkelijk populaire thuisopleidingen van erkende aanbieders van thuisstudies als Nederlands Talen Instituut (NTI) en begin morgen al met een beroepsopleiding vanuit huis Schriftelijke Communicatie Nederlands! Een studie die past bij jouw niveau, 24/7 toegang tot de digitale leeromgeving, en altijd de beste begeleiding. Deze beroepsopleiding kun je vanuit huis volgen vanaf €315,00 bij bijvoorbeeld NTI.

 • In jouw eigen tempo studeren.
 • Online account met studieplanning.
 • Leraren uit het werkveld.
 • Lessen met een focus op de praktijk.
 • Je bespaart enorm op het lesgeld.
 • In februari 2024 leuke welkomstkorting.

Aanbieders thuisstudie Schriftelijke Communicatie Nederlands februari 2024

AanbiederStudienaamTijdsduurKostenInschrijflink
NTISchriftelijke Communicatie Nederlands (SCN)7 maanden€315,00Meer informatie
Schriftelijke Communicatie Nederlands (SCN) vanuit huis volgen

Efficiënt studeren op jouw eigen tempo

De opleiding Schriftelijke Communicatie Nederlands voordelig vanuit huis volgen

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever? Ambieer je een nieuwe baan? Wat er ook bij jou speelt, voor ons allemaal is er een uitdaging. Maar je moet wel zelf in actie komen! Deze site is in ieder geval een goed startpunt. Op deze plek check & vergelijk je een ruim aanbod cursussen en beroepsopleidingenwaardoor jij je doelen kan bereiken. Opzoek naar meer verdieping binnen het domein Marketing en communicatie? Een prachtig voorbeeld hiervan is de online thuisstudie Schriftelijke Communicatie Nederlands (SCN)(duaal of voltijd). Binnen deze beroepsopleiding leer je de belangrijkste vaardigheden, volledig op jouw eigen tempo. Een mooie oplossing als je wilt studeren naast jouw functie, andere interesses en een druk gezinsleven.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Van start gaan met een beroepsopleiding Schriftelijke Communicatie Nederlands is online snel te regelen. Door middel van het stappenplan hieronder kan je er alles over lezen:

 1. Selecteer de gewenste opleider en zoek uit welke opleiding bij je past.
 2. Vul je gegevens in voor een studiegids, of kies voor een gratis proefles om zo te zien of je er feeling mee hebt.
 3. Ben jij overtuigd? Je kunt je meteen online aanmelden.
 4. Een medewerker zal je aanvraag beoordelen. Als je overal aan voldoet, dan krijg je direct de benodigde lesmaterialen en krijg je toegang tot de digitale leeromgeving.
 5. Het traject gaat nu van start: op de momenten dat je tijd hebt lesstof en boeken doornemen en huiswerk inleveren. Logischerwijs wordt je hierin begeleid door een vakkundige docent.
 6. Wanneer je alle thema’s gehad hebt krijg je een passend diploma. Zo voeg je waarde toe aan je CV.

Actueel tarief Schriftelijke Communicatie Nederlands thuisopleiding?

Wat zo aantrekkelijk is aan een online beroepsopleiding vanuit huis via afstandsonderwijs, is de lage prijs die betaald (i.v.m klassikaal onderwijs). Waarom is het zo voordelig? In de regel kan je zonder prijzige fysieke boeken. Veel theorie en opdrachten kun je via internet bekijken via bijvoorbeeld je tablet, smartphone of laptop. Ook qua reiskosten ben je voordelig uit, en zijn er minder docenten benodigd. Natuurlijk heb je een persoonlijke begeleiderdie jou gedurende de studie helpt. De opleiding Schriftelijke Communicatie Nederlands (SCN) kun je al volgen vanaf €315,00 bij NTI. Daar liggen de volgende kostenposten aan ten grondslag :

 • Het lesmateriaal (soms geldt er een meerprijs voor hardcopy).
 • Een professionele mentor van NTI.
 • Online je huiswerk / opdrachten inleveren.
 • Examens en eventuele herexamens.
 • Mogelijk met accreditatie en diplomering.
Snel en efficiënt thuis studeren

Binnen no-time een echte opleiding starten

Bekijk veelgestelde vragen over thuisopleidingen

Een aanzienlijk aantal medewerkers willen vanuit huis studeren. Het zelf kunnen bepalen en het uitgestrekte aanbod in thuisstudies maakt het ook steeds gemakkelijker. Aan de andere kant is er ook best wat onduidelijkheid. Hoe werkt het precies, en is het wat voor mij? In de volgende paragraaf vind je de meest voorkomende vragen aangaande zelfstandige Schriftelijke Communicatie Nederlands (SCN) thuisstudies.

Op welke termijn kan ik beginnen met de beroepsopleiding?
Waarom zoveel mensen kiezen voor een thuiscursus Schriftelijke Communicatie Nederlands: de opleiding kan gestart worden wanneer jij dat wilt. Veel van de lesmaterialen zijn namelijk online. Wanneer de inschrijving akkoord is ontvang je vaak al dezelfde dag al het digitale lesmateriaal. Dezelfde week worden de studieboeken e.d. bij je thuis afgeleverd (indien gewenst). De beroepsopleiding is vaak af te ronden in om en nabij de 7 maanden. In de praktijk kan het soms nog een stuk sneller. Even studeren op een lager pitje? Vaak mag je er gerust wat langer over doen.

Welke vooropleiding moet ik hebben?
Dit varieert per studie en opleider. Basisopleidingen en cursussen zijn erg flexibel in hun starteisen. Oriënteer jij je meer op een geaccrediteerde MBO / HBO beroepsopleiding? Dan gelden in veel gevallen toelatingseisen. In sommige gevallen is een passende Schriftelijke Communicatie Nederlands vooropleiding een van de voorwaarden. Een andere methoden kan zijn een 21-plus toets of ECV (Erkenning van elders verworven competenties). Op de opleidingspagina tref je de benodigde specificaties aangaande de toelatingseisen van deze beroepsopleiding.

Wat is de waarde van mijn diploma?
De diverse opleidingen (MBO / HBO / WO) van instellingen zoals onder andere NCOI dragen allemaal het het ministerie van Onderwijs keurmerk. Dit houdt in dat deze thuisstudies even waardevol is als een cursus bij een school zoals ROC Tilburg. Verder kan je ook rekenen op een speciaal branchediploma zoals NEVI. Bij een deel van de (hobby)cursussen is er bij afronding een officieel instituutsdiploma. Dankzij dit diploma kan een (toekomstig) werkgever zien dat jij tijd en energie hebt geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Jouw CV zal hierdoor een flinke boost krijgen.

Wat zijn de voordelen ten opzichte van klassikaal studeren?
Verscheidene onderwijsinstellingen verstrekken ook een Schriftelijke Communicatie Nederlands klassikaal. De meest genoemde pluspunten zijn: je kunt ervaringen en kennis delen de goede en individuele ondersteuning en meer gerichte voorbereiding op examens. Het minpunt is: je kunt vaak niet vandaag of morgen al beginnen. Er is doorgaans een zomerstart (augustus) en winterstart (januari). In de basis zijn de kosten van klassikaal studeren i.v.m. een thuisstudie flink duurder bij LOI, NTI, NHA, Thuiscursus.nl of Laudius.

Wat is een digitale leeromgeving, en wat kan ik er mee?
Veel opleiders bieden de studie aan via een online leeromgeving. Op deze plek vind je de essentiële informatie voor je beroepsopleiding en heb je contact met jouw docent. In de digitale leeromgeving vind je onder andere geluidsbestanden, webinars, oefeningen, video’s, het lesmateriaal, oefenexamens. Je kunt hier ook projecten uploaden, en krijg je persoonlijke feedback.


thuisstudie-beroepsopleiding-schriftelijke-communicatie-nederlands

Onderwijsinstellingen vergelijken februari 2024

Op afstand studeren wordt steeds populairder. Het assortiment opleidingen breidt jaarlijks uit. Dit loopt van HBO Communication strategy and digital execution tot en met HBO Privacy AVG GDPR, en je kunt nu dus ook kiezen voor de Schriftelijke Communicatie Nederlands zelfcursus. Echter hoe kan ik achterhalen welke onderwijsinstelling in lijn is met mijn doelen en wensen? Hieronder beschrijven we kort de beste vijf thuisstudie-aanbieders van Nederland.

 1. NHA: Samenwerking met toonaangevende organisaties
 2. LOI: Vakkundige docenten
 3. NTI: Zowel thuis als klassikaal
 4. Laudius: Je betaalt geen inschrijfgeld
 5. Thuiscursus.nl: Uitstekende kwaliteitskeurmerken
Aanbod Vorm Review Informatie
nti logo header 500+ Thuis en/of Klassikaal Bekijken
nha logo header 500+ Thuisstudie Bekijken
laudius logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
nhbo logo header 300+ Thuisstudie Bekijken
ict trainingen logo 1000+ Thuisstudie Bekijken
loi logo header 1500+ Thuis en/of Klassikaal
ncoi logo 1250+ Klassikaal
scheidegger logo 350+ Klassikaal

Kan ik de studiekosten aftrekken?

Een thuisstudie Schriftelijke Communicatie Nederlands (SCN) online versneld volgen kost om en nabij de €315,00. Maar wie slim is, kan nog goedkoper thuis een studie volgen. Jouw studiekosten mag je (deels) aftrekken van de belasting. Door hiervan gebruik te maken (studiefinanciering / duo) zijn de studiekosten netto nog weer lager. De relevante kosten kan je invullen bij het doen van de aangifte:

 • Lesgeld, cursusgeld, lesgeld of examengeld
 • Vakliteratuur en studieboeken

Houd er rekening mee: er gelden strenge regels (februari 2024). Deze regeling wordt alleen gehonoreerd bij kosten voor een opleidingwaarmee je vakkennis opdoet voor jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep. De belangrijkste details:

 • De cursus draagt direct bij aan jouw huidige beroep, of voor een nieuw beroep.
 • Het gaat om een leertraject. Het moet dus onder begeleiding van een docent zijn van NTI.
 • Het collegegeld mag niet worden betaald door een bedrijf of stichting.
 • De studiekosten die je maakt zijn ten minste €250 (per 12 maanden) en nooit hoger dan €15.000.

Een opleiding volgen op kosten van je werkgever
Een relevante deeltijd opleiding of training volgen wordt in veel bedrijven aangemoedigd door managers. Wat is daarvan de reden? Je organisatie kan nu beslissen je nieuwe vaardigheden in te zetten. Tevens kan collegegeld zakelijk worden opgevoerd als kosten. Een professionele opleiding via jouw bedrijf volgen heeft pluspunten voor beide partijen. Standaard wordt hiervoor een speciaal studiebudget vrijgehouden voor een (verkorte) afstandsopleiding Schriftelijke Communicatie Nederlands. Vraag ernaar bij je personeelsafdeling, je zult zien dat zij hier vaak net zo enthousiast over zijn als jij.

Wil je graag foutloze brieven leren schrijven? Met de opleiding Schriftelijke Communicatie Nederlands (SCN) leer je alles over de vormgeving van een brief, over goede aanvangs- en slotzinnen en over de stijl van onder andere klachtenbrieven, uitnodigingen, offertes en sollicitatiebrieven. Je oefent al deze vormen en aan het eind van de opleiding ben je in het bezit van het erkende diploma van de Stichting Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens.

Daarom kies je voor Schriftelijke Communicatie Nederlands (SCN) van het NTI:

 • Officieel Associatie-diploma
 • Mogelijkheid tot halen van PE-punten
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Examentraining mogelijk

NTI opleidingsinformatie
NTI Opleidingen

Plaats een reactie